- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vasinger! #91875 üzenetére
Itt a szakértő úr!
Köszönjük, hogy rendet tartasz!
"A semmi köze a kettőnek egymáshoz" dologhoz annyit tennék hozzá, hogy egyértelműen látszik, hogy úthiba miatt sodródott ki. Az megint csak más kérdés, hogy abban igazad van, hogy ezeket az utakat messze nem erre a sebességre méretezték: se a kanyarokat, sem a burkolat minőségét.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Vasinger! #91875 üzenetére
Megemlítettem, hogy ez az M7-es minőségének is köszönhető, majd ebből eljutottunk oda, hogy semmi köze hozzá, meg különben is gyorsan mentek. (Mintha én az ellenkezőjét állítottam volna..)
Ezért jó ez a fórum, itt mindenki a másik szájába ad olyat amit nem is mondott, majd arra válaszol. (Ebben a topikban meg főleg mesterien űzik páran)Szerk.: mondom én, már ott tartunk, hogy én az M7-est hibáztatom csak.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Vasinger! #91750 üzenetére
Ez GBA, nem NDS/3DS. Ma voltam pokemon talin es volt alkalmam jatszani 3DS-en Poké X-t, nagyon elkapott a musthave erzes. A streetpass is jo moka. (A zsebedben barhol jarsz keresi a kozelben levo NDS jatekosokat, akik megjelennek a kozossegi feluleten, tudtok pacsizni, jatszani, pontokat gyujteni, sereget toborozni. Mindez tok automatikusan, standbyban levo osszecsukott gepnel.)
-
máyköl
veterán
-
SÖ
addikt
válasz
Vasinger! #91606 üzenetére
"Tehát ha azt vallod" hogy a hatosok hajlanak, mert néhány idióta amerikai, akik sem az idejükkel, sem a pénzükkel nem tudnak mit kezdeni, és nagyértékű telefonokat tesznek tönkre saját szórakoztatásukra, és felteszik azt YouTubera bízva abba, hogy sokan nézik meg, és mégtöbbeket téveszt meg, akkor igazad van. Az i6-os hajlik és a kamera is elmozdul, mert a több milliós legyártott készülékből leejtettek 1000-et, ami hazavágta a kamerát, beturmixoltak 10-et, megfőztek kettőt, és egy volt az űrben is. Egyszerű, ne ved meg.
Ezerszer lelett írva, hogy 5S-ről nem érdemes váltani, mert a különbözet nem fedezi a többlet tudás. De rugózól rajta, hogy igazold magadnak azt, amit már rég eldöntöttél.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vasinger! #91554 üzenetére
Ritka esetekben vannak csak az alábbiak:
- Meghajolhat ez is (egyre többet olvasok róla, de állítólag ezek anyaghibások, mármint ha semmi nagyobb külső behatás nem éri és úgy hajlik, és gariban cserélik is őket)
- Illesztési gondok, a kijelző elválik kissé a háztól.Más nem nagyon jut eszembe.
Ja igen most olvasom írták előlapi kamera elmozdulás, de ez se olyan gyakori.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vasinger! #91537 üzenetére
Egyetértek, méretben ad csak többet, jó kicsivel jobb az aksija, meg szebb a hangja, de tényleg kb ennyi. Én mint mondtam 35 ezret fizettem 5S-re, annyit még azt mondom megér, mert ez a kijelzőméret sokkal barátibb már, de ha ilyen 60-100 ezret kellett volna ráfizetnem biztos nem mentem volna bele. Amúgy én nagyon szeretem az i6-ot, lassan 1,5 hónapja van meg, és egyszer sem gondoltam hogy visszalépek 5S-re.
(#91542) Zjunior: Fél éve ~225 Ft volt, most 270...
-
válasz
Vasinger! #91510 üzenetére
"Még pont azon a határon van, hogy tudnám 1 kézzel is használni. Ezen egyébként baromira meglepődtem, mert 4.4" felett nem hittem volna, hogy van ilyen teló."
De azért szerencsére egész ősszel osztottad az észt, mintha kérnénk, hogy márpedig az új iPhone-ok: túl nagyok, nem lehet használni őket, ki venne ilyet? és társai...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #91513 üzenetére
Előbb-utóbb olyan programokat gyártanak vagy iOS-t, ami lassabban fut a régi hardveren.
Különben nem vennék meg az emberek 1-2 évente az új telefonokat.
Más kérdés, hogy nem kell frissíteni akkor iOS-t és nem lassul, viszont akkor új appokat is egyre kevesebbet lehet feltenni rá.Jól ki van ez találva. USA-ban jól működik, ott 1 éven belül cserélik a telefonokat a kedvező konstrukciók miatt. Európában 2-3 évente.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Vasinger! #91352 üzenetére
Azt alu is repedhet, és abban sem feltétlen veszed észre szemrevételezéssel.
Na meg valamelyest azért lehet javítani a karbont, persze csodákat ezzel sem lehet művelni. 120 ezer nem nagy összeg, ha azt vesszük, ilyen 300k+ összegeket már én se adnék ki használt vázért. Új meg sok 2500 dollár. Jó olyan töréseket nem.
-
b4zsi-
őstag
válasz
Vasinger! #91363 üzenetére
Amúgy érdekes, hogy párommal a nyáron vásároltunk használtan egy 8 éves Volkswagen Polo-t. Az autókhoz nem értek mégis abból vettünk használtat. Mondjuk egyből vezérlés csere, fékcsere.
Mobiltelefonból (amihez még mondjuk értek) meg nem veszek használtat se tabletből.Ragnar95
Ez tény
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vasinger! #91352 üzenetére
Nem kell mindentől tartani és félni ennyire...Most gondolj bele tegyük fel újonnan 1,5 milla egy binyigli, egy használt patika meg 700 ezer. Na melyiket venném meg? Szerintem nem kérdés, a tulaj se világítja át ultrahanggal hogy van e repedés gondolom. Meg ezek nem olyan cuccok hogy csak úgy megrepednek, ha nem gyári hibásak akkor ezek szinte elnyűhetetlen dolgok.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #90908 üzenetére
Mondjuk megnézem, ki tud jegyzetelni egy notebook érintőkijelzőjén úgy,h közben ott a billentyűzet is a gépen
Tableten se az igazi a jegyzetelés, mert kicsi a kijelző egyszerűen és nem tudsz olyan kicsiben írni érintőn, mint papíron, de notebooknál meg ott van az is,h idióta szögben van a kijelző, ráadásul nem hiszem,h túl jót tesz neki, ha te folyamatosan nyomod hátrafele, miközben írsz rajta, mivel ugye jegyzetelés közben elég kényelmetlen másik kézzel támasztani a kijelzőt hátul. -
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Vasinger! #90277 üzenetére
Ja egy 10 kilóssal is tudnék tekerni 100+ km-t, de lassabb lennék. Persze a gramm huszárkodás egy szint után már csak placebó egy átlag, nem profi versenyzőnél. Nekem a célom most 7 kg alatt kijönni mindennel együtt, persze nyáron az a két kulacs víz az még plusz, de hasznos teher.
Na meg persze itt is a márkát meg kell fizetni, szívem szerint egy új Pinarello Dogma-t vennék. Gyönyörű az a bicaj.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #89906 üzenetére
A poweruser kifejezés meg egy méretes baromság szerintem, hiszen ki határozza meg, hogy mi számít powerusernek és végképp ki számít "átlagos" powerusernek...
A nem átlagfelhasználók között még nagyobbak az igénybeli eltérések, mint az átlagfelhasználók között...
Például programozó ismerőseim nagy része bottal sem nyúlna winhez, mindegyikük UNIX alapú rendszert használ és a UK-ben és USA-ban az egész oktatás is erre épül.
Van olyan programozó ismerősöm, aki évfolyamelső nálunk, ergo nem éppen butagyerek programozás tekintetében, szóval talán belefér az általad említett poweruser kategóriába, mégis egy 128gigás 4GB RAMos MBA-rel dolgozik folyamatosan, mert imádja a hordozhatóságát...Persze, ki tudna használni több RAMot is, de mivel nem néz filmet, nem tárol képeket, stb, így a háttértér például simán elég számára.
r3dsnake: mondjuk ez csak otthon van így, UK-ben minden gépen win7 fut és nem a pénzhiány miatt nem frissítenek 8-ra... -
-
SÖ
addikt
válasz
Vasinger! #88749 üzenetére
"egy villamosmérnök nem azért villamosmérnök mert villanyszerelő és nem programozik
hanem mondjuk olyan problémákat is meg tud oldani amit egy informatikus nem a szakma egy adott területén, minimális programozás tudással. Ilyen pl.: a szabtech is"
Én már annak is örülnék, ha a főáramkörbe nem csak beilleszt egy kockát, mint vezérlést, hanem ki is rajzolja azt. Ne a kivitelezőnek keljen kitalálni, mert nem vele egyeztettek. Vagy egy 1000A-es UPS rendszerhez ne tervezzen már 800A-re, mert csak az eszközök cseréje plusz sinrendszer több 10 millió Ft amit nem fog kifizetni senki.
Kisebb programozás meg nincsHolnap lövök egy képet az egyik gépészeti eloról. DDC, PLC.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88736 üzenetére
Persze, tudom, hogy nem arról szól, de a jelenleg tanultakból az érdekel a legjobban, így örülnék, ha több lenne, de majd 3. évben megvariálom az órarendem és akkor így lesz
Nem tudom, pontosan mit takar ez a tantárgy otthon, de most nézem, hogy Controlling Engineering itt is lesz mégiscsak jövőre, bár van egy olyan érzésem, hogy nem az lesz a kedvencem, mert ez a terület elég messze áll tőlem, pedig mérnöki területen belül itt is azzal lehet az egyik legjobb fizut elérni.
Pl BP ha Control Engineer pozícióba mész hozzájuk, 35000£+ -os évi kezdőfizuval dob meg
Egyelőre ha maradok is a szakmában, inkább telekommunikáció/robotika irányába megyek el, de valószínűbb, hogy a management vagy computing vonalon kötök majd ki, de pont ez a jó itt, hogy a szakod nem nagyon befolyásol, szinte bármi lehet belőled, főleg, ha mérnökként kezdtél, mivel gyakorlatilag a mérnöki + orvosi azok a szakok, amikre másról nem mehetsz át, minden más szakra szabad az átjárás mesterre/doktorira.
matyi19: most kezdtem, úgyhogy egyelőre 2 évem van hátra, aztán meglátjuk, hogy egyből hozzácsapom-e azt a +1 év mestert. -
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88732 üzenetére
Itt nincs ilyen hülyeség szerencsére, nem tanulunk túl sok programozást, a heti 2 óra elődás + 2 óra lab semmire nem elég belőle, de ott legalább nem ilyen hülyeségekkel szórakozunk, mint a MatLab, hanem idén C++-ozunk, jövőre meg meglátjuk, mi lesz.
matyi19: jaja, születési évemre utal. Amúgy a legtöbbeknek, akiktől hallottam, hogy nem megy a MatLab, pont azért nem megy, mert azt se tudják, mik azok a loopok, meg conditionök, nem még hogy használni tudnák őket... -
SÖ
addikt
válasz
Vasinger! #88714 üzenetére
Én MBP-n futtattam Windows-t, mert kellett az Ügyfélkapuhoz. Egyszer! Töröltem is le, alig vártam hogy végezzék. Nagyon lassú volt.
Amúgy ezeknek a power notiknak az a hátránya, hogy nagyon nehezek, és nem bírják sokáig.
Ragnar95
Azért se mond el hogy Oxfordban tanulsz a varázsló képzőben.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88714 üzenetére
Ez valóban elég egyedi eset, de így érthető
Felhasználási igény kérdése csak minden igazság szerint, ezen ne vesszünk össze, mindenki azt használ, amit akar, csak leírtam, hogy nekem miért ez jó, ami
Én 256-os SSD-n elvagyok a dokumentumokkal+programokkal bőven, úgy, hogy virtuális gépnek is van 25GB, ami meg itt nem fér el, az úgyis a 2TB-os külső vinyón pihen.
Az a MatLab milyen egy ostoba program, ehhez képest mindenki, akinek használnia kell - tisztelet a kivételnek - , szenved tőle, mondjuk valószínűleg azért, mert programozói alapok nélkül tanítják nekik, márpedig úgy nehéz, pedig elég messze áll egy valódi programozási nyelvtől a Matlab -
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88711 üzenetére
Olvasásra nekem Kindle van, jegyzeteket meg gépen számomra sokkal kényelmesebb olvasni, mint iPaden, mivel nagyobb a kijelző.
Hogy lenne már jobb videóhoz a 4:3, amikor így fullscreen helyett elveszik a kijelző nagy része vagy ahogy írtad belenagyítasz? Gépen meg fullscreenben látod az egészet.
Nem értelek, kevés a tárhely, ezért iPadet veszel, ahol jóval kisebb, mint notebookban?
Megértem, hogy valakinek jobb az iPad, főleg az ára miatt, bár lehet kapni használható gépeket bőven iPad árban, ha csak tanulásra kell. Anno énis azért vettem az iPadet, mert utazáshoz kellett, de aztán a notebook kiváltotta. -
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88706 üzenetére
Számomra ha már táskát kell vinnem, annyira nem számít az a + súly és méret, cserébe sokkal nagyobb a felhasználói élmény.
Most is 3 fullscreen app van megnyitva, amik között 1 mozdulattal váltok, illetve 20 app fut összesen, ezt nehéz iPaden kivitelezni. Oké, utazás közben annyira nem kell dolgozni rajta, de filmezni is sokkal jobb notebookon, főleg, hogy az iPad 4:3-as, így kb 7"-nyi méretben látod a filmet... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vasinger! #88686 üzenetére
Nem, ott más azért a helyzet mert nem lekerekített a kijelző, itt meg i6/i6+ esetén lekerekített, és ugye a fóliák a lekerekített részekig nem érnek el, így jóval szembetűnőbb...Főleg az üvegfólia mert ugye az vastagabb mint egy sima, és jobban is látszik az előlapon...
De hogy ne mondjam, hanem mutassam, itt egy Zjunior által linkelt kép, jól látszik nem a legpompásabban néz ki rajta.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger! #88698 üzenetére
Nem mondtam, hogy kivált, de számomra az iPadnek nem igazán van létjogosultsága, mióta notebookom van.
Amikor gépet nem viszek, akkor iPadet se vinnék, de az nem mindegy, hogy 4"-on vagy 5.5"-on kell valamit csinálnom, de ettől még persze a 10" sokkal jobb, de ha arra nincs lehetőség, akkor nagyon nem mindegy,h 4, 4.7 v 5.5"...
r3dsnake: akkor nálad lehet, hogy valóban hasznos lenne az iPad, én már otthon is csak játékra használtam hónapok óta és itt is max arra hiányzik csak, mivel ki se hoztam, 1x volt, hogy hasznos dologra kellett volna, mert egy dizájnt kellett készíteni, de az egyszer eset volt, többször nem fog kelleni erre se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest