Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Tárgyakat (élőlénynél más a kipárolgás miatt) a szél nem hűt le jobban, mint a környezeti hőmérséklet, tehát az a jó. Csak persze a Nap ne süssön rá közvetlenül, mert akkor vmi jól szellőző árnyékoló ház is kell.
Autónál gyakran pl. a tükörben van a szenzor, álló helyzetben tud is többet mérni ha a napsütéstől fölmelegszik, olyankor kell pár km, mire a menetszél visszahűti. -
ToXeN
tag
Arra tud valaki megoldást, hogy a kültéri szenzort mégis hova tegyem, hogy jól mérjen?
Ha a falon lóg kívül akkor a fal melege zavarja és télen többet mutat.
Ha távol teszem a faltól akkor a szél lehűti és kevesebbet mutat.
Ha rásüt a nap 50°-ot mutat.
Nem is beszélve arról, hogy nem vízálló a szenzor.Ezt mégis hogy oldja meg egy professzionális időjárás állomás?
Vagy az autó ipar hogyan oldotta meg, hogy pontos a hőmérséklet mérés állóhelyzetben is és 100km/h-nál is, tűző napon is és hóban is? -
perge666
veterán
Egy ilyen vagy hasonló pont jó lenne.
Van egy alap monokróm aminek a kinti szenzorába 2-3 havonta kellett elemet cserélni,és bűvészkedni mindig hogy elemcsere után mutassa a kinti hőmérsékletet. A kültéri egysége már 1 jó éve csak kint lóg hasztalanul……Néztem Lidl meg hasonló olcsókat,de agyaltam 25-35 ezres kategórián is.
-
törölt tag
Nekem olyan kéne, ami este kivetiti a plafonra piros lézerrel az adatokat. Amúgy nagyon pöpec cucc!
-
Bog
HÁZIGAZDA
A klíma is "okos", van benne WiFi modul alapból. Mondjuk WiFi speciel még nincs, szóval egyelőre mindegy, a következő tél lesz majd izgi, mondjuk főleg akkor, ha a jelen gazdasági helyzet nem azt kényszeríti ki, hogy az egész kéglit eladjam a búbánatba úgy, hogy még kész sincs és egyszer sem aludtam benne
-
BBorg
tag
Köszi a cikket!
"Ha kikapcsoljuk a világítást, akkor konkrétan semmi nem olvasható"
- Kár, hogy erről az állapotról nincs közzétéve fotó. Egyébként a kép ami jobb-felülről készült szerintem elég jól olvasható."...elemes üzemidő kapcsán..." Itt meg ugye az értékes információ, amit egy független teszt hozzátehetne, hogy hány milliwattóra energiát fogyasztott elemes működés során egy óra alatt. Ezt talán még én is ki tudtam volna mérni, ha nagyon nekihasalok, de bevallom, azért szívesebben olvasnék az újságíró megpróbáltatásairól a feladat kapcsán.
Elemek kapcsán még az is érdekes lehet, hogy hány mV feszültség szükséges minimum a működéshez, mert ennek függvényében eldől, hogy mennyire praktikus újratölthető NiMH akkuval használni. NiMH esetén gyorsabban esik be a feszültség 1350mV alá, mint eldobható elemnél, de 1000 mV-nál mélyebbre nem érdemes meríteni. Ennek ellenére tudtommal a NiMH energiatartalma a nagyobb.
-
mrlujoak
veterán
...ó de jó volt olvasni, a képek alapján előtörtek az emlékek... Az a kijelző... Jó 1,5 éve egy nem okos, de óra/hőmérséklet/páratartalom triót mérő (időt kivetítő) no name órát vettem.
Elemes módban ha lekapcsolt a háttérvilágítása semmi se látszott a kijelzőből. Ugyanígy ismeretlen fogalom volt a kijelző betekintési szöge, hiszen azonnal inverzbe fordult, vagy minden karakter egyszerre látszott...
Nade a spéci "funkciója"!
Ha megkoppantottad az asztalt, vagy a készüléket, pár másodpercre felkapcsolt a háttérvilágítás, és a falra kivetítette az időt.
De ez működött úgy is, ha rákiabáltál... Pityu, Gizi nem működött, de az Éljen az igen.
Sajnos sokszor magától újraindult a masuna, lenullázta magát (elemről is, tápról is) így nagyon hamar találkozott a földdel, egy nem alacsony kezdősebességgel... -
Songoman
aktív tag
Neked szerintem ez kell: [link]
Alin van olcsóbban is.
Infrával távirányít mindent, tanítható, beköthető TUYA-ba, mutatja a lakás hőmérsékletét, páratartalmát, az időt, tud Fahrenheitet, Celsiust. Tudsz rá szabályokat is csinálni, pl.: ha 5 fok alá megy, akkor infrával kapcsolja be a légkondit, majd ha 10 fok fölé megy, akkor kapcsolja ki. Közben tudod a TV-t távirányítani wifin keresztül, meg minden más infrás cuccot. -
Fall-N
veterán
Vagy a másik lehetőség, hogy a Gree lehet forgalmaz valami Wi-Fi modult és akkor gyári lesz teljesen az okosvezérlés.
Egyébként ajánlom az IR vezérlést, ha jól van elhelyezve a szobába akkor atombiztosan működik. Egyetlen hátránya az, hogy nincs visszajelzés, hogy a klíma működik, de az távoli vezérlésnél áll fent. Mindjuk eddig mindig müködött. Esetleg fogyasztásmérős okoskonnektorral lehet látni távolról, hogy működik a klíma. Van aki meg a klíma lamellájára tesz ajtónyitás érzékelőt.
Crydan: Valószínűleg ugyanaz a gyár termeli, csak mást szitáz rá az OEM gyártó. Ahogy olvashattuk a tesztben működik hasonló RF szenzorral.
-
Crydan
senior tag
A gép nagyon hasonlít a Blitzwolf (BW-WS04) időjárás állomásra, de ott más a külső szenzor.
-
Degeczi
nagyúr
Mielőtt vennél bármit is: biztosan nem tudja a klíma? Gyakran szokott lenni 8-10 fokon temperáló üzemmód eldugva, Gree típusokon pl. a clock + temp egyszerre lenyomásával.
Fall-N: szerintem nem zárják ki egymást. Én is keresek még vmi jó kijelzőt (az alábbi Sonoff nagyon pici) amit okosotthon rendszerben amúgyis meglévő infókkal lehetne megtölteni, de ettől még van helyiség, ahol jól jött ez a Lidis. Régebbi hasonlóval rossz tapasztalat alapján arra számítottam, h KP felvét lesz belőle (visszaviszem a boltba), de marad.
-
Bog
HÁZIGAZDA
hogy nekem miért nem jutott eszembe az IR-távirányító, mint megoldás???? Mármint arra, hogy a tesztelt noname Tuya-hőmérőhöz egy tuyás IR-távirányítót applikálok, ami szépen bekapcsolja a légkondi fűtő üzemmódját, ha 5 fok a benti hőmérséklet és kikapcsolja 10-nél. Mert amúgy a hülye klíma 15 fok alá nem állítható, pedig nekem csak téli temperálás kell, hogy ne legyen fagykár. De most mindjárt túrok egyet valami dzsunka webshopban.
-
Fall-N
veterán
Ha nem kell színes - szagos kijelző akkor van millió Tuya kompatibilis ZigBee vagy WiFis hő-és páraszenzor.
Nekem mivel van okositott eWelink alapú Sonoff cuccokból álló okosotthon, így egyszerűen megoldottam. Kijelző nélkül van egy OBO kültéri (villanyszerelési) kötődobozba egy Sonoff ZigBee szenor. Ez méri a külső időjárást. Beltéren van egy Sonoff TH10+szenzor ez (is) méri a belső adatokat. Van még egy Broadlink RM4 Mini + szenzor okos IR távirányító, ez okosítja fel nyáron a mobilklímát. Ez is mér úgyhogy kétszeres adat van a belső térről.
A Sonoff kültéren lévő ZigBee szenzora tud mindenféle grafikont az eWeLinken keresztül.
Beltérre tervezek még venni valamilyen kijelzős Sonoff cuccot (csak kell az a fránya kijelző
). Most jelent meg a ZigBees SNZB-02D [link] . A másik lehetőség egy Sonoff NSPanel [link] vagy NSPanel Pro [link] . Előbbi 23-25ezres körül kapható. Az NSPanelnél még nem néztem utána, de ha meg tudja jeleníteni a külső szenzor adatait akkor KELL.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Chris Kiki #7 üzenetére
Bocs, jogos! A központi cucc ugyanannyit mutatott, mint mellette a termosztát és egy Xiaomi, a külsős szenzorok néhány tized fokkal kevesebbet.
-
Chris Kiki
senior tag
Azért arra piszok kíváncsi lettem volna, hogy a hőmérséklet szenzorok mennyire pontosak.
-
Crafter32
őstag
Ez érdekes téma. Én is szeretem nézegetni, de jelenleg nincs ilyen szerkezet itthon, mert eddig az összes vacak volt, ablakon kidobott pénz.
Melyik a legolcsóbb normális időjárás állómás, már elfogadható minőségben? -
AtHoS
nagyúr
Hát akkor a lidlis időjárásállomással "sokat" spóroltam, mert az ugyanúgy semmit nem tud, mint ez (de legalább ötöd árban volt). Na mondjuk azt sem, hogy távolról ránézzek a hőfokokra, de igazából, ha nem vagyok otthon, akkor nem is igen érdekel, ha meg otthon vagyok, akkor meg úgyis érzem mi a helyzet
max konstatálom róla, hogy mennyi a külső hőfok, mielőtt kilépnék a lakásból...már persze, ha megfelelő helyre tudtam elhelyezni a külső jeladót
különben az is fals értéket fog jelezni (erkélyen 2m-en belül 4 fok eltérést is tapasztaltam
)
Telekhez/hasonlókhoz nem vagyok elég "burzsuly"
-
futo001
senior tag
válasz
petymeg2033 #3 üzenetére
Ez valahogy kimaradt nekem. Így már értem. Valóban van ilyen és nem csak a Tuyánál, nekem pl a fűnyíróm 2 utasítást ismer Google Home-ról: start, pause. Ez valóban messze van a teljes integrálástól, értelme sincs.
-
petymeg2033
tag
"Viszont azt hirdeti magáról a termék, hogy a Google Home rendszerbe integrálható, ami abból fakad, hogy maga a Tuya is képes erre, tehát a Tuya fiókunkat összeköthetjük a Google Home fiókkal, csak hát az a bökkenő, hogy a Google a fiókok összekapcsolásánál jelzi, hogy nem talált a Tuya szoftverben olyan eszközt, amit tudna kezelni."
Ezen szerintem nem segít, ha valaki "direkt ugy vasarol izzokat, kapcsolokat, homerot stb, hogy Tuya kompatibilisek legyenek"
A kolléga kérdése valid, hogy ennek a terméknek így mi értelme, ha az okosságát is csak erős korlátok között képes teljesíteni, és néha még azok között sem...
-
futo001
senior tag
válasz
Toltotollkin #1 üzenetére
En direkt ugy vasaroltam izzokat, kapcsolokat, homerot stb, hogy Tuya kompatibilisek legyenek. Azt osszekotottem a Google Home-mal es maris mukodik a szelloztetes stb a homerseklet es paratartalom fuggvenyeben.
-
Toltotollkin
junior tag
"csak ezek a pipák nagyon kényszeredettek lesznek, mert a kijelző retek, az anyagminőség olcsó, a beállítási lehetőségek roppant korlátozottak, a Tuya alkalmazásba pedig hiába viszem fel a motyót, ha aztán csak és kizárólag onnan tudom elérni, mert nem összekapcsolható semmi olyannal, ami egyébként lenne itthon (mondjuk konnektorok, izzók és egyéb csecsebecsék)."
Avagy van egy olcsó cucc, ami éppen hogy hozza a minimumot amit el lehet tőle várni. Ez egy hőmérő, nem feltétlenül az az eszköz amit mindenáron okosítani kell. Mi értelme van ennek így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínából küldték, a specifikációhoz képest irtó olcsó, de rejtély, hogy ki gyártja. Viszont működik.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Apple Magsafe töltő eladó
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Univerzális 8-10" tablet tok Bluetooth billentyűzettel
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest