- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
nero2006
csendes tag
válasz
prtvlogan #11655 üzenetére
Gondolkozom egy erősebb videó kártya beszerzésén, most GTX 580 -anam van ennek természetesen elég, bár szerintem ehhez is min 3,6 GHZ volt az optimális.( Pl Battlefield széria multiplayer stb ).
Csak keresgélem a rendszerem határait mivel egy GTX 670/680 vagy egy R9 280X beszerzésén gondolkozom.
Ezek a kártyák azért szerintem meghálálnának minden +100 Mhz -et. Bár az igaz ahol 3,8 GHz -en esetleg Cpu limit lenne ott valószínű magasabb órajelen is. Ezért kár kínoznom a procim. -
-
CirrMee
addikt
válasz
prtvlogan #11638 üzenetére
4GHz
CPU: 1.28725V
IMC: 1.17500V3.6GHz
CPU: 1.13750V
IMC: 1.16875V3.0GHz
CPU: 0.975VKb ezt találtam feljegyezve, a múltban ezeket kísérleteztem a hűtőkhöz, amiket próbálgattam. Értelemszerűen arról írtam, amit módosítani kellett.
Egy AC Freezer 13 hűti amúgy a procit, igazából ez vált be, mert maga a proci nagyon melegedős példány.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
prtvlogan #11611 üzenetére
A BCLK emelésére elvileg nem ugorhat meg durván - kivéve, ha a szorzót érintetlenül hagyva ugrott az üzemi freki is felfelé. Nálam sem az húzta meg a hőmérsékletet, hanem az órajel emeléséhez kellő feszültség emelés.
Ezt a példányt viszont f*szán lehet alulfeszelni, nálam 3GHz -en elketyegett 0.975V -al is, 200 -as BCLK -val.
Amúgy a fenéket kell pár fokon aggódni, én sem teszem.
Még ha 80°C körül is van nyáron egy Lynx vagy Prime95 teszt alatt, általános használat mellett nem fogja azt a hőmérsékletet elérni, hacsak nem állsz neki valami durva melót adni neki. Mellesleg kell egy minél nagyobb hűtőteljesítményű hűtőegységet adni, nálam ez kimerült az AC Freezer 13- as 200W -os egységében.
Másrészt nem a semmiért lőtték be neki a thermal trottling funkciót, ez egyfajta önvédelem a termikus megfutás ellen. Ha ennél alacsonyabban károsodna, akkor eleve baromság lenne a TT -t magasabb hőfokra lőni a gyártósoron. Ami ha jól rémlik, 100°C alatt pár fokkal lépett működésbe nálam, tehát még 80°C -nál is van kényelmes 15 fokos mozgástér olyan tesztrendszer mellett, amit normál üzemi körülmények között nem is használok. -
válasz
prtvlogan #11609 üzenetére
Szerintem a magok hőmérsékletét csak a feszültséggel lehet szabályozni! Tehetsz bármilyen hűtőt, az nem fogja megoldani! Hacsak nem rakod folyékony nitrogénbe...
Szerintem a 80'c körüli maghőmérséklet az normális!
inkább a CPU házra kirakodott meleget kell minél gyorsabban és minél hatékonyabban elkergetni... -
válasz
prtvlogan #11607 üzenetére
Megnéztem!
Nekem csak ezekkel a beállításokkal 16-ig ment el és ott bepirosodott az az állapot jelző csík, hogy gondolom valami hibát talált.
A víz hőmérséklet 34 ről 42 re emelkedett!
A magok 65-75 között kacinbáltak és a 2# 3# maghő belement igaz csak pillanatokra a 85C'!
Legalább is a max statisztika ezt írta, bár nem lehetett szemmel látni. Lehet olyan rövid időre, hogy a pillanatnyi kijelző nem bírta megjeleníteni!
Ami tény, hogy ez jobban kínozza mint a Prim95.
(A memoria használatot én 800MB nál láttam...) -
válasz
prtvlogan #11602 üzenetére
Bátran merem ajánlani az Antec 920-t!
Két ventilátor van rajt, de eddig nálam még soha nem ment, csak az egyik, de az is csak 760-780 fordulattal megy percenként! Tehát alig mozog...
Nagyon remek kis szoftvert adnak hozzá, amivel kedvedre tudod konfigurálni!
Én használtan vettem itt a prohardveren 20kFt-ért!
Előtte ami volt Corsair, az is nagy előre lépés volt a léghűtés után, de az Antec nyomába se ér!
Ami a CPU-t illeti ezt a 4Ghz nagyon kedveli!Kis mókolással 4.2-4.3 ig kisiparilag is fel lehet tolni, de akkor konvertálásnál már elő fordul, hogy hibázik... -
válasz
prtvlogan #11588 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a 870 4Ghz megy és egy Antec920 H2O hűti silent verzióban és hülyére terhelve 47C' ig bírom Prim95-el feltornázni...a c.v.1.376V.
Előtte egy Corsair H60 volt, de az mondhatni, hogy semmire nem való! Az előtt meg egy torony lég hűtő, de baromira örülök, hogy kidobtam és beruháztam erre az Antec-re! Semmi hangja...! -
Sajjaj
csendes tag
válasz
prtvlogan #11590 üzenetére
Hát így Ht off-al az enyém se throttlingol.
Ibt az intel burn test ugyanaz mint a linx.Az a hűtő biztos jól van felrakva és pasztázva?, mert az én hűtőm azért nem olyan frankó mint a tied de ezzel a beállítással nálam max 65 fokos.
Továbbá az általad linkelt aida képen ezek a memory benchmarkok nagyon gyengék.
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
prtvlogan #11586 üzenetére
Ez mind nálam is így van sajnos.
Nekem mondjuk 3,6 Ghz lenne a cél, az már bőven elég egy 7850-hez, de még ezt sem tudom kicsikarni belőle.
Ha egy kicsivel kevesebb feszt kap a kelleténél akkor eldobja magát ibt alatt, ha kicsivel többet akkor stabilnak tűnik, de 2-3 köt ibt után elkezd throttlingolni, pedig a legmelegebb mag ha nagyon meleg van a szobában akkor 73 fokos, de amugy 70 körül van, a többi mag mind 70 alatt.Most 3,6 Ghz en járatom HT off-al, így max 63 fok ibt alatt és betonstabil.
-
Sajjaj
csendes tag
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
prtvlogan #11576 üzenetére
most olvastam több helyen hogy elég sok embernek volt ilyen problémája p7 es giga lapoknál, valakinél kilazult a ramot tartó pöcök, valaki kicserélte a ramot és ugy javult meg ,volt olyan is akinek a proci hűtő nem megfelelő felrakása okozta a problémát, valamint a qpi/vtt bios beállítások ,. vagy a proci-n a pinek is okozhatják.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mazda topik
- 3D nyomtatás
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged