- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz Roland861010 #45150 üzenetére
[Inkább ilyenre gondoltam] , csak nem láttam akkora méretet, amibe a Mini belefér.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Roland861010
addikt
válasz F.B.I. #45151 üzenetére
Nem is fogsz találni.
Ha nincs boxod akkor add el a kontit és vegyél egy ehhez hasonlót .[ Szerkesztve ]
-
Amilo02
aktív tag
válasz kkp900 #45126 üzenetére
Szia!
Nekem van egy több aljzatos töltő állomásom, és azon nálam max. 41W volt amivel töltötte a padot (ugy ezt a teljeítményt sem állandóan veszi fel).
Töltő választásnál figyelj arra is, hogy ha az összes (vagy amennyi neked kell) aljzat használva van, akkor egyesével mennyit tud leadni a töltő. -
F.B.I.
veterán
válasz Roland861010 #45152 üzenetére
Van box, ezért tűnt egyszerű megoldásnak, mert az egyik legjobban kézreàlló cucc. Ezeket is néztem.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Rage47
veterán
válasz Roland861010 #45156 üzenetére
Samsung TV-n is próbáltuk a Forzát és csak néztünk, mintha egy Series S lenne a TV mellett rákötve
Nem a letöltés sebessége, inkább a ping/latency fontos. Ezt okozhatja egy rosszul beállított router is, stb.[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Amilo02 #45153 üzenetére
Köszi szépen . Nem értem az almát miért nem találok róla semmilyen adatot sajnos. Igen olyanokat nézek ami külön külön is tud 50-60 w ot de ugye ha véletlen egyszerre mind a 3 töltődne akkor sokkal kevesebb . Annyit meg nem akarok kiadni érte ilyen 20-30 ezreket ez szaros töltőért. A mostani 30W is egész gyors a gyárihoz képest ami 20W -os . Egy vicc hogy 624 ezres géphez ilyen fost adtak ami már egy telefont se szolgál ki 2 éve mivel 27W tudnak a 14 Pro óta. Mondjuk azt se lehet tudni mennyit tud a gyári kábel pld?
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
Épp eladó sorban van az iPad Air 5-öm, és az érdeklődők az akku állapotára kíváncsiak, amit gyárilag nem mutat az eszköz. Milyen ingyenes lehetőségeim vannak ennek kiolvasására? Akku százalék és/vagy ciklusszám amit jó volna kiolvasni. MacBook és Windows is rendelkezésre áll.Köszönöm, ha tudtok segíteni.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Yocee
aktív tag
Sziasztok! Van itt egy ilyen ipadom, ami semmire nem jó 8 https://www.comx-computers.co.za/MD543HC-A-specifications-76517.htm)
9.3.6 ios van rajta. szeretném fali okosotthon vezérlésre használni. Jailbreakelni kellene, hogy egy chrome, vagy ewelink felmenjen rá. Tud valaki ebben segíteni? -
Amilo02
aktív tag
válasz kkp900 #45159 üzenetére
Ha gyári adatot nem is találsz róla, privát teszteket szerintem igen.
Nekem a gyári töltőkön kívűl a melóhelyen egy [BlitzWolf], otthon pedig egy [Baseus Gan3] töltő van a padra és egy 12ProMax-ra. Ha egyszerre töltöm a kettőt, ki is használják a 65W-ot.
Más: Én személy szerint még azon is csodálkozom, hogy az Apple az iPad-en kívűl egyáltalán tett valamit a dobozba -
Cyberbeni
addikt
Dockerben hostolsz egy firefoxot és azt Safariból megnyitod. https://hub.docker.com/r/kasmweb/firefox
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Amilo02 #45165 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Inkább a 100W töltők felé hajlok a későbbiekre gondolva. De most valamiért iszonyat áruk van mindenhol még az amazon.de is. Ami legalább olyan márkás mint amit linkeltél. Eddig ez fele hajlok hátha lesz pénteken valami akció rá.
https://www.scom.hu/Ladowarka-sieciowa-UGREEN-CD226-3x-USB-C-1x-USB-A
-
szaszyka
senior tag
válasz kkp900 #45167 üzenetére
Hali. Ezzel azért óvatosan, legalábbis ha telefont is akarsz majd tölteni. Nekem ennek a 65W-os verziója volt, és iphone töltésekor sorra haltak meg a kábeleim. Használtam Ugreen, és Baseus kábeleket, mindegyik mfi chipes volt, de 2-3 havonta megpurcantak, és vehettem újat. Ha notebook töltéséhez akarod használni, arra biztos jó, de tablet /telefon töltésére overkill, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Androidos telefonnal, ami nagyobb töltést is fel tud venni, nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
Peddy789
őstag
Helo ipad 10th gen 2022 valtozathoz keresek magyar nyelvu billentyuzetet. Sajnalatomra a logitechbol nincs magyar: https://www.logitech.com/hu-hu/products/ipad-keyboards/slim-folio-ipad-keyboard-case.920-011413.html
Tud valaki tippet adni olcsobb alternativara mint a apple billentyuzet ? Vagy csak nemzetkozi lehetoseg van? -
zoli62
addikt
Úgy néz ki, hogy az ipadről nem Apple eszközre egyáltalán nem lehet SMS-t küldeni, ha nincs iMessage-re lehetőség Több számmal is leteszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz zoli62 #45171 üzenetére
Össze kell kapcsolni a telefonszámmal az iPhone-on asszem. Majd megnézem pontosan hogyan, én sok sms-t küldök arról és hívást is intézek rajta
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
-
szaszyka
senior tag
válasz Amilo02 #45173 üzenetére
Éppen ez az, hogy a kábelek nem melegedtek különösebben. Személy szerint arra gyanakodtam, hogy amikor rádugom a telefont a töltőre, a töltő hirtelen kitolhat az usb-porton 65W-ot, és az a löket tehetett be az mfi chipnek. Aztán ki tudja, mert egyik kábelt sem szedtem szét, de azóta a Lightning kábeleimet nem használom 25W-nál nagyobb teljesítményű töltővel. Egyébként marha jók ezek az Ugreen töltők, én legalábbis szeretem az enyéimet, ezt a 65W-os GAn-t is bírtam, macbook-hoz is biztos marha jó lett volna . Bár az ipad pro Type-c csatis, lehet ott nem lenne ilyen probléma, csak olyan kábel kell, ami bírja az akár 100W-ot is.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
Amilo02
aktív tag
válasz szaszyka #45174 üzenetére
Ezt meg kell cáfoljam, mert nekem a PD-s töltésnél mikor kb. 23W körül vesz fel a telefon, a kábel fém vége melegszik rendesen(és nem a telefon felülete fűti fel). Ha a kábel arra teljesítményre(vagy többre) van tervezve, akkor elvileg kellene tudnia meghibásodás nélkül A telefon nem fog felvenni még egy pillanatra sem sem 65W-ot, a töltési beállítása nem engedheti. Van kijelzős Baseus töltőkábelem is, és azt vettem észre, hogy mikor rádugom a telefonra, szép fokozatosan emeli a teljesítményt.
-
balage25
senior tag
válasz szaszyka #45176 üzenetére
Nekem pont ilyen 100W-os UGREEN töltőm van kb. 1 éve. Vettem pár Baseus Cafule kábelt hozzá és pár gyárival is használom felváltva, sőt erről megy az Apple watch töltése is. Töltök vele iPad-et, iPhone-t és androidos telót is. Régebben a Raspberry Pi is ment róla. Na az kényes volt a kábelre, nem indult el mindegyikkel. Töltés szempontjából viszont nem volt problémám egy kábellel sem. Néha ránézek iMazing progival, hány W-ot vesz fel és valóban szép lassan megy fel a teljesítményfelvétel a progi szerint is.
-
zoli62
addikt
válasz l.skywalker #45172 üzenetére
Ez az, hogy nem sikerül összekapcsolni. Nem sikerül az iMessage-hez sem hozzá rendelni, de eleve a saját számnál sem jelenik meg semmi. Kézzel is beírtam, kikapcsolták az iMessage-t az üzenetek beállításainál, hogy mindenképpen SMS-t küldjön, de a helyzet változatlan. Digis számról van szó. Állítólag más szolgáltató számait sem lehet hozzárendelni.Mindenesetre a Diginél bejelentettem hibára, mert a küldésen kívül fogadni sem tudok. Annyit reagáltak, hogy a logokból azt látják, hogy elment az SMS, de én azt látom, hogy az iPad hibaüzenetet ad, hogy nem tudja elküldeni az üzenetet Letelt már a 72 óra, de még nem zárták le a hiba jegyet. Apple supporttal is beszéltem, de ők se tudnak addig segíteni, amíg egyértelműen nem lehet kizárni a szolgáltatói hibát. Másrészt akinekcsak iPadje van, az nem tudja össze rendelni iPhone-nal. Egyébként ha még sikerül össze rendelni iPhone-nál, az iPad nek is meg kell “ennie” azt a számot.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz balage25 #45177 üzenetére
Akkor tudom nem nekem szólt a válaszod ,de köszi remélem lesz akcióba is majd valahol.
ui: Jó lenne 15 -ért kifogni. És 2 év garit adnak rá szóval nem fogom az aliról rendelni ,mondjuk ott se olcsóbb sajnos.
Amúgy már nincsen csak 2 Lightningos cuccom Airpods 3 meg a billentyűzetem amit azzal a kábellel kell tölteni ,de azt gyári kábellel csinálom . Azért kell még az USB-A kimenet a töltőfejről. Különben nem kellene Telo Ipad Óra USB-C sek a kábelek is már,meg a készülékek is kivéve az óra ami ugye mágneses ,de a gyári kábellel gyors töltésre képes. -
Roland861010
addikt
-
VD
őstag
válasz zoli62 #45117 üzenetére
Részlet a használati utasításból: “Fontos: A Wi-Fi + Cellular modellek nem támogatják a mobiltelefon-szolgáltatást – kizárólag a mobilhálózati adatok továbbítását teszik lehetővé. Ha bármilyen iPad modellen telefonhívásokat szeretne intézni, a Wi-Fi-hívások funkciót és egy iPhone-t kell használnia.”
És ez érvényes az sms küldésre is!
Lényeg önmagában az iPad nem alkalmas sms és hívás küldés fogadásra! Hiába van benne sim. Az csak adatforgalmat biztosít. Az hívások és sms-ek esetében csak úgy tud működni mint egy távoli asztal hozzáférés. Mindent az iPhone csinál csak az összekapcsolt apple ID-n keresztül iPad-ről, wifi-s watch-ról és Mac-ről is el lehet érni a funkciót.Csak úgy működik, ha van egy iPhone, benne egy aktív voice kártya. Ugyanazt az apple ID-t kell megadni mindkét eszközön, plusz iPhone-on bekapcsoni az üzenetek beállításain belül az üzenet továbbítás funkciót. Illetve a hívásoknál a hívás egyéb eszközönt.
-
feddel
senior tag
Na van 40% akció Affinityre. Asztalira is, jó hogy 2 hete megvettem rendes áron…és azóta se használtam. Most az iPad verzió 5 ezer ft. Bosszúból lehet hogy nem veszem meg…
-
-
feddel
senior tag
válasz Elektrosokk #45184 üzenetére
Csak annyit ír mindenütt hogy black friday. Ha nem vettem volna meg az asztali verziót, én is gondolkodnék az univerzalon, bár a fotón kívül nem használnám… szóval minek…
Közben megvettem az iPad verziót, most azt próbálgatom. -
zoli62
addikt
válasz Roland861010 #45180 üzenetére
Már többször is hívtam a supportot. Van, aki azt mondja, hogy iPaden egyértelműen nem működik az SMS- küldés és fogadás, van aki keveri az iMessage-dzsel, van aki azt mondja, működnie kell. Most valaki szenior támogató magára szignálta az esetet, mert ő is érdekesnek találta, kíváncsi vagyok, mire jut. Közben a szolgáltató is vizsgálja a hibát. A beállítások, az a kettő biztosan jók. Te iPaden próbáltad, és nem az üzenettovábbításra gondolsz?
-
merqree
őstag
válasz zoli62 #45188 üzenetére
"....Csak úgy működik, ha van egy iPhone, benne egy aktív voice kártya. Ugyanazt az apple ID-t kell megadni mindkét eszközön, plusz iPhone-on bekapcsoni az üzenetek beállításain belül az üzenet továbbítás funkciót. Illetve a hívásoknál a hívás egyéb eszközönt....."
iPhone13-on be van állítva a fenti dolog, Telekom multiSIM az iPad Pro 2021-ben, és minden SMS megérkezik, ami a fő SIM kártyára jön SMS.
Tehát a fenti módszer alapján működik az, hogy SMS kapsz.
Küldést nem próbáltam sosem.
Hívás pedig nem is lehetséges, mert nincs tárcsázó az iPad-en. -
zoli62
addikt
válasz merqree #45197 üzenetére
Igen, természetesen. Itt az a lényeg,, hogy önmagában az iPadre az Apple egyértelműen nem hangsúlyozza ki, hogy nem garantált az SMS küldés/fogadás működése, hogy ha nincs másik Apple eszköze a felhasználónak. Az üzenettovábbítas nem helyettesíti az SMS fogadást. Például kétlépcsős hitelesítésnél a belépési kód nem jön meg az iPad telefonszámára. A szolgáltató által küldött SMS-ék szintén nem érkeznek meg.
-
merqree
őstag
válasz zoli62 #45198 üzenetére
A mutliSIMnek van egy technikai száma, amiről a szolgáltató tudja, hogy mire van használva. Arra minek küldjön SMSt???????
A telefonszámok (a multisim technikai száma és a fő sim száma) nincsenek "összefésülve", teljesen jogos, hogy kell egy iphone, hogy működjön a dolog.szerk: ki az, vagy van olyan, aki fő kártyát tesz iPad-be?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest