- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Én történetem ez lenne kérem aki tud segítsen sürgősen!
Adott egy általános iskola vezetékes telekomos kapcsolattal itt kiválóan működik minden,be van kötve a ZTE speedport 724 router melyre egy POE adapter van rákötve (átjátszotta az iskolából a netet wifi antennán a könyvtárba kb 20m különbség a sulitól) ez is ment minden rendben volt! Ám jött a parancs a könyvtárba ne legyen net hanem az iskolával szemközti épületben legyen (2. osztályig itt vannak a gyerkőcök ide is kell e-napló).Leszereltük a könyvtárból az antennát az antenna végéről a POE adaptert majd átköltöztettük a szemközti épületbe és egymásra irányítottuk a két wifi antennát + a WRT54GL routert is a szemközti suliba áthoztam,mondván minek vezetékes kapcsolat ha vezeték nélkül is lehet.. Ma bekötésre került a cuccos két antenna egymással szinte szembe van, bekötések stimmelnek, ám ha a szemközti suliban a Linksys WRT54GL internet portját összekötöm a POE adapter lan interfészével NEM ÉSZLEL SEMMIT sem a Linksys és a lan portokba sem sehol! Ki lett próbálva ugyan olyan típusú eszközzel (Linksys WRT54GL) az sem észleli a kábeleket egyik portban sem... de ha más kábelt dugok rá az eszközökre egy másik helyen,például egy asztali PC lan kábelét a speedportos helyről akkor stimmel minden.. A beállítások mint leírtam nem lettek elnyomva át lett hozva csak az antenna meg a router, dhcp be van kapcsolva, vezeték nélküli hálózat bejön de net elérés nincs mert felkiáltójeles!
Azonban ha "direktben" a POE adapter lan portjából a laptopom lan portjába dugom a kábelt úgy van internet... Nem hinném hogy a kábel a probléma mert egyszer valahogyan bejött az internet vezeték nélkül és teszteltem is ,szaladgáltam a laptoppal az épületben,hogy meddig van jel minden felé volt a szemközti épületben wifi elérés és ugye ha direktbe bejön a POE adaptertől akkor a routeren már miért nem jön át vezeték nélkül?
Megoldás?
Címek így vannak beállítva:
Speedport router
ip: 192.168.1.64
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.1.254Linksys WRT54GL
ip:192.168.2.100
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.2.1*** UPDATE***
Kicseréltem a POE adapter interfészébe dugott LAN kábelt egy másik UTP kábelre,majd a linksys router internet portjába dugtam a kábel másik végét így érzékeli hogy van bedugva kábel villog az internet felirat alatt a led de nem folyamatosan kb 15másodpercenként villog 4másodpercig! Ha a POE adapter LAN interfészéből egyenesen egy számítógép LAN interfészébe dugom a kábelt ÚGY SINCS MÁR INTERNET felkiáltójeles lett,nincs internetkapcsolat! Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 11
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GTA V
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra Jetblack 12/256 GB Új,6 hó gari!
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest