- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
A topik mindig a következő generációs Intel processzorokról szól, ennek megfelelően frissül az első hozzászólás. Pletyka, hír, bármilyen információt meg lehet tárgyalni, de az offot lehetőleg kerüljük.
A topik aktuális témája mindig a processzor hivatalos forgalomba kerülésével változik, ha megjelent külön szakmai topik nyílik neki. Ebben kérjük a topicban aktívkodók segítségét. Ha megjelenik az első modell reméljük mindig akad egy vagy több user, aki felvállalja, hogy az összegyűlt hasznos információkból egy mindenki számára hasznos első hozzászólást kreál. Erre tudom ajánlani esetleg próba topicot. Ezután a modkerbe linkelve egy rábólintás után megnyílhat az új topik, ennek címét pedig aktualizáljuk(ebben is szívesen várunk javaslatot a felkészültektől).---
ennek is eljott az ideje..
inditsuk a topikot egy friss benchmark erdemennyelszokas szerint lusta vagyok egy reszletes ismertetni a technologiarol.. valaki legyen olyan draga, es potolja ezt a hianyossagot.. koszonom!
[ Módosította: Foglalt név ]
Play nice!
-
Oliverda
félisten
"szokas szerint lusta vagyok egy reszletes ismertetni a technologiarol"
Akkor miért kell hanyatthomlok rohanni az új téma gomb után?Amúgy mi az a Core i5?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Senki9876
tag
""Amúgy mi az a Core i5?"
honnan a fenebol kellene nekem azt tudni? "Hozzá kell tennem hogy az 1. hsz ben szereplő linken a cpu-z core i5 -öt mutat
[ Szerkesztve ]
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
westlake
félisten
amugy meg egy atfogo i5 vs. i7 dual channel tesztre leszek kivancsi.. mar ha lesznek azonos orajelu peldanyok..
Play nice!
-
rup1u5
nagyúr
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Elrood
őstag
Én meg arra, hogy a prociba integrált pciex vezérlő dob-e valamit a 3d teljesítményen (i7-hez képest).
Némi leírás: [link]
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Bluegene
addikt
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Oliverda
félisten
Különösebben nem érdekelnek a játékok, bár nem mintha csak ott nem számítana a 3. csatorna. fLeSs leírta pontosan hogy hova kell a 3 vagy több csatorna:
"A háromcsatornás üzemmód használata a kiszolgálók és szerverek világában lehet kifizetődő, ahol a sávszélesség minden, hiszen erről szól a QuickPatch Interconnect bevezetése is."
Persze azt elfelejtette megemlíteni hogy 3 modul mégiscsak menőbb egy gépben mint 2.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
raskolnikoff
őstag
Akkor ha jól értem egy procigeneráción belül (merthogy akkor az i5 az i7 kistesója) nem lehet azonos lapokat használni. Hát gratu :S
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
DeSanto
őstag
válasz raskolnikoff #22 üzenetére
Ez hasonló eset mint AMD vonalon az S939 és az S754 volt.
-
Pubszon
veterán
ITT is itt van az 1. hozzászólásban linkel benchmark.
Igazán ígéretesnek tűnik.
A tuning potenciálra meg az árára leszek kíváncsi, illetve hogy mennyi típust fognak kiadni ebből.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Gorneck
legenda
válasz raskolnikoff #22 üzenetére
Nem látok benne hibát...külön lett választva a két szegmens...ennyi. Mire ezt kiadják addigra esik a mostani lapok/procik ára...így lehet gondolkodni, hogy mibe ruházzon be az ember...
Gorneck#1239
-
DeSanto
őstag
válasz raskolnikoff #24 üzenetére
Reméljük hogy így lesz de szerintem itt is meglesz a "vágás" rendesen.
-
-
westlake
félisten
+4 szal.. oke, hogy nem 4 teljes erteku mag, de ttol fuggetlenul eleg nagy teljesitmeny rejlik bennuk.. mellekesen jegyzem meg, hogy en a 3dmark progikbol siman kinezem, hogy egyszeruen beszorozzak valamilyen ertekkel a magok sebessegenek es a magok szamanak szorzatat, es ugy szamoljak ki a pontot
Play nice!
-
marcee
addikt
Nekem sem tetszik, hogy két külön foglalat lesz. Olyan kellemes volt AM2-n és S775-ön, hogy meg lehetett venni egy "alap" gépet olcsón, azzal a tudattal, hogy később majd vehetsz bele több mint kétszer olyan gyors processzort. Most ezt intel fronton keresztülhúzzák. Mondjuk elég egyértelmű az intel újkeletű törekvése, az anti-tuning nehalemmel és a kétféle foglalattal: aki megveszi az 1000 dolláros csúcsprocit, az hajtsa annyin amennyin akarja, de akinek csak 200 dollárosra futja, az ne akarjon magának felsőkategóriás teljesítményt.
\m/
-
Cadal
őstag
Hi!
Ha esetleg még nem volt!"Befejezte a 32 nanométeres gyártástechnológia fejlesztését az Intel"
[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
Gondolom nem a 920 vagy a 940 megy 5GHz-en léggel, hanem egy 965, amiről én is írtam, hogy azt hagyják tuningolni.
Gorneck: Ha a 32nm-es, 6-8 magos procik is LGA1366-ba jönnek majd, akkor nem szóltam. Bár akkor is aggályosnak tartom a két tokozást, mert így magasabban tarthatóak az árak.
\m/
-
gV
őstag
~5Ghz with non extreme I7 egészen pontosan 4958MHz a 940-el
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
Elég infoszegény eddig a topic...úgy látszik az intel sem erőlteti a core i5 marketingjét még...a megcélzott árszegmensről lehet már tudni valamit?
sweetlou6.wordpress.com
-
keIdor
titán
válasz Sweet Lou 6 #44 üzenetére
Marketing? Hivatalosan a cucc még nem is létezik... kb. 9 hónap múlva érkezik a cucc, szóval egy darabig még halott is lesz a topic. Ez fogja végleg kiütni a Core 2-ket a piacról, tehát azokat váltja majd le.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Sweet Lou 6 #46 üzenetére
0-530$-ig fogja lefedni a piacot. Ár/érték aránnyal szvsz nem lesz gond.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Csúszik a P55 és Lynnfield a beragadt chipkészletek miatt.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
atkamano
csendes tag
Akkor postolok egy totyiknyitósat "szerintemakóríöt" címmel.
Szerintem a kóríöt nem lesz 18 GHz-es, nem fog 1W-ot fogyasztani, és nem fog öntudatra ébredni.
Az Intel elég komolyan kezeli a termékfejlesztést, nem arra játszanak, hogy minnél erőszakosabban nyomják le az új technológiával az ellenfele(ke)t, hanem egyszerűen profitmaximalizálásra játszanak.
Szerintetek mi lesz a kóríöt? Szerintem nem más lesz, mint a z i7 "celeron", ennyi és kész.
A félvezetőgyártás egyik nagy mókája az, hogy nem lehet 100%-os kihozatalt elérni a gyártáskor(örülnének egy 50%körüli "tényleges" selejthányadnak is), viszont vannak hibák a gyártás során, amik egyáltalán nem befolyásolják a processzor képességeit, vannak amik az órajel emelésének szabnak határt, vannak amik a gyorsítótár méretét korlátozzák, és vannak, amik teljesen selejtes végterméket eredményeznek(illetve előfordulhat még 1000millióféle hiba).
Namost a legyártott processzormagokat elkezdik tesztelgetni, nézegetik őket, hogy melyik hogy sikerült, ezalapján osztályozzák őket, egyikből Core i7 Extreme Edition lesz(ezek ugye jól sikerültek) másikakból lassabb/kevesebb gyorsítótáras darabok.
Amikor egy hibajelenség a gyártási folyamatban nagyonsokszor előfordul, nagymértékben rontja egy processzor képességeit, viszont nem teszi használhatatlanná, akkor a hasonlóan rosszul sikerült darabokat nem kukázzák meg, hanem összegyűjtik, kitalálnak neki egy új nevet(i5) és piacradobják. Tadaaaa, igy készülnek a nagy gyártók termékpalettái: Minden procimagot(persze a saját architektúra szériáján belül) Core i7 Extreme Editionnek gyártanak, de néhányukból csak core i5 sikeredik....A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest