Új hozzászólás Aktív témák
-
vis.p
aktív tag
válasz
Dareius #1315 üzenetére
Szia!
Nekem az a véleményem, hogy a ryzen eredetileg 3,2-3-4ghz környékére lett tervezve. Így nem lett volna elég jó ezért koppra feltuningolták. Hagytak benne 100mhz plusszt. Nevetséges. És az is vicces hogy egy 3-4 éves intel procival hasonlítják össze. Nem olvastam utána, de gondolom az "alulfeszelés" felejtős pl. Mini-Itx-nél jól jön. A 95w tpd sem igazán helyes érték. A hőmérsékletre is kíváncsi lennék, hogy valóban rosszul mérte-e eredetileg a ryzen a magokat, vagy csak x-20fok módosítás történt. Mert ha a tpd-vel "csalnak" akkor nem lenne meglepő, hogy a hőmérsékletmérések sem helyesek.
Én nem szeretnék hasonló elgondolású intel procit. Mert szerintem az intel is meg tudná csinálni ugyan ezt.
Pl. a 7700k 5ghz-en 1100cb-t ér el cinebench-el. Ha kidobják a coffee lake-ből az igp-t, és megcsinálják a 6db tuningolt 5ghz-s magokat, akkor a 8 magos csúcs ryzent beelőzi 6 maggal. Durván számolva: 1100cb+(1100/2)=1650cb vs 1630cb
Persze ehhez már az intelnek is illene forrasztania a kupakot.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- GTA V
- BestBuy topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vírusirtó topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest