Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #1959 üzenetére

Ez a kicsi is megítélés kérdése :
    2018-ban használtam egy panel lakást Debrecenben jó ideig, a tulaj haver volt, felajánlotta, hogy 13M-ért vihetem. nem volt annyim, pedig éreztem nagyon, hogy megkéne venni. 1-2 éve majdnem 40M-ért ment el ugyanaz a lakás. Ez cca 3× haszon, és ha közben még kiadom, csak havi 50 ezer ft-ért, akkor is 3 Millió ft extra haszon. Jó, költeni kell rá, meg ez egy eléggé extrém példa mert a legtöbb helyen ezidő alatt maximum tisztes 20-50%-ot nőne egy lakás ára, de azt kell mondjam elég jó befektetés. ha nem az lenne akkor nem vennének az emberek befeketetési célból lakást.
    A cripto/részvény meg úgy máködik : különíts el egy összeget melynek teljes elveszítése sem okoz gondod. (ez a legtöbbünk esetében eleve egy nem túl agy összeg lesz). majd vedd meg a részvényt/criptot és felejtsd el hogy van. X idő múlva nézd meg, ha több lesz örülsz.
    De közben nem tudsz benne lakni, és közben nem fizet havonta egy X összeget azonnal kivehetőben (lakbér).

milyen cég részvényeit vetted?

• t72killer

titán

válasz hobizoli #1959 üzenetére

"3-3,5 ev alatt 100%-t hozott volna az ingatlan?"
    Helyszín és konkrét kezdő/befejező dátuma válogatja, sztem simán volt ilyen. De lényegtelen, mikor mondod meg egy részvényről ELŐRE, hogy ez 100%-ot fog hozni, nem 10edére összecsuklani? Mert bizony utóbbira is volt már nem kevés példa.

A töredékáron kiszálló BTC-s meg valóban megtestesíti a tipikus kisbüfit, ez van. Hogy miért száll ott ki?
    1. margin call kidobja, kampó
    2. full saját tőkésen: nem bírja idegekkel és további buktát akar (amúgy full racionális trendkövető logikával) elkerülni
    3. közbejön egy élethelyzet, ahol kell a pénz. Perszepersze "nemköllmindentbefektetni" - de ha csak tücsökp.csnyit fektetsz be, akkor miről beszélünk, hol lesz az a nagy haszon?

Új hozzászólás Aktív témák