Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RetepNyaraB

veterán

LOGOUT blog

válasz Roba #20790 üzenetére

Igazad van, fos értékekkel bűvészkedtek a tesztben, nyilván korai lap példányuk volt, a proci fene tudja milyen, de az 1,45V nagyon soknak tűnik :Y
    Meg kellene nézned, hogy az auto beállítások milyen értékeket takarnak és beírni ide, ill. manual módban ezeket belőni először is.
    A RAM-okat én először is nem piszkálnám, hagynám a gyári frekvencia alatt mindenképp. Ha megvan a stabil processzor érték, akkor lehet őket is tunkolni. Elég egyszerre egy hibaforrás.

Energia management gondolom kikapcsolva (C1, Speedstep, C state, Virtualization, stb); ha nem akkor gyerünk :DDD
    Spread Spectrum off (ez látom auto)!
    Loadline Calibration disabled (igazából ez ízlés dolga: ha nem droppol zavaróan a lap; tehát terhelés alatt nincs 0.05V-nál nagyobb feszültségesés és abből következtethető fagyás, akkor én nem kapcsolnám be).
    CPU ill. NB clock skew lehet próbálni kb. 150-es értéken, mindkettőt egyformán, de csak magasabb fsb alatt érdekes (450 környékén már igen).
    FSB Terminaton Voltage: 1,25 (ill., ha az auto 1,10 akkor 1,20 is elég)
    NB Voltage: 1,25
    CPU PLL Voltage:1,7 (rég olvastam utána, de Te is megteheted ;) ezzel az értékkel illik vigyázni)

CPU Ratio Setting: ennek is utána kéne olvasnom, de nézd meg mennyi az auto érték!
    PciE fix 100Mhz!!
    FSB Strap to North Bridge: ezt 333-ra tenném elsőnek, de ez hosszú téma; ki kell kísérletezni.

Ha ezek belőve, próbáld meg indítani. Ha nem akar, egyszerre lehetőleg csak egyvalamit változtass, hogy követni tudd a hatást.

S menjünk át ezzel az egésszel a kezdő tuningos csoportba, mert nagyobb az esélye, hogy más is hozzászól. Sokaknak van ilyen lapjuk, nekem meg nincs :B

• Roba

tag

válasz Roba #20790 üzenetére

Sziasztok!

Találtam egy P5Q Pro Bios-ról képeket, tesztet. Ebben egy QX9770-t húznak. Kicsit bővebbnek tűnik az enyémnél, de így remélem könnyebben tudtok segíteni a tuningnál.

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_p5q_pro/3.htm

Új hozzászólás Aktív témák