- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Nem olyan sok ez, bár most nem jött jól mert a motorra is nem keveset kell költenem tavasszal... arról nem is beszélve ha nem xarik be a P5K Premium 1 hete, akkor még mindig az lenne az ST ramokkal.Ha neked is bexarik 1 alkatrész te is pótolod nem?
Giga X48-DQ6 qurva drága volt, és ráadásul tuningba gyenge is, válogatott a memórik között, a Talentekkel pl. nem is adott képet.Ezen a lapon igen izmosat buktam, bár a 2db ESATA kivezetést megtartottam magamnak ami azért nem kevés pénz ha külön akarod megvenni (az egyik eladó).Tehát az anyagi bukást kompenzálta az hogy hiányosan adtam el a Giga lapot, de aki beszámította annak nem volt fontos, nekem meg "életet mentett".
Ha pedig eladom az egyik ESATA kivezetést, akkor az még tovább fogja csökkenteni a kiadást.A kis pénzt is meg kell becsülni
, főleg úgy hogy 8-10 éve nem melózom sehol, és nincs túl sok pénzem.
-
Beowulf_78
addikt
Alaplapot, és memóriát váltottam (Maximus Formula+2x2gb G.Skill), és az X-akta a követlkező:
Prime95-öt elindítom, 3 mag rendesen megy, viszont a 4. mag az 1 tesztnél nem megy tovább, viszont nem is pirosodik ki, tehát nem hibázik.Van hogy a 2-es tesztre is átvált, de van mikor nem.A többi meg megy rendesen mintha mi se történt volna...feladatkezelőben megnéztem, az öszes mag 100% megy.Ha a Load Line Calibration-t kikapcsolom akkor érdekes módon megy mind a 4 mag rendesen a megszokott módon Prime alatt.A gond csak az, hogy bios 1,56V-t kell adnom így a procinak hogy droppal tudja a 3,7ghz-et, és nem akarom feleslegesen fűteni terheletlenül mert a CPU-Z-ben idle 1,51v, terhelve 1,47v.
Tehát Load Line Calibration bekapcsolva kell hogy maradjon.A másik X-akta hogy 2x1 ST1000 ramokkal a 4.mag, míg a 2x2gb G.Skill-el a 3. mag csinálja ezt hogy nem lép tovább.Prime alatt egyébként stabil, tehát a stabilitással nincs gondom.Ha visszaveszem az FSB-t akkor is ezt csinálja, tehát nem a túlhúzással lehet a gond, hanem egyértelműen a Load Line Calibration-nel.
Memóriák is szépen mennek...Everest 4.50 memo olv: 9883, ír: 8576, másol: 9480, késleltetés: 51,1ns. Mindezt 5-5-5-15 1130mhz sikerült produkálnia ami igen szép eredmény.
Valakinek esetleg van ötlete mi lehet ez? -
Beowulf_78
addikt
Vettem tegnap egy Giga X48-DQ6-ot.
Hát élből a D9GKX-től el se indult, szóval most RAM tesztelés van 1000-rel Crucial Ballistix Tracer 2x1 1066mhz, és Crucial 2x2 800mhz.
Bár a giga lap bios beállításai nem hasonlíthatók össze az Asus-szal, egyenlőre "csak" 8x468fsb-ig jutottam szemben a Premium max Prime stabil 474fsb-jével.Meglátjuk...20k-val drágább lap mint a Premium, de muszály volt a csere mert olyan "X-Aktás" jelenséget kaptam amit a Premiummmal nem tudtam megoldani.Senki se tudta volna megoldani, csak ha belenyúl a megoldásba véletlenül...Iszonyat komolyságos egyébként a Giga lap felszereltsége, felépítése, tényleg az egyik ma kapható legjobb minőségű lap...a 467fsb pedig lehet feljebb is tornázható lesz, de jelenleg vannak benne olyan beállítások amit senki se tud mire való, és segíthet e egyáltalán a tuningban...
Például:
CPU Clock Skew Control (Normal,50ps,100ps,150ps,200ps...)
MCH Clock Skew Control (Normal,50ps,100ps,150ps,200ps...) -
Beowulf_78
addikt
Tévedsz.Én is egyet értek Westlake állításával.
Sztem felesleges vitába bonyolódnod és tovább forszíroznod, mert te a levegőbe beszélsz, westlake meg esetleg meg is bizonyosodott róla.Ahogy belelmerültetek ez egyből ki is derült
mod: a polished az "én szótáramban" polírozottat jelent ebben az értelemben...
Persze ettől még lehet lengyel a Quad.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27 #14675 üzenetére
Én 1-2 óra között futtatom, ha kibírja, akkor valós alkalmazásokban kicsi az esélye hogy összefossa magát.
A 10p elég kevéske...asszem a 10k vagy a 12k teszt a legkeményebb, de 10p alatt nem végez a 8k teszttel sem.
Westlake: Felkerülhetnék én is erre a bizonyos listára? Feltételek? Eredményeket hová kell linkelni?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
westlake #14669 üzenetére
Oké, és hiszek neked, de akkor az esetemben ez a dolog mivel magyarázható? Mert load 80 fokos volt a maghő polír nélkül, polír után pedig load 69-70. Az tuti hogy polír előtt nem ment kevesebbel...amikor megvettem a procit és dobtam fel prime stabil eredményeket ez is köztük volt.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #14660 üzenetére
Nem is kell hogy tudományosság legyen benne, nekem és annak aki hisz nekem,(hogy nem állítottam át más feszt) úgy gondolom elég bizonyság ez is...a célom az volt hogy bizonyítsam az én állításom sem légből kapott.Nem kell fölényeskedni, nem kell nagyképűen véleményt nyilvánítani, nem kell lekezelőnek lenni és akkor ezek a számodra "kellemetlen" szituk nincsenek, amikor bebizonyosodik már nem először hogy nincs igazad.
Kissebb arccal is lehet közölni hogy másképp gondolod, és akkor nincs egy esetleges "koppanás" a vita végén.
-
Beowulf_78
addikt
Polír előtti max. stabil eredmény az az ennél kevesebb fesszel újraindulás volt, de ezt a képet korábban már linkeltem :
[bios 1,475V cpu-z load 1,464V]Polírozás utáni állapot :
[bios 1,45V cpu-z load 1,440V]
[bios 1,4325V cpu-z load 1,424V]Fontos megjegyeznem, hogy a PLL,FSB TERM, és egyéb beállításokhoz nem nyúltam, az OP rendszer is azonos (XP SP2), hardver változás nem volt. Paszta minősége se változott MX-2-öt használtam polír előtt és után is.Az biztos hogy a polírnak köszönhető a javulás, de hogy fizikailag ez mivel magyarázható ahhoz nem értek.Az biztos hogy a polír előtti eredményeket is kiteszteltem alaposan, a mostaniak pedig önmagukért beszélnek.
Ennyit erről hogy nincs köze a polírnak a minimum fesz/max mhz eredményhez.ui: ez az utsó mondat annak a bizonyos 2 embernek szólt akik a magas lóró nem tudnak lehuppanni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #14638 üzenetére
Nem kezdek semmit, és nem lettem leállítva.Valamit félreolvastál.
Szakmailag fogom indokolni, de csak azért mert hülyének lettem nézve.Ennyi.
Semmi flame, semmi személyeskedés...csak a bizonyság.És akkor utána mindenki elgondolkodhat a lekezelő, fölényes stílusáról, ráadásul úgy hogy még igaza sincsen. -
Beowulf_78
addikt
(#14491) Zájec, (#14504) AirBooms
Erre fogok reagálni mert le lettem hülyézve hogy a polírtól nem megy jobban a proci azonos feszen.
Már megcáfoltam, de próbálok még lejjebb menni a feszben..hamarosan dobom az eredményeket.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Imperator999 #14618 üzenetére
A 8 magost az Everest-ben én is verem pedig ez csak egy Q6600..
KTTech: Köszönöm, erre voltam kiváncsi.
-
Beowulf_78
addikt
-
-
Beowulf_78
addikt
Én nem tudom.
Ilyet még nem láttam.De kizártnak tartom hogy a VID-nek lenne köze hozzá. Az én 1,2375 VID-es procim, amit nevezhetünk alacsony VID-nek, akkor miért nem úgy működik mint a többi alacsony VID-es miért nem melegszik annyira? Pedig léggel hűtöm. 1,36V Prime terhelve kb. 60 fok lehet, igaz, polírozva van. 1,46V-nél Prime alatt 78-79 fok. Idle 40-42 fokosak a magok. Tehát a VID elmélet is meg is dőlt.
Valami más dolgon múlik a hőtermelés, a procimból kiindulva.
-
Beowulf_78
addikt
Minnél kissebb a VID annál melegedősebb??
Ez téves megállapítás, és inkább fordítva lenne igaz, mert elvileg a kis VID jó tuningpotenciált takarhat, de ez se 100%.A melegedés inkább a procikupakon múlik...
Volt a kezem ügyében 1,31 VID-es Quad..3560mhz volt a max. amit ment, feljebb bármekkora fesszel már hibázott. 1,42V felett pedig beugrott 80fok feletti maghő Prime alatt.Elbaxott egy proci volt, de van ilyen is. -
Beowulf_78
addikt
1. Ha elég lenne a 3,5-3,6ghz akkor nem kellene tápot cserélned, mert semmi biztosíték arra hogy beleölsz sok tízezret, és utána menni fog jobban a tuning.A másik pedig hogy +100-150mhz-ért nem cserélnék tápot.Nem éri meg.De ha cserélsz mert neked több kell mindenképp még ha az a több is, csak 100mhz, akkor nem a táp kevés hanem az igényeid ill. tuningolási kedved nőtt meg, ami mindig is sokba került.
2. Mondtam hogy adj neki egy polírt, és lehet kevesebb hővel és fesszel el fogj vinni a nagyobb órajelet.Tehát mielőtt cserélnél mindenképp políroznék, és csak utána lépnék tovább. Persze a CPU-blokkot is, és a procit is a legjobb hatás érdekében.
3. Nincs azzal baj hogy csak játszol.
Az Assassin's Creed-nél DX10.1-be a procihasználatom mind a 4 mag esetében van hogy 60%-ra is felugrik. De 35-40% az alap.Tehát mondhatom hogy egész jól használja a 4 magot.Mostani felállás szerint a jövőben pedig az Unreal Engine-es játékokat fogják eröltetni, ami Quad tulajoknak, és Ati felhasználóknak fog kedvezni.Én azt mondom hogy az év további részészében kiadott játékok még drasztikusabban fogják használni a 4 magot, jövő ilyenkorra pedig el is fognak távolodni játékok alatt a 2 magos prociktól.Persze ez csak saját vélemény, de minden jelenlegi kis "info morzsából" ez jön le a jövőképet illetően.
4. Tedd fel a kérdést magadnak...eladod a Quadot. És? Mit veszel helyette? Wolfot? Most éppen alap mhz-en, és alap feszen döglött meg egy E8200 amit beírtak a wolf topikban...az egész topik egy nagy anomália, és X-akta.Csak a problémákról lehet olvasni, ráadásul olyan problémákról amire nincs magyarázat, ergo nem tudsz tanulni belőle, ill. felkészülni rá. Nekem az E8400 1,35-1,4V-n degradálódott kevesebb mint 8 óra alatt.Ezek után gondolkodtam el hogy kell e nekem a 45nm...majd azt mondtam, jobb nekem a 65nm, nyugodtabban fogom használni, nem fogok remegni, hogy mikor kap egy fesztüskét ami igaz, csak feltételezés, hogy ez áll a degradálódások, kinyíródások hátterében. Vagy esetleg Yorkfield-re cserélnéd? 2 wolfi összedrótozva. U.a. a veszély fenáll.Ha pedig a 45nm nem vesszük számításba akkor nevezhetjük a Q6600-ot a 65nm császárának.Remélem meggyőztelek minden benned felmerülő kérdésről!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #14449 üzenetére
Neked szólt? Neked lett címezve?
Majd ha Macka ezt mondja amit te akkor azt mondom oké, mert így nagyon úgy fest, hogy a te hsz-ednek nincs sok értelme és kettőnk közül te vagy az aki a "hsz-gyűjtögető" ...
Tök egyszerű...én mindenkivel aki ide jár, jól elcsevegek, off-ba is és szakmaiba is, alkalomadtán még segíteni is tudok aki ide téved, már amennyire értek hozzá, viszont te leszel az első személy akit megkérek arra hogy a hsz-eimre ne reagálj ha egy mód van rá, megígérem én se fogok a tieidre.Láthattad nem ugrottam a nyakadba amikor megjelentél itt, még a feltett kérdéseidre se reagáltam ha nem tünt volna fel.Az off-ot annyival be is fejezném nagy ez a topik, elférünk tisztes távolságban is egymás mellett.
-
Beowulf_78
addikt
Lehet venni táp-ból használtat is..csak nem mindegy hogy milyet.Én csak Enermax-ot vennék használtba, és az se mindegy hogy ki az eladó.
Én pl. eladtam it a PH-n 9k-ért a 465W Enermax-omat, aminek lassan 1 éve. Az ember amikor összerakta a gépét hívott boldogan, hogy működik, és minden ok.
Én meg mondtam neki miért ne működne? Az lett volna a fura ha nem működik...tehát nem mindegy kitől veszed.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
infectedmann #14427 üzenetére
B0 nincs. Ott kezdődik.Tehát erre ne vadássz.
B3 és G0 van...de java részt már csak a G0 kapod használtba is, újként meg evidens hogy csak azt.A húzás pedig szerencse dolga, de jobb cuccal benne lehet a 3,5-3,6ghz. -
Beowulf_78
addikt
Jó ez az új Sisoft Sandra XII....méri a proci fogyasztását terhelt állapotban!!
Jelentem, a 3,8ghz futó Quad 155W fogyaszt terhelt állapotban.Azt hittem 200W felett fogyaszt ekkora fesszel.
-
Beowulf_78
addikt
Sosem a bios feszt vesszük alapul hanem a CPU-Z által mért Idle és load feszt. Ha 1,4V kap valósan akkor 1,45v-t még simán adhatsz neki, ill. 80-85 foknál ne legyenek melegebbek a magok Prime alatt. Annyira még a dvd konvertálás se izzasztja meg mint a Prime.Hiába megy nekem is 95% a konvertálás a proci 10 fokkal hűvösebb mint prime alatt.Szóval a Prime az szélsőséges terhelést ad a procinak.Valós szituban szvsz. nem is lehet megadni ezt a terhelést.
-
Beowulf_78
addikt
Másképp fogalmazok... a lehet hogy +200mhz nekem nem ér 50k-t.
Mert ha nem, a vizet nem vihetem vissza hogy "köszi, de nem kell mert csak +70mhz tudtam húzni".
Meg igazából elég ez a 3,8ghz.Még úgy is hogy nem minden progi támogatja a 4 magot, ill. alíg támogatja valami.
Ha pedig szépen év végére felfejlődik a támogatottság, nagy tüzijátékot fog rendezni a 4x3800mhz.
-
Beowulf_78
addikt
Ha léggel hűtőd, a legjobbak közül, akkor max. 24/7 1,47v bír, de itt már Prime alatt, ha nincs felpolírozva 80 fok felett vannak a magok. De ehhez a legjobb léghűtésre szükség van, és persze a legjobb pasztákra is(AC MX-2, AS 5). TRUE+2 venti, Scythe Infinity+3 venti.Kb. Minnél gyengébb a léghűtésed annál kevesebb feszt fogsz tudni adni neki 24/7.
Milyen VID-je van a procidnak? -
Beowulf_78
addikt
válasz
powerslide #14383 üzenetére
Te a sportmotor.hu-s powerslide vagy? Ott is van egy srác ilyen névvel, és nem túl gyakori.Mellesleg ismerem is, ezért kérdezem.
-
Beowulf_78
addikt
Mi volt bizarr?
Akinek nem inge nem veszi magára...kb. ennyi.A másik hogy a hsz-em nagy része a Vista memóriakezeléséről szól és nem a mennyiségbeli gyorsulásáról, mivel általános probléma hogy a júúzerek ezért bővítenek memóriát, mert a Vista "felzabál" kapásból 1gb-ot. Erre írtam a "tévedésbe vagytok"-at.Ha te is így gondoltad akkor persze a "tévedésbe vagytok" rád is vonatkozik, ha meg nem akkor meg miért akadsz fenn rajta?
Azért mert többesszámot használtam most akkor mindenkinek be kellene fordulnia, és megsértődni? Kétlem...
taxi: Subaru-val csináltuk közösen a polírt, egyéb iránt meg nem értem mi a kérdés a hsz-edben?
Hogy hazudok e az aláírásomban szereplő adatokról?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #14324 üzenetére
Leírtam nagy vonalakba ezt is...ha full látványt állítasz be jobb a 4gb, ha nem bőven elég a 2gb, persze alkalmazás függő is. Mondom ezt úgy hogy , volt olyan hogy teszteltem mit bírnak ram-ok. Deskscapes+ minden látvány fullon + 3db Nero on-the-fly 6x dvd copy + Crysis,COD4 vagy bármilyen más újabb játék + letöltés...ebben az esetben jobb a 4gb ram, de gyorsabb abbban a tekintetben lesz csak hogy nem fogy el a fizikai ram...ebben a vonatkoztatásban igen, gyorsabb lesz, de a mennyiségéből adódóan, és ilyen szélsőséges esetekben, ami nálam elég sűrűn van.
-
Beowulf_78
addikt
Tévesdésbe vagytok. Bőven elég a Vista-nak is 2x1gb RAM.Az hogy 1gb "eltünik" induláskor, mindenki azt hiszi ennyi kell ahhoz hogy az OP rendszer működjön.Ez nem így van. Nem fogyaszt sokkal több ramot, mint az XP csak betölti magának gyorsítótárba, hogy onnan gyorsabban indítsa a progikat, de ettől még a 2gb-ból ugyan úgy szabad 1,7gb, csak nem jelentkezik szabad memóként az említett betöltés miatt.Először meg kell ismerni az OP rendszert, és utána vásárolni hasznos dolgokat a gépbe.
Bár az is tény ha az összes látványt amit a Vista tud beleértve a Dreamscene-t, és a Deskscapes progi folyamatos használatát, bizony sokszor jobb neki a 4gb RAM.
De ami a lényeg gyorsabb nem lesz tőle. -
Beowulf_78
addikt
Húzni még mindig nem lehet rendesen az X2-ket de amennyit lehet az kb. 500p hoz eredményben ami nem túl sok.Itt nem volt húzva, tehát kb. a 19600p benne van Vista alatt, Xp alatt meg talán a 20k. De Xp-hez képest Vista alatt is húzható, és nem kevésbé.Nagyobb élmény a Vista-t használni, mint az Xp-t.Viszont az Xp bizonyos dolgokban gyorsabb.Lásd WinRAR bench...vista 2120p, Xp 2500p.
Ha a drivereid megfelelőek Vista alá, mindenképp érdemes kipróbálni. -
Beowulf_78
addikt
Ahhoz képest hogy Vista X64 és 8.3 Catalyst nem is rossz... bár azért jobb 4 magos kezelést vártam a Vista-tól.
[19130p] -
Beowulf_78
addikt
válasz
Gomezz #14292 üzenetére
Látom nem érted...
A maximális 7,5 szorzóval 480fsb kellene a 3600mhz-hez, úgy hogy lehetőleg ne lépd át az Intel által javasolt 1,36V max. fesz határt...
Ez szvsz. max. 3300-3400mhz. Többre ne számíts.Ha még is beleugrasz és nem fog menni 3,6ghz-et csak 3,3-at akkor jusson eszedbe hogy mi szóltunk.
Q9450 8x szorzójával elérhető a 3,6ghz, de az meg 2x annyiba kerül mint a Q6600. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
WiZARD #14271 üzenetére
Persze hogy megy ennyit. Klasszisokkal jobb ramok mint a Crucial.
Volt mind a 2...sőt volt sima Crucial, meg Tracer-em is.Még is amikor betettem a 4x1gb ST1000-et éreztem hogy más kategória. Arról nem is beszélve hogy jobb a hűtésük, és tartósabbak is...D9GMH kontra D9GKX. Arról megint csak nem ejtve szót hogy az új Crucial-okat már nem GMH-val szerelik.Csak úgy sunyiba módosíottak a gyártó soron.
-
Beowulf_78
addikt
Minden alá jobb a P35...még mindig ez a legjobb tuning/ár/érték arányú chipset.
Aki meg úttörő akar lenni az X38,X48 DDR3...viszont sok elégedett tulajjal még nem találkoztam ebből a szegmensből. 1200mhz CL5 még mindig üti az 1600-1800mhz alatti DDR3-mat CL8,CL9-ben...ami meg üti a DDR2-öt azt horror árban mérik. CL8,CL9-el meg nem bohóckodnék.
DDR3 1600mhz CL6, 1800mhz CL7 amibe érdemes pénzt tenni...de jó mélyre kell nyúlni a zsebben ha valaki ilyet akar. -
Beowulf_78
addikt
válasz
WiZARD #14240 üzenetére
"pedig 1.225 a VID-je"
Akkor nem VID függőek?
Ilyen alacsony VID-es quad-ot még nem láttam.
Az hogy azonos VID-del rendelkező procik eltérően mennek lehet a más gépkörnyezetből adódóan is.Akkor lenne hiteles a dolog ha azonos gépben lenne tesztelve 2db egyforma VID-es proc. -
Beowulf_78
addikt
Ilyen VID-es procinak kb. 1,43-1,45V kellene azért a 3,6ghz-hez.Az enyém 1,2375 VID tudja a 3,6ghz-et 1,36V-vel.Ha csak a VID ből indulunk ki...1,2875-1,2375= 0,05V. Tehát az már 1,36+0,05=1,41v. És ez még csak viszonyítás, ennél több kell neki valószinűleg.Szvsz. 1,43v-vel tudni fogja a 3,6ghz-et stabilan.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27 #14228 üzenetére
Meg kellene nézni egy jobb lapban is biztos ami biztos....nem tudsz neki extrém szellőztetést adni teszt alatt? Az éjszakai kereszthuzat -5 -6 fokot is hozhat.
Azt kellene megtudni hogy a procinak ott a vége valahol, vagy a túlzott hőtermelés miatt nem megy feljebb.Mert ha a hőtermelés, akkor egy jó polírral 10 fokot is javulhat feltételezve hogy rossz a kupakja hiszen azért ilyen meleg. Rá kellene pattintanod egy Infinity-t vagy TRUE-t hűtés gyanánt az még 10 fokot fog rajta hozni.
Elvileg u.a. az FPO mint az enyém menni kellene jobban annak a procinak. -
Beowulf_78
addikt
Az aláírásomban már szerepel az eredmény de itt a Prime95 teszt is róla...
A hőfok parádésnak mondható a polír után.
-
Beowulf_78
addikt
Qurva erős ez a proci 3,8ghz-en.
Everest 4.50 CPU bench alapján a 8x Xeon felett teljesít minden teszteben. -
Beowulf_78
addikt
[Polír utáni irgalmatlan jó hőfokok terhelve és új Prime stabil eredmény]
A 3800mhz-et is tudná 4x1gb memóval, de ahhoz feszt kellene emelnem, és feljebb már nem nagyon szeretnék menni, mert lesz egyszer nyár is.
Ennél kevesebb mhz-en (3730mhz) 84 fokosak voltak a magok polír előtt.
-
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm mindenkinek a gratulációt!
Szvsz. sokáig meg fog maradni, mert a Wolfdale,Yorkfield szériát kihagyom az életemből, majd az azt köv. generáció talán...de hogy a Nahelem jó lesz e és nem lesz hasonló degradálódási mizéria az majd akkor fog kiderülni.Egyébként sokan írták hogy lehet fesztüske volt ami degradálta a 8400-emet, én azért ezt nem hiszem...rejtély.
slayer006: 4 Fajta papírral készült...de hogy konkrétan milyenek azt nem tudom, hülyeséget nem akarok írni.
-
Beowulf_78
addikt
"Ha lúd, legyen kövér" elvén ma megtörtént a Q6600+Infinity polír.Mit mondjak..mestermű lett. Subaruwrc-vel közösen apait-anyait beleadva csináltuk 1,5 órán kersztül. A kupak nem volt vészesen rossz, de azért az egyik képen látható lesz félkész állapotban hogy azért a tökéletestől nagyon messze volt. Idle/load az előző gyári állapothoz képest -7 fokot mértem, tehát a fáradtságos munka kifizetődő lett.
Úgy álltunk neki hogy a hőfok biztos csökkenni fog, de nem sokat, mivel a kupak elég jónak tünt a többi Subaruwrc-nél járt procihoz képest. Meg is jegyezte, talán ez a proci lett a legtökéletesebb polír szempontból, amik idáig jártak nála.
Képek:
[A procedúra előtt még garanciálisan]
[félkész állapot]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Egyébként 2x1gb rammal is megnéztem a proci tuningot és 1,456V-vel 3824mhz-en is stabil volt! Persze 30-40mhz-ért nem fogok kivenni 2x1gb ramot a gépből mert annyit azért nem ér.Arra voltam kíváncsi a 4x1gb mennyire fogja vissza a gépet, de rájöttem hogy csak nagyon minimálisan.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
4gb RAM? Hol látsz erre utalást a 14128-as hsz-ben?
Ha a 4ghz-re gondoltál és csak elírás,közlöm veled hogy 4350-et megy ez az E8400 1,4V alatt, ami több mint sok, ezzel én is tisztában vagyok.Viszont 46k.A Q6600-ot meg holnap viszik 51k-ért. Tehát 3760 helyett 4350mhz, a játékok jóval jobban fognak menni, és még marad +5k is.
Mi ezzel a gond?
Többek között meg akik cseréltek Q6600-ról Wolfdale-re tudtommal senki nem bánta még meg.
-
Beowulf_78
addikt
Megjött az első E8400 a "tesztlaboromba". Egyenlőre 4ghz@1,24V.... lehet ez mindjárt maradni is fog annyira jó példányt sikerült kifognom.
Elvileg benne lehet a 4,4ghz@1,4V.
-
Beowulf_78
addikt
Mi a win-es problémád pár szóban? Hátha valaki tud segíteni innen is...
Szvsz. hogy a hasonló VID-es procik mennyit mennek nem feltétlen mérvadó. Itt a PH-n is elvétve volt 1-2db ilyen proc. ami tudta 1,42V környékén a 3,8Ghz-t. Ráadásul ahogy nézem téged is a 4x1gb RAM fog visszafogni...ahogy engem is.De ma megnézem 2x1gb is. Szvsz. sokkal jobb lesz a tuning.
-
Beowulf_78
addikt
Jó ez...
Nézd meg mennyi a Prime95 stabil vége...
Elvileg többnek kellene lennie mint az enyémnek (3760mhz 1,456V) mert a 3,6ghz-et 1,36V-vel tudja az enyém. De kíváncsi vagyok az eredményedre, mert lehet nem jól okoskodom.Minden bizonnyal ki fog derülni.
Ahogy olvasgatom a hsz-eket, látom hogy mennyire ritka egy hasonló Q6600 mint az enyém, és mekkora értéke lehet...akár forint akár eszmei.Szóval sírtam itt a 3760mhz-el holott be kellett volna fognom a pofám, és összetenni a két kezemet hogy léggel olyan mhz-et tud a Q6600-om és olyan fesszel ami még mindig ritkaság számba megy.
-
Beowulf_78
addikt
Nem gondolotam meg magam.
Miért tettem volna? Elvileg 3-4db E8400-et is lesz lehetőségem megnézni, lehet már ma délután.Majd utána dől el hogy mi lesz a Quad sorsa.A vevő tudja hogy milyen cipőben járok, és azt is tudja hogy 2 szék közül nem fogok a földre huppanni.
Még mindig kitartok a mellett hogy jó a wolfi arra amire én használom a gépet, de hogy lesz e a 8xx FPO között tuningosabb darab, az még kérdéses.
-
Beowulf_78
addikt
Megnéztem az Assassin's Creed-et...annyira használja a 4 magot mint az újabb játékok.Mind a 4 mag ugrál de 30-40% nem mennek feljebb.Kb. Crysis szintű a kihasználtsága a 4 magnak. Egyébként 1680x1050-be full full-ba valami gyönyörűségesen szép!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Shkiz0 #13990 üzenetére
Gondoltam hogy erre értetted a körülményeket.
Nem mondtam hogy mennyire szar... azt mondtam hogy a 4250mhz ketyegő wolfihoz képest 10-15% gyengébb játékok alatt.Ezért is éreztem kicsit csalódásnak.De akkor még nem is 3,8ghz-nél jártam, azóta pedig egész jól megszoktam.475fsb 24/7-re sztem megfelelő egy quadtól. Azt pedig továbbra is fenntartom hogy ha 4db E8400-ből egyik se fogja tudni a 4,4ghz-et 1,45V az az 490x9-et, akkor marad a Quad egy jó darabig.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
slett27 #13968 üzenetére
Köszi.
Úgy tervezem hogy nem is adom el....hanem veszek mellé egy E8400-et, ami ha nem tuningos, megnézek még 3-4db-ot. Max. visszarakom a quadot ha egyik sem jó.De ezt nem adom el úgy hogy majd lesz jobb, mert mi van ha nem lesz... beszopatnám magam de rendesen.
Akkor cserélek ha lesz olyan E8400 ami tudja 1,45V-vel a 9x490-et. Egyéb esetben marad a quad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Microsoft Excel topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Változatos hardverbokréta
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Intel I3-9100F
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest