Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
Miért nem jó a 64-es ipad, ha használsz icloudot ?
Mert mára csak az iPadOS + rendszeradatok elvisz 18-20 GB-ot (ebben nincsenek benne az alap alkalmazások.)
A legegyszerűbb alkalmazások is (adatokkal) általában 1GB felett vannak. Pl Duolingo 1,5 GB, zene vagy film streaming darabonként 5-10 GB, bármilyen productivity app 10-40GB, átlag játék 5 GB körül, de a lányom kedvence pl. 40 GB csak magában.
30-50 alkalmazás úgy fel szalad, hogy észre sem veszed, ha elkezded az iPad-et használni.
És hol van még a képfeldolgozás, videovágás, zenekészítés, AI....
Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.
Ebből könnyen látszik, hogy 64GB-al esélytelen vagy. A 128-ba úgy lehet beleférni, ha sakkozol, hogy mi nem kell épp. A Nagyit leszámítva, mindenki a 120-150 GB tartományban van, annak ellenére hogy van 2 TB közös i-cloud fényképeknek, videóknak, fontos fájloknak és mentésnek. (Telefonokat is beleértve)
Bár a gyerekeknek lényegében elsődleges eszköze 1-1 iPad, nem hiszem, hogy bármit le lehetne csak úgy törölni, ha a sulitól kapott számítógépük tényleg használható lenne valamire. (Na jó, a kedvenc 40GB-os játék futna PC-n, csak kéne alá egy alsó hangon fél millás config, de lehet, hogy még alá is becsültem.)
Mindehhez hozzá jön, hogy ha minden jól megy akár 5-6 évig is használni fogod a megvásárolt iPad-et, és a háttértár igény csak nőni fog. Már csak ezért is érdemes 1 számmal nagyobbat venni, mint ami most kell.
(Én most egy 2014-es iPad Air 2-re költöztem vissza, hogy karácsonykor a lányomnak adhassam az iPad Air 5-öt. Azért tudom használni a bő 10 éves masinát, mert anno 128 GB-al vettem meg, és ha nem kapok a melóból egy új iPad-et, máig azt használnám.)
Új hozzászólás Aktív témák
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen autót vegyek?
- Politikai mémek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parfüm topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy TAB S9, S10 (PLUSZ, ULTRA, FE) - GYÁRTÓI garanciával
- Új - Apple iPad Pro 11" Magic Keyboard - White - Magyar - Bontatlan
- Samsung Galaxy Tab S6 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Gararanciával!
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- Apple iPad 6 (2018) 32GB WIFI 95% aksi