- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: iPhone-on meg lehet valahogy csinálni azt, hogy egy személyes üzenet legyen látható folyamatosan a zárolt képernyőn, mint ahogy Macbook-on?
A cél az lenne, hogy egy elveszett telefon megtalálója láthassa a nevet, telefonszámot, ha vissza akarja adni.Válasz: Alapból nem. De ha pl. Elveszett módba rakod a Find My-on keresztül, akkor ott tudsz megadni üzenetet.
Az Any Text app segíthet ebben. Tíz Widget-et biztosít, és akár a Parancsok/Shortcuts appból is vezérelhető (Get/Set Colors/Text) A Lock Screen-re is kitehetőek a Widget-ek.
#lostmode #3rd #shortcuts
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: Olyan kérdésem lenne, hogy a MAC-en tárolt fotókat, amik nem az enyémek, hogyan tudom átrakni iPhonra?
A fotókat nem szeretném a saját fotókönyvtárammal keverni. Windows alatt esetleg?
Olyan megoldást keresek, ami az iCloud használata nélkül működik. A telefon egy ismerősé, Samsungról váltott i14-re. Arról kellenek a fotók/videók (kb. 26GB). A Samsungról már át tettem egy PC-re fotókat/videókat, az i14-re szeretném átvinni őket, hogy meglegyenek neki!
Válasz: Akkor kábellel bemásolás a Fotók appba vagy a telefon saját tárhelyére és dokumentumkezelő.Windows-ra feltenni a 3uTools-t, az i14-re a Pictool alkalmazást.
3uTools —► Photos —► Import PhotosAz i14-en a PicTools appban meg engedélyezed az importot.
#Photo #3rd
-
Oldman2
Topikgazda
Ajánlott alkalmazások
Zene
JetAudio (Pro verzió 1.990.- HUF)
VLC (ingyenes, nyílt forrású)Video
VLC (ingyenes, nyílt forrású)Podcast
Podcast Republic (Pro verzió 1.999.- HUF)Akciós újság és szórólap figyelő
Promotheus (Sötét téma, magyar nyelvű)Egyedi Widgetek
Any Text (Tíz Widget-et biztosít, és akár a Parancsok/Shortcuts appból is vezérelhető. A Lock Screen-re is kitehetőek a Widget-ek)Fájlkezelés, FTP
FTP Sprite
ES File Explorer (jól lehet menedzselni az Offline másolást fájlmegosztásokra, így Windowsra, Linuxos gépre is könnyen lehet másolni mindkét irányba)Fotó
DateStamper (dátum és idő vízjel az új és régi fotókra)#3rd #music #ftp #photo
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: Lehet-e ismételtetni a hangjelzéseket? Naptár, emlékeztető lejátssza a kiválasztott hangot és utána már csak a kijelzőn lehet látni, azt meg nem szoktam nézegetni, és ha éppen nincs ott a telefon mellettem amikor jelez, akkor elszalasztom az értesítést. Esetleg még az is jó lenne, ha saját hangfile-t tudnék beállítani jelzőhangnak, de erre sem találtam választható menüpontot.
Válasz: Ez egy nagyon jó emlékeztető app. [Due]
Igény szerint ismétli a hangjelzéseket, jól testreszabható.
A naptárral kapcsolatban nincs ötletem.#reminder #3rd
-
Oldman2
Topikgazda
VIBER váltás Androidról iPhone-ra
Én még iOS 16-on végeztem az alábbi műveleteket.
Az egyik link egy videón keresztül mutatja be a folyamatot, a másik egy weboldal információkkal.
A BackupTrans Android Viber to iPhone Transfer program kell hozzá, ami sajnos fizetős (én ugyan megvettem a licencet, de ezzel kapcsolatban vannak ötleteim, amiről privátban tudunk egyeztetni -► sgeza).
Nagyvonalakban a lényeg:1. Az Androidos telefonon lecseréljük a Vibert egy régebbi verzióra, mert az tudja csak kimásolni az adatokat (no para, egy régebbi viber.apk lesz telepítve, és a rendszerben meglévő backup data funkcióval menti ki az alkalmazás adatait).
2. Ezeket az adatokat elmentjük a számítógépünkre.
3. Csatlakoztatjuk az iPhone-t, és feltöltjük rá az előzőleg elmentett üzeneteket (igény szerint, nem kötelező mindet visszatölteni).
Itt vannak a linkek:
https://www.iphone-to-pc.com/transfer-viber-messages-from-android-to-iphone.html
https://www.youtube.com/watch?v=nVSn0VPwzl4Kérdés esetén állok rendelkezésre (–► sgeza).
U.i.: mondjuk érthetetlen, hogy miért jó a Vibernek, hogy nincs lehetőség a két rendszer között üzenetek átvitelére, miközben simán megoldható lenne.
#android #viber #3rd
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: Több szempontból sem tetszik a gyári billentyűzet. Jó pár évvel le van maradva (nem is értem, hogy ezt így hogy gondolták...), ezért letöltöttem a Google Keyboardot. Be is állítottam Default-nak, működik is rendben alap billentyűzetnek, de amikor jelszót kell beírni, akkor viszont a gyári iOS billentyűzetet használja, de csak a jelszók beírásához. Ezt nem lehet átállítani, hogy akkor is a már feltelepített Google Keyboardot használja?
Válasz: Amióta az iPhone létezik, a billentyűzet mindig is így működött.
Pont ez a lényege, hogy ne legyen a billentyűzetnek kapcsolata a külvilággal, amikor jelszót gépelsz be, ergo ilyenkor csak az adott programmal tud kommunikálni (és nyilván ilyenkor a Dictionary stb. funkciókat is lehet tiltani, hogy Temporary se mentse), de közben a beépített funkciók, minthogy akármilyen nyelvet lehet swipe-olni, hogy egy hosszú gombnyomással előjönnek a speciális karakterek, mindeközben közben tudnak működni.
Amúgy meg, hogy a Custom Keyboard-nak milyen kommunikáció van megengedve, és mi nem, azt oprendszeri szinten lehet(ne) kezelni, csak akarni kell, és nem kifogás.
Valamiért egykor így döntöttek az iOS fejesek, hogy a jelszavakhoz ne férhessenek hozzá a 3rd party keyboardok. Ezt kétfelől lehet nézni:
- lehet bélyegezni leragadtnak, úgy hogy pusztán kényelmi szempontból vizsgálod
- vagy inkább, ami itt a valós: hülyebiztosra csinálták, és a tudta nélkül megvédik a hozzá nem értő felhasználót, aki töltögeti orrba-szájba a csillivili billentyűzeteket és fogalma nincs a jelszóvédelemről.Akit érdekel a téma kicsit részletesebben: Extension-ök és jogosultságok c. fejezet.
#keyboard #google #3rd
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: A Tárca alkalmazásba fel lehet-e venni hűségkártyákat (pl.: Auchan, Super Shop, stb.), ha igen miként mert csak bankkártyát és Tömegközlekedési kártyát kínál fel.
Válasz: A Stocard alkalmazás segítségével elég sok bevihető, amiket nem azoknak meg rendszerint van saját appjuk (Decathlon, Auchan, Praktiker, stb.).
A Stocard alkalmazás megszűnt, utódja a Klarna.
És persze vannak olyanok is, amiket egyáltalán nem támogat a tárca.
#wallet #3rd
-
Oldman2
Topikgazda
Kérdés: Milyen alkalmazásokkal lehet az akku tényleges állapot adatait kiolvasni?
Válasz:
Windows - 3uTools, i4Tools
MacOS - CoconutBattery, iMazing, i4Tools
Linux - i4ToolsFontos!
A 3uTools (és vélhetően a többi is) csak akkor mutat valós értéket, ha a diagnosztika küldése az Apple-nek be van kapcsolva. Ő is ugyanonnan olvassa ki.
Ha ez ki van kapcsolva, akkor csak kb. azt írja ki hány napos a készülék.
#accu #3rd #windows #macos #linux #3utools
Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max