Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 13 Ultra - can't touch this
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
-
lipi67
nagyúr
Estét az uraknak! Van valahol a ph-n notis topik? Konkrétan egy ASUS X50Z-AP 100 laptop érdekelne, de arról..minden.
-
köcce- -
Gorneck
legenda
Faszom már tele ezzel az időjárással...

-
F34R
nagyúr
délutánt

-
shteer
titán
válasz
lipi67
üzenetére
nézd, zenére most is a genius 5050 szettet használom
viszont ZENÉT nem hallgatok
ami nálam szól az csak neked csak zaj 
egyrészt 99%-ban 192kbps netrádió szól (80% justmusic.fm) szóval nálam a ZENE már az audiofil forrásnál elbukik
ami továbbá alapvető akadály az a lakás ill a szoba mérete. ha saját lakás lesz, ott egész biztosan helyet kap majd egy normális cuccés annyi a lényeg, hogy a mostani analóg bemenetes 5.1 szettet egy digitálisra kell cserélnem
-
zoltanz
nagyúr
Jennifer Aniston-nak jól áll a barna haj.
(Förtelmes főnökök című filmben pl.)
Lipi
Amúgy ez nem vicc, tényleg 100 FPS-el húz a Quake3.

A Pink Floyd is szépen szól ilyen rendszeren még mp3-ban is pedig.
-
lipi67
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
"Gamer telefon eladó.
HD felbontás, 1. 0 zene (1.1 audió ha tölcsért formálsz a kezedből így van refelex nyílás is), Quake 3 100 FPS-el szágúld" ----- ezen beszartam!
MP3..Nézd! Vannak zenék amiken elfogadom mert annyira gyér a hangszerelés, vagy éppen nem a hangzás hanem a szöveg a lényeg (pl. politikai zenék, koncertek stb) Viszont egy Emerson Lake and Palmer, Yes, Kansas, Eloy, Jethro Tull, vagy egy Pink Floyd... nem.
CD lejátszóknál mikor bejöttek az audiofil fanatikusok miliméterpapírra megcsináltak 1-2 mintavételezési frekvenciát, s hiszed vagy sem, az első cd-k az információ 30-40%-át "elnyelték". Később javult a helyzet, de az analóg-digital átalakítók okoztak bajt, sok volt a veszteség. MP3 ma se érte el még ezt a szintet se, más kérdés, hogy x-y zenéken nem nagyon érzékelhető. Nekem..rég nincs pénzem ilyenekre már, s ha hiszed ha nem, inkább nem is hallgatok zenét. Van vagy 2000 audi cd-m (még az ágynemütartóban is bedobozolva), majd előveszegetem ha lesz min hallgatni. Remélem 1x lesz. A gépen nincs hangszóró se. nem játszom, filmet nem ezen nézek, zenét sose hallgatok, minek. A 2 törpének van egy Panasonic fülese, azzal elvannak. Szeretnék majd újra egy rendszert, előről az alapoktól. Akkor majd odafigyelek a részletekre mert sajna én mindenevő vagyok, s uúgy. meghallgatom az előbb említett igényes progresszív rock zenét, mint a dübörgő -hörgős metalt ( Sepultura, Testament stb), régi rock zenéket (Led zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep) Oi-t ( Four Skins, stb), ős Punk (Sex Pistols, Damned, Clash) mint a Bolero-t.
Elsőnek kell egy szoba..legyen egy hosszabb és egy rövidebb fala, rövidre pakolni a cuccot. 2 asztalka (anyaga az elektronikától függő), rajtuk a cd és a másikon az erölködő. 2db hangfal, s azokat pontosan belőni a oldalsó és hátsó falaktól, valamint lehetőleg a fülmagassághoz is. (kérdés a bútorzat, hogy hol, s hogyan hallgatod). Utána játék a kábelekkel s a hangfalállványokkal. Mivel a hangfal teljesítményének nem az alsó tartományában adja a maximumát (lusta), így 20nm-es szobába nem érdemes baszott álló ládákat tenni, inkább kis, 60-80W-os dobozokat. Ezek hárklisak. Volt, hogy 1 -1 doboz alá 2 évig!!! kisérletezgettem az állvánnyal, megőrjítve a környezetemet. (olyan mint a pia vagy a drog-függő leszel ha belemerülsz). Na..ha ezekbe belegondolok..Talán majd akkorra össze is jön ha férjhez megy Bogim, s megnősül Krisztián. Most(remélem ) 2-3 hónapon belül nagyobb összeghez jutok, de erre nincs, max egy egységre lenne kiszorítva (vannak sokkal fontosabb dolgok is sajna), csak ez nem pc. Itt vagy összehangolod 1xre vagy szar lesz. Pc-nél veszel egy házat, egy tápot, s ha van pénzed akkor bele ramot, lapot stb, építjkezhetsz, itt..nem.
Így belegondolva..veszek inkább egy 40k-s erősítőt, egy 40k-s cd-t, 60k-ért 2 dobozt, 30k-ért madzagot, oszt lesz amilyen lesz..
-s látod..ez a "szar" is majd 200k..
Más! Vissza cd-hez. Maga az audió cdnél is olyan a szórás, hogy..untesóm ment londonba jó pár éve. Mondtam neki, hogy hozza el a flod-tól a falat. Hm..Volt 10fontért és 99fontért is, s nem a díszdoboz (uolyan csomagolás) a minőség.
Á! Bele se megyek jobban, "honvágyam lenne", s írnék ódákat. A topik meg unná, s szegény anyám csuklana egész nap.
hackeeeee : Jaja! (Egészség! -iszol?) Na..meg ez is..Ez a hónap kiakaszt. Ma Tamás (unöcsém), holnap nőnap (nem számolom) és Zoltán. Kedden Krisztián, 18 libám szülinapja, s huszonvalahanyadikán névnapja..Bejjja.. Közben Debrecen (kontrol), s ki tudja még mi az Isten jön..
Se rá fütty! White Power!!! -
zoltanz
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Igazad van, de a Pc nem olyan szar, főleg egy márkásabb hangkeltővel, még az mp3 is tud jól szólni egy frankó láncban.
Más lassan a megjelennek a mobilhiretések között:
Gamer telefon eladó.
HD felbontás, 1. 0 zene (1.1 audió ha tölcsért formálsz a kezedből így van refelex nyílás is), Quake 3 100 FPS-el szágúld.
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Pontosan. A hybrid összekötő kábelek..vdh stb. A hangfalkábelek..Teljes értékű alkotóelemei a rendszernek. Egyszer mikor épp bele voltam buzulva, bele akartam vetni magam, de az első lépések után a quantum fizika következett volna (nem hülyülök) a szaros kábel -hang vezetés (pontosabban részecskék hangátadása, "fonni" kellett volna).Na inkább elmentem Vodkázni..

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67
üzenetére
Igen. Egyet értek veled.

Teljesen más a 2 "világ".
A fanatikusok ezért építenek sokszor két rendszert, tehát van egy házimozi, és van egy stereo, külön erősítővel.
Hát, igen.. Mondjuk házimozinál a Coax-ot sokan ajánlják, még az optika helyett is, elvileg sokkal jobb. Ugye ezeknél az analóg technika elég "komplikált" a sok kábel miatt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Erről beszélek. Ha zenére is kell, kell lé..Ha mozizás..akkor sztem 2 rendszer. Persze minden relatív. Én most is állítom, egy 50k-s stereo erölködő földbe döngöl egy 120k-s házimozit minőségben. S akkor még hol vannak a falak s az, hogy egy minőségi cd lejátszó a hozzá tartozó elektronika. Minden mástól független, s természetesen ezek sem egymáson, "toronyban" Egy pc és a hifi külön fogalom. Tápegység stb..áááá, kizárt. Nem véletleen az, hogy az audiofil zászlóshajók "bekapcs" gombja is hátul s nem az előlapon van. Nem vezetik előre, pont a plusz kábel, "trafó zajszint" miatt. S a volume gomb, kimenet választó és annyi. Nincs ám Loudness, mély, magas, hisz felesleges...
Csak ugye mint minden ami jó , ez is pénz kérdése..sajna.Pertsze más az üzlet..Ott voltak a Deckkek. Sony, Technics s egyéb konzum vackok 3 fej 3 motor.Na ja..a 3 motorból 1 a kazettafészket működtette, s nem a csévélésre szolgált mint mondjuk egy "igazi" deck. Ha beletettél egy minőségi kazettát (legerősebb TDK Metal ZX és a FUji MetalZ) s felvételnél beállítottad +3db-re (ez a szabvány metal szallagoknál), monitoroztad, s meglepődve láttad, -2db..ilyen minőségü volt a fej és az elektronikája (fejáram előmágnesezés) Jött az automata szallagkalibráció. Na..ne egy elektronika mondja már meg nekem, hogy mit hallok. Viszont egy Yamaha KX 670..Ott +3db-nél +1-+2 db volt ez az arány. Szép idők voltak, s az analóg még ma is veri a digitálist (dat magnók nagyobbat buktak mit a bulldózer
), s egy bakelit lemezjátszó etalon egy cd mellett, ami még mindíg kategóriákkal veri a dvdt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67
üzenetére
Ez szubjektív szerintem..
Házimozi erősítőkből is ki lehet "csikarni" stereo-ban szép hangokat.. Persze nem az alsóbb kategóriából.. Szal azért szerintem nem úgy van ez, h bármi olcsót érdemes megvenni belőle. Na meg pl. azért is, mert lehet h nincs benne DD vagy DTS dekóder.

Ofkorsz más az egész, mint a sima stereo..
-
lipi67
nagyúr
Jó reggelt!
shteer: Én..házimozihoz megvennék bármi olcsó szart, szarba se nézem zene alatt. Amire pénzed van, vedd. Viszont ..ha már ZENÉT is hallgatni akarsz, gyüjts, és építs egy másik hangrendszert idővel, aminek semmi köze se tv-hez, se pc-hez. CD-Erölködő-összekötő és hangfalkábelek és 2 hangfal.
megy már 1,2v alatt a 4GHz? -
hackeeeee
Jómunkásember
Reggelt.
-
zoltanz
nagyúr
Tildy rock-al hogy muzsikál a cucc pl: Judas Priest-Judas Rising?

-
Gorneck
legenda
Szép napot mindenkinek.

-
Esmein
nagyúr
"Valami klasszikus"
-
darál0w
Jómunkásember
estét

-
Gorneck
legenda
válasz
shteer
üzenetére
Mert ha most nem veszel rendeset később már nem biztos fogsz rá áldozni...főleg, ha már most ezt írod...
Sztem ezt neked kell tudnod mi a fontosabb...én nem akartam használtat, sem olyat ami nem tud HDMIről hangot levarázsolni, no meg cserélni se akartam...pedig igen korrekt ajánlatokat gyűtöttem össze. A vége 49ért egy 520 lett, új, sok garis, tudja azt amire kell, sztem külsőre se csúnya...évekig elleszek vele...
-
shteer
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
shteer
üzenetére
Kérj róla véleményt házimozi totyikban.

-
shteer
titán
válasz
Gorneck
üzenetére
az a baj, hogy mindig lesz fontosabb

de pl egy pio VSX-D514-S miért nem felelne meg nekem kezdésnek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
shteer
üzenetére
Hát, az alsókategóriás denon ~50k körül van, használtak.. Újan, 60-70k. AVR-1311 vagy már ez felett kicsivel, 80k körül AVR-1312. Mondjuk ezek már TrueHD-sek.
40k körül talán az AVR-1306-ot meg lehet venni. De mint mondtam, ezek alsó kategóriás erősítők.
(#39251) F34R: Akkor úgy mondom, hogy inkább film, vagy inkább zene.. Az Onkyo-k filmekben elvileg tán jobbak, a Denon-ok inkább zenében "remekelnek". De ez szubjektív.
-
F34R
nagyúr
noti + ableton live sem rossz , korg kaos pad-al

(#39233) zoltan
jó lesz az.
(#39235) shteer
de neked volt egy pio nem ? irigyellek picit

(#39238) hackeeeee
nekem az már mindenes lenne.
5.1 jóvan az nekem zenére is.
#39243) Gorneck23
én is azt néztem ki

pc és tv menne róla
Ezt a vaddisznó zene . ha ez nem szaggatja szét a hangfalat semmi.
[link] -
Gorneck
legenda
válasz
shteer
üzenetére
Akkor inkább spórolj és vegyél vmi rendeset némi kompromisszummal...50-60 közt. Ebben az árba nem biztos találsz olyat, ami pl HDMIről leszedi a hangot...mondjuk optikán is át lehet lőni a hangot...
Én még mindig nemtom mikor fogok ismét úgy állni, hogy vegyek egy subot is...de lassan a helyére kerül minden a szobában. -
zoltanz
nagyúr
Mégse GT 430 lesz hanem GT 440 DDR3 az új kari.
-
lipi67
nagyúr
Ez vaddisznó, s nincs olyan hangszín benne ami megizzaszthatna egy komoly hifit. Kérlek hallgasd meg [pl. ezt] Egy átlagos cucc vagy elől nem informatív, vagy úgy a 4perctől fogy el teljesen dinamikában.
Bocsi, de az utolsó mondat meg.."fesztivál"..ennyi. A zene (ha már az) sötét szoba, 1! ember. ha egyszer szeretnél belemerülni, olvass bele a Darvas lászló féle hifi írásokba, még az se mind1, hogy milyen ruha van rajtad ha zenét hallgatsz ! Ha M.Mannt megette (hangszerek) akkor nézd meg az accept basszusát ([link]) Nem a mély (sok mély búgás) kell, hanem az, hogy KOTTÁZHATÓAN halld a mély hangokat. Majd adj neki egy adag dimanikát , egy kis ploitedet [link], s ha ezek után még élvezhetően lejátszik egy kis [solarist], nyertél.
S tudod, hogy nem kötözködés képpen mondom, de ha már kérdeztél válaszolok. Ha valami hiányzik (mély, magas, dinamika) orvosolhatod az erőlködő alátéteivel (üveg-parafa-stb)Szép napot!
Ja! Ígérd meg, meghallgatod!!!!!
-
shteer
titán
reggelt
-
tildy
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Serj Tankian - Toxicity (System of a Down) meg valamelyik klasszikus ( en nem tudom melyik, klasszikussal ki lehet kergetnia vilagbol ) volt az elso par zene kozt , amit kiprobaltunk rajta.
Nincsenek cdink , tudod jol. :-) Macbook es Ipad van rakotve, mondjuk az mindent elmond, hogy szinte az osszes fesztivalon is az elobbirol mennek a zenek.
-
lipi67
nagyúr
Várj már kicsit, félreolvastalak. A TONE azért van, hogy hagyd a picsába a mély-magas szabályzókat. Kiiktatja őket, "kikapcsol felesleges áramköröket a jobb (tisztább-eredetibb!!!) hangzás miatt. Egy sokol rádiónál jól jött volna a hangszínszabályzás de itt..
Ez más minőség! Tone kikpacs, hangszínszabályzók középen (kiiktatva) s élvezd a valódi zene élményét. Nem attól hifi a hifi, hogy a cin csilingel mint a veszedelem, vagy hogy a basszustól remegnek a poharak. Attól a térleképztől pl. hogy ha koncertfelvételt hallgatsz, meg kell tudnod 2 szám között mondani, hogy az a paraszt aki megtapsolja, ül vagy áll! Ezért teszteld komoly zenén ill. hangszeres (nem gépi) zenén.bakker..éhes vagyok megint..Kár nekem sokáig ébren maradnom
Macbook : feladtam
most már kár volt a 25k-s kábelekért.. 
vegyél egy Onkio cd (nem dvd!!!) lejátszót majd hozzá!!!!!!!!(ha netán van szavahihető jogász ismerősöd, dobj már rám egy privit majd légyszi)
Mennem kell enni, reggelre éhenhalnék..
Majd írj! Jó éjt!
-
-
lipi67
nagyúr
Kontaktos..részletkérdés, könnyen orvosolhatod te is. A hangfal MINDENEVŐ, Neked az kell, mert ha 1x majd zenét is hallgatasz (valami vaddisznót ) --ezt nem bírtam ki
, akkor se lesz zavarba. Ha tingi-tangi vagy mi a szösz volt az, akkor is ok, de talán egy érzékenyebb JPV Sonata jobb választás lett volna. Igaz..hülyeséget beszélek, Neked kell az 50Hz alatti tartomány is bőven, szóval..IGEN, minden OK!25k kell is a szinvonalhoz, sose bánd. Olyan lett volna egy 3k-s gatyamadzaggal mintha a gépembe beleheggesztek 2 db 256kb-os edo ramot.
Jól csináltad!
Ja! Mi hajtja meg?
-
tildy
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Sajnos az egyik kapcsoloja kicsit kontaktos, szerelnunk kell majd. Vagy hozza nem nyulni, amikor epp jo
Azert remelem hangfalat sem vettem rosszat (Wharfedale 9.1)

Azert mikor majd 25 ezer forintnak megfelelo penzt otthagytam csak a kabelekre, akkor azert szivtam a fogam.
Muszaj volt megkerdeznem toled, te vagy a nagy hifis
-
lipi67
nagyúr
megtaláltam..Mit mondjak..irigyellek. Minden ok, de egy Nakamichi --hm..
két karom adtam volna régebben egy Nakamichi dragon magnóért.
Ráadásul ingyen..Szuper!!!!
Viszont..keress egy SOLÁRIS vagy Yes cd-t, és pakolgasd a cuccot, meg fogsz lepődni, hogy mennyit jelent pár centi faltól való távolság (hangfal), vagy az, hogy a Nakamichi
alá mi kerül.(#39217) zoltanz Mikor 40 perc késésem után megláttam, hogy a 2.feleségem nem lépett le és megvárt..nekem is, de ezek nem az öröm könnyei voltak
(mármint a házasságkötő terem előtt..)a harmadik meg..bacca meg. 2 hónapja kértem, hogy küldje el a lakcímkártyája fénymásolatát mert el szeretnék válni, s vagy két tanu, vagy kézzel fogható bizonyíték kell, hogy 5 éve külön élünk.Szerinted..Igérte, de azóta se jött semmi. Hiába, kva messze van tőlem Szombathely...

S arra is én b@sztam rá, hogy csak Debrecenben válhatok, s a házassági anyakönyvi kivonat is kéne, ami szintén nála van.elvenni könnyebb volt...
-
lipi67
nagyúr
bevallom, még nekem is tetszett...

-
darál0w
Jómunkásember
héy kacsa!

egeret ócsóé' nem tudsz intézni megint?
rakoncátlankodik már ez a habu...a bal klikk, meg néha eldobja magát, aztán csak ujraindítás segít, mert nem ismeri fel a lap. idegesítő

Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam topic
- További aktív témák...
- Pixel 7 pro 128/8
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

köcce-

utóbbi 2 hétben nem volt semmi gond, így sztem 7végén megnézem azt az 1,2V-ot

(Förtelmes főnökök című filmben pl.)
bár mintha már láttam volna vhol

205/55 R17 méretben