- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neki p5k deluxe van, de azonos beállításokkal és az én ramommal meg aprocimmal néztük.
Nála vizzel kevesebb fesz kellett mint nekem léggel. Szal neki ua olyan fesszel többet ment mint nekem.
Nekem 3200 höz kell 1.216v nála elég 1.200v
nekem 3800 hoz kell emlékeim szerint 1,39 nála elég volt 1.375v -
-
most minek, enyémbe is fos a vga, oszt mégis megvagyok, mivel nem kimondottan játszok. Lehet oda is elég a 8500gt mert nem jatszani vette hanem konvertálni, vágni, szerkeszteni, autocad stb.
Mellesleg egy 8600gt e6300 2800-ra huzva több pontot kap 3dmarkban mint az én x1800-am -
-
-
Attól hogy OEM attól garinak lennie kellene rá rendesen 1év, csak sokan írkálnak össze vissza mindent.
Az Oem azt takarja hogy csak egy zacskóban vagy a procik esetében "tray" azaz tálcás verzióban kapható. Ebben az esetben nem kapsz a procin kívűl semmit se, se doboz se hűtő. De így van pl a dvd-knél is, ha OEM akkor csak egy zacsiba kapod a driveot, mig ha BOX akkor kapsz dobozt kábelt, csavart etc -
-
-
válasz
floxet #10753 üzenetére
Amiket fent irtál az mind 8 fázisos.
Én lebeszélnélek az x38-ról. Jobban melegszik, és tuning is macerásabb mint a p35-nél, és gyorsabbnak se mondanám, viszont ott már mindkét pcie 16x CF esetén.
De természetesen ettöl még jó lapok. Én azt mondanám hogy P5K-E.
Szerintem ez egy arancs középút. (gyakorlatban ez egy deluxe kevesebb heatpipeal) -
válasz
floxet #10730 üzenetére
Nem ártana hozzá egy P35 vagy egy X38. Én inkább azt mondom P35.
P5k Deluxe, P5k-E, Blitz Formula, Giga DQ6...
Amelyikhez neked jobban húz a szíved, a lényeg hogy minimum 8fázisú legyen.
És Thermalrigt ultra 120 extre-met nyugodtan veheted. Asszem nálunk nincs venti hozzá, de kérdezd meg TTS-t itt a ph-n, ő árul ilyet, és megmondja mennyi, és hogy van e venti hozzá. -
-
Ha húzod is akkor 3200ig elég a gyári is álltalában, de függ attól is hogy milyen a proci kupakja. Ha pedig biztosra akarsz menni akkor Thermalright ultra 120 extreme-t vegyél.
Ez az egyik legjobb léghűtő de az ára is elég magas, 17K körül min. csak a borda, +még vegyél rá ventit is. Szal kb 20K, de akkor 3600-3700-ig elmehetsz, fesztől függően.Szóval a válaszom nem.
Ha nem szánsz túl sok pénzt a hűtőre, akkor vegyél egy Hyper tx-et ez 4-5K ból megvan, bár ez is csak úgy 3.2-3.4-ig jó tovább ez sem bír vele. -
-
-
-
Én alapból 3200-ön hajtom 1.2375v-al. bios, 1.208v idle 1.216v load
Azért ír ki többet mert 9x-es szorzóval számol, annak ellenére hogy te csak 8x-ossal használod.
Nekem is űgy irja ki, ez normális.
Modbox: Minden proci más és más vannak jobbak, vannak rosszabbak. Tuningra nincs garancia, és megeshet hogy te is egy rosszabb darabot fogtál ki. -
Mive ma éjjel is fennvoltam végig, unalmas perceimet tuningal akartam elütni. Kiváncsi voltam 4GHz-en elindul e a gépem. Sajnos rá kellett jönnöm arra amit már régen sejtek, hogy Quadhoz a Hyper tx nem való
1.5v-al feláll a win de nem stabil mert néha fagy. E felett meg bármennyit adok már a bootkor is eléri a 100C! fokot és lekapcsol a gép. Megnéztem 1.6v-nál már biosba idle 97C fokos a proci. Itt véget is vetettem a mókának
Majd ha viz lesz, bár lehet valamelyik nap mikor olyan kedvem lesz kibutrozok a teraszra mikor lesz kint vagy minusz pár fok -
Most nem kell megsértődni, anno mikor vettem a a p5b deluxeomat, közel 3500 hszt olvastam el a vásárlás elött. Igen majdnem 2 napomba telt, és? Akkor mivan? Venni kell a fáradtságot, és nem arra várni mindig, hogy a sült galamb a szádba repüljön, és tálcán kínálja fel valaki a választ, mert épp nehezedre esik megkeresni.
nincs abból semmi ha nem találsz meg valamit, én is siklottam már el dolgokon miközben kerestem, csak nem kell rendszert csinálni abból hogy elöbb kérdezek aztán keresek. Használni kell a keresőt, (akár a google-t is) ha nem találod még 1x átnézni nem e átsiklottál valami felett, és ha akkor se jártál sikerrel akkor lehet nyugodtan kérdezni. -
Bocs basszájba de az "alap hőmérséklet" nem feltétlenűl utal húzatlan procira. Én inkáb asszociálok belőle egy idle állapotra.
És ez most nem csak neked szól hanem minden egyes lámának (direkt nem írok újoncot) , hogy mielött beestek ide jó lenne használni azt a szájbabaszott keresőt is néha. Hidd el nem nagy dolog és ha megtetted volna akkor máris választ kapsz a feltett kérdésedre. Sokszor unalmas már, hogy szinte pár hozzászólással elörébb van a válasz, de visszaolvasni az luxus, kérdezzük meg azt naponta 25x. Aztán ha senki nem válaszol rá, akkor meg jön a sírás, hogy válaszoljatok már rá, meg senki se figyel rám, pedig deszar gyermekkorom volt, apám is vert, és a kismacskám is hamar megdöglött meg etc...
Hiába van ott a P5B topic első hsz-ében egy beállítás amit én csináltam, és ami eddig 95%-ban működött, mégis sokan vannak akik arra lusták hogy átnézzék az első hsz-t, és és egyből tenyerelnek rá az "Új" feliratra, és jön az hogy: "hogy huzzam fel a gépem xy megagigaterra órajelre".
Ez lebegjen már a szemetek elött, ezzel megkönnyítitek a saját és a mi dolgunkat is.
Biztos lesz aki most zokon veszi ezt a hozzászolásomat, és a felmenőimet emlegeti.
De én kérek elnézést, sőőt az én kurva anyámat. -
nesztek fa
Boldog primestabil karácsonyt mindenkinek!
-
Persze. Nekem is a régi procin irtószar volt az IHS, nyugdíjas a memondója
Ha nem félted a procit, vagy nincs rá gar akkor polirozd le. -
Az miért van hogy ha small fft-t vagy large-ot futtatok akkor megy órákon át is, nem hibázik se a proci se a ram, de ha blendet inditok szinte rögtön hibát dob?
-
válasz
erozsolt #8829 üzenetére
L734A934 a tuti, innen a többi elég luri, de elég jok voltak az L719B-sek is csak ilyet már nem találsz.
Ha alacsony a VID-je a procinak akkor már viszonylag jobban megy. Tehát álltalában ehgy 1.2250v VID-es jobban megy mint egy 1.300v-os, de nem előírás ez sem.
Például ittvan pár FPO, amit összeszedtem mikor kerestem én is procit. Persze itt sincs 100% garancia arra hogy ha találsz is ugyanilyet akkor az ugyanígy fog menni.
L737B186 4.01GHz 1.504v
L734A928 3.8GHz 1,376V
L731B005 3.4GHz 1.25V VID: 1.200v
L734A934 3.6GHz 1,28V
L734A729 3.6GHz 1,328-1,344V VID: 1.2375V
L734A770 3.28GHz 1.3V
L737A806 3.33GHz 1.19V VID 1.2VIlletve még itt nézz szét. Itt van pár L726 is.
-
válasz
Superman #8810 üzenetére
CPU RATING CONTROL: MANUAL 9
FSB FREQUENCY: 385 Mhz
Pcie Frequency: 100 Mhz
DRAM Frequency: 1000 Mhz
DRAM Timing Control: manual
4-4-4-8 többi auto
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Dynamic Write Control: Disabled
Transaction Booster Enabled
Booster level: 1
Clock Over-Charging Mode Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
CPU Voltage: 1.3125
CPU Voltage Reference 0.61x
CPU Voltage Damper Enabled
CPU PLL Voltage 1.5
DRAM Voltage 2.2
FSB Termination Voltage 1.3
North Bridge Voltage 1.40
North Bridge Voltage Reference 0.61x
South Bridge Voltage 1.05
CPU Configuration
C1E Support Enabled
Max CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Disabled
PECI Enabled
Chipset
North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Enabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
PEG Port Control Auto
PEG Port Force x1 Disabled
ASUS C.G.I. Function AUTO
Power
ACPI 2.0 Support Enabled
ACPI APIC Support Enabled -
Tápom még mindig nincs, ellenben vannak elvonási tüneteim, ezért kivettem szabinak a hetet
Ha holnap megjönne már végre a vx akkor tesztelem a proci végét 1.3v-on. -
válasz
ZeUS2140 #8455 üzenetére
Én a helyedben Crucial Ballistix 800-at vennék 20k/kit (2x1gb) és kis szerencsével mennek ugyanúgy mint a nagy 1066-os crucialok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- TCL LCD és LED TV-k
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Valorant
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...