Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Cinibn
csendes tag
válasz
#41133696 #18781 üzenetére
Szia!
Ez szomorú, mármint a légkábel. Ha esetleg azt találja el, akkor min. 100kA-rel számolni kell, ha van földelése az adott hálózatnak. Nem ismerem olyan behatóan az adatátviteli hálózatokat, de nem hiszem, hogy minden oszlopon volna földelés, így akár a 200kA is szóba jöhet. Na ezt a villámáramot ilyen eszközökkel nem lehet korlátozni, de nem is erre lettek kifejlesztve. Abban viszont igazad van, hogy ez egy többlépcsős igen drága mutatvány. Csak ha a saját szakmámból indulok ki egy tisztességes villám- és túlfeszültség védelem ami már az épületen belül van az is kóstolgatja a 3-500 ezer forintot (ez csak az alap) és még lehet fokozni az adottságok és rendszerek bonyolultságától függően. Természetesen itt már külső villámvédelem (felfogó, levezető, földelő) is kiépítésre kell hogy kerüljön, mivel ez is a része a védekezésnek.
A legnagyobb baj az, hogy ha már ez a túlfeszültség és áram bejut a belső védelmi zónákba, ott már sajnos a csatolások miatt is terjed, amit elég nehéz korlátozni, de megfelelő hálózatkép és egyenpotenciálra hozó hálózattal ez korlátozható az elviselhető szintre. Hát egy kalappal!
A legjobb megoldás, ha az egyszerű halandó kihúzza a kábelt. -
Cinibn
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #16896 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Akkor vándorolok másik fórumba.
Ha esetleg lesz eredménye közkincsé teszem.
Üdv. -
Cinibn
csendes tag
Erre valaki? Esetleg?
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki dynamic dns szolgáltatást WMG1312-B30A eszközön? Konkrétan a no-ip-t? Nálam nem akar működni, csak egy-két napig használható, utána nem elrérhető.
Köszönöm a válaszokat. -
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Regisztráltam a noip.com-on, hogy felügyeleti jelleggel lássam az otthoni gépeket. A HGW-ben beállítottam a DynamicDns beállításokat, felhasználónevet, jelszót, stb.
Kb. egy napig él is a címfordítás, de utána nem frissül a hostnév alatti IP-cím. Szerintetek mi lehet a gond? -
Cinibn
csendes tag
válasz
Cinibn #13807 üzenetére
Sziasztok!
Ma reggel volt időm foglalkozni ezzel az internet "szakadozással" és azt tapasztalom, ha megszakad, akkor az Invitel DNS szervereit nem tudom pingelni azaz a 62.77.203.10 és a 213.163.34.66 IP-címen lévő szervereket. Így már érthető, hogy miért mutatják a gépek élőnek a kapcsolatot, de még sincs internet, mivel nincs névfeloldás. Ez a 62-es körzetben van, valaki nem tapasztal ilyet?
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Cinibn #13795 üzenetére
Tegnap nálam is kint volt a szerelő. Hát a pofám leszakad, még csak meg se nézte, mi a hibajelenség. Ahogy meglátta, hogy a Zyxel után be van kötve egy switch egyből az volt a hiba. Persze szerintem nem, mert akkor a hálózat is lepusztult volna, de hát az még él. Szerintetek ez korrekt hibafeltárás és javítás? Komolyan mondom az volt a szerencséje, hogy nem voltam otthon csak telefonon ért el.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #13794 üzenetére
Típus: ZyXEL VMG1312-B30A
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Kb. egy hete tapasztalom, hogy a számítógépeken egyszer csak elmegy az internetkapcsolat. A böngészők a weboldalakat nem töltik be, ami az érdekes, hogy a windows sem jelzi az alsó sarokban, hogy nincs internetkapcsolat. Ha a hálózati elosztóban a PPPOE kapcsolatot lecsatlakoztatom, majd vissza, akkor megjavul.
IPTV + internet + telefon előfizetésem van, 30/5 Mbit/s + alap IPTV csomagom, VDSL kapcsolattal.
Már bejelentettem a hibát, szerintetek mi okozhatja? -
Cinibn
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13398 üzenetére
Ez így van!
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Oszy88 #13390 üzenetére
Szia!
Sajnos én is így jártam, a szerződést tüzetesen olvasd el, abban benne van. Ha 5 megás a neted, akkor abból veszi le az IPTV a sávszélességet, ha 2 IPTV van, akkor kicsit központilag emelnek a sávszélességen, hogy a garantált letöltési sebességed meglegyen.
Sokat vitatkoztam az ügyfélszolgálattal, aztán az lett a vége, hogy kiderült nálunk fejlesztettek VDSL-re, majd csomagot váltottunk, s 2 ezressel olcsóbban megúsztam az egészet. -
Cinibn
csendes tag
válasz
TheCloWn25 #13280 üzenetére
Köszönöm!
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
A HD tartalmú csatornák esetén a HD adás mekkora sávszélességet foglal kb. ?
-
Cinibn
csendes tag
válasz
TheCloWn25 #13274 üzenetére
62-es
-
Cinibn
csendes tag
Kedves Fórumtársak itt az Éterben!
1,5 óra telefonbeszélgetés, 11 ügyintéző és műszaki szaki ide-oda kapcsolgatása után nem tudták a problémámat orvosolni. Tehát egyenlőre marad a 2,7 mega net + IPTV. Állítólag valami OL csomagban vagyok, aminél az STB az internet sávszélességéből veszi el a neki valót, de azt nem tudták megmagyarázni, hogy 2 STB-vel hogyan volt 5 megás netem. Pedig nem olyan bonyolult ez kérem: 1 IPTV kb. 3 mega + 2 IPTV kb. 3 mega +5 mega NET = 11 mega. Na kérem ennyit írt a router annó az infó lapon, most ír 6,3 megát. Tehát korlátozták a sávszélességet.
A fentiekből adódik, hogy ha 2 db STB be van kapcsolva, akkor nem működik semmi. Igen, ez az invitel logika.
Csomagváltás nem történt, csak 1 db extrát adtam vissza, ezért mindjárt megfelezték az egész kiba*ott sz*rukat.
Elnézést kérek a kirohanásért.Ma délután, hogy feltegyem a koronát a mai napomra befáradtam a legközelebbi invipontba. Ne csak nekem ne legyen jó napom, aztán mivel ember vagyok jómagam is, nem feszegettem tovább az ügyet, nem szegény ügyintéző hölgy tehet valamelyik balf*sz hülyeségéről.
Hát ennyi mára, majd jelentkezem a fejleményekkel........
-
Cinibn
csendes tag
Köszönöm Invitel!
Visszavittem a második STB-t, s erre a "kedves" szolgáltató az előfizetett csomagunkból úgymond levonta, csökkentette a második STB által lefoglalt sávszélességet. Így az 5 megás internet csomagból lett 2,7 mega + 1 STB sávszélessége. Természetesen ezt nem közölték mikor átvették az STB-t. Ha volna itt más alternatíva, már rég otthagytam volna ezt a sz**rágó bandát.
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
A 62-es körzetben tapasztalt valaki hibát az IPTV szolgáltatásban?
Nálam napok óta a következő a jelenség: ha elkezdek nézni egy csatornát kb. 5 percig folyamatos, majd el kezd szaggatni a kép, majd teljesen szétesik. Ha átkapcsolok egy másikra, majd vissza kezdődik az egész elölről. A szokásos újraindításon már rég túl vagyok.
STB-k Albis SceneGate 8000
Router ZTE ZXV10 W300B
Vonal: vezetékes ADSL
Valami jó tanács, vagy hívjam a szerelőket? -
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Ha a sávszélesség adott, úgy olvasom, hogy sokaknál igen, az IPTV forgalmához, akkor nem biztos, hogy a szolgáltatónál van a hiba. Elég csak a T-home topikot olvasgatni, azon is ugyanilyen akadásokra panaszkodnak. Akinek meg optikája van örüljön, mint majom a farkának, hogy nála elérhető. Nálam hagyományos telefonvonalon (ADSL) keresztül működik az IPTV két STB-vel, és a megtekintések 99%-ban folyamatos az adás.
Annak idején, mikor műholdról néztük a műsorokat (digitálisan) akkor is ugyan ezen problémák voltak tapasztalhatók. Nem akarom a szolgáltatót védeni, mert nem tisztem, de panaszkodás helyett javasolnám, hogy a technikai hátteret jobban tanulmányozzátok. S számotokra is ki fog derülni, hogy teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltatónál fizettek elő. A forrás ugyan az!
Igen, a rendelkezésünkre bocsájtott készülékek minősége borzalmasan gyenge, megbízhatatlanok, nálam is lefagyott a router hetente, megoldást jelent, ha lecseréled mindegyiket.Üdv.
-
Cinibn
csendes tag
Köszönöm a válaszod Cigam!
Ez tiszta sor, ahogy írtad más IP tartományba esik.
De a router-nek nem ez volna a feladata? Értem én, hogy a szolgáltatónak ez így kedvező, ráadásul a ZVE-n elég korlátozott a beállítások tartománya. A felhasználói név is utal arra, hogy egy "butított" felületet ér el a felhasználó.
1. Másik router-rel ez megoldható? Kérdés, hogy a szolgáltató hozzá járul-e? (Gondolom a ZVE-vel is csak ezen beállításokat nem lehet elérni.)
2. Csak feltételesen, a két IP tartományt egy másik router-rel nem lehetne egy alhálózatba összeroutolni? Itt viszont már kérdéses a DHCP, hitelesítés, stb., ez már nem publikus hálózat.
Azért félreértés nem essék, nem akarom a szolgáltatót kijátszani, csak érdekelne az ilyen szolgáltatások technikai mikéntje.
Az IPTV szolgáltatás az STB-ból kiindulva egy 10.x.x.x alhálózatra csatlakozik, ez egy VPN hálózat volna?
Esetleg egy kézzelfogható leírást valaki?Köszönöm.
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Lehetséges-e az Invitel által szolgáltatott ZTE ZVX10 W300B routert úgy konfigurálni, hogy az egyik fizikai LAN porton IPTV és internet is elérhető legyen?
Ha igen, akkor hogyan?
Ha nem, akkor miért nem?Köszönöm válaszaitok!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest