Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Szerintem a dolog nyitja a 77/A (1)-ben van: nem minden vesting esemény azonos. Pont erről szól ez a szakasz, hogy nem az számít hogy részvényt kaptam, hanem az hogy milyen jogviszony alapján kaptam azt a részvényt.
77/A (2) a) szerint pedig nem keletkezett jövedelmem amikor a részvény a tulajdonomba jutott, ezért sem SZJA, sem SZOCHO kötelezettségünk nincsen a vestinggel kapcsolatban (persze amennyiben a passzus feltétele is megáll).
Természetesen amikor eladom majd a részvényeket (igazából már tavaly el kellett volna adnom hogy egyszerűsítsem az életem), akkor az egész után kell majd adóznom mint ETÜ.
De mivel nem lehetek 100% biztos az igazamban, ezért semmiképpen nem győzködök senkit, mindenki döntse el maga hogy fizet adót. Én mindenesetre a fentiek szerint fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Eladó egy XMG P406 laptop
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest