- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtrace
junior tag
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
Sehol nem írtam ennek az ellenkezőjét, tök másról van szó...
Ha a szövegértés is olyan jól ment volt, mint a személyeskedés, akkor most feleennyi hsz lehetne ebben a topikban.Én meg a konteózást nem tudom komolyan venni, ha nincs rendesen alátámasztva. Kinek mi. ¯\_(ツ)_/¯
-
7Heads Drago
veterán
Aham: A lassított résznél a lakókocsi ablakán visszatükröződve egyértelműen látszik, hogy a lányt nem egy biciklin ülő fiú veszi, hanem egy, a bicikli mellett haladó teherautóban lévő stáb, kiegészítő fénnyel és valószínűsíthetően egy DSLR fényképezőgéppel.
Mi a francnak véded foggal körömmel a gyártókat?
26 napos ujoncként nem tudlak komolyan venni. Nyilván showder klubos fellépő vagy. -
rtrace
junior tag
Azért, mert "semmi olyan nincs rajtuk, amire már 2-3 generációval korábban ne lettek volna képesek, főleg ilyen 2 MP-es méretben nézve" és mert "hasonlóra példát sem tudott felhozni még senki".
Még azt, hogy egy kis lightroom szerkesztés van rajtuk, el tudnám képzelni. De a világon semmi értelme nem lenne ezeket komoly géppel meglőni csak azért, hogy utána ilyen túlélesített és viaszbábus feldolgozással mobilos szintre rontsák vissza. Meg ilyen csúnya, nem éppen high-end objektívre valló glare-t photoshoppoljanak a víz tükröződésére, plusz ügyelve rá, hogy a színeket is tipikus Xiaomi vibrant profilosra keverjék.
Ha teljes felbontáson lenne valami olyan döbbenetes minőségű, amit eddig soha nem láttunk, akkor még megérteném, de ezeken a 2MP-en sem hibátlan képeken mit érdemes fenntartással kezelni? Hát az a minimum, hogy ilyen kis méretben ennél ne legyen rosszabb.
-
rtrace
junior tag
"nem feltétlenül azt látod amire az adott termék valóban képes"
Nézd, ezeken a konkrét képeken viszont a 35mm crop a legnagyobb újdonság, amúgy semmi olyan nincs rajtuk, amire már 2-3 generációval korábban ne lettek volna képesek. Főleg ilyen 2 MP-es képekről nem fogod az életben megmondani, hogy ez most 13 Ultra, vagy 15 Pro.
Ennek fényében a felhasználói képek egyáltalán milyen formában tudnának rácáfolni ezekre a fotókra, lehet kiderül hogy csak egy 5+ évvel ezelőtti szintet tud majd?Teljesen értelmetlen gaslighting volt ez az egész, főleg hogy hasonlóra példát végül fel se tudott hozni senki, csak tök más jellegű promóciós anyagokkal összemosni.
-
Ricardo
titán
A gyártók által promóciókban/ reklámokban sokszor túloznak, és nem feltétlenül azt látod amire az adott termék valóban képes.
Ebben a cikkben pedig gyártó által kiadott képek vannak, amiket emiatt szerintem, nem árt fenntartásokkal kezelni.
Nem kell ebbe többet belelátni.Ettől függetlenül valószínúleg jó kamera lesz benne. Hogy mennyire, azt majd a tesztek, és a felhasználó tapasztalatok megmutatják.
-
rtrace
junior tag
Ez is ugyanabból a reklámvideóból van, nézd végig.
De tisztázzuk újra: TV reklámok megszokott csúsztatásaira hivatkozva kezeled fenntartással a mintaként kapott mosóport, hogy a boltok polcaira lehet nem ugyanaz kerül majd ki, mondván az is egyfajta promóció, aminek nem szabad hinni. Annak ellenére, hogy a működésében amúgy semmi hihetetlen, vagy gyanút keltő nem volt a gyártó korábbi termékeivel való tapasztalat alapján.
Kb ez a kategória a cikk képei miatt ezeken a Nokia/Huawei reklámokon rugózni.
-
rtrace
junior tag
válasz
7Heads Drago #28 üzenetére
Negyedszer is: azért kértek elnézést, mert felháborodást váltott ki az OIS lényegét félrevezető módon ismertető, egyébként láthatóan profin leforgatott, megszerkesztett, B-roll snittekkel megtűzdelt promóciós videójuk, hasonlóan a Huawei ilyen típusú reklámjaihoz.
Mindenféle egyéb kontextus nélkül, csak kifejezetten megszemlélhető mintaként kiadni pár DSLR képet, amire rászerkesztik a telefon által használt vízjeleket viszont olyan tett lenne, amire nem volt még példa.
Ha te nem teszel különbséget a kettő között és az egyiknél tapasztalt gyakori kamuzás indokot ad számodra ahhoz hogy a másikat is fenntartásokkal kezeld, az rendben van. De akkor ezt kell mondani, nem olyan dolgokba újra belekötni, amit már előtte 3x tisztáztam, mert így csak egy helyben körözünk.
-
yanna
addikt
Csak nekem sárgás az első három? Mint a régi újságpapír.
-
rtrace
junior tag
Elnézést kellett kérniük, hiszen nyilván félrevezető volt, ahogy azt írtam is.
De amikről ti beszéltek, azok továbbra is reklámvideók és promóciós bannerek voltak, nem kifejezetten mintaként közzétett fotók, mint amikről a cikk is szól.Még nem láttam rá példát, hogy ilyenekről derült volna ki, hogy nem mobillal készültek, vagy hogy a gyakorlatban nem lehetett kihozni belőlük azt a minőséget.
-
rtrace
junior tag
Persze, de ott is az első másodperctől kezdve világos volt, hogy az egy profin elkészített, megszerkesztett reklámanyag, nem pedig egy letölthető és megvizsgálandó minta céljából közzétett, de valójában profi kamerával készült klip.
Nyilván félrevezető mindkettő, de azért csak nem ugyanaz a kategória.
-
rtrace
junior tag
Igazából semmi olyat nem látok ezeken a képeken, amiről ne lehetne elhinni, hogy egy mai felsőkategóriás mobillal készültek. Sőt, még ilyen tömörített 2MP-es méretben is látható rajtuk a tipikus mobilos zajszűrés és élesítés.
Ezek azért tűnnek jónak, mert a fotósnak van valami fogalma fényekről és kompozícióról, így esztétikusabb képeket tud csinálni, mint amiket az átlag ember facebookra posztol. Nem azért, mert a specifikációk és a gyártó korábbi csúcsmodelljei alapján ne lenne képes rá a technika.Amúgy is, DSLR kamuzást én eddig csak ilyen meg ilyen kategóriájú marketinganyagoknál láttam, amiken annyira nem is tudok felháborodni.
Annyira pofátlan senki nem volt még, hogy kiadjanak egy teljes, fényképezőgéppel készített sample gallery-t, ráadásul még vízjelezve is a mobil adataival. -
Tetszik a felsőbb kategóriás Xiaomik képalkotása a Leica kooperáció óta. Kíváncsi vagyok az új szériára.
-
Dilikutya
félisten
válasz
7Heads Drago #10 üzenetére
Az emberalak az utolsó képen a piros autóban elég gyanús.
-
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #10 üzenetére
Hat nem tudom. Ahol a ket lany hattal van nekunk es beszelget, azon a kepen balra a napfeny visszaverodeset nagyon szepen lehozta. Szerintem egy-ket kep AI feljavitassal keszult.
-
janeszgol
félisten
Ocska trukk helyes lanyokat fotozni. Az embernek akkor is tetszik, ha nem jo a kepminoseg.
Ezt a MA is eljatszotta parszor Brigit felhasznalva. -
Ricardo
titán
Ahogy előttem is írják, érdemes (az összes gyártó) reklám fotóit fenntartásokkal kezelni. nem egyzer, és nem egy gyártó esetében volt már bukta , hogy profi fényképezőkkel készült képeket/ videókat tettek be , és mondták rá, hogy a telefonnal készültek.
Egy szóval sem mondom, hogy ezek nem a telefonnal készültek, de várjuk meg a teszteket. -
ddaydome
senior tag
Meg merem kockáztatni, hogy első helyen fog végezni a teszteken a kamera. Eszméletlen szép és valósághű fotókat készít.
-
Kawauso
aktív tag
-
MateAr
csendes újonc
Nem most jött ki a 14t széria? Már minden héten jön egy Xiaomi csúcsmodell?(Ezt úgy írom, hogy nekem is Xiaomim van.)
-
hdavid1
tag
Szerintem az átlag vevőnek sokkal jobb a 23-24 körüli. A 35-ből csak annyi tűnne fel neki, hogy nem fér bele annyi minden a képbe, mint egy másik telefonon, és ez nem tetszene neki.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
A Nubiának van 35 mm-es telefonja, lehet, hogy meglépi a Xiaomi is, biztosíték egyelőre nincs rá. Én szerintem valószínűbb, hogy 23-24 mm lesz, és csak a szoftver vág majd 35 mm-re, ahogy az iPhone vagy a Vivo is csinálja.
(Abban 100 százalékig egyet értek veled, hogy a 35 mm jobb lenne minden telefonba, mellette egy jó minőségű ultraszélessel.)
-
Silenzio
addikt
35 mm-es lesz a főkamera gyújtótávja?
Kb. az LG G5 óta nem volt ilyen, pedig a kisebb látószög univerálisabbá teszi általános célokra, pl. videózás. A 25 mm-es vagy az alatti ekvivalens gyújtótáv látószöge már erősen torzít a széleken, az álló videókról meg ne is beszéljünk. Manapság nagy divat lett, és nem veszi észre a plebs, hogy k*rvára slankít. Mondjuk lehet, épp ez a cél. Én hányingert kapok tőle, annyira torz a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jellemző módon a termékbemutató előtt jött pár kép, amiket a telefonnal készítettek.
- Google Chrome
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Óvodások homokozója
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest