- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
peetie1
aktív tag
Nekem ezt akkor csinálta EURal, amikor nem a convert currencyvel váltottam, hanem a watchlistbe felvett EUR.HUF tickeren keresztül, hogy kipróbáljam megy e a limitáras váltás. Azóta inkább csinálom a megszokott működő convert currencyst. Sok furcsaságot csinál az IB ezek körül a váltások körül, biztos van rá ésszerű magyarázat is, csak mi nem látjuk
-
peetie1
aktív tag
válasz
Blaymoira #1963 üzenetére
De nekem nem az egész eurót váltotta le, ottmaradt 70€, csak ezt a 3,7.-et váltotta át. Ennek így semmi értelme.
Bocsi közben látom mások is kiszúrták. A pontos összegre nem emlékeztem mennyi maradt ott, csak hogy tuti 10 fölötti volt.A tanulság az, hogy minden egyes vásárlás előtt, után, és másnap is screenshotolni kell az egyenleget, mert ez követhetetlen, hogy mit miért csinál. Az activity statementből se derül ki hogy miért adta el, csak az hogy eladta.
-
peetie1
aktív tag
A múltkor vásároltam a TBSZ2025-re és már nagyon örültem, hogy sikerült úgy leváltani a forintot a sima convert currencyvel , hogy csak 100Ft maradt rajta szabadon. Meg is vettem az ETF-et, maradt tizen néhány euró meg a 100Ft körüli összeg a végén. Erre a hülye IB másnap leváltott nekem 3,7€t Ft-ra, így most ott van 1600Ft parlagon. Rákérdeztem a supportnál hogy ezt mégis miért csinálta, kaptam egy sablon választ:
"rendszerünk alapján Ön 03.05.-én devizaváltást hajtott végre a számlán, melynek kereskedési költsége minden esetben HUF-ban kerül terhelésre. Mivel a kereskedési költségek terhelése a kereskedés napján történik, azonban nem állt rendelkezésre elengedő HUF egyenleg ennek kiegyenlítésére, a rendszer ezt kiegyenlítette egy automatikus konverzióval (fontos, hogy a rendszer ilyenkor biztonsági váltást végez, így az átváltott deviza mértéke magasabb, mint az aktuális összeg)."
Nekem ez így még továbbra sem stimmel, de egyelőre nem foglalkozom vele, csak zavaró hogy ennyire kiszámíthatatlan ez az egész váltás mizéria.
-
peetie1
aktív tag
válasz
DarkByte #1634 üzenetére
Nekem a magyar forrasadonal 0-t ír. Egyébként minden más adat egyezik a saját nyilvántartássommal, MNB huf árfolyam és a külföldön levont adók is. Én tavaly beleírtam az adobevallasba, kijott h befizetni nem kell semmit, azt kész.
Ja, nekem az ibkr ajándék részvények utáni adatok szerepelnek benne, nem kamat utáni.
-
peetie1
aktív tag
válasz
AeSDé Team #1529 üzenetére
Nincs ingyen ebéd, az az összeg valahol minuszban jelentkezni fog. Ha részletesen átnézed az activity statementeket, nem írja hogy minuszban van a főszámla? Azt nem tudom a tbszen csinál e ilyenkor esetleg kényszer likvidálást...
De ha minden hónapban akkora vásárlásokat csinálsz, hogy alapból túl vagy a 2000Ft díjon, az meg normális, mert ugye akkor nincs mit levonjon pluszba.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Ixion77 #1487 üzenetére
Igen, teljesen igazad van, mennyei érzés megszabadulni tőlük. Nekem csak a NYESZ maradt ott, de most január hó végén terheltek 1 Ft számlavezetési díjat a normál számlára, a 350-350-nyesz állományi díj- kombó mellé. Nem mintha belehalnék, de azért érdekes. Ha rendszeres lesz meg is fogom tőlük kérdezni, hogy ezt ugyan miért csinálják?
-
peetie1
aktív tag
válasz
les_polish #1418 üzenetére
Itt tudod megnézni melyik tőzsde milyen díjakkal dolgozik.
-
peetie1
aktív tag
Az osztalék az osztalék, mindegy honnan jön. Be kell írni az adóbevallásba, vannak cikkek neten, ilyen hogyan adózzunk a részvények osztaléka után, az alapján kitöltöd.
Elég bosszantó hogy pár 100fton kell ezzel szórakozni, de ezvan.
-
peetie1
aktív tag
Volt olyan időszak, amikor a Raiffeisen számlára is bent volt 1-2 óra alatt a pénz, aztán történt valami és azóta 1 nap nekem. És mindent ugyanúgy csinálok a kezdetektől. Sőt, olyan is volt hogy elfelejtettem jelezni a beutalast, de mivel a közleményben ott volt minden, az is beért.
Lehet az ugyfelszolgalaton kellene panaszkodnunk, de annyira meg nem zavar, ha 1 nappal később ér oda. -
peetie1
aktív tag
Én egyiket se írtam rá, a megjegyzésbe beleirtam hogy pénz és magyar értékpapír nem érintett a transzferben.
Biztos hogy nem lesz meg idén már, nekem olyan 1.5 hét volt, a transzfer díjat az utolsó nap vonták le, amikor már az IBnel voltak a papírok. Esetleg ha az indítás dátumát nézik a díj terhelésnél akkor lehet esély.
-
peetie1
aktív tag
Emailben intézett vki mostanában Erste->IB tbsz transzfert? Nem sok kedvem van emiatt bemenni, egyszerűbb lenne így. Először az erstének írjak, hogy el szeretném onnan vinni a cuccokat, küldjenek hozzá doksikat, vagy egyből küldjem a Zsero leírása alapján kitöltött lapokat mailben?
-
-
peetie1
aktív tag
A daily activity statementeket böngészd át, hogy melyik nap mit vont le.
Vásárlásra pedig a trade riportot nézd meg abban lesz minden.( Bár nekem olyan is volt már hogy a trade confirmation riport írta hogy levonta a díjat aztán mégse. Utólag korrigálták)
Kénytelen az ember minden művelet előtt print screent csinálni az egyenlegrol, és utána megnezni miből mennyi maradt... -
peetie1
aktív tag
Igen, a tbszen jobb váltani mert akkor beleszamit a 2$ költség a 2000Ftba, míg az automata váltásnak van valami minimális díja beepitve az árfolyamba. Akinek havi 1 tranzakciója van, nem túl nagy összeggel, az sztem jobban jár a tbszen történő váltással. Plusz így könnyebb is kicentizni. Nekem viszont mostanában azt csinálja az ibie, hogy hiába van ott a megfelelő mennyiségű euró a vételre és a díjra, azt az a1.25€-t mindenképp a forintból akarja váltani. És ilyenek vannak a tranzakció listában hogy sold2€ bought 2€. Már itt nem értem hogy ez mi, mert így elvileg a vége 0 ugye. Aztán, ami megmarad 0.75€ azt meg a hülyéje másnap visszavaltaja forintra, akkor is ha egyébként még 30€ meg ott van a tbszen. Szóval eléggé katasztrofális. Ebben a hónapban azt fogom csinálni, hogy az eur váltást úgy centizem ki hogy az 1.25€nak megfelelő forint még maradjon hogy tudjon miből váltani.
-
peetie1
aktív tag
Eleinte EUR volt nekem is, de én atallitottam HUFra. Az eurt azért tartottam jobbnak, hogy ha automatan konvertalgat maradék pénzeket azt inkább eur felé tegye. De így meg eurot is kell ott tartani,mert a tbsz díjat is abból vonja akkor. Szóval a HUF-al szerintem kevesebb a nyűg, nem kell külön eurót oda utalgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest