- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát igen. Asszem levonható, hogy röviden: Nem sz@rral gurit
Jah, és westlake: Bocs a pazarlásért
-
Nyugdíjas
nagyúr
Őszintén, nem gondoltam volna, hogy ilyet vesz ember
, de hogy még vizet is épit rá. Hááát. Gondolom nem 3 műszakban heggeszt valahol
Erre gondoltam... -
Sasfészek
tag
Westlake!
Láttam nagyon sokat vagy erre, gondolom érdekel a platform a hozzászólásokból. Igazából sokat filozofáltam rajta mi lenne a jó, és lehet hogy tudnál segíteni a döntésben.
Nagyon csábító az ASUS bővíthetősége és a két procc hely. Többmindenre is használnám a gépet: PS, 3D vizualizáció, ebben benne van a Zbrush is ami sok memóriát eszik, kompozitálás.
Viszont szeretnék rajta szabadidős tevékenységet is folytatni, ahhoz nem tudom mennyire alkalmas. Játékok futtatása, film nézés, néha film szerkesztés.
Hallottam ezt-azt, hogy a Xeonok nem szeretik a játékokat? Ez igaz? Vagy a szerver ramokkal bibi lehet játékok alatt (nem kedvelik)? Ez is igaz?Szóval nem tudok dönteni, érdemes-e ezt, vagy inkább venni egy egy CPU-s q6950-es cpu-t és hozzá 8gb memóriát. az is elegendő?
-
Sasfészek
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy várható a közeljövőben valamelyik gyártótól még a Skultrail platformhoz hasonló alaplap megjelenése.
Az intel alaplapja nem lenne rissz de sajnálom, hogy csak 8gb fér el benne, vagy azóta változott a specifikáció. Ugye az ASUS lapjába belemegy 24 GB ram is. CSak ott az szomorít el, hogy nem támogatja az SLI-t. A 9800 GX2 mondjuk magában is jó lehet oda.Lenne pár kérdésem:
Elképzelhető, hogy a játékok nem fognak menni ezen az alaplapon? Például a Xeon processzorok miatt, vagy az fd-dimm memóriák miatt? Nem vagyok annyira otthon a dologban, de a Xeonok alatt előfordulhat hogy valami nem indul el?
Az Asus alaplapjába nem tehető bele a qx9775-ös processzor? -
Andrew74
csendes tag
Szia
Igazad van. De ha nem csak a forum utolso 2-3 beirasat olvasna, hanem az egesz topikot az elejerol, akkor nem kerdezne "ekkora hulyeseget". Bocsanat. Ezert volt ez a kifakadas. A hireket informaciokat olvasunk, tajekozodunk. Termeszetes hogy senki sincs napi szinten minden ujdonsag birtokaban, en sem. A kritikakat termeszetesen elfogadom mint minden mast az eletben, es probalok hozza igazodni, megha nehezen is megy.
Ember vagyok nem isten.
- egy ember kivetel. Gondolom tudjatok ki az.
Udv.:
Andrew
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én sem olvastam el a hsz.-edet alaposan. Még1x átolvasva már máshogy értettem. Arról meg valóban nem tudtam, hogy az intel saját lapjában van erre lehetőség.
A stilust én sem érzem jogosnak,de mindazonáltal én is hibás vagyok. Meaculpa maxima, és most megyek 10korbácsütést mérek magamra -
Andrew74
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #60 üzenetére
Szia " "
Latom az ertelmes hozzaszolas embere vagy. Ha olvasnal hireket a nagyvilagbol, akkor tudhatnad, hogy az intel skulltral alaplapja tamogatja az nvidia kartyakat is.
Mivel az intel 5400 chipset alapbol nem tamogatja, ezert kellet az intelnek az alaplapra integralni + 2 db Nforce 100 chipset-et.
Ezt az asus nem tette meg, ezert nem mennekl az nvidia kartyak eme lapban:
Asus Z7S WS
Ennyi
Udv.:
Andrew -
Andrew74
csendes tag
Sziasztok
Nekem csak az a bajom az asus Z7S WS lappal, hogy az nvidia kartyakat nem tamogatja.
Ha mar egyszer ilyen rendszert epitett, miert hagyta ki mint lehetoseget, az intel meg nem.
Nem ertem. Kar erte.
De azert utos lesz ez is.
Udv.:
Andrew
-
kiskupák
csendes tag
válasz
shabbarulez #2 üzenetére
szerintem is
-
westlake
félisten
..es akkor hivatalosan is
-
SAdamm
csendes tag
Ez elég erősnek tűnik
Kíváncsi lennék egy olyan crysis tesztre amikor 4db 3870x2-van benne
Ha lúd ,akkor legyen kövér:8cpu 8gpu -
Andrew74
csendes tag
Sziasztok
Van nehany uj kep az Asus Z7S WS Skulltrail alaplaprol:
Ime :
Ugy latom az asus gondolt a forro memoriak hutesere is
a teljes cikk:
Udv:
Andrew
-
Kentsfield
csendes tag
Hi!
Mielőtt bármit mondanék nem leoltani, hogy processzormag elnevezés a nick-em, OK?
(mindenki evvel támad pedig vannak sokkal gázosabb nevek is: pl: parasztjani* meg ilyenek)Nekem bejön ez a kétprocis 4kártyás dolog, de szerintem egy négymagossal egy durva alaplappal jó ramokkal meg egy jó kártyával negyed annyi pénzér ugyanazt a teljesitmény el lehet érni. Ez az egész azért van, hogy mi bedőljünk a vakításnak és megvásároljunk mindenféle nagyondrága rendszert merthogy az mennyire jó lesz nekünk(pl SLI, huh dejó van 10 FPS-el több), én ha megtehetném megvenném szó nélkül de csak azért, hogy nekem legyen olyanom és ki tudjam irni a prohardverre és akkor nagyon király leszek
*parasztjani az én kitalációm és nem vállalok semminenű reklamációt véletlenszerü egyezés esetén -
hunnylander
őstag
Szerintem a Sli meg a CF az OSX-nél driverproblémákba is ütközik talán, és nincs is rá jelentős felhasználói igény sem. A Mac Pro-kat a médiaiparban használják előszeretettel, ott meg a gamer igény közelít a nullához, a Sli meg CF az meg végképp. Viszont a multimonitoros setup az igényelt dolog. Kérdés nekem csak az, hogy az alaplap mi lehet.
-
mazda626
addikt
2x QX 9775 + 4x nVidia 9800GX2 + 16GB RAM a maximalistáknak, ehhez meg 3kW-os táp.
Egyébként kinek éri meg ilyen konfigot venni? Nagyon szerverre hajaz a külső és az ECC-s ram. Kisvállakozások szerverének lehetne esetleg az alapja?
-
westlake
félisten
válasz
hunnylander #35 üzenetére
allj-allj.. a 4 pci-e 16x-os foglalat egyertelmuve teszi, hogy bele lehet tenni 4 darab brutalis vga-t (mar ha a brutalis hutok elfernek egymas mellett), de az egyaltalan nem egyertelmu, hogy ebbol a negy kartyabol akar csak ketto is osszekotheto.. nem sok ertelme van teljesitmeny szempontjabol 4 kulonallo vga-nak.. az asus ws szeriajan is volt 4 foglalat, megis csak a chipset altal is tamogatott cf volt benne aktivalthato.. irnak barhol olyat almaek, hogy van benne sli, vagy cf tamogatas?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
próbakocka #36 üzenetére
Manapság Jobs bácsiék amugy is be vannak "intelesedve",szóval simán
-
törölt tag
-
hunnylander
őstag
-
westlake
félisten
válasz
hunnylander #25 üzenetére
a tyan legujabb 5400-as lapjat meg ugy szidjak, mint a bokrot
gyakorlatilag mar annak is orulnek, ha egyaltalan postol
-
westlake
félisten
válasz
próbakocka #29 üzenetére
csak a nyers szamitasi teljesitmenye miatt erdemes vele foglalkozni.. egy xeonos rendszert eleve nem tudsz tuningolni, az alaplap tele van felesleges vezerlokkel (amire desktop szinten semmi szukseg).. de ami a legfontosabb, hiaba a brutails osszmhz, ha nincs se cf, se sli.. a jatekok eleve csak ugy futnanak, mint egy single vga-s rendszerben.. ellenben a skulltrail-t lehet tuningolni, es tamogatja a multivga-t is..
-
próbakocka
senior tag
kb ugyaneköré vannak építve a 8 magos mac pro-k is ...
2x 4 magos xeon + 4xPCI-E 16
azthiszem ezzel a desktop, nemdesktop kérdésre a válasz meg is van ... workstation
és valószínűleg lesz is olyan aki megveszi, csak nem külön az alaplapot. -
hunnylander
őstag
Viszonylagos, hogy kinek melyik a jobb választás. Az alkalmazási terület dönti el. Pl. én a dual quad gépembe is csak egy videókártyát tennék, mert nekem annyi a szükséges.
Ez a Skulltrail alaplap olyan 300-400 dolláros áron kezdené felkelteni az érdeklődésemet (persze lesz az majd annyi, hamarabb mint gondolnánk), de akkor is gazdaságosabb (és alacsonyabb fogyasztású) Xeonokat tennék bele, nem a méregdrága 771-es Extremeket.
-
venember83
nagyúr
Micsoda topik, menő
[flame]AMD 4*4 klón lenne?
[/flame]
Igazából arra lennék kiváncsi hány darab fog gazdára találni, szvsz inkább presztízs miatt született, nem haszonszerzés céljából, pl megmutatni, hogy azt az elvet követve amit az AMD felhasznált akár tényleg ütős konfigot is lehet készíteni.
-
westlake
félisten
válasz
hunnylander #25 üzenetére
hiaba az alacsonyabb ar, kozel sem er annyit desktop szempontbol, mint egy skulltrail..
-
Andrew74
csendes tag
-
ttower
aktív tag
légyszi had csatlakozzam a westlaket szidók társaságába. olyan hülye. biztos a sok off hülyeségével szerezte a rangját.
miért jó valakinek hogy fszkodni jár ide?ON: lehet tudni valamit a várható áráról? illetve érdemes lenne megvenni pl úgy hogy nyáron a procik, ősszel ram, télen meg ez? vagy várjam meg hogy egyben legyen
-
eastlake
csendes tag
Nekem nem lóg le a kép, én tökéletesen látom őket. Próbáld a felbontást nagyobbra tenni. Az asztal területén bárhol ahol a háttérképet látod, nyomj egy jobb gombot-tulajdonságok és ott a megjelenítés részben találsz egy csúszkát. ha azt jobbra húzod és a 640x480-ról feljebb állitod mondjuk kb 1024x768-ig(remélem a monitorod birja ezt a felbontást) és akkor tök jól fogod látni te is. Ha gondolod a monitor résznél a frekvenciát is állitsd feljebb ha még hagyományos CRT monitorod van, akkor nem fog kifolyni a szemed. Ajánlom a minimum 85, de inkább a 100Hz-et. Persze csak ha 1024-es felbontásban ezt még birja a monitorod.
Köszi Andrew, nagyon hasznosak a linkek amiket küldtél, és sokkal jobb igy a kép, mint linkelve
-
Andrew74
csendes tag
es nehany kep az asus ASUS Z7S-WS Dual LGA 771 laprol:
Ez is szep kis darab.
Udv..
Andrew
-
westlake
félisten
az asus z7s ws tipusjelzesu st lapja 650$-ba fog kerulni.. egy fullos st rendszer kb. 4000$-ba fog kerulni (mobo+2proci+memo)
-
Andrew74
csendes tag
Es a tobbi test - "erthetobb nyelven"
Jo olvasgatast.
Udv.:
Andrew
-
Sunzi
aktív tag
A workstation kategória a server és a desktop között van?
-
Andrew74
csendes tag
Latjuk bovul a klub
Csak igy tovabb okos ......
Tenyleg okos kimuvelt emberek szolnak hozza ebben a forumban
Cool
Udv.
Andrew
ui.:
Csak nevetunk es nevetunk de tenyleg
-
westlake
félisten
en orulok neki hogy sikerult megnevettetni nehany embert.. nagyker? hmm.. ismerek nehanyat.. ott igazan nagy prok dolgoznak.. volt nehanyhoz szerencsem.. egyebkent igy mar teljesen vilagos szamomra, hogy miert is irtad azt, amit irtal.. szolhattal volna elobb is, hogy egy kimuvelt nagyker alkalmazott vagy, mert akkor kertem volna telefonos segitseget..
en kerek elnezest, hogy egyaltalan "megszolitottalak".. igerem, nem fordul elo tobbet..
mar szamomra is volagos, hogy odaver a szamtech tudasod.. -
westlake
félisten
tisztazzunk nehany dolgot..
(megprobalom felvenni a ritmusod, de valoszinuleg nem fog sikerulni)
valoszinuleg nagyon is jol tudod, hogy az idezojel mire valo a magyar nyelvben, de jelen esetben nem ertem miert is alkalmaztad ebben a formaban.. a ph! nagyurral en sem ertek egyet, de nincs mitt tenni, nem lehet rajta valtoztatni.. na mindegy.. amit viszont nem ertek, hogy a nick-emet miert tetted idezojelbe.. azota is ezen gondolkozom, de nem jovok ra.. valoszinuleg en nem vagyok azon az ertelmi szinten, mint kellene..
nade terjunk a topik temajara..nem, valoban nem mondtad, hogy a server piacra szanjak a cpu-t.. te azt irtad, hogy a s771-es tokozasu cpu-k server procik.. ezzel egyutt szerinted hiaba s771-es tokozasu a proci, az valojaban nem szerver proci.. ahha, ertem
ahelyett, hogy egy oldalrol idezgetsz (raadasul nem is azzal kapcsolatban, amirol szigoruan szo van), inkabb nez utana jobban, hogy az intel melyik piacra szanja a platformra.. azert, mert a legtobb ember szamara elerhetetlenek ezek a dolgok az aruk miatt, meg nme egyertelmu, hogy kizarolag szervert lehet epiteni ebbol a konfigbol.. egyebkent ha meg mar itt tartunk.. elmagyaraznad, hogy melyik szerverbe kell dual sli?nem a 4 darab 16 szoros pci-e sinrol beszelek, mert ilyet mar lattunk i975-os lapnal is (nem ujdonsag)..
egyebkent nem bantottal meg (egyebkent sem konnyen lehet), de a legtobb esetben egyszerubb beismerni, hogy hulyeseget irtunk.. lehet hihetetlen, de en is kezdek mar raszokni erre
viszont, hogy tenyleg essen egy kis szo a topik temajarol is.. (igen, lesz sli)
-
Andrew74
csendes tag
Szia "westlake (PH! nagyúr)"
Bocsi hogy merek valaszolni a leirtakra. 2 dolog:
1 En nem irtam hogy szerver piacra szanja ha tudnal olvasni, azt irtam server cpu-k
2 Mutass mar lecci egy lapot ami "DESKTOP" kategoria 771 tokozassal?
idezet: www.hoc.hu-rol
Februárban kezdi meg a támadást az Intel Skulltrail
Hogy csak néhány dolgot említsünk:
2 db Socket 771 foglalat 45 nm-es XEON Harpertown processzorok fogadására, így 8 mag fogható működésre egy alaplapon
4 db teljes pufferelésű FB-DIMM foglalat szerver DDR2 memóriák számára
2 db NVIDIA nForce 100 MCP lapka, 4 db 16x PCI-E sínnel, így megvalósulni látszik egy Intel márkájú lapon a SLI (Quad-SLI is?) használatának lehetősége
10 rétegű NYÁKTenyleg desktop kategora !!!!!!
Server tehnologia a Kiraly desktop kategoriban Talan igy helyes
Bocsi a hangvetlert ha megbantottalak.
Udv.. Andrew
-
Andrew74
csendes tag
Szia egy ki kiegeszites:
nem x48 hanem Intel 5400 Express chipset (dual NVIDIA nForce 100 MCP)
nem 775 hanem 771 tokozas azaz server cpu-k
egyebkent jo kis alaplap lesz tuti.
Nehany kep:
En viszont gondolkozok ezen. Nem lehet rossz
-
shabbarulez
őstag
-
Urashima
csendes tag
Tisztel fórumozók!
Ezt a topic-ot a 2 Intel processzort is magába foglaló Skulltrail elnevezésű alaplap miatt nyitom. Ha érdekes linket vagy tesztet találtok linkeljétek be kérlek. Erre az alaplapra várok úgy 2007 január óta. Az AMD előbb készítette el a dual-socketes mobo-ját de Intel szerencsére csatlakozott. Várom a dual-socketes X48-as chipsetű hasonló, de DDR3-1600-zal is megbírkózó mobo-t és a 8 magos 1600-as fsb-s Intel procit is (Yorkfield).
Link: http://www.hothardware.com/News/Intel_X38_Supports_SLI__Sort_Of/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest