- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3204 üzenetére
Sokkal jobban jársz egy használt x220-assal, mint egy új, 60 ezres géppel. Ha egyáltalán létezik olyan (mármint laptop).
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3199 üzenetére
Valóban jó lenne hozzá több, de simán böngésztem a Wintelen 8-10 megnyitott lap mellett, mindenféle belassulás nélkül. Filmlejátszáshoz persze már zárni kellett a böngészőt, ergo valóban legalább 4 GB RAM lenne az ideális, de azért használható 2-vel is.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3196 üzenetére
A Wintel W8 a letöltéseket és a megosztásokat is kezelte, mint egy NAS, csak lassabban, szóval eleve non-stop üzemmódra vettem. Kapcsolgatni a fogyasztás miatt egyébként teljesen felesleges: a Wintel W8 is alig fogyaszt, az arm-es droidos mini PC-k pedig még kevesebbet.
-
interstate76
addikt
válasz
szakalistvan #3193 üzenetére
Értelek, akkor marad a mini PC. Viszont én Wintel W8-ast árulok, Z8300 helyett Z3735F CPU-val és módosított hűtéssel. Ha kell a windows/droid dual boot, akkor a Wintel W8 az ajánlott, ha nem, akkor a Wintel Pro.
(#3194) idegen lény A kulcsszó megint az, hogy felhasználófüggő. Nálam a mini PC az egy non-stop működő dolog és médiaplayer is, a Wintel W8-asom is folyamatosan be volt kapcsolva, hibernálás és alvás nélkül. Azért ha egy 2. generációs i3-as vagy i5-ös CPU-val szerelt gépet használnék így, azt lehet, hogy észrevenném a villanyszámlán. Az aktív hűtésről nem is beszélve: azért elég érdekes lenne, ha az éjszaka közepén, frissítések telepítése közben elkezdene pörögni egy venti. Plusz dugdossa a laptopot filmnézéskor a TV-re a rosseb.
-
interstate76
addikt
válasz
szakalistvan #3191 üzenetére
Igen, simán elég tartalomfogyasztásra és letöltögetésre, és mindezt minimális fogyasztással teszi. Viszont a proci hiába tudja papíron a 4K-t, igencsak megizzad vele (egy Chuwi VI8 Plus tableten próbáltam). Ezért szeretnék végre kipróbálni egy Z8500/8700-as CPU-val szerelt mini PC-t, hogy lássam, mit tud játékok és médialejátszás területén.
Szerintem egy médiaplayerként használt, kis méretű, alacsony fogyasztású, passzív hűtésű laptop - lehajtott fedéllel - teljesen normálisan néz ki a polcon. Igaz, hogy nagyobb, mint egy mini PC, de cserébe ott a beépített touchpad és billentyűzet. Ha valaki nem vezetéknélküli bill/egér kombóval irányítja, akkor ez gyakran jól tud jönni. Szerintem.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3188 üzenetére
Az, hogy neked melyik jobb, teljesen szubjektív, én természetesen az én szempontjaimat írtam le, a lényeg az, hogy neked megfeleljen a géped.
Pár dologra azért reagálnék:
- a GPU-król: attól, hogy a 310M dedikált, még nem feltétlenül erősebb, a HD 3000 papíron nagyobb teljesítményre képes (arról viszont lövésem sincs, hogy ez a gyakorlatban, játékok alatt hogy néz ki)
- a dokkolóról: én 10 ezer Ft-ért vettem az X220-ashoz, de minden fillért megér annak, aki legalább néha el szokta vinni az asztaláról a gépét és használ pár perifériát is (az előző hsz-emben felsoroltam, miért, de a tápcsatit elfelejtettem, szóval nekem egyszerre 7 dolog lóg a dokkolón és megváltás, hogy ezeket nem kell mindig ki/bedugdosni). Ellenben ha valaki általában egy adott helyen gépészkedik és/vagy nem használ ennyi perifériát, annak tényleg teljesen felesleges
- a HP-t nem ismerem annyira, mint az X220-at, tehát a pontos súlyát sem ismertem, ill. a melegedési problémájáról sem tudtam - ezek tükrében nem véletlenül olcsóbb egy kicsit, mint a hasonló tudású X220-asok
- mini PC vs laptop: ez egy nehéz téma, mert van itt olyan, aki szerint egy passzív hűtésű. rendkívül alacsony fogyasztású laptop sem mini PC-alternatíva, meg - ezek szerint - olyan is, aki szerint egy kb. 10-szeres max. TDP-vel bíró CPU-val és aktív hűtéssel rendelkező laptop is az. Maradjunk annyiban, hogy ez is egy teljesen szubjektív dolog. -
interstate76
addikt
Non-Stop használatra szerintem jó a Bay Trail, bár az X220 sem fogyaszt sokat a CPU 35 W-os max. TDP-je ellenére sem: most épp - ha hinni lehet a Power Manager-nek és az AIDA-nak, akkor - 15-20 W között zabikál, pedig fut rajta a Chrome 12 megnyitott lappal, egy weboldalszerkesztő, egy excel, egy TC, pár program (vírusirtó, IP-telefon, rendszermonitorozó dolgok) a háttérben, plusz most a saját kijelzőjével használom, tehát ebben az is benne van.
Egy bajom van vele: a screen flickering. Az ips és a tn panelesek is vibrálnak. Van, aki észre sem veszi, nekem viszont ilyen kijelző előtt sokkal hamarabb elfárad a szemem. Csak azért nem zavar nagyon, mert többnyire monitorra kötve használom.
Ezt az egyet leszámítva egy vadállat ez a gép, nagyon szeretem! -
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3182 üzenetére
Hát, őszinte leszek: a kevesebb RAM és az elsőben lévő SSD ellenére én a másodikat választottam volna. Üzleti kategóriás gép, matt kijelzővel, könnyen hordozható méretben, sokkal erősebb CPU-val, kicsit erősebb GPU-val, jobb akksival és még dokkolható is (ha jól tudom).
DE: egyik sem igazán mini PC alternatíva, csak és kizárólag akkor, ha munkára kell, és akkor is inkább a 2.
Hozzáteszem, hogy elfogult vagyok a 12" méretű gépekkel, pláne a Lenovo X szériájával. Sokáig használtam X41-est, 60-ast, 61-est, 200-ast, 201-est és most egy X220-ast nyúzok, nagy megelégedéssel. Voltak kilengéseim, elsősorban amiatt, hogy játszani is tudjak a gépemen, de mindig volt valami, ami zavart a munka során: fényes kijelző, gagyi billentyűzet, recsegő-ropogó készülékház, gyenge zsanér, de olyan is volt, amit azért adtam el, mert szerettem ugyan, mint munka- és mint "játékgépet" is, de a bordó színét nem bírtam megszokni.
Ja, és a dokkoló, az mindig hiányzott! Most odaérek az asztalomhoz, a hónom alól átteszem a gépet a dokkolóba és máris rá van kötve a monitor, a nyomtató, a vezetékes net, külső egér és billentyűzet, egy hangfalszett és a telefonom adatkábele, míg dokkoló híján ezt mind dugdosni kellett. Ha legalább egy HD 4000-es GPU-ja lenne, akkor lógna benne egy kontroller is, de így nem gyötröm játékokkal (max. néha egy kis Commandos
), arra ott a konzol.
Nem akarom leszólni a választásodat, de az én szempontjaim alapján jobb a 2.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #3162 üzenetére
Igen, az optimalizáció valóban nagyon fontos
(én is jókat hallottam a Zidoo-ról). Egy csomó androidos kütyü (mini PC, tablet, telefon) vérzett már el a pocsék szoftver miatt.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3157 üzenetére
Ahogy azt már írták is előttem, rengeteg dolog megoldható az általad sorolt problémák közül
, ill. ami talán nem hangzott el, hogy a böngészőkbe be lehet tölteni a webhelyek desktop verzióját is. Soha nem a mobil verzióját használtam az általam látogatott oldalaknak, amikor a monitoromba volt dugva a droidos mini PC-m és azon neteztem. Szerk.: ez is elhangzott már, csak elsőre nem láttam.Felsoroljam az átlag adroidos mini PC előnyeit egy wineshez képest? Ami hirtelen eszembe jut (de pl. Somatom biztos jóval több mindenre használja):
- még kevesebbet fogyaszt, mint egy wines mini PC
- 10 ezer Ft-ból vettem egy olyan kis játékkonzolt, amin számtalan, szó szerint számtalan érdekes játék futtatható, olyan is, amitől okosodik, fejlődik a gyerek - windows alatt erre ennyiből esélyed sincs
- kadenciahelyes médiaplayer OE alatt, és viszi a 4K60fps-t is - "picit" zsebbe nyúlósabb windows alatt, még a Wintel Pro sem képes rá a Z8300-as CPU-val
- bizonyos típusokra van micro SD-ről futtatható OpenELEC
- Horizon Go: kiváló androidos segédprogram van rá, windows alatt meg nincs rá segédprogi, így sokkal drágább gép kell hozzá (pl. Wintel W8-on esélytelen), hogy tudd nézni böngészőben silverlight pluginnal, vagy hogy bluestacks segítségével futtasd az androidos alkalmazástÉs sok dolgot ugyanúgy meg lehet oldani rajta, mint egy winesen (mivel a droidos kütyü olcsóbb, ez mind előny):
- pl. netes rádióhallgatás - vennél ilyen célra 30 ezerért egy gépet, ha van rá 10 ezerért is? És pl. a Tune in Radio fut a háttérben is, és sokkal jobb, mint a wines verzió (windowson igazán jól csak böngészőben használható). Nálunk hangfalra van kötve a kicsike, így a TV-nek sem kell mennie, hogy szóljon.
- torrentezés (a Flud tudja a mappafigyelést is) és a letöltött file-ok megosztása (a Servers Ultimate Pro kb. mindenféle szervert tud, ami létezik a világon)
- stb.Hirtelen ennyi (ha kicsit agyalnék, biztosan tudnám folytatni mindkét felsorolást), és szerintem 10 ezer Ft körüli összeget csak ezen feladatok miatt megér. Szóval csak oda szeretnék kilyukadni, hogy felhasználófüggő, kinek melyik jobb, abszolút nem egyértelmű a wines gépek előnye. Többször írtam már: ha lenne androidra Plex Media Server, akkor nekem talán nem is lenne wines mini PC-m. Munkára és böngészésre a laptopomat és a telefonomat használom, a többi funkciót, amiket a Wintel tölt(ött) be, tudják a droidosok is. Az lesz a vége, hogy kipróbálok egy NAS-t!
Csak a Plexet buherálná fel nekem valaki, mert nincs kedvem parancssorban egerészni - lusta vagyok hozzá, hogy beleássam magam valami teljesen új dologba!
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3153 üzenetére
40 USD környékén vannak jó droidos mini PC-k (nekem tegnap jött meg egy 35 USD-s), szóval nem igaz, hogy nincs jól működő droidos kütyü. 45,- USD-ért van Beelink Mini MX Ver 1.0, amihez van a gyári rendszert érintetlenül hagyó, micro SD kártyáról futtatható OE, és bizony a droid jópár dologra használható, amire egy wines mini PC nem, vagy csak bonyolultabban és/vagy jóval drágább típust vásárolva.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3125 üzenetére
Amikor pontokba szedtem egy laptop előnyeit a Wintel W8-hoz képest, akkor egy ilyennel hasonlítottam össze (ami ugyan használt, de 1 év ahzai garival hirdették, ami finoman fogalmazva is többet ér a kínainál), te pedig egy olyan hsz-emre válaszoltál, amikor munka célú felhasználásról volt szó és egy Lenovo X201 került szóba. Ez 2 külön téma volt, időben sem egyszerre zajlottak, de mindegy, hagyjuk.
(#3126) Somatom Úgy rémlik, te említetted egyszer korábban, de valóban nem egy elcsépelt téma, pedig tényleg fontos különbség.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3122 üzenetére
Sztem fuss neki még egyszer, előzményekkel együtt, és ha még mindig nem világos valami, akkor írj privátot!
Elég sokszor leírtuk, hogy - ha nem kell dual boot, akkor - wines mini PC-ből a Wintel Pro a jelenleg leginkább javasolt gépecske. Mi a kérdés ezek után?
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3120 üzenetére
Amire válaszoltál, ott munka célú felhasználásról volt szó. Ha médiaplayer és megosztási központ kell, non-stop működéssel, akor nyilván nem egy többet fogyasztó subnoti a mini PC alternatívája, hanem egy passzív hűtésű, alacsony fogyasztású noti.
Egyébként a laptopoknak miért ne lenne full hd-s kimenete? Még egy sok éves Lenovo X201 dokkolóján is van display csatlakozó, újabb, garis gépeket meg nem is nagyon lehet kapni hdmi nélkül.
-
interstate76
addikt
válasz
robi1979 #3108 üzenetére
Igen, az 5005U CPU és az Intel HD 5500-as integrált GPU egy elég kraftos párosítás, de azért azt ne feledd, hogy 130 USD + ÁFA + vámeljárási illeték = kb. 50e Ft + RAM + HDD, és a gépre csak kínai garid lesz.
Photoshopnál az sem mindegy, mit szeretnél vele csinálni. Kérdezz itt, ha biztosra szeretnél menni!
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3106 üzenetére
Az 5005U-t (Intel HD 5500-assal) és a Z8300-at nem lehet egy lapon említeni. Utóbbin is eldöcög ez-az, de teljesen másik ligában játszik.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3090 üzenetére
Nem tudok semmi ilyesmiről.
-
interstate76
addikt
Én nem szeretem az Ali-t, sok a rossz tapasztalatom velük (ha gond van, sz.rnak a fejemre az eladók, mindig dispute-ot kell nyitnom, ellentétben az eBay-jel), de nyilván nem reprezentatív a minta
, csak leírtam a szubjektív benyomásaimat. Egyébként itt is a BG az egyik kedvenc webshop.
-
interstate76
addikt
A Banggood az egyik legjobb, legmegbízhatóbb webshop. Nem tudom, igazat írtak-e a kulccsal kapcsolatban (az is lehet, hogy kamu, az is, hogy hülyeséget írt egy üszis - utóbbi esetben mondjuk törölhetnék), csak azt mondtam/mondom, hogy ez a mondat a linkelt oldal legérdekesebbje (a többi teljesen lényegtelen, és - ahogy te is utaltál rá - nem is biztos, hogy valós vásárlói visszajelzés).
Amit linkeltél, ott nem a Wintel W8-ban lévő Z3735F-hez hasonlítják a Z8500-ast, hanem a kb. 40%-kal erősebb Z3775-höz. Azaz továbbra is azt mondom, hogy a Z8300 hiába Cherry Trail, kicsit kevésbé melegszik, de nem hoz komoly előrelépést a Z3735F-hez képest, viszont a Z8500-as már talán igen. Ezzel együtt akinek nem kell dual boot, az vegyen Wintel Pro-t.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3083 üzenetére
Akkor én értettem félre valamit. Azt láttam, hogy 2 vásárlói visszajelzés van, de azokat valóban nem érdemes figyelni (a Gearbesten pl. sokszor úgy van 40, hogy 8 db szerepel, de mindegyik ötször, és azok sem valós, vásárlói értékelések), számomra egyedül az volt érdekes, hogy a banggood "rendes" kulcsot ígért a válaszában, azaz az ügyfélszolgálat visszajelzése volt az egyetlen érdemi dolog, amit a linked alatt találtam.
(#3084) Solten Nemrég írtam egy idegen lénynek írt válaszomban, hogy aktivált winnel jött a wintelem, ezért hittem azt, hogy rám írtad az észkombájn jelzőt.
A félreértésért elnézést (részemről könnyen benézhető volt), de azt tartom, hogy a link alatt tényleg az ügyfélszolgálat válasza a legérdekesebb ("we will give you a new licenced key"), ami nem lehet beépített emberes téma, ill. hogy a Z8500 nem kicsivel erősebb a Z3735F-nél.
-
interstate76
addikt
A Banggood válasza volt érdekes, milyen beépített emberekről beszélsz? Beépített ember az ügyfélszolgálatos?
A windowsról: most miért mondod el ezt ennyiszer, mintha új infó lenne? 2015 végefelé írtam, hogy "megjött az új Wintel W8-asom. Innen rendeltem. Tettem rá egy 76 USD-s ajánlatot, végül kiegyeztünk 80-ban. Aktivált windows 10 és office van rajta (azt nem mondom, hogy jogtiszta, de aktivált), ill. 4.4-es android". Nem tudom, miért kell másokat hülyének nézni.
A procikról: többször is írtam arról, hogy a Z8300-as és a Z3735F között nem tapasztaltam egetverő differenciát a Z8300-as mellett lévő, erősebb integrált GPU ellenére sem, de kíváncsi lennék rá, hogy milyen a Z8500/8700. Egyébként eközött és eközött nem fingnyi a különbség - a Z8500 majdnem a dupláját tudja nyers erőben, és ekkora különbségnek már a napi használat során is látszania kell.
Remélem, a "másik észkombájn" alatt nem engem értettél, de akárhogy is: kicsit körül kellene nézni, mielőtt ekkora arccal nekiállsz észt osztani, hogy ne lőj egy hsz-en belül 3 öngólt. Szerintem.
(#3083) idegen lény Kizártnak tartom, de próbáld ki nyugodtan!
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3079 üzenetére
Szerintem sajnos nem - akkor ott lenne a kép mellett választható, "klikkelhető" opcióként mindkét/mindhárom CPU-verzió.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3076 üzenetére
Sok minden megoldható usb-n, a SATA csati hiánya is, csak nem ugyanaz, mint a natív SATA/LAN, ráadásul szerintem 200 USD-t LAN csatival sem érne a Voyo.
(#3077) idegen lény Ez meg Z8300-as. Tipikus kínai, kicsit megtévesztő hirdetés, itt-ott "véletlenül" elírták a CPU-t, de a címben és a dobozon Z8300-as szerepel.
A Banggood-os visszajelzés tényleg érdekes.
-
interstate76
addikt
Linux alatt tudtommal (Lifeforce beszámolói szerint) simán használható.
Cherry Trail nyilván jobb, de a Z8300-as nem hozza azt a nagy előrelépést (ezért nem rendeltem Wintel Pro-t a W8-as helyett), ahhoz már Z8500/8700 kell(ene), utóbbival viszont egyelőre kb. 200 USD egy Voyo mini PC, amiről viszont lemaradt a LAN csatlakozó. Szóval szerintem elég felemás a Cherry Trail-es mini PC-felhozatal.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3071 üzenetére
Én észre sem vettem a reklámokat!
Egyébként Kínai Újévről tudok, de kínai húsvétról nem.
-
interstate76
addikt
Érdekes dolgot találtam az Alin: Ubuntu Stick.
Általános nézet, hogy nem vagyunk oda a stickekért, no de 70 USD-ért ethernet csatival és külső antennával szerintem ez egy bombajó vétel, különös tekintettel arra, hogy milyen nehéz linuxot tenni a Wintelre.
Ha valaki berendel egyet, feltétlenül írja meg a tapasztalatait!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Azt akartam írni, hogy "Az a baj a Wintel W8-cal, hogy nem tudhatod, milyen a hűtése." Tehát nemcsak te nem tudod, hanem rendelés előtt egy nagy lutri az egész.
-
interstate76
addikt
válasz
robi1979 #3053 üzenetére
(#3053) robi1979 Az a baj a Wntel W8-cal, hogy nem tudod, milyen a hűtése. Én eddig 3-at szedtem szét, és mindhárom hűtése teljesen más volt. Abban nem különböztek, hogy ha az ember hajtani szeretné őket, akkor célszerű mókolni a hűtéssel. A mostaniak már használhatóak gyári állapotukban is, de jót tesz a kütyü élettartamának egy kis bütykölés.
Nem tudom, hogy a Cherry Trail-ek mennyivel melegszenek kevésbé. Egy tablet volt nálam, az teljesen jó volt ilyen szempontból, viszont médiaplayerként nem vitte jobban az itt található anyagokat, mint a Wintel W8-asom, ugyanis hiába tudja - papíron a 4K60fps-t, a CPU vékonyka hozzá. Legalábbis az általam próbált, Chuwi VI8 Plus tabletben az volt. Ezért szeretnék kipróbálni egy Z8500-as vagy Z8700-as CPU-val szerelt eszközt (lehetőleg mini PC-t).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3052 üzenetére
Ne haragudj, de te tényleg hülye vagy. Szénipari támogatás, bmeg...
Részemről over(load).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3050 üzenetére
Rendkívül rossz példa, ugyanis fogalmam sincs, mennyit és milyen terepen, milyen stílusban mész a kocsiddal, én pedig számtalanszor leírtam, hogy mire használom a wintelt és hogy folyamatosan megy. Arról nem tehetek, ha a havi fogyasztást nem tudod elosztani az áram árával, továbbá 30*24-gyel (ennyi óra van egy hónapban
), hogy megkapd az óránkénti energiafogyasztását.
De leírtam azt is, hogy a cerkák és az atomok max. TDP-je között sincs nagy különbség, ráadásul a gyakorlatban ez szinte nem is mérhető, mert nem pörgeted folyamatosan maxon a procit.
Nem tudom szájbarágósabban leírni, de nem is szeretném.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3044 üzenetére
Hát, ha érdekes, ha nem, ez van.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3041 üzenetére
Aktivált, 32 bites win 10-zel jött.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3036 üzenetére
Aktivált, 32 bites windows volt rajta. Pro-t még nem rendeltem, ha most vennék, én is azt választanám.
(#3035) tordaitibi Mi a semmitmondó? Az egésznek a lényege az volt, hogy a fogyasztás és az üzemidő miatt totál felesleges atomot venni cerka helyett, mert vagy semmit nem nyersz vele, vagy csak nagyon keveset, azt is csak akkor, ha folyamatosan pörgeted a rendszert. A Z8500 és 8700 változtathat ezen, az erősebb GPU miatt.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3031 üzenetére
10-es. Miért?
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.
Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).
Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.
És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.
Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3019 üzenetére
Az atomokat az Intel kivonja a piacról.
A linkelt gép kapcsán én csak a konfigról beszéltem, az árat mki eldöntheti, hogy megéri-e neki. Sztem is sok érte, pláne ÁFÁ-val együtt, de ez egy teljesen új gép, lesz még (jóval) olcsóbb is.
-
interstate76
addikt
Lesznek itt jó gépecskék az Atom CPU-k sajnálatos kivonulása után is! VV1EDM kuponnal 160 USD ez a Vorke V1: Celeron J3160 CPU, 4 GB RAM, 64 GB SSD, Gigabit LAN, usb 3.0 stb.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #3006 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs hátulütője a windowshoz képest, de felhasználófüggő, hogy ez kijön-e a gyakorlatban, ugyanakkor a droidos boxok azért jóval olcsóbbak. Szóval egyetértünk, hogy jobb winen böngészni, csak a felejtős jelző miatt szóltam bele a dologba - túlzásnak érzem.
-
interstate76
addikt
válasz
idegen lény #3003 üzenetére
Attól függ, mire van szükséged. Ha elég a 2 GB RAM és nem hiányzik a SATA csati, a gigabit LAN meg még 1-2 dolog, akkor szinte verhetetlen a masina. Ha költenél egy kicsit a hiányosságai pótlására, akkor azért 40-45e Ft környékén lehet találni ezt-azt (pl. kicsit gyengébb CPU-val és GPU-val, de a fentebb sorolt dolgokkal vettem nemrég egy kis ACER laptopot 40e Ft-ért, 1 év garival - csak azért említem, mert külön írtad, hogy lehet bármilyen alternatíva).
A 4K-támogatásról: tabletben próbáltam ezt a CPU-t és kevés volt az itteni 4K-s anyagokhoz. Szerintem ahhoz már Z8500/8700 kell, hogy ekkora felbontás mellett ne legyen válogatós.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #2999 üzenetére
Miért nem jó tartalomfogyasztásra az android? No offense, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2993 üzenetére
Azért ez - terhelés alatt - jóval többet fogyaszt az atomoknál, nem?
-
interstate76
addikt
Lehet, hogy azért, mert ezek használhatók a mini pécék alternatívájaként, és mielőtt valakit beleugratunk egy 60+ ezres kínai vásárlásba, célszerű neki hazai alternatívát mutatni?
Hab a tortán, hogy olcsóbbak, általában van bennük akksi, HDD, RAM és a hazai gari sem feltétlenül rosszabb, mint a kínai.
De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az őrült, aki Kínából rendel meg bármit is, amikor van itthon olcsóbb alternatíva?
Ugyanis - akár hiszed, akár nem - a Kínából történő rendelés legfontosabb motivációja az ár.
-
interstate76
addikt
Itt válaszoltam erre neked a múltkor.
A lényeg: itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten). Pl. az N2840-esre rákeresve van egy csomó gép, ezek között kell megtalálni a te szempontjaidnak leginkább megfelelőt. Biztosan van passzív és garis is köztük. De itt van egy N2940-es is: új, Lenovo garis, 500 GB HDD, bőven 100e Ft alatt stb. és szerintem passzív (nem biztos). Számtalan jó vétel van a HA-n, de ennyit nincs időm keresgélni.
-
interstate76
addikt
Egy csomó passzív laptop van. Nem értem, miért kell besértődni rajta, hogy van alternatívája a gépednek, ráadásul hazai garival.
A kijelző mióta hátrány? Számomra egy csomószor előny lenne a wintelnél, ha nem kellene amiatt bekapcsolni a TV-t, hogy ránézzek valamire. Ha meg végképp nem kell, akkor a hülye is ki tudja szerelni és eladhatod, így a laptop még olcsóbb. Emellett számtalan előnye van még: gondolom, te is elfogadod, hogy nem hátrány sem a billentyűzet, sem az egér, sem az akksi, stb.
De ha te akarsz, akkor vegyél Kínából drágábban olyat, aminek annyi előnye van egy laptophoz képest, hogy kisebb, senki nem fogja megmondani, mit csinálj. De te se akard elmagyarázni nekem, hogy ne vázoljak itt szerintem életképes alternatívákat.
(#2988) Janaboy Erről van szó. Többek között.
-
interstate76
addikt
válasz
gulac12 #2983 üzenetére
Komoly cucc, de ÁFÁ-val együtt 90e Ft felett van a vége, amire csak a szokásos (szubjektív) véleményemet tudom mondani: én ennyiért már nem vásárolok Kínából.
Még közel 1 évig garis noti ugyanezzel a CPU-val, 1 TB HDD-vel, 4 órás akksival és dedikált videókarival 85e Ft-ért. És nem keresgéltem 1 percnél tovább. 100 ezerért van érintőkijelzős is, szintén 1 év (bolti) garival, ami még mindig sokkal jobb, mint a kínai
-
interstate76
addikt
válasz
PainKiller13 #2976 üzenetére
Szívesen! Viszont az itt tárgyalt eszközök vagy winesek, vagy dual bootosak, azért tértem ki a windows alatti lehetőségekre.
A wines lehetőség ne riasszon el, ugyanis a Wintel W8 androidos része az eddigi legjobb (egy Beelink Mini MX mellett), amit láttam. Az összes eddigi mini pécémre custom romot tettem, hogy igazán használható állapotba kerüljön, a Wintel androidos része volt az első, amin gyári állapotában megy minden, amit futtatni szeretnék rajta. Emellett pedig a windowsos rész is jól jön néha: böngészni egyértelműen jobb, ill. én - többek között - pl. Plex Media Szervert futtatok rajta és bárhonnan elérem a megosztott képeinket, videóinkat, zenéinket stb.
(#2977) oszy Mik az elvárások: felbontás (720p, 1080p, 4K), 3D kell-e, bitráta (van-e elvárt minimum, vagy mindegy), hd hang kell-e, miről játszanál le?
-
interstate76
addikt
válasz
PainKiller13 #2974 üzenetére
A Horizon Go szépen megy rajta, android alatt. Windows alatt böngészőből lehet nézni, de a UPC - sajnos - az igen erőforrásigényes Silverlight plugin használata mellett döntött, ami sok egy kicsit az Atom Z3735F CPU-nak (ahogy a BlueStacks is). A Digi Online-t próbáltam még rajta, az droidon és windowson (utóbbin szintén böngészőből futtatva) is gond nélkül futott rajta.
-
interstate76
addikt
Egyetértünk. Már ha a Cherry Trail tényleg ennyivel kevésbé melegszik (eddig csak egy tab volt nálam, az sem sokáig - abszolút nem melegedett).
A 32 GB egyébként szűken, de elég lehet. Egy ilyen vasat az ember nem rak tele programokkal, ill. amikor játékot telepítettem rá, az a micro SD-re került - nem erre van kitalálva, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.
-
interstate76
addikt
17 ezer Ft+ÁFÁ-ért nem jó vétel? Egy olyan gép, ami az emberek döntő többségének mindenféle tartalomfogyasztási igényét röhögve kielégíti? Akkor mi a jó vétel?
Szerintem akkor is az, ha mókolni kell a hűtésével. Eddig 3 wintellel játszottam el ezt a dolgot (2 saját, 1 másé), és egy esetben sem éreztem úgy, hogy emiatt ne érte volna meg az árát.
Ja, még valami: ha gyári állapotában nagyon melegszik (ami nem kizárt), akkor a Geekbuyingtól kap az ember legalább 10-15 USD visszatérítést, csak küldeni kell pár screenshotot a melegedésről.
-
interstate76
addikt
Megint a Tronsmart ARA IZ37 akciós, de durván: ARA32G kuponkóddal csak 59,99 USD.
Azt még hozzátenném, hogy Lifeforce-nak nagyon rossz tapasztalatai vannak a Tronsmarttal, márpedig ő kereskedelmi mennyiségre bír rálátással, szóval mki a saját felelősségére rendeljen!
-
interstate76
addikt
Itt 2 hsz-t találsz tőlem: az egyikben leírtam, hogy milyen gépet vettünk mi (ez egyelőre laptopként üzemel, és a wintellel szemben meglévő előnyei felsorolásánál - ahogy a kollégák utóbb jelezték - kihagytam a hd audio passthrough-t, a SATA csatit és hogy nem usb-s az ethernet), a másikban pedig azt, hogy milyen CPU-kra keresnék rá a Hardveraprón, ha le szeretném cserélni a Wintelt. A listát kiegészíteném az N3050-es és az N3060-as CPU-val. Itt érdemes szétnézni: aminek a Celeron N-es sorozatból elég a teljesítménye, az a barátunk (ezekkel a procikkal relatíve sok, passzív hűtésű gépet találhatsz a neten).
Gyorsan hozzáteszem, hogy azért a Wintelt is nagyon jó vételnek tartom (nem véletlen nem cseréltem le egy kibelezett laptopra - a szívemhez nőtt, na!
).
Pl. itt egy N2840-es CPU-val szerelt gép: szerintem lejárt garival nem ér 40 ezret (új gép is van 60 ezer Ft körül 2 GB RAM-mal és 500 GB HDD-vel), de talán alkuképes.
-
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2953 üzenetére
Az i3-4010U az kb. egyenértékű az AMD A6-6310-es APU-jával. Azért ehhez hasonlítom, mert egy ilyennel szerelt laptopot vettem itt nemrég 55e Ft-ért garival és 5 év biztosítással.
És igen, örök vesszőparipámhoz térek vissza, amikor is azt mondom, hogy 50e Ft környékén én már nem szívesen vásárolnék Kínából, pláne úgy, hogy gyártói garanciás eszközöket lehet kapni itthon, olcsóbban (4 GB RAM-mal, 1 TB HDD-vel, dedikált videókártyával és egy táskával együtt vettem ennyiért a fent linkelt gépet, ráadásul ott van pluszban a kijelző, a billentyűzet, az akksi és még jópár dolog egy mini PC-hez képest). De tudsz venni passzív hűtésű masinát is, ha cél a teljes hangtalanság.
Figyelem: nem azt mondom, hogy nem komplett, aki Kínából vásárol 50+ ezer Ft-ért, csak azt mondom, hogy én nem tenném.
De nemcsak az ára miatt hoztam fel, hanem azért is, hogy elmondjam: az itt található 4K anyagok ezen a vason is szaggatnak, tehát emiatt nem feltétlenül érdemes drágább mini PC-t venned. Bár nem tudom, intel fronton mi a helyzet.
-
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2948 üzenetére
Jah, értelek! Nem tudom, létezik-e olyan mini PC, ami megfelel az általad írtaknak. A Wintel W8 nem tudja azt sem letöltés, sem médialejátszás területén, mint egy i5-2500K-val és 8 GB RAM-mal szerelt PC. Messze nem. Egy magas (30+) Mb/s bitrátájú full hd film már nagyon komolyan terheli a CPU-t és csak extra hűtéssel bírja pár percnél tovább lejátszani.
-
interstate76
addikt
válasz
sakal83 #2946 üzenetére
"Esetleg tudtok ajánlani egy olyat, ami felér egy i5 2500k-s PC-vel? (Kinternetre, letöltésre, word és társaira, filmnézésre használom csak, semmi komoly, így értem a 2500k-s teljesítményt)."
Ezt én így nem értem. i5-2500K-s teljesítményű mini PC - tudtommal - nem létezik. Netezésre, letöltögetésre, word és társaira, full hd filmnézésre meg elég a Wintel W8 is.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2942 üzenetére
Ez sem gyenge: 10,6" tablet X5-Z8300-as CPU-val 120 USD-ért.
-
interstate76
addikt
Azért most még vannak olcsó dolgok: 3$CXW8 kuponnal 76,89 USD a Wintel Pro.
-
interstate76
addikt
Igen. Vagy a tunerhez való programot használod, vagy valamelyik jól bevált, általános progit. Ajánlani nem tudok egyet sem, mert még amikor merevlemezes BD Playert használtam dvb-t tunerként, akkor is HDD nélkülit vásároltam (használtan vettem és HDD nélkül még olcsóbb volt), mert sosem veszek fel semmit.
-
interstate76
addikt
Túl sok mindent csinálok egyszerre...
Szóval most látom csak, hogy J1800-as gépet javasoltál neki. Az mennyivel és miben erősebb a Z3735F-nél? Az integrált GPU-ja kicsit kraftosabb, ill. magasabb órajelen pörög, ha jól látom, de nyers erőben nem sokkal jobb. Rosszul tudom?
(#2911) PeterPH Értem, köszi! Ez esetben én továbbra is a Celeron N-vonalat javaslom, N2840-N2940-ig, ill. az N3150-est, vagy kivárást a Z8500-as és 8700-as példányok elterjedésére.
-
interstate76
addikt
A torrentezés+lejátszás+felvétel egyidejűleg valószínűleg megfektetné.
Igazából azért vagyok bajban a tanácsadással, mert - ahogy írtam is - nem vágom, mennyire erős vas kell hd tévéadások kezeléséhez (megtekintés + felvétel).
(#2906) Kowax "milyen proci az, ami már megfelel nekem"
Én is ezen a ponton vagyok kicsit bajban. Ha a djnice által először javasolt J1900-as elég, akkor Celeron N2920/30/40, ill. N3150-es gépekben tudsz gondolkozni. Persze lehet, hogy van más, alacsony fogyasztású CPU is, hasonló tudással. Most épp a Z8500-as és 8700-as CPU-val szerelt mini pécék elterjedésére várunk, ezek is jók lehetnének neked. Sőt, még jobbak is, mint az eddig említettek.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407 #2902 üzenetére
Jogos. Ill. a lényeg, hogy 50-60 torrentet gond nélkül tud kezelni egy nem túl bivaly gép is.
-
interstate76
addikt
"Ez a konfig neked is jó lesz, ennél olcsóbban nem jössz ki ha torrent is kell: [link]"
Miért? 50-60 torrentet szerintem még a Wintel is elbír. Nem 100%, nem próbáltam, de szerintem simán menne rajta annyi. Valaki írta itt korábban, hogy Z3735/6F-es sticken mennyi torrentet futtat egyszerre. Nem emlékszem a pontos számra, de biztosan 50-60 felett volt, mert rácsodálkoztam.
(#2898) Kowax Szerintem nem kell lemondanod a torrentről, ill. én is olyasmit javaslok, amit djnice írt, vagy egy alacsony fogyasztású CPU-val szerelt laptopot, amiből a napokban linkeltem is párat (bár azt nem tudom pontosan, hogy hd minőségű tévéadások kezelése mennyire erőforrásigényes). És ha már windowsos (vagy esetleg linuxos) géped lesz, akkor kukkants rá a Plex Media Szerverre is, hátha érdekel! Minimális erősorrásigény mellett a világon bárhonnan elérem a családi fotókat és videókat, ill. mindenféle egyéb anyagot anélkül, hogy külső vinyókat cipelnék magammal.
-
interstate76
addikt
A TV-ből való felvételt milyen úton-módon gondoltad? TV tuneres gépezet kellene? Vagy egyéb megoldás? Milyen minőségben szeretnél felvenni?
Torrentből egyszerre maximum mennyit futtatsz?
Full hd filmeknél számít a bitráta?
Ezen kérdésekre adott válasz nélkül is azt mondom, hogy valószínűleg akkor jársz a legjobban, ha azon a vonalon nézelődsz, amiről nemrég beszélgetünk itt a topikban, azaz ha keresel egy alacsony fogyasztású laptopot, amiből - ha nincs rájuk szükséged - eladod a kijelzőt és az akksit (utóbbit én megtartanám, ha már laptopra cserélném a mini pécém, de ettől te még dönthetsz másképpen). Ha garis eszközt szeretnél, akkor az alkatrészeladások természetesen nem játszanak. A másik opció egy HTPC összerakása.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #2877 üzenetére
Arra rég jártam, én most csak itt néztem körül az Intel Celeron N2805-től az N3150-esig és ezekre kerestem rá a Hardveraprón is. Amúgy az X5-Z8500 és a 8700 - még kisebb fogyasztás mellett - nyers teljesítményben a Celeron N-esek felett lesznek/vannak, a melléjük integrált GPU pedig - papíron - sokkal jobb, mint az említett cerkák melletti. Ha jól tudom.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2874 üzenetére
Az N3000, 3050 és 3150-esek is jók lehetnek. Pl. itt van ez 38 ezerért SSD-vel és bolti garanciával. Akksija nincs, de mini PC alternatívájaként erre nem is feltétlenül van szükség (áramszünet esetén azért jól jöhet).
Többet már nem linkelek, csak szerettem volna megemlíteni a 3000-es sorozatot is. Na jó, itt van még egy gép, N2820-as CPU-val: nincs benne HDD, viszont a kijelzőt elpasszolva vastagon 30 ezer alá kerül az ára.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2874 üzenetére
Bocs, de kifutottam a szerkesztési időből: itt van pl. ez a kis csodamasina 50 ezer Ft-ért - gari nélkül, de érintőkijelzővel és N2930-as CPU-val, ami jóval erősebb a Z3735F-nél. Le kell alkudni belőle 5 ezret, ill. ha valakinek nem kell a kiejlző, 15-20 ezerért simán el lehet pattintani (talán 25-ért is), és máris ott van a szuperolcsó mini PC, minden földi jóval.
2 veszélyforrás van:
- nincs garancia
- lehet, hogy sokáig tart a kijelző eladása -
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #2868 üzenetére
Én azt gondolom a Wintelről, amit itt írtam, a 2. bekezdésben. Azért szerintem az nagyon nem semmi, amiket a Wintel tud 25 ezer Ft-ért. Ha találok még egy olyan gépet, mint amilyet nemrég linkeltem ÉS eladom a kijelzőjét, akkor tudok 30 ezer Ft alatt nagyobb tudásra szert tenni, de egyben, boltban megvásárolva, a saját árkategóriájában szerintem, ill. a jelenlegi ismereteim alapján egyszerűen verhetetlen. Nekem pl. nem kell egyszerre 200 torrent (pár tucatnyival is simán megbírkózik a Wintel, de én annyit sem futtatok, messze nem), és a 12 MB/s hálózati tempója is elegendő a családi fotók és videók felmásolgatásához, továbbá médiaplayerből sincs szükségem 4K-s tudásúra, játszani pedig senki nem játszik rajta, tehát csak akkor cserélem, ha változnak az igényeim, vagy ha hasonló áron (esetleg egy kicsivel drágábban) tudok jobbat venni. Most annyi változott, hogy erre eddig csak a Z8500/8700-as mini pécék személyében láttam esélyt, most pedig néhanap ránézek az N2830/40 és N2910/20/30/40-es CPU-val szerelt, használt, de még garis laptopkínálatra is. De azért szeretem a Wintelt!
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #2862 üzenetére
és (#2863) tvamos
Azt hittem, kimerítő lett a 15 pontos felsorolásom az előnyöket illetően, erre kihagytam ilyen alap dolgokat.
Ha hiányosságot akarnék említeni, akkor én - ha már laptopra cserélem a mini PC-t - olyat szeretnék, amiben van optikai meghajtó is. Az a baj, hogy a 12" méretű laptopokban ritkán van (azért előfordul). Optikai meghajtóval felszerelt dokkolóval rendelkező gép kellene, akkor bármikor ki lehetne kapni a helyéről a kis gépet "normál" felhasználásra!
Na, ilyet keressen nekem valaki 40 ezerért! Dokkolóval együtt lehet 50 is!
(A felvetés csak vicc, üzleti kategóriás gépek nincsenek ilyen áron.) A másik opció a külső (usb-s) meghajtó.
-
interstate76
addikt
Beszéltünk róla korábban, hogy esetleg érdemes kijelző nélküli notit venni a kínai mini pécék helyett. Bepróbáltunk most egy ilyen Acer Aspire E3-112-t (a színét ne nézzétek, nem én fogom használni
). Kiszállítva lett 40 ezer Ft a vége, 1 év háztól-házig garival (utóbbi végül - önhibámon kívül, az eladó miatt - ugrott, én pedig visszakaptam 5 ezer Ft-ot, ami szerintem nem volt jó üzlet, mert nem szoktam konzumer kategóriás cuccokat gari nélkül vásárolni, de nem akartam visszaküldeni a kis gépet).
Előnyei (a Wintel W8-assal összevetve):
- picit erősebb CPU
- kijelző
- billentyűzet
- touchpad
- 3-4 órás akksi
- 500 GB-os, 100/100-as, keveset futott HDD
- plusz 2 GB, azaz összesen 4 GB RAM (bővíthető 8 GB-ra)
- gigabit LAN
- usb 3.0
- webkamera
- hangszórók
- mikrofon
- háztól-házig gari (legalábbis ez volt az eredeti csomagban, a 40 ezres ár mellett)
- Kodis filmnézés közben nem ment 50°C fölé a CPU hőmérséklete, pedig teljesen passzív hűtésű - ugyanezt úgy sem tudom produkálni a Wintellel, hogy most már majdnem több benne a hűtőborda, mint az összes többi része
- ha tönkremegy benne valami (pl. HDD, wifi modul, stb.), könnyűszerrel és olcsón cserélem, míg ha a Wintelben befosik az EMMC, akkor nem tudom, menthető-e egyáltalánHátrányok:
- nagyon minimális fogyasztási többlet (de ez is csak akkor, ha legalább 80%-on pörög a rendszer, ezzel szemben nem széthajtva, pláne üresjáratban, szerverként használva gyakorlatilag nincs különbség)
- nagyobb méret (de ha a Wintel mellé odateszek egy egeret és egy billentyűzetet, akkor inkább a laptop a kisebb)
- a HDD elvileg lassabb, mint az EMMC, de ez gyakorlatilag észrevehetlen használat közben, ill. könnyedén és pluszkiadás nélkül cserélhető kisebb SSD-reHa valakinek nem kell a kijelző, akkor eladhatja kb. 10e Ft-ért (annyit biztosan ér, ill. webkamerával és a kerettel együtt inkább 15-öt), a HDD-t pedig ugyebár le lehet cserélni egy kisebb SSD-re, és 25 ezer Ft-ból van egy olyan teljesítményű mini PC-nk, amilyet mindenki csak szeretne, de még nem kapható, továbbá ha kapható lesz, akkor is jóval többe fog kerülni 25 ezer Ft-nál.
Számomra annyival jobb vételnek tűnik a Wintelnél, hogy ha beválik, akkor keresek még egy ilyesféle cuccot (ha lehet, akkor N2940-es CPU-val), a wintelt pedig eladom.
Tudom, hogy vannak, akik szerint hülyeség a "mini PC kontra alacsony fogyasztású laptop"-összevetés, de én nem tudok jobb viszonyítási alapot. Meg nem is akarok
, ugyanis egy ilyen kis gépet lazán beállítok a Wintel helyére.
Ha valakit meggyőztem, akkor van egy hasonló gépecske, ráadásul fekete színben.Hopp, ezt közben elvitték (tegnap este még aktív volt a hirdetés, ráadásul eladási ár tekintetében is rugalmas volt az eladó). Na mindegy, a lényeg annyi, hogy nem egyszeri csodavétel volt a fenti, hanem szoktak lenni 35-40e ft ellenében ilyen kis gépek, hazai garival.(#2858) mntn Igen, mindarra alkalmasak, amikről írtál.
-
interstate76
addikt
válasz
Black&White #2850 üzenetére
Ha kipróbálod, írd meg a tapasztalataidat!
-
interstate76
addikt
válasz
Black&White #2846 üzenetére
Mármint a Voyo V3-nál? Igen. De még amelyiken van LAN csatlakozó, ott is lehet, hogy belül usb-lan átalakítással oldották meg.
-
interstate76
addikt
Egy igen jó ajánlat: 64 GB ROM-mal és dual boot-tal 80 USD (kuponkód: 20$IZ37).
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2828 üzenetére
Először az S802 vagy az S905-ös topikból jöttünk át ide (az igényeid alapján), most meg azt mondom, hogy kérj tanácsot azok valamelyikében. Én olyan, S812-es CPU-val szerelt eszközt keresnék, amire van OpenELEC (pl. itt van ez az MXIII-G, eu raktárból, szállítással együtt 64,77 USD-ért), de nem vágom, melyik tudja a DTS hangot.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2825 üzenetére
4K videó nem fog menni a Z3735/6F-nél gyengébb CPU-n.
Szerintem döntsd el, mire szeretnéd használni a jövendőbeli kis gépedet (először csak full hd filmekről és torrentezésről írtál, utána jöttek a játékok, most meg már 4K kell), melyik szempontnak mekkora a prioritása és aztán írd le értelmesen, pontokba szedve. Ha ezt megteszed, akkor rá tudsz keresni a hardverigényre, vagy tudunk tanácsot adni.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2823 üzenetére
Akkor neked egy U-s CPU-val szerelt mini PC/laptop kell. 3217U-tól mondjuk az 5005U-ig terjedő kategóriában keresgélj! A fogyasztás nagyobb lesz, mint az atomokkal, de a teljesítmény is (HD4000-től HD5500-ig terjed az integrált GPU-kínálat a fent említett CPU-k mellett).
Én - főleg a játékra való felhasználás miatt - a helyedben használt laptopot vennék (3217U-s CPU-val és HD 4000-es GPU-val néha már 50 ezer Ft környékén szoktak lenni). Mivel nem kellenek hozzá perifériák, még olcsóbb is lenne. Ha viszont kell a non-stop működés ÉS a nagyon alacsony energiafelhasználás is, akkor nem fogod egy eszközzel megúszni a dolgot, ugyanis az atomokhoz hasonló fogyasztású eszközből egyelőre nincs olyan, amin nyugodtan F1 2013-azhatnál. Talán a Z8500/8700-vonal, ha kivársz egy kicsit. Talán! Egyébként én is ilyesmit szeretnék, gigabit lannal és natív sata csatlakozóval.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2819 üzenetére
Nem kell nagy szakértelem: meg kell nézni a gépigény.hu-n, hogy mit ír a futtatni kívánt játékodra. Megírtam neked, hogy kb. a Tropico 3 a maximum, amivel még nem gyilkolod meg a Z3735F-et - milyen plusz infó kell még?
Nem lehet 30 ezer Ft-ért tévéokosító-netezős gép-médiaplayer-NAS-játékgép kombót venni, csak komoly kompromisszumokkal. Ha az első 2-3 funkció a fontos, akkor elég a Wintel, ha az utóbbi 2-3, akkor viszont inkább célhardverekre van szükség. Médiaplayerként nincs 4K 60fps (meg még 1-2 dolog), NAS-ként használva 11-12 MB/s a hálózati tempó, ill. játszani is lehet rajta, de csak nagyon korlátozottan.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2817 üzenetére
A Fifa Managert már írtad korábban, arra reagáltam, az F1 2013 és a 30-40 GB-os full hd filmek kapcsán csak annyit kérdeznék, hogy mit szeretnél te egy kb. 30e Ft-os eszköztől? A magas bitrátájú full hd filmeket pl. a Wintel W8 bírja, de csak módosított hűtéssel ajánlatos ilyeneket nézni rajta, az F1 2013-hoz pedig kevesek ezek a gépek. A Z3735/6F és a Z8300-as CPU-val szereltek is.
A Pipo szerinted mivel tud többet? Ugyanaz a CPU, ugyanaz a GPU.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2815 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon böki a szemem: nincs olyan, hogy blue ray.
A J1900 mellett tudtommal olyan integrált GPU van, mint a Z3735F mellett, azaz gyengébb, mint a Z8300-as mellé integrált HD Graphics ugyanakkor a CPU nyers erőben kicsit többet tud, mint a fent említettek.
Egyik sem játékra van kitalálva: csak meggyilkolod vele a jövendőbeli gépedet, ha olyasmit küldesz rá, amitől egyfolytában 100% közelében pörög és/vagy felforrósodik. Ha valaki játszani szeretne, akkor szerintem egy integrált HD 3000-es a minimum (vagy talán a Z8500/8700-as CPU és az azok mellé integrált GPU-k), és akkor is csak finoman szabad nyúzni. Ez alatt a szint alatt olyasmik futtathatók gond nélkül, mint pl. a Monkey Island Special Edition, ami elfut egy X201-es Lenovón is (saját tapasztalat), pedig az aztán nem egy grafikai erőgép.
-
interstate76
addikt
válasz
Victoryus #2806 üzenetére
Nemrég kérdeztem meg attól a sráctól, aki tavaly nyár végén-ősz elején megvette az első wintelemet, hogy hogy szuperál nála, és azt mondta, hogy azóta is kifogástalanul működik 0-24-ben (ő is Plex szervert futtat rajta). Ha jól emlékszem, akkor májusi vétel volt, tehát az a példány közel 1 éves és egyfolytában üzemel, gond nélkül. Ahogy az enyém is (azóta vettem egy másikat).
Hátha valakit érdekel, belinkelem, hogy utóbbinak milyen lett a végleges hűtése (szerintem így lehet a legegyszerűbben hatékonyra és egyben "dizájnosra" megcsinálni).
1. Így nézett ki a tetején kivágott doboz és a 2 db, egyenként 20x20 mm-es kis hűtőborda, amit a gyárilag benne lévőre ragasztottam (a tetejük azért ilyen elgyötört, mert elsőre elrontottam a ragasztást és egy kis fogóval feszegettem le őket
):
2. Aztán 1,5 mm vastag, fekete, hővezető szilikonból kivágtam egy akkora darabot, amire ráfért 4db, egyenként 40x40 mm-es fekete hűtőborda:
3. Kivágtam a bordák aljára ragasztott szilikonból a Wintel dobozából kilógó kis bordák helyét:
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Írtam valamelyik topikban, hogy játszottam rajta a Tropico 3-mal. Ha hinni lehet a gépigény.hu-nak, akkor a FIFA Manager 13-nak is el kell futnia rajta, mert kicsit szerényebb a gépigénye, de azért mérget ne vegyél rá, hogy menni fog, ill. lehet, hogy megy majd rajta, de csak akkor nem melegszik túl tőle, ha kicsit dobsz a gyári hűtésen. Próba, cseresznye.
-
interstate76
addikt
Előre is bocs az OFF-ért, mert nem szorosan ide tartozik, de belefutottam egy olyanba a Wintelen, hogy csináltam rá az enyémen kívül még 2 accountot (az egyik felnőtt, a másik gyerek), és bármelyikkel lépek be, egyik sem látja a Kodit és a Tixatit.
Install közben egyik program sem kérdez rá, hogy mindenki számára telepítem-e, ill. a "Manage family settings online" menüpontban hiába oldottam fel mindenféle korlátozást, nem segített. Vágja ezt valaki?
-
interstate76
addikt
(#2772) tlala Érdekes dolog ez és nem tudom, eddig mi fogta vissza. Mondjuk miután nálam egyrészt elsősorban médiaplayer, letöltőgép és médiaszerver, másrészt pedig eddig a dolgozószobámban volt, ezért nem igazán szoktam hálózaton keresztül rámásolni semmit, ahhoz pedig, hogy megnézzek egy másik eszközön egy olyan filmet, ami a Wintelen van, elég volt a 6 MB/s is. Most, hogy nincs mindig a kezem ügyében, hálón keresztül másolom fel a rákötött külső vinyóra pl. a gyerek szülinapján készült képeket és videókat, szóval jól jön a nagyobb tempó. Egy NAS-hoz nem ér fel, viszont egy csomó más dologra használható és kb. ezerszer egyszerűbb pl. PMS-t tenni rá.
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #2769 üzenetére
Kisebb a csí-szélesség, jobban elfér.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2755 üzenetére
A tablettel nem volt időm/kedvem foglalkozni (megint arra jutottam, hogy nincs helye az okostelók és a mini PC mellett), viszont egy ideje új helyre költözött a Wintel, és azóta ma először másoltam rá hálózaton keresztül, és majd kigúvadtak a szemeim, amikor megláttam, hogy 11 MB/s környékén ingadozott az írási sebesség! Eddig 6 volt a maximum! Ugyanazon a hálózaton, ugyanazzal a UPC-s szolgáltatói routerrel és ugyanolyan kábellel (Cat 5e), mint korábban. Egyszerűen nem értem. Többször is kipróbáltam, minden alkalommal 10,5 és 11,5 MB/s között volt a tempó.
Pedig mióta elkerült a dolgozószobából, pont azon gondolkoztam, hogy NAS-ra és külön médiaplayerre cserélem szegényt, mert senki nem netezik a TV-n, játékra meg ott a konzol, és a letöltés-médiaszerver feladatokra jobb a NAS. Úgy néz ki, megérezte, min morfondírozok és megtáltosodott!
Lelke van, na!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest