Hirdetés

Ismeretlen gyártmányú okos időjárás-állomás tesztje

Kínából küldték, a specifikációhoz képest irtó olcsó, de rejtély, hogy ki gyártja. Viszont működik.

Bevezető

Töredelmesen be kell valljam, hogy már kiskoromban is érdekeltek a hőmérők. Fogalmam sincs, hogy amúgy ez mennyi kissrácot foglalkoztat egyáltalán, de engem tökre foglalkoztatott mindig, hogy aktuálisan hány fok van. Most jelen pillanatban ott tartok, hogy konkrétan a lakás nyolc pontján helyezkednek el digitális szenzorok és/vagy hőmérők, a nappaliban van kapásból öt, de jutott a teraszra, a lépcsőházba és a hálóba is egy. Ez nyilvánvalóan és egyértelműen markáns túlzás.


[+]

Viszont mentségemre szolgáljon, hogy ebből az armadából három a jelen teszt alanyához tartozó szett részét képezi, vagyis nem marad itt. Ez a termék pedig a totálisan noname, papíron mindent tudó szerkezet, amely áll egy központi modulból, illetve tetszés szerint 1-3 rádiófrekvenciás szenzorból. Tudom, ilyenekből csilliárd változat létezik, ám itt a cél az volt, hogy a legolcsóbb megoldást próbáljuk ki, ami már WiFi-n is kommunikál és telefonról lehet babrálni. Ez most éppen 47 eurót kóstál a Cafagónál, egy darab külső szenzor jár mellé ezért a pénzért.


[+]

Jóban vagyunk a Cafagóval, szóval ezt én választottam a kínálatból. Mondták, hogy szívesen elküldik. Szóltam, hogy örülnék még egy szenzornak, de olyat nem tudtak küldeni, mert külön nem forgalmazzák. Úgyhogy el is engedtem egy időre, aztán jött az örömhír, hogy most már van extra szenzor, tehát kaptam egy alapcsomagot és egy bónusz érzékelőt, jelöletlen kartondobozban jött, tényleg minimális erőfeszítést raktak a csomagolásba, de a weboldal egy csomó csodát ígért:


[+]

Egyrészt egy 7,5 inches kijelzőt. Meg WiFi kapcsolatot. Telefonos alkalmazást. Google Home támogatást. Ébresztőt, UV-index megjelenítését, világítást, IP-védelmet és még USB-A kimenetet is, hogy tölthessek róla telefont. Ez pedig bőven vonzó ezen az árszinten, mert ostoba időjárás-állomást tényleg sokat lehet találni, de nekem az volt a nagy vágyam, hogy a távolból is lássam a helyzetet, hogy a vidéki kalyiba külső és belső hőmérsékletét a télen a fővárosból is megnézhessem és esetleg a távolból felkapcsolhassak némi temperálást, ha nagyon rettegnék, hogy valami elfagy odabent. Nyilván erre amúgy létezik komplex megoldás és intelligencia, csak az nem 47 euró.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés