Aktív témák
-
Polesz
addikt
A Ximian Evolution-ja rengeteg funkciót tud, mert követi a nagy testvér outlookját. Amit az tud, azt ez is tudja vagy tudni fogja, persze vírusmentesen :)
Azonnali üzenetküldőprogramok helyi hálóra is léteznek. Pontos neveket nem tudok, de van nagyon sok hasonló alkalmazás a winpopup-hoz hasonlóan (lehet, hogy gpopup? ). A Redhat alapból nagyon sok csomaggal érkezik és erre a feladatra is biztos, hogy találsz megoldást, mert a kommunikációs részleg a leggazdagabb szinte az összes linuxos terjesztésben.
Azért körüllesek a neten, hogy miből lehet választani :) -
Polesz
addikt
Amit így megvehetsz az már támogatással együtt érvényes (bár Redhat politikáját nem ismerem igazából), általánosan az szokott lenni, hogy több gépre is felteheted. A Debian pedig full ingyenes, ezért a supportot csak levlistákon keresztül tudod megszerezni, de nem vészes. Egy dhcp szerver beállítása pl nekem félórámba került, amiben benne volt az, hogy a megfelelő doksit elolvastam :)
Hajrá! -
Polesz
addikt
Az UHU-t magadnak felrakhatod, de jobb egy egységes szerkezet :) Redhat, Mandrake, Suse. Válaszd amelyiknek közvetlen supportja van a közeledben. A SuSe 7 CD-je (+1 DVD) impozáns. Szerintem minden feladatra találsz megoldást. Egy wines gépet is belőnék a hálózatba kompatibilitás szempontjából.
A fürtözés lényege, hogy a 2 szerver hálón keresztül van összekötve és mind2 ugyanazt a feladatot látja el. Nem fontos, hogy a hardware-k megegyezzenek, de nem hátrány. Ha bármelyik bármilyen okból megborul a másik átveszi az irányítást és a felhasználók nem vesznek észre az egészből semmit. A külön mail szerver azért nem jó csak, mert ha az borul (géphiba pl) akkor az kiesik és nincs helyettesítője. Ezért jó a fürtözés. Az általad másik topicban leírt feladatokra 2 gép ami nem kell, hogy a legizmosabb legyen tökéletesen alkalmas. RAM-ot cuccolj bele bőven és kész. -
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #15 üzenetére
Az, hogy egy szoftver 2 év alatt elévül csak általánosságban igaz. Ha az általam használt szoftver megfelel azoknak a kritériumoknak amikre használom, akkor nem évült el számomra. Pl az Office97 is szinte a felhasználók 99%-nak elég lenne, mert egyszerűen nem használják ki még ennek a program tudásának a 10%-át sem. Ugyanígy ismerek nyomdát ami a mai napig Corel5-öt használ, mert egyszerűen minden igényüket kielégíti. A Win9x-es széria hanyagolása megérhető az MS részéről, de pl nekem még van WIN95OSR2-es gépem is itthon, mert egyszerűen megfelel az igényeimnek. Nem játékgép és vírusírtó is fut alatta (jogtiszta megvett). Amire használom arra tökéletes.
-
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #12 üzenetére
Van ingyenes vírusírtó is. Win és linux alá is, tehát ez az érvem nem érv :)
A támogatás egy dobozos SuSe linuxnál is megoldott és még sincs egyárban egy SBS-el. Amúgy kellemesen csalódtam a múltkor az MS supportban :) Ez csak azért, hogy lásd nem vagyok fanatikus winfikázó :) Mostanában ha megnézed a napvilágra került cikkeket azért láthatod, hogy az M$ is tart a linuxtól talán nem véletlenül. Egyre jobb és jobb lesz. A modularitás kérdését inkább költőinek szántam, ha tudsz válaszolhatsz :) -
Polesz
addikt
1. Openoffice és a már említett Crossover plugin, ha szükséges.
2. Munkaállomásokra SuSe vagy UHULinux. Az előbbi nagyon kiforott és szépen beszél magyarul. A KDE felület nagyon ott van technikailag (bár gépet igényel). Az UHU értelemszerűen magyar. Ebben egy az egyben megkapsz mindent ami az irodai felhasználáshoz szükséges. Sőt még annál is többet. A szervert viszont Debian alapokon képzelném el. Igaz ehhez kell egy igazán hozzáértő linuxos, de ha egyszer belőtték gondod se lesz vele.
3. Szerver oldalon elég kissebb vas is, tehát leselejtezésre váró gépeket nyugodtan be lehet vetni. Különösebb igénye nincs. Ha nem igazán nagy a levelezés és a webes forgalom, akkor az egész 1 géppel elintézhető. Külön gépek alkalmazása nem fontos. Inkább egy linuxos fürtőt csinálnék, ahol párhuzamosan működik 2 szerver így biztosítva, hogy a munka mindig zavartalan legyen. Elméleti síkon mondom ezeket, mert egyenlőre az én tudásom nem olyan, hogy mindezt azonnal meg tudjam valósítani. De fejlődöm :D
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest