Hirdetés
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Bocsi igazad van! lehet inkáb 1,4V kellet volna írjak 1,3V helyett.
Viszont én nem vagyok kereskedő, csak használom/játszom ezekkel a procikkal és még tuningbajnokságra sem készülök.
Amugy ne legyél naiv, az apróban hírdetett procik és alaplapok tekintetében.
Néha elég a hírdető nevét megnézni.Korábban ezt írtam erről az E8000 topicban:
Bocs... olyan ez mint a doppingolás. Senki sem szedi, de mégis születnek eredmények.
Ne feszeljél 1.3xxx főlé, mert hazavágod a cuccod!
De akinél van JÓ eredmény ott van túlfesz is.... bőven 1,3xxx felett.
.
30-40K egy E8xxx az apróban? Kipróbázzuk, megynyúzzuk.
Kicsit degi lett az 1.5V-tól? na és? majd meghírdetjük 2 hét múlva PH-n 25-ért és odaírjuk hogy sosem volt húzva, mert nem tudjuk hogyis kell azt.
Különben is csak rendszerváltás miatt adjuk el....
Igy megy ez...
vagy nem? -
fsb1000
nagyúr
Az inteles ábrákból és spec-ekből szerintem az olvasható ki, hogy 1,3V a max ajánlott.
Ezen lehet vitatkozni, hogy miért ennyi, mire elég mire nem.Viszont:
Olyan (eredményes) tuningot még nem láttam ahol 1,3V alatt lett volna a Vcore.
Olyat se ahol a proc kilehelte volna a lelkét a nagy fesztől, bár nyilván senki sem dicsekszik szívesen ilyen esettel..
Én úgy gondolom a hűtést és a feszt együtt kell növelni, ellenkező esetben előbb nem indul a proc, minthogy baja lehetne.Az egy másik kérdés hogy mi történik, ha valaki 1,4 vagy akár 1,5V felett beállít egy magas frekvenciát stabilra, még meg is hűti elégségesen és igy használja huzamosabb ideig a procit.
Én csak tippelni mernék, hogy az élettartam csökken.
De mennyi a várható üzemideje egy procinak? Tudja valaki? Megáll mielött elértéktelenedne?
Nekem még mennek a 75Mhz-s AMD-k napi használatban. 12 évesek.... -
banderasz77
addikt
-
mycso
veterán
Vagy egy hónapja volt nálam ugyanez a gond...látom neked is giga p35, tehát valószínűleg nálad is ugyanaz a baj.
A lényeg: gép kikapcs, áramtalanít, elem ki, cmos clear majd ezután vissza mindent és mennie kell.
Nálam ez oldotta meg, illetve itt fórumon már volt 1-2 ugyanilyen hiba és ez oldotta meg
-
lipi67
nagyúr
-
Zeratul
addikt
Lehet hogy én fogtam ki egy kevésbé húzható darabot, de nekem a 3,33 GHz hez már 1.35V kellett. Ami az alaplap (Giga EP35 DS3) szerint már csak 1.33V a CPU-Z szerint meg már csak 1.312 idle, ami az Intel Burn Test alatt szépen leesik 1.3V-ra. Kérdeztem műszerész cimbimet a jelenségről azt mondta normális a feszültségesés, mert VRM kimenetéről van a mintavételezés a szabályzó mikrokontrollernek és első feszültségesési pont a pufferek, a másik pedig az LGA lábak. Viszont a melegedni így se nagyon melegszik.
-
wid22
aktív tag
Nem azt mondtam hogy nem jobb csak annyival nem amennyiér most mnegy 16-17 körül megy 4.0 n én is láttam 1.5 volton. 45nm meddig megy 1hoonapot? 1.5 volton?
Ugy tudom mindkettö 65W s 5200 s alapbol 1.2 volt? nekem megy 1.1volton n max 2500 Mhz Ja és mondtam, hogy 20 alapon 50 fok terhelve.
Mégegyszer Jobb a 5200s de anyival nem 6-7 ezert nem ér meg a csere szerintem. -
labuwx
tag
-
labuwx
tag
Szerintem 266x12,5 lesz, mert a beállítható fsb-k 200, 266, 333. A 33 azért nem jó mert nem tudom, hogy a via pt880 cshipset mennyire bírná, meg szerintem a ramok még visszavett időzétessel sem mennének annyit.
Valaki tudna adni egy e5200 800mhz-->1066mhz B-SEL modhoz "lábkiosztástérképet"?
Nagyon megköszönném. -
Bluegene
addikt
hát ha a hőmérő hardveresen rossz, akkor semmilyen progi nem írja ki rendesen, én odaraktam ujjacskáimat a TX2-es tövébe mikor elvileg 70 fokosnak kéne lennie, hát nem sült oda a bőr sőt olyan kádmeleg lehetett 40 fok, szal én már nem veszem komolyan a hőmérőjét
, egyébként is a realtemp letesztelte a hőmérőt és a progi szerint is falsot mér
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Battlefield 6
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Pro Wax 100 gyantamelegítő gép gyantacsomaggal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)