- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
akosxyz
senior tag
válasz
markknight #288845 üzenetére
-
akosxyz
senior tag
válasz
Fritz Teufel #287424 üzenetére
De jó, végre valaki fejleszt ilyet is.
-
akosxyz
senior tag
Hotspothoz találtam egy kényszer megoldást, ami nálam bevált úgy tűnik. Bt és hotspot bekapcsolva, az automatikus zárolást kikapcsolom és a hotspot menüjében hagyom a telefont feloldva. Bt-vel is pluszban rácsatlakozok. Így egész stabil volt és nem szakadt meg.
Hátha valakinek hasznos.
-
akosxyz
senior tag
válasz
petertoth10 #286144 üzenetére
Videónál ugyanazt a mikrofont használja, mint hangjegyzetnél? Ezt nem tudom, de lehet másikat használ és ezért jó az egyiknél, míg a másiknál rossz.
-
akosxyz
senior tag
válasz
MasterMark #286065 üzenetére
Másik telóra osztom főként. Bt-vel is pluszba rá szoktam kapcsolódni, úgy mintha stabilabb lenne. Az is lehet, hogy már szegény öreg 6s járja a végét. Csak jól febosszantott most és jól esett kiírni magamból. Bár itt helyben már cifrábbakat mondtam.
De amúgy köszi a tippet!! Laptopon már úgy fogom legközelebb. -
akosxyz
senior tag
Nem tudom másnál hogy megy, de nálam a 6s-ről a hotspot megosztás időről-időre egyre rosszabb. Nem tudom, hogy frissítés után romlik-e, de újabban kb ott tartunk, hogy lezár a telefon és, ha egy rövid ideig nincs adatforgalom, akkor már bontja is. Jó, biztos én vagyok az a kevés ember egyike, aki ezt a funkciót használná gyakran, de azért ezzel is kezdhetnének valamit. Főleg úgy, hogy töltőre dugom és úgy osztom meg a netet, akkor energiahatékonyság címén ne bontsa már a kapcsolatot.
Bocs, de jól esett kiírni magamból! -
akosxyz
senior tag
válasz
markknight #285808 üzenetére
Azért, hogyha ott találsz valamit, nehogy le tudd csekkolni a neten, hogy máshol olcsóbb-e.
-
akosxyz
senior tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy azt hol tudom beállítani, hogyha zenét vagy podcastet hallgatok, akkor ne változtassa meg az egész háttérképet a zárképernyőn csak alul maradjon a vezérlő?
-
akosxyz
senior tag
válasz
westcoastog #284634 üzenetére
Fájlkezelőben megnyitod a képet, bal alul kis ikonra böksz, majd felhúzod ezt a menüt és ott "kép mentése"
-
akosxyz
senior tag
Sziasztok, akkucsere miatt vinném barátnőm telóját majd szervízbe. Ha csinálok biztonsági mentést róla és úgy gyári visszállítást csinálok a szervíz idejére, utána a mentésből minden visszaállítható amilyen volt a teljes beállítása a telónak? Nem szívesen adnám be úgy szervízbe, hogy minden személyes dolga rajta van, az ördög nem alszik. Vagy ti hogy szoktátok az ilyesmit megoldani?
-
akosxyz
senior tag
-
akosxyz
senior tag
válasz
gyalu 1 #279864 üzenetére
Ha a telefon jelkódját tudod, akkor elvileg ID jelszót tudsz módosítani vele. Beállítások->Neved->Jelszó és biztonság->Jelszómódosítás.
Nem vagyok biztos, hogy így menni fog. Javítsatok ki, ha marhaságot írok.
Pár hete valakinek ellopták a telóját és így módosították az Apple ID jelszavát. -
akosxyz
senior tag
válasz
markknight #279806 üzenetére
Ez jó!
-
akosxyz
senior tag
válasz
icecave #279642 üzenetére
Az ikonon a szám nekem whatsappon tűnik el. Csak megnyitom az appot és direkt nem megyek rá a beszélgetésre, vagy ha belépek, akkor utána olvasatlannak jelölöm, mert mondjuk pont nincs időm visszaírni, erre eltűnik az ikonról a szám. Na onnantól kapásból elfelejtem, hogy ott hagytam egy megválaszolatlan üzenetet.
-
akosxyz
senior tag
válasz
#86564352 #279625 üzenetére
Nekem nem tünteti el, csak ha feloldom és utána lezárom, de nálam ez már régi szoftvereknél is így volt. Viszont ezt nekem pont nehéz volt megszokni droid után, hogy itt, ha feloldottam, akkor utána a zár képernyőn nem láttam csak az értesítési központban.
Most annyi, hogy mindig az utolsó van felül a többi alatta és akkor tudom elolvasni őket ha felfele húzom őket. Gondolom ez attól is függ, hogy lent vannak az értesítések, vagy a régi helyén, középen.
Igen, az ilyen nagyobb váltásoknál nehéz ez. Főleg, ha nem is hagynak opciót a régire állítani. Sokan szeretik a megszokott dolgokat. Én gyakran váltogatok mindenfélét, mert szeretem az ilyen változatosságot. -
akosxyz
senior tag
Most kezdett el előfordulni nálam, hogy az prohardver lapcsalád egyik oldala sem tölt be Safariban, vagy csak többszöri újrapróbálkozásra. Wipr és Noir van csak használatban kiegészítőnek. Mindet kikapcsoltam, letöröltem mégsem változott. Végül a megoldás az iCloud+-ban a privát átjátszó kikapcsolása lett.
Pár napja kezdődött csak.
Gondoltam megosztom, ha másnak is előfordulna, akkor ott keresse a problémát. -
akosxyz
senior tag
válasz
CharlieDrop #279546 üzenetére
Igen ezt az előrébb levő kommentedből is értettem. Csak annyit fejtettem ki, hogy érthetőek azok az emberek, akik várnak.
Én is mindig a friss szoftveren vagyok. És futottam is már bele hibába, voltak kevésbé bosszantóak, és voltak kifejezetten idegesítőek is. Van aki megússza hiba nélkül, vagy azt a funkciót pont nem használja. -
-
akosxyz
senior tag
válasz
Parson #279437 üzenetére
Én mikor vettem barátnőmnek annyit néztem meg, hogy külsőleg milyen állapotban van, az aksi állapotát meg, hogy nem sim lockos. Ezen kívül én fehér képnél fényerőt nézek, meg hogy nincs-e folt vagy bármi. Ezen kívül mást feleslegesen nézeget. Bejelentkezni meg pláne értelmetlen.
-
akosxyz
senior tag
válasz
lorinho #279203 üzenetére
Én anno droidon kezdtem el vele szívni. Sokat fogyasztott, nem tudtam némára állítani stb stb. Akkor váltottam Signal-ra barátnőmmel és utána a családban is kb mindenki átjött oda, részben miattam
Ha az ember berendezkedett és megszokta a messengert, vagy egyéb más dolgot, akkor nehéz kiszakadni belőle. De vannak alternatívák. Nyilván nekem is fent van, mert vannak akik csak ott érnek el vagy én csak ott érem el őket. De így lényegesen visszaszorult a használata. Vibert és Whatsappot pl nagyon sokan használnak itthon, Signalt már kevesebben. Meg ugye szifonon itt van az iMessage is, ami elég jól működik. Viszont ezekhez tudni kell a telefonszámukat.
-
akosxyz
senior tag
válasz
lugosi #279195 üzenetére
Igen ez igaz. Rendesen zabálják az aksit. Alig használom a messengert, de még így is ahhoz képest sokat fogyaszt. Egyéb social appoknál meg az is problémát okoz, hogy hajlamos az ember benne ragadni és nem tűnik fel mennyit is használta egy nap.
Nálam 16-nál i12-n nem veszem észre, hogy jobban merülne. Remélem továbbra is megúszom ezt.
-
akosxyz
senior tag
válasz
Bézbózütő #278982 üzenetére
Én úgy kerestem rá, hogy "case with dust plug" és elvétve de azért lehet találni ilyeneket is.
[link] egy példa Aliról.
Nekem iphone 6s-en van shockproof armor nevű valami noname és azon is van ilyen porvédő, de az nem átlátszó szilikon, hanem fekete kemény műanyag. Ilyen: [kép]
Szóval azért lehet ilyeneket találni, kicsit nehezebb rákeresni ilyen feltételek mellett. -
akosxyz
senior tag
Nyilván mindenre van példa. Van aki egyáltalán nem figyel oda mégis alig degradálódik, van aki meg mindenre figyel még süllyed az aksi állapota, mint öreg fejsze nyél nélkül.
Gyártók szerintem elég sokat költenek erre, hogy a töltésvezérlés jól működjön.
Csak ennyit mondtam, hogyha figyelni akar az aksijára, akkor szerintem inkább erre figyeljen, mint a csiga lassú 5W-os töltés.De amúgy egyetértek, a teló van értem és nem én a telóért.
Bár, ha nem okoz nekem hátrányt és tudom, hogy melóban is tudom majd tölteni, akkor van, hogy lehúzom elöbb. De ha tudom, hogy hosszabb napom lesz vagy nem látom előre, akkor én is csutkára töltöm. -
-
akosxyz
senior tag
válasz
adika4444 #278859 üzenetére
Igen ugyanez történik nálam is 12-esen. De akkor ahogy látom nem vagyok egyedül. Lentebb is írta valaki. Nálam az utolsó update óta vettem észre. Bővítményre gyanakodtam először, de akkor nem hiszem, hogy az lesz a baj. Reméljük következő frissítés javítja. Mondjuk ez legyen a legnagyobb problémám.
-
akosxyz
senior tag
Néha előjön nálam olyan, hogy safari nem tölt be egy oldalt, vagyis ilyenkor teljesen lehal. Ha rögtön bezárom utána helyrejön. Ez az utolsó frissítés óta fordul elő. Másnál is történt ilyen? Wipr és Noir bővítményt használok csak.
-
akosxyz
senior tag
válasz
-Skylake- #278846 üzenetére
Minden egyes alkalommal leírod ezt, hogy miért nem keres google-n, vagy fórumon. Ez szélmalom harc. Aki újonnan jön és nem keres a fórumon, az azt sem fogja megtalálni, ahol te erről írsz. Ergo ugyanúgy lesznek számodra tríviális kérdések. De mivel senki nem várja el tőled, hogy válaszolj egy mindenkinek feltett kérdésre, így nem igazán értem az állandó kiborulásod és a stílusod. Egyszerűen tovább görgetsz és olvasod a te szintednek megfelelő kommenteket. Megspórolsz magadnak egy csomó idegeskedést. Ennyi. Szívesen!
-
akosxyz
senior tag
válasz
Thunderzolee #277927 üzenetére
Teljesen használható egyszerű átlag felhasználásra.
Annyi, hogy a 70%-os aksival azért hamar fog merülni. -
akosxyz
senior tag
válasz
lugosi #277864 üzenetére
Engem annyira ez nem érint mondjuk. Kb állandóan rezgőn van a telefon. Amúgy meg gyári hangokat használok.
Mindenre nem gondolhatnak, mindig lesz valami, ami nem úgy van, ahogy valaki szeretné. Főleg az iphone használók számát tekintve is.
Csak gondoltam szólok a kollegának, hogy a leereszkedő stílusában legalább jóra adjon választ. -
akosxyz
senior tag
-
akosxyz
senior tag
válasz
-Skylake- #277701 üzenetére
Lehet neki az Apple ID-jával meg volt már vásárolva egy fizetős applikáció és azt akarták használni a másik telón. Én ezt tudom első sorban elképzelni.
Másfelől tényleg egyszerübb lett volna regisztrálni egy ID-t hamar. De hát ittasan ez lehet eszükbe se jutott.
Viszont ezt az idiótázást lehet mellőzni kellene. -
akosxyz
senior tag
válasz
TechN7ne #277682 üzenetére
Gondolom ugyanezzel a módszerrel cserélték le ők is. Elég volt tudniuk a jelkódot hozzá.
Vagy esetleg, ha az ID-hez kapcsolt emailbe be voltál jelentkezve a készüléken, akkor oda kérhettek talán új jelszó igénylést?Minden esetre tanulságos volt olvasni. Reméljük teljes mértékben sikerült kizárni őket mindenhonnan!!
-
akosxyz
senior tag
válasz
cOxeR #277559 üzenetére
Én cégesnek még a mai napig egy 6s-t használok.
Teljesen használható az is. Szerintem egy átlag felhasználót most is simán kiszolgálna, max tényleg a csirkeakku ami zavaró tud lenni. Egy napot azért általában kihúz, de van, hogy délután már rá kell töltenem.
Minik mérete szerintem marha jó, több ismerősöm is nagyon várta az ilyen kicsi, de csúcs készülékeket. Reméljük nem örökre kaszálták el azt a vonalat.
Gixxer88 #277542: Legközelebb én is majd pro modellt veszek szerintem, de remélem ez majd csak pár év múlva lesz esedékesBár ez a dynamic island engem se vonz annyira. Nagyon frappáns és ötletes megoldás, hogy ha már van kivágás, akkor annak legyenek funkciói, de engem zavarna. Kevesebbet takar ki a notch. Mondjuk lehet csak megszokás kérdése és két nap használat után fel sem tűnne.
-
akosxyz
senior tag
válasz
Malfroy #277529 üzenetére
Szerintem ez nem is baj
Amúgy sincsenek olyan nagy előrelépések már évente vagy két évente. Én pont az időtállóság miatt döntöttem az iphone mellett. Most lesz két éves, de egyáltalán nincs bennem, hogy váltani akarnék, ami nálam nem megszokott.
De az is lehet, hogy csak öregszem.
-
akosxyz
senior tag
Walletben nekem is ott van a Visa és a többi kártyám is, itt viszont akkor nem feltétlen látszanak. Ezeket a kártyákat folyamatosan használom, szóval mindig van rajtuk nekem elég keret.
Nem próbaidő, már hónapok óta használom az iCloud+-t.
Leírásban meg totál átsiklottam felette, köszönöm a segítséget!! -
akosxyz
senior tag
Magyarul van és értettem. Hozzá is van adva az új kártya. De eltávolítani nem engedi a régit, mert aktív előfizetést ír, ahogy az előbb írtam is. [kép]
A régi van alul és, ha itt belelépek, akkor ott írja az iCloud+t. [kép]
És erre irányult a kérdésem, hogy ezt hogyan rakom át a másik kártyába, vagy, ha itt a fizetés és szállításban mar fent van az új kártya, akkor automatikusan arról vonja-e majd le a következő hónapfordulónál? -
akosxyz
senior tag
válasz
ittakary #276993 üzenetére
Igen, ezt az oldalt megtaláltam. Viszont köszi a gyors választ!
Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdésem. Tehát a fizetés és szállítás menüben már ott van az új kártyám is a felsorolásban, csak nem tudom, hogy ezen kívül kell-e még valahol állítani, hogy melyikről vonja le? Vagy, ha itt már felvettem, akkor, ha a régiről nem tudja levonni, akkor automatikusan az újról is megpróbálja?
Mert, ha itt a régi kártyába belépek, akkor ott írja, hogy jelenlegi előfizetés: iCloud+. A másik kártyába belépve pedig nincs ott semmi jelenlegi előfizetés.
És a régit nem engedi eltávolítani, mert aktív előfizetés van rajta. -
akosxyz
senior tag
Sziasztok, ha lejárt a bankkártyám amivel az iCloud-ot fizettem, akkor hogyan tudom módosítani, hogy melyik kártyával fizetném? Vagy, ha arról nem tudja levonni, akkor levonja a másikról, ami hozzá van adva a Beállítások, fizetések és szállításnál?
-
akosxyz
senior tag
válasz
#86564352 #276256 üzenetére
Szóval te már az Apple nevében beszélsz itt a fórumon. Értem.
Azért engedd meg nekünk bénáknak, hogy várjuk, remélem nem rontja ez a mindennapjaidat.
Az, hogy téged valami nem zavar, az nem jelenti azt, hogy hülyeség a téma. Adtak itt nekem tippeket, hogyan tudom ezt elkerülni, alkalmazom azóta is. Ezt osztottam meg az illetővel. Egyébként nem tudom hol bénáztam az Apple-t. Egy funkcióról beszéltem, nem egy komplett cégről. Android után nagyon elégedett vagyok az iPhone-al. Ez az egy dolog ami szerintem nem a legjobb megoldás.
Én itt ezt a témát veled be is fejeztem, mert felesleges ebbe a vitába belemenni és tele offolni a topicot. Nekem az nem érv egy ilyennél, hogy ez ilyen volt mindig is és téged nem zavar. -
akosxyz
senior tag
válasz
kakuk.tamas #276261 üzenetére
Igen, átsiklottam felette. Utána írták is, hogy ott van az.
Tehát jól emlékeztem. -
akosxyz
senior tag
válasz
PTomi92 #276245 üzenetére
Kisegítő lehetőségek menüben keresd, ha jól emlékszem.
Mégse ott van, én se találom hirtelen.
Pár hete ugyanezt a kérdést indítottam el, mert én is random hivogattam az embereket. Böszme megoldás, sokan írták is és segítettek alternatívát javasolni. Ez az oldalsó gomb az egyetlen kb. Reméljük orvosolják előbb-utóbb. -
akosxyz
senior tag
válasz
Fritz Teufel #276143 üzenetére
Az nem tudom, hogy működik-e ezzel. A zárképernyőn jól mutatja az tuti.
-
akosxyz
senior tag
válasz
Fritz Teufel #276137 üzenetére
Sport Alerts app használja a live activityt és jól is mutatja. Én is nfl-t követem ott.
Vagy lehet te nem erre gondolsz, most vettem észre, hogy widgetről van szó. -
akosxyz
senior tag
válasz
anderledani #275691 üzenetére
Én igen
céges telóm egy 6s
-
akosxyz
senior tag
válasz
kakuk.tamas #274621 üzenetére
A kamerát rendszeresen elindítom
Majd odafigyelek rá
Azért ők remélem nem jönnek ki
-
akosxyz
senior tag
válasz
kakuk.tamas #274617 üzenetére
Igen, az a lezárás. Én feloldani szeretném dupla koppal, mert az egy érintésnél sokszor véletlen is feloldom.
De ezekszerint akkor ezt kell megszoknom
Köszi mindenki! -
akosxyz
senior tag
válasz
Morgenstern #274592 üzenetére
És hogyan?
-
akosxyz
senior tag
Dupla koppos ébresztésre van lehetőség?
-
-
akosxyz
senior tag
válasz
MasterMark #272494 üzenetére
Köszi, a felvett követéseken belül ki kell kapcsolni az új epizódok letöltését. Életbe nem találtam volna meg, hogy ezeken belül még van beállítási lehetőség
markknight #272496: Köszi a tippet, lehet rápróbálok majd arra is.
-
akosxyz
senior tag
Az mitől lehet, hogy Podcast alkalmazás beállításaiban beállítottam, hogy ne töltsön le automatikusan részeket, de ennek ellenére mégis mindig tölt le?
-
akosxyz
senior tag
válasz
markknight #271942 üzenetére
Ezt néztem pont, hogy ezzel a megoldással szerintem baromira be fognak égni.
Samu is így kezdte, hogy állandó helyen volt az óra meg minden a képernyőn, és szépen be is égtek a kijelzőbe. Azóta váltja a helyét.
-
akosxyz
senior tag
válasz
markknight #271843 üzenetére
Köszi az infót mindenkinek
Akkor arra még kicsit várni kell, sebaj, kíváncsi leszek rá
-
akosxyz
senior tag
A live activities értesítéseket hogy lehet bekapcsolni? Például ha egy meccset követnék?
-
akosxyz
senior tag
Be lehet valahogy azt állítani, hogy az elkészült fotóknak a dátum legyen a neve és ne ez az IMGxxxx formátum?
-
akosxyz
senior tag
Azt hol lehet megnézni, hogy milyen kijelző került a készülékembe? Gondolok itt, samsung, lg vagy boe kijelzőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest