Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
-
Mobilarena
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
raider21
aktív tag
válasz
sipy888 #1595 üzenetére
DVB-C azért jóval jobb minőségű mint az IPTV.
Nagyjából:
IPTV -nél az SD jel 8,5-10 Mbit/s, a HD 10-15 Mbit/s környéke. Míg DVB-C esetében az SD jel bitrátája az kb. IPTV HD adás környékén van fölülről, a HD jel pedig 20+ Mbit/s.
Szóval én nem váltanék a helyedben, ha csak TV -ről van szó.
-
sipy888
aktív tag
ugyanazon árért 100 mbit otthoni net helyett 1000mbit netem lesz, csatorna szám kb egyforma, de lesz spíler 1 és 2 ami nekem nagyon fontos, a mobilnetem magenta 1 akció keretében 1GB-ról 6 Gb-ra nő és lesz tv go szolgáltatásom. Ez mind a T mellett szól.
Ami ellene, az a felesleges set top box és a plusz 1 távirányító és az esetleges rosszabb képminőség. Kérdés, mennyivel?! -
-
sipy888
aktív tag
Sziasztok,
kábeles TV-ben DIGI-ről váltanék Telekom IP TV-re. Mi a tapasztalatotok minőséget tekintve, melyik a jobb és mennyivel?
köszi előre is -
raider21
aktív tag
válasz
csehe02 #1592 üzenetére
Nálam a Net S Plusz csomaggal xDSL -en 92/31 Mbit/s a sebesség. Ebben a csomagban a vonali maximum sebességet kapod meg elvileg.
xDSL -en van IPTV, ott azért 34 csatornánál jóval több az elérhető csatorna a nagyobb csomagban. Azt kellene megtudnod valahogy a T -től, inkább egy T -s szerelőtől, hogy az adott lakcímen kb. milyen sebességet tudnak szolgáltatni. Ugye xDSL -nél ez függ a hurokhossztól, és attól is mennyi előfizető van az adott szakaszon; azaz mennyi a vonali-, és az áthallási zaj az adott föld-, v. légkábeoen. -
csehe02
csendes tag
Sziasztok!
Új házba költözünk lassan Pécs belvárosában, ahol meglepetésemre kiderült, hogy nem nagyon érhető el vezetékes internet, se TV szolgáltatás.
Hosszas nyomozás után arra jutottam, hogy a Telekom kínál Net S plusz csomagot 30/5 Mbit/s le és feltöltési sebességgel (1/0,25 garantált sebességgel) +700ft-ért választható hozzá gyorsító csomag, ami +50MBit/s, de azt még nem derítettem ki mennyi is ennél a garantált plusz. Evvel az a bajom, hogy a garantált értékek nagyon alacsonyak, tartok tőle, hogy gyenge lesz a net és lekoptatnak a Telekomnál, mivel ők teljesítik a garantált számokat.
A Telekom tv-ben csak 34 csatornát biztosít nálunk, Sat csomagot nem, ami megint csak vicc kategória szerintem...
Vidanet és Invitel se érhető el.Másik opció, amit találtam a Telenor Hello data csomagja, ami korlátlan netet ad.
Illetve Digi vagy UPC sat tv jöhet még szóba.
Esetleg valakinek van ötlete, elsősorban a Net megoldására? Mikrohullámú netet nem ismerem , avval nem is biztos, hogy meg szeretnék ismerkedni...
Köszi!
-
vgabri1
tag
válasz
Intruder2k5 #1587 üzenetére
Igen van 4g.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1589 üzenetére
Van abban a faluban 50 Mbps-os ed3 hálózat is. Mondjuk nem egy nagy rendelkezésre állású, elsősorban a helyi erőknek köszönhetően...
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1587 üzenetére
A Telekomnak van 800 MHz-es 4G cellája a településen amit a Telenorral közösen használnak. Viszont mikrós felhordó hálózata van, tehát viszonylag könnyen túlterhelhető egy-két tucat egyszerre letöltő mobilnet-előfizetővel.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
vgabri1 #1580 üzenetére
Hol az a "nálunk"? A mobilnet mellett nagyobb településeken előfordulnak olyan szolgáltatók, akik mikrohullámon adják a netet (én is ilyet használok). Adnak hozzá antennát, tápfeladót, neked csak egy routerre van szükséged. Nagy sávszélesség nem várható el, ill. közvetlen rálátás kell az adóra, de pl. az én szolgáltatóm most kb. 26/10 megás sávszélt kínál.
-
vgabri1
tag
válasz
Intruder2k5 #1581 üzenetére
Köszi!
-
válasz
vgabri1 #1580 üzenetére
Szia!
Flottás csomagban vannak már kedvezőbb árú korlátlan mobilnet lehetőségek, ez ügyben nézz be a flottás topikba, ott tudnak segíteni. Egyetlen hátulütője, hogy a SIM kártyás routerek drágábbak, így ha meg is szeretnéd osztani, arra rá kell áldozni legalább 25-30 ezret.
-
vgabri1
tag
Sziasztok! Sajnos nálunk csak az Invitel van, és abból is a legalja, mivel még a régi telefonos réz hálózat van kiépítve, ami max 600 kb/s sebességet tud ami semmire nem elég. Fejlesztés egyenlőre nem várható. Más szolgáltató ami többet tudna nincs. Esetleg van valami műholdas vagy mobil megoldás ami korlátlan és max 7000 Ft havonta? Nagyon idegesítő, hogy 2018-ban nem tudnak normális netet biztosítani.
-
yetmanus
tag
válasz
szabogabor10 #1578 üzenetére
ugyugy, tavaly októberi törvény ezt gyönyörűen meg is szüntette
24 órán belül meg kell szüntetni a szerződést/számlázást, ha az ügyfél ezt kéri, ha nem akarja/tudja teljesíteni, a hatóság az orrukra koppint
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Juditta_56 #1576 üzenetére
Azt hiszem, hogy nyolc napjuk van a szolgáltatás kikapcsolására.
-
Juditta_56
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap szerelték a FLIP-es TV-internet-telefont - az ígért időponthoz képest 5 percet késett a szerelő(!)
-, a számhordozás is megtörtént tegnap éjjel.
A letöltési sebesség a szelessav.net és a speedtest.net szerint is jobb, mint a upc-é:
Az milyen már, hogy ma (július 27-én) 08:27-kor lemondom a UPC szolgáltatást, és közlik, hogy 30.-ra tudják teljesíteni a lekapcsolást?!
Nyomatékosan felkértem az ügyintézőt, hogy a MAI nappal szíveskedjenek lekapcsolni, erre közölte, hogy "megkísérlik" ütemezni mára...
Nem mintha éhen halnék a három napra pluszban kifizetett 1 445,50 Ft miatt, csak nem értem...Holnap adom le a STB-ket, meg a routert a kapcsolt részeikkel, és hurráááá! megszabadultam a UPC-től, spóroltam évi százezer forintot!
Közben megkaptam a visszaigazoló e-mailt, mely szerint "... a rendszerről történő lekapcsolást műszaki kollégáink 2018.07.27-én elvégzik."
Próbálkozunk, tehát vagyunk... -
psg5
veterán
Sziasztok!
Régóta ugyanabban a flottában vagyunk és igazából ezidáig nem követtük, hogy más szolgáltató mit kínál ha családon belül szükséges az ingyen telefonálás és kb 400-500MB net.
Az alábbihoz képest valamely szolgáltatónál van jobb ajánlat? Elvesztem kicsit a kínálatban.Ezt az alapdíjat nem szoktuk átlépni.
-
Soma01
veterán
Ha csak a net szolgáltatást nézzük, akkor a Telekom is jó optikán és a UPS sem rossz a koaxon. Annyira nem elavult az a technológia még, ne ezen múljon a döntés. Nálam a tv döntene és a Telekom az IPTV miatt ki is esik. Nekem jobb tapasztalataim vannak a DVB-C-vel. Meg ott vannak a boxok... Nekem a box mentes megoldás tetszik.
-
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
lakás vásárlás előtt állok.
Az általunk kinézett és már lefoglalózott lakásban UPC Fiber Power 500 internet a maximális ami elérhető, míg a jelenlegi albérletben DIGINET 1000-t használunk.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy lassabb lesz az internetem, inkább az érdekelne, hogy a UPC-nél (olvastam hogy a vodafone felvásárolta) várható-e bármilyen fejlesztés. Mert eléggé szánalmasnak tartom hogy a Telekom, Digi optikai kábelekkel operál olcsóbban (XIII. kerület) míg a UPC drágábban elavultabb technológiát kínál.
-
ArthurShelby
addikt
Meg kéne nézni/kérdezni, hogy melyik szolgáltató milyen minőségben (milyen technológiával van jelen).
Digi akkor gondolom nincs, Telekom az 50-ből gondolom hogy adsl, UPC meg szintén nincs gondolom (műholdon csak tv jön).
Október óta lejárt hűség után már nem emelhetnek árat (azaz csak az inflációval arányosan), és 2évre is csak készülékkel köthetnek le (szóval csak 1 év hűséged lesz).
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Ha rossz helyen keresgélek, akkor kérném, hogy kerüljön át a megfelelő témába. Internet szolgáltatót keresnénk Törökbálint Határ utcára valami normálisat.
Eddig T-home kábeles, vagy UPC tányéros, illetve valami nem túl ismert az amit találtam. Árban a T-home 8000 Ft/hó -t ír egy 130 TV csatorna + 50 Mbit net csomagra. Ettől tudtok esetleg vmi kedvezőbbet?
((A T-home mennyire olyan, mint a UPC, hogy ha lejár a hűség, akkor ide-oda változtatgat az árain, és ha új csomagot kötnél, akkor meg az akciósakból kizár? DigiTV-vel volt ezen a téren csak jó tapasztalatom, de az meg most ott ha jól tudom nincs.))
Minden segítséget előre is köszönök! Ha esetleg valaki jó áron csomagot is tud bekötni szolgáltatótól, akkor priviben az is jöhetne.
-
Bishi
tag
válasz
ArthurShelby #1563 üzenetére
Én csak netet használok (Bp. XVIII.). Szerintem a DIGI a legjobb net szolgáltató az országban. Semmi bajom nem volt velük az elmúlt kb 8 évben. Ha kértem valamit tőlük mindig megoldották, bár ezek inkább nálam levő okok voltak. Anno volt tvadás is, de sokat nem használtam. A HD adások tetszettek, meg h nem kell semmi doboz, elég egy kártya a tévébe.
Költözés előtt vagyok, igazán hiányzik a DIGi. Még nem tudtam dönteni a Telekom és Upc közt. Ha lenne Digi nem lenne kérdéses mit választanék net szolgáltatónak. -
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
A digi-ről mik a vélemények? Sok jót hallottam róla, nem tudom mi igaz. Minden vezetékes szolgáltatást (internet, tv, telefon) átvinnénk (egyelőre ez erősen elmélet).Annyit tudok, hogy optikázik, és jó a net. Hallottam olyat is, hogy gond van dvb-c adások minőségével 1000-res net (nagy terheltség) mellett. Csúcs időben lassulás, hétvégén nincs hibaelhárítás.
Kérlek erősítsetek/cáfoljatok meg ezekben!
Mennyi gond szokott lenni a digivel (kb mint a többi szolgáltatóval, több kevesebb)? (mennyire gond, hogy hétvégén nincs hibaelhárítás)
Milyen hibák szokott előfordulni?Eddig T adsl/vdsl-lel, upc koax-xal van tapasztalatom (jelenleg upc-sek vagyunk).
-
válasz
Intruder2k5 #1561 üzenetére
Kár ...
Csináltam egy kezdetleges Digi, UPC táblázatot. -
-
Valaki készített (és karbantartja) a szolgáltatók kínálatát összehasonlító táblázatot? Konkrétan az elérhető csatornákra (és a hozzátartozó csomagokra) gondolok.
-
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, költözés előtt állunk ahol UPC és Digi elérhető.
Eddig Digi TV-t és interenetet használtunk, meg voltunk elégedve vele de sajnos a Spíler TV nagyon hiányzik ezért már most a UPC felé billen a mérleg nyelve (Angol foci és BL meccsek miatt főleg, de a Moto GP is jól jönne végre).
Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz, a Digi-t se én intéztem az előző helyen de a net amit használtunk az tökéletes volt nekem. Nem tudom pontosan mekkora csomag volt az, de ha ez mondd valamit a torrentek kb 7-8 MB/s-el jöttek amikor minden klappolt.
Na most kinéztem a UPC-nél a Happy home mix 3 csomagot ami tartalmazza a következőket:
-Net: Fiber 500 (garantált 100 mb/s le, 5,5 fel)
-TV: Digital Bronze (68 + 32 HD csatorna)
Ezzel a nettel is meglenne kb az a letöltési sebesség (mondjuk torrentnél) mint a diginél?
Egy laptop, 2 telefon, 1 tablet és a TV lenne rácsatlakozva a routerre.A tv-hez kapunk valami box-ot, vagy úgy megy mint a diginél (bedugtam a kábelt a tv-be és már ment is minden)?
Köszi előre is!
-
viktorhu
veterán
Így van, el kell dönteni, hogy a net vagy a tévé a fontosabb (upc-nél max feltöltés 22 megabit), árban hogy néznek ki, ill. Upc-nél a kábelezés hasonló, mint a diginél, a telekom meg lan kábelt visz a set top boxhoz, nincs koax a rendszerben.
sziszi-fuszi: Mindkét szolgáltató kedvezményt ad az egybecsomagolásra, és kérdés, hogy mekkora a tévé fontossága azon túl, hogy a letöltött filmet azon nézi meg az ember. Ha néha tévézek, jól elvagyok az iptv hd csatornákkal, de ha a stb távirányítója eltűnne, nem biztos, hogy egy-két héten belül észrevenném.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Saját tapasztalatból a következőt javaslom, s alátámasztásul nálam pont ugyan ez a helyzet.
Internet optikán T-től. Zsigabit Azért, hogy kapj kedvezményt kérd mellé a legkisebb telefonvonalat, amit - gyanítom - úgysem fogsz semmire használni.
Televízió koaxon UPC,-től. Képminőségben és egyébként is sokkal jobbnak tartom az IP-tévénél. Ráadásul - ha arra alkalmas a tévéd - akkor nem szükséges semmiféle doboz, elég egy kártya. Árban nagyjából ugyanott van az ember, mintha mindent egy helyről venne.
-
Pontosítsunk, sajnos mióta Horizon box van a UPC-nél, azóta a TV-khez kell koax és UTP is, mert ezekben a boxokban nincs beépített modem, így a visszirányos szolgáltatások, mint pl. a videótár, a HGW-n keresztül kapnak hálózati hozzáférést. Persze ha ezekre nem tartasz igényt, és elég csak a "sima DVB-C adás", akkor meg lehet beszélni a szerelővel, hogy ne húzza be az UTP-ket. Viszont UPC-nél van médiacard lehetőség, még a Telekom-nál mindenképp box kell minden TV mellé, és szerintem a UPC DVB-C adások minőségben is jobbak, mint az IPTV.
Net téren viszont biztos nyerő a Telekom, lévén optikán szolgáltat, így a rendelkezésre álló kapacitás jóval nagyobb mint koax-on, ahol a 22Mbps feltöltés már a felső határokat súrolja.
Ha nem okoz gondot anyagilag, akkor én netet a Telekom-tól, TV-t pedig a UPC-től rendelném, egyéb esetben meg mérlegelni kell, és az alapján dönteni.
-
TBMC
addikt
illetve melyik milyen kábelezéssel, egyéb boxokkal, bármivel jár? (annak örülnék a legjobban, ha úgy működne mint a diginél.. van ilyen megoldás???)
- mert ugye a diginél sima koaxon jön a tv + cam a tvbe (hbokhoz), a net pedig egy utpn keresztül... semmi plusz fölös sz@rság.
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Költözés előtt állunk.Jelenleg digink van, kb 4éve.
1000es net, tv.
imádjuk.DE
az új helyen sajnos nicsn digi. csak-és kizárólag upc és telekom.
telekomnak egészen 2000ig van netje a címen, szóval elmondásuk szerint eléggé ki van építve.KÉRDÉS:
- upc, vagy telekom?
- szempontok: fontos lenne a nagy net, és ha néha napján néznénk tv-t is, akkor szeretnénk "jó" minőségű adásokat - a lehetőségekhez képest... (diginél azért egész szép képet adnak a hd csatornákon)előre is köszi!
-
Lazarski
csendes tag
válasz
viktorhu #1544 üzenetére
Valóban jobb árak vannak konkurenciánál is, csak arra próbáltam utalni némi iróniával, hogy a Digi még így is olcsóbb, illetve ahol még nincs, addig ott sokkal többet kell fizetned. Én is több helyről hallottam ismerősöktől, hogy Diginél a külföld az gyenge, az ip telefonálás úgy tudom még EU-n belül is gyenge/instabil. Optika az biztosan jobb megoldás. Úgy tudom a környéken van Telekomnak optikája is több nagy társasházban, tehát hosszú távon nem tartom kizártnak, hogy egyszer valamikor akár oda is beviszik mikor már rég kiépült a Digi. Arra végképp nem várnék...
-
viktorhu
veterán
válasz
Lazarski #1543 üzenetére
Nem fizet harmadannyit, mert ahol van digi, ott a többi is olcsó, főleg a upc az ottani kínálatból.
A connectbox-szal egyébként nekem használat során semmi bajom, bármikor lecserélném a flipes sagemcomot egy olyan cb-ra.
Ping szempontjából úgyis az optika lesz majd a legjobb, egyébként meg a digivel nincs probléma, pontosabban egy nagy, amit mindenkinek magának kell mérlegelnie: a nemzetközi kapcsolat. De ezt sem veszed észre normál használatnál, csak mondjuk nagy fájl feltöltése USA szerverre a 100/100-as digi kapcsolattal ugyanannyi ideig tartott, mint a 100/10-es upc-vel, vagy dél-amerikába stabilabb volt az ip telefonhívás telekomos adsl2-vel, mint a digivel, meg kínai oldalak borzasztó lassúak voltak, de ha olyan nemzetközi szolgáltatást használtam, aminek van magyarországon / közelben szervere, vagy itt van a bixen, mint mondjuk onedrive vagy google drive, azokkal élvezet volt a digis neten dolgozni.
-
Lazarski
csendes tag
válasz
fonok87 #1542 üzenetére
Nézd, alapvetően a T netjével sincs valószínűleg gond ahol 100Mbitet adnak. VDSL van a kerületben a legtöbb helyen, pár évig használtam én is a netjüket, stabilabb volt mint a UPC (most mégis az van, de UPC-nél sokkal gyakoribb a kimaradás/karbantartás). Ahol nagyobb sebességet adnak, ott kizártnak tartom, hogy csak minimum jönne át, szóval azon nem kell paráznod. UPC-nél sajnos elég szar modemet osztogatnak (ConnectBox), a hibáiról tudsz olvasni bőven a UPC-s fórumban, de ettől függetlenül ha játszani akarsz inkább kösd rá a géped/konzolod UTP kábellel és nem lesz vele problémád. Ők legalább rugalmasan állnak új bekötéshez, T bénázása engem kiborított végleg...
Digit nagyon sokan istenítik, de biztos ott is van probléma, csak más fajta (mondjuk nem tudod mire elcseszni a hónapban a megmaradt pénzed, mivel harmad annyit fizetsz). -
fonok87
aktív tag
válasz
Lazarski #1541 üzenetére
Köszönöm
Tartottam ettől. Kelenföldön belül költözöm, ahol eddig laktam már letettem róla hogy valaha behúzzák az utcába. Ott 14 mbitet tud adni a Tré 10 éve... Az új helyen tőlem 3 háznyira ér véget a Digi hálózataValószínűleg az lesz, hogy aláírok 1 évet a UPCvel, aztán jövőre meglátjuk. Amire leginkább kíváncsi voltam, hogy az ártól eltekintve van-e valami fontos tényező amit figyelembe kell majd vennem. Mindkét szolgáltatóról hallottam innen-onnan különböző horrorsztorikat. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy pl. WoW-os klántárs véleménye, akinek progress raiden szakadt a net nem biztos hogy mértékadó
-
Lazarski
csendes tag
válasz
fonok87 #1538 üzenetére
XI.-ben elég lassan haladnak. Kelenföld, ahova te is költöztél, úgy tűnik számomra nem halad eléggé, sok helyen nem rendelhető még a Digi az oldalon. Ahol már rendelhető, ott egyre több házba viszik be a kábelt, de teljes kiépítésről még nem hallottam. Tavaly ősszel csinálták a kábelek kihúzását az oszlopokra. Ha nagyon sürgős, akkor köss 1 évre UPC-t, vagy mobilnet sem feltétlen rossz addig. Nehéz megtippelni, hogy mennyit kell még várni rájuk...
-
viktorhu
veterán
válasz
fonok87 #1538 üzenetére
Közel 10 év digi egy leállással a xv. kerületben, de azonnal küldték akkor is a szerelőt. Az új hálózat nyilván optika lesz, és nem kérdés, hogy az jobb mint a dsl meg a koax.
Mondjuk én rövid ideig sem szívesen lennék net nélkül, mert azért itt nem pár napról van szó, lehet, hogy egy évet aláírnék addig is valahol. Ha tudnád, hogy egy hónap az egész, akkor azt mobillal is megoldod, de ez így elég bizonytalan.
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
Internetszolgáltatót próbálok választani.
Helyzet:
Költözés előtt állok. Budapest, XI. kerület, (Bikás park környéke) kis társasház. Digi elméletileg bővít a kerületben éppen (az utca elején a panelban már jelen vannak egy ideje), rajtuk kívül UPC és Telekom a felhozatal. TréKom egyből kiesik, max 100-as netet tud ajánlani az oldaluk a címre, (1/1 Mbit garantált sávszél), UPC ugyanannyiért 240est (garantált: 60/5). Digi kb fele-harmada lenne árban a UPCnek hasonló sebességnél.
Kérdés:
A szolgáltatás minősége érdekelne általánosságban - elmarad-e a tényleges sávszélesség a névlegestől, szakadások, üzemszünetek, stb mennyire fordulnak elő. XI. kerületi tapasztalatoknak örülnék a legjobban, de köszönettel veszek bármiféle inputot ami segít eldönteni, hogy várjak a Digire vagy neElőre is köszönök minden segítséget
-
ubbconfig
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és segítséget, ez jó hír
(Az optikai kábel valóban jól látszik, bár a mobillal készült (zoomolt) képem nem a legjobb minőségű...)
-
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok,
Szentendrén az üres telkünk sarkán álló villanyoszlopon ez a doboz van fent (ma fotóztam, mikor kint voltam). Idén építkezünk, kíváncsi vagyok, melyik szolgáltató hálózata érhető el ott. Címkereső alapján elvileg a Telekom ad az utcában gigabites netet, de a Digi ottani terjeszkedéséről is csiripelnek a madarak. A digi címkeresője a kettővel mellettünk lévő szomszéd címére kiadja a gigabites lehetőséget. Elképzelhető, hogy ez a digi doboza?
Köszönöm
-
taki01
őstag
válasz
Gabesz77 #1526 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Jelenleg Telekom SatTv-m van és szerintem szebbek az adások minősége szerintem. A hátránya hogy ha nem jó fajta boxot kapsz akkor elég lassúak pl a huawei lassú de kaonmedia co1000 az elég gyors. UPC direktnek az előnye hogy kérhetsz csak kártyát ha tv-d támogatja dvb-s2-t és van rajta CI foglalat. A UPC boxai elég jók nálam kettő fordult meg egy humax ami nem volt felvevős és egy philips ami felvevős volt.
A Telekom lassan vezeti ki a műholdas tv-t a kínálatából. -
Gabesz77
senior tag
Üdv!
Biztos lerágott téma már (de újszülöttnek, ugye), pár szóban tudnátok nekem segíteni UPC Direct és Telekom Sat tv választása ügyében? Nyilván egy Telekom fórumban a ez a cég a kedveltebb, ezért is írok ide, mert nekem is valamivel ez a szimpatikusabb, de mindig sikerül elbizonytalanodni.
Minőségben melyik a jobb? Vagy nincs számottevő különbség?
Előre is köszönöm. -
n_stolz
tag
válasz
Intruder2k5 #1524 üzenetére
Köszi!
A szerződéskötéskor volt sajna egy félreértés...
Megkérdeztem a PR ügyfélszolgálatot, 2500 HUF adminisztrációs díj fejében cserélik boxra, illetve ha X idő múlva úgy adja, akkor az újabb 2500HUF adminisztrációs költségért visszaadják a kártyát.Ilyen nagyságrendben(summa 5E) még akár boxot is találok...
Üdv. -
-
-
n_stolz
tag
Sziasztok!
A PR telecom szolgáltatónál vagyunk, és a kábel TV szolgáltatással(digitális) kapcsolatosan lenne hardveres kérdésem.Mégpedig: a szolgáltatás megkötésekor egy kártyát kaptunk conax foglalatban.
Jelenleg sajnos nem rendelkezünk smarttévével, pár hónapig hagyományos(katódsugárcsöves) TV-vel szeretnénk használni a tv szolgáltatást.
Milyen eszközzel tudnám használni a kapott conax DVB kártyát? Létezik rá európai eszköz? Vagy esetleg érdemesebb aliról rendelni?Köszönöm!
-
Szia!
Mondjuk az sem mindegy, hogy a Telekom adott területen milyen technológián szolgáltat? Réz xDSL, koax, vagy optika? Mondjuk náluk szinte mindenütt IPTV van, tehát a box használata elkerülhetetlen, UPC-nél van médiacard, illetve van ~25 kódolatlan DVB-C adás, amit szabadon lehet fogni a koaxon.
-
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
Koltozes elott allunk es ott kell hagynunk a digit mert az uj helyen csak upc es thome van. Melyiket vallasszuk?
Net sebesseg 10mega folott mindegy, lehetoseg szerint nem akarok belterit, sport csatornak elony, vezetekes telefon nem annyira fontos. 3 laposTV, 3 notebook, okostelefonok lognak majd. -
-
atee_13
őstag
válasz
Gubek-Einste #1510 üzenetére
Valami app vagy progi nincs angol focihoz sky vagy bt sport?
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Battonyán (irsz: 5830) mik a lehetőségek TV, otthoni internet és vezetékes telefon tekintetében? Szüleimnek kellene.
Net: 24/7 rendelkezésre állás, havi adatforgalom szerintem 10 GB körül megáll. Egy PC, se okostelefon, se más eszköz. Nagy ritkán hazalátogatunk öcsémmel, akkor megugranak a MAC-címmel rendelkező eszközök.
TV: Nóta TV legyen, a kikerülhetetlen csatornákon felül még Discovery, Natgeo, Spectrum jól jön, de nem feltétel.
Telefon: inkább a bejövő hívások, kimenő havi 5-10 óra. Hangposta, átirányítás, stb nem kell. Ha csöng, felveszik, ha telefonálni akarnak, nyomják a gombot.
Koaxkábel van több TV-készülékhez, a CRT, LCD vegyesen, egy új LG TV van. A telefonhoz 4-eres telefonkábel van behúzva. A modemhez most koax van húzva, ez cserélhető bármi másra. A modem a PC-vel, routerrel egy helyiségben van.
Hűségidő lényegtelen, ha jó a szolgáltatás, akkor 10 év is lehet. Ügyfélszolgálat, hibaelhárítás egy jó szolgáltatásnál megint nem gond.Jelenleg innen van a TV, net, egy helyi vállalkozó csinálja, a telefont pedig a Dunakanyar Holdig adja. Telefonra korábban volt Invitel is, de bő 3k-ért volt csak a rendelkezésre állásra számolva és ebben egy perc beszélgetés sem volt.
-
-
FunPro
őstag
Sziasztok!
Igazából fogalmam sincs melyik topikba kéne feltennem a kérdésem, még ez tűnt a legmegfelelőbbnek.
Szóval.
Azzal gondolom nem vagyok egyedül, hogy nincs itthon TV-m. Őszintén megvalva nem is nagyon hiányzik, egy dolgot kivéve, ami nem más, mint a foci.Hébe-hóba lenne 1-2 meccs amit megszeretnék nézni, de az ingyenes streamek kikészítenek. A magyar kommentár hiányát még el is viselem, de a folyamatos bufferelés/nincs adás/képminőség/stb. kikészít.
Nincs esetleg valamilyen online szolgáltatás, ami kifejezetten sportok streamelésére szakosodott? Esetleg olyan oldal, ahol be lehet fizetni 1-1 meccsre?Köszi előre is!
-
Old FatBoy
aktív tag
Ja és majd elfelejtettem +1 a diginek,hogy ők az egyetlen a három szolgáltatóból akik optikai kábelt visznek az utcákba nem a tré réz coaxot.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
#72961024 #1505 üzenetére
Lehet,hogy jobban jártál volna ha megvárod a digit.
Én több mint egy éve jöttem át a upc-hoz a t-től /nagyon erőltették az iptv-t/ de már megbántam.
Elég egy másodperces áramkimaradás /ehez nem kell vihar sem itt pomázon/és fél napig napig se tv se internet se telefon.
Kiderült,hogy olyan rendszerük van amiben az áram visszakapcsolásakor az oszlopokon lévő erőssítők mellett lévő villámvédelmi relé levált és addig nem müködik a rendszer amíg a szerelőik egyesével vissza nem kapcsolják kint a helyszhínen.
Ez elég sokáig eltarthat.
Ezen felűl 500-as nettem van és random időközönként belassul elmegy meghülyül.
Fokozatosan leépítik a szolgáltatásaik tartalmát pölö a belépésemkor még volt upcphone majd pár hónap után azzal az indokkal,hogy nincs rá elég igény megszüntették.
Most épp a digitális rádióállomásokat ritkították meg úgy ,hogy a huszonvalahányból három maradt.
Teljesen megbízhatatlan a szolgáltatásuk a t-nél ilyen nem volt.
Alig várom,hogy leteljen a két év hűségidő és tépek át a digihez az ráadásul feleárban ad többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Túra és kirándulás topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest