- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
InHell
senior tag
válasz
Jofi81 #15757 üzenetére
Szia.
Szerintem nagyban függ milyen felbontáson fogod használni,ugyanis én egyelőre csak max.1440*900-ban tudom hajtani, pont most cseréltem E8400@4GHz-ről Q9550@3.82GHz-re,és eddig 7-8 játékkal néztem, de 5-9% al kevesebb fps-em van.
Alapon botrányosan lassú E8400-hez képest ilyen felbontáson.Valószínű HD-nál már más a helyzet,sajnos nem tudom megnézni.
Üdv. -
Insolent
aktív tag
válasz
Jofi81 #15763 üzenetére
4300ashoz egy E8x00-es proci nagy ugrás lenne mind cashben mind órajelben tuningolhatóságból is. Nem windows alatt látnád előnyeit, hanem más alkalmazásokban,
nekem volt jófajta p35ben E6420as volt kb 2évig, nem volt vele baj szerettem de többet akartam, aztán vettem egy E8500-ast. hidd el még itt is volt külömbség,, a 6420as 3,2Ghz-ig tudtam tuningolni, és atom meleg volt, míg a 8500ös 3,6Ghz-re repítve nem volt olyan meleg mint az elődje,(jó hozzáteszem bírt 4,2Ghz-et is stabilan de nem kínoztam agyon.)
Aztán belekóstoltam a egy 4magosba.
Most egy Q9550-em van jóféle X48-ban és semmi pénzért nem cserélném le még egy i7-re sem. Alapfeszen 3Ghz-en ketyeg csak a kerekítés végettés teljesen meg vagyok vele elégedve.
Pláne 4000es szériáról ugorva nagy lépés lenne.
-
Speed®
titán
válasz
Jofi81 #15763 üzenetére
Dehogynem. Van különbség clock to clock a két architektúra között is, illetve ha esetleg egy progi csak 2 szálon fut, akkor a többi process terhelheti a maradék magokat is, nem az adott feladatot hátráltatják.
Viszont nálad jelenleg inkább a lap miatt necces /kizárt/ a Quad téma. Minimum valami normálisabb P35re lenne szükséged, ha Quadot akarsz. Ezzel együtt is viszont, az a véleményem, hogy olyan cucc, ami 2 magot kér, biztosan elmegy egy ~3GHzes Quadon is simán, viszont olyan, ami Quadot igényel, tuti behal még a 4.5re húzott E8x00en is..szóval felejtős a két mag ma már -
DigitXT
félisten
válasz
Jofi81 #15759 üzenetére
Ha a játék kihasználja a négy magot, akkor már azonos órajelen is gyorsabb.
Ugyanígy a +1GHz két magon lehet, hogy nem elég és a plusz két mag jobb.
Ez abszolút a megcélzott játéktól függ, simán lehet olyan, aminek inkább az
órajel segít jobban szaladni, de ez inkább a régebbiekre jellemző - szerintem.
(Az ideális megoldás persze a Yorkfield 4GHz-en, vagy egy i7 ugyanott.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel Core i5-13500 OEM
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged