- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukcsimre
csendes tag
VR pajtiknak nagyszerű híreket hozott az új frissítés.
Nem, ez nem ugyanaz, mint amit az OpenXR Toolkit tud Foveated Rendering néven, bár ezt maga a fejlesztő fiú is leírta.
VIDEÓ -
lukcsimre
csendes tag
Azt hiszem, végre összeállt az, amit kerestem. A sim most az én szememnek baromi szép VR-ban, a kép folyamatos, és most már OBS-szel is fel tudom venni nagyjából azt a minőséget, amit én látok. A különbség az, hogy ez csak 1440p@60fps és csak a jobb szem. Próbáltam egy full AI griddel kicsit megizzasztani a dolgot, de igazából nem nagyon érzi meg.
OpenXR-ban se scaling, se foveated rendering nincs bekapcsolva, úgy látszik az 5070 ti natív ereje 9800x3d-vel ezt tudja. Úgyhogy befejeztem a pénzköltést, most már letörölhetem az iRacinget, elértem, amit akartam, vezetni úgyse tudok.
5070ti + 9800X3D iRacing VR setup full AI Grid [OpenXR+HP Reverb G2] -
lukcsimre
csendes tag
Egy kis 9800x3d + iRacing + VR tapasztalat:
Eddig 14600kf+4700+32gb 6000mhz rammal nyomtam, egy HP Reverb G2-vel. És nem igazán tetszett a dolog, hogy minimum grafikával tudom csak élvezni a játékot, folyamatosan azt láttam, hogy szegény 4700-at ki se tudom használni, volt egy nagyon erős cpu bottleneckem. Ez nem egy csúcs kombó, de egyébként minden másban tökéletes setup, VR játékokban is, egyedül az iRacinghez tűnt kevésnek VR-ban.
Gondoltam próbáljuk ki az új AMD-t, a létező összes teszt szerint elképesztő jó VR-ral meg iRacinggel. Először összeraktam a gépet, belőttem a BIOST, tuningolgattam kicsit, aztán benchmarkok. Na ez nagyon elkeserítő volt, szinte sehol nem volt jobb, mint a 14600kf, volt amiben el is maradt.
Aztán belőttem az iRacinget VR-ral és megdöbbentő a különbség. A minimum grafikáról gyorsan el is táncoltunk felfelé, már nem is tudom, hogy mit húzzak még rajta, de stabil 90fps, és végre nagyon szép a sim. Nem mondom, hogy egy olcsó váltás, de ha hasonlóban gondolkodsz, akkor csináld! -
lukcsimre
csendes tag
Én biztos vagyok benne, hogy valami szoftveres problémám van, és leginkább a wmr-t hibáztatom, de fogalmam sincs, mihez kezdjek vele. Na meg persze az iRacing motorja se sokat segít a problémán. Nekem 90 fps után a 60 nagyon zavaró. De persze megszokás kérdése. Ha váltanék, nem a G2 miatt, hanem a szoftveres támogatás miatt. Stabil működést szeretnék élvezhető tartományban mindenféle trükközés nélkül. De tényleg szeretném hangsúlyozni, mikor jó minden, akkor nagyon jó és nagyon szép. Múltkor próbáltam a ps5 + vr + gran turismo kombót, és egy vicc ehhez képest.
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok
Valamiért az előfizetésem utolsó hónapjában úgy döntöttem, hogy most már tényleg aktívan akarok menni. Most tartom is a kb 1 verseny per napot, bár bukni kellett egy kevés ratinget a már egyébként is megcsappant ratingből, hogy versenyképesnek érezzem magam, de most 1800 körül roadban tök jól elvagyok.
Viszont a kedves HP Reverb G2-m viselkedése nem túl stabil. Egyszer szuper smooth max fps-en, másszor ugyanott egészen botrányos, fps drop vagy stutterel. Nem tudom, miért, semmit sem változtatok rajta. Újraindítom a WMR-t és minden jó, de erre nem mindig van lehetőség.
Pl nevezek egy versenyre, nyomom a practicet, minden jó, behív versenyre, és meghülyül. Kezdem ezt picit unni.Van ötlet, hogy mi lehet a baj? Nincsenek extrém beállításaim, anno innen kaptam sok tippet a beállításokhoz, mikor jó, akkor nagyon jó, 90 fps, sima kép.
OpenXR-t használok, alacsony, de élvezhető beállításokkal, a hw monitor szerint a gépemet nagyon meg sem érinti a dolog.
i5-14600kf
32gb 6000mhz ddr5
4070
Nem ez a világ legjobb gépe, de nem hiszem, hogy most ez a szűk keresztmetszet. Arra is gondoltam már, hogy másik VR-ra kéne váltani, de nem tudom mire. Amúgy iRacingen kívül minden baromi jó rajta, de én iRacingezni szeretnék. -
lukcsimre
csendes tag
Hali!
Végre sikerült mindent belőni, OpenXR, iRacing, összeraktam a cockpitet, beállítottam mindent. És hát ez egészen elképesztő így. Biztos vannak jobb cuccok, de én ezzel most bőven boldog vagyok egyelőre.
Kérdés, a mixed virtual reality cuccnak el kell indulnia akkor is, ha OpenXR-t használok?
Egyelőre csak test driveokat nyomok, hogy szokjam a dolgot és ne dobjam ki a taccsot, eddig egész jól megy.
Majd ki kell próbálnom több autóval is a pályán, mert most szerintem a felbontás egyelőre túl magas, 70 fps körül vagyok így egyedül. -
lukcsimre
csendes tag
Megvan a G2. Ez gyakorlatilag egy új cucc, még a fólia is rajta van a kontrollereken. Ki is próbáltam, én nagyon rég nem VR-oztam, még nagyon a kezdetekkor próbáltam. De hát ez egészen más világ. Most már csak a cockpitet kell összerakni valamikor, és bejelentkezni iRacingbe. Lehet zargatlak még titeket majd egy kis setupolással.
Még egyszer köszi mindenkinek, nélkületek nem arra ment volna el a pénz, amire kell. Hanem a gyerekekre, feleségre, és egyéb hülyeségekre. -
lukcsimre
csendes tag
Ha ez a G2 nem jön össze, mi lenne a következő legjobb választás iRacinghez (használt)? Írtam a G2 eladónak, de sajna válasz nem jön.
4070et tegnap megrendeltem, köszi mindenkinek az eddigi segítséget. -
lukcsimre
csendes tag
válasz
pRoject22 #1890 üzenetére
Köszi a tanácsokat! Néztem a G2-t, meg hogy ajánlottabb is lenne. De hát finoman szólva sincs belőle választék, pl jelenleg egyetlen egyet találok a hazai neten, még Quest 2-ből lehet válogatni. De amikor beindul a mandula, és lesz elérhető G2, azt fogom választani akkor.
Proci tippet szintén köszi, néztem a 11700-at is, egyelőre futok egy kört a jelenlegivel, aztán max váltok akkor i7-re. Generációt már nem ugranék. (Csak hogy értsd a fájdalmam, 2 előző gamer pc-m számolom fel, megelőlegeztem magamnak egy harmadikat, és még semmit nem kezdtem el árulni, és már most nem élvezem annyira ezt az építgetést).
Akkor 4070 lesz az áldozat.Köszi az OpenXR tippet is, teljesen új vagyok és fogalmatlan a VR világban, szóval eddig nem is tudtam a lehetőségről.
Semmi másra nem fogom amúgy használni, csak iRacingre.
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok!
v2 tanácsára áthozom ide a témát, a segítségeteket kérném a következőben:hosszú kihagyás után térnék vissza iRacingbe, viszont hely szűkében csak a VR jöhet szóba.
Egy ésszerű kompromisszumot szeretnék összeállítani, és kíváncsi lennék, hogy jó-e az elgondolás, vagy esetleg valaki használ-e hasonlót erre:
i5-11400
32gb 3600mhz
2070 (van most, ehelyett amikben gondolkodom 3070, 3070 ti, 3080, 4060 ti (?) még a 4070-re is azt mondom 200ig, hogy ok)
És Quest 2 lenne a kiszemelt, mert egyszerűen baromi jó árban mennek most, és bár nincs saját tapasztalatom, a számomra elérhető infok alapján tök jó iRacinggel.
Vélemények? Bármiről meg lehet győzni, használt cuccokban gondolkodom, van hobbi autóm, kettő is sajnos, amikbe végtelenül lehet locsolni a pénzt, szóval ha lehet, akkor abban segítsetek, hogy ha a PÉNZ SZÁMÍT, mi lehet egy ésszerű megoldás?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest