- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Magisk
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #46 üzenetére
Bár ez konkrétan nem biztos hogy az E magok létezésére vezethető vissza, sokkal inkább arra hogy a Windows még nem tudja rendesen eldönteni, hogy mikor melyik magot használja ..
Vagy maga a cpu felépítése az ok, lehet jobban terheli egyes részeit, ha mindkét féle mag típus használva van, ami a játékok többségében negatívan hat a teljesítményre. -
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007 #46 üzenetére
Szerintem az általad felsorolt három szempont mindegyike, kb az általad prezentált sorrendben.
Rendes körülmények között az E magoknak pont nem a játékokban kelllene virítani, hanem a különféle háttérfolyamatokat levenni a P magok válláról. Mondjuk emiatt pont nőhet az FPS, de sok esetben én is úgy tudom, hogy E magokkal inkább csökkent.Egyébként épp tegnap egy haver panaszkodott az I9 12900KS-ével, hogy az E core-ok inkább csak a bajnak vannak. Mondtam neki, hogy kapcsolja ki őket (nem is tudta, hogy ki lehet kapcsolni). Plusz említettem neki a Bartlett lake-t és azt mondta, hogy a nagyobbik határozottan érdekelni fogja, jó vétel lehet majd az RTX4080-a mellé...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007 #43 üzenetére
Teljesen logikus amit írsz. Valahogy én sem gondolom, hogy mindenben verné a 14900KS-t, vagy hozná a szintjét, maximum játékokban, és ott is csak a nagytesó, de az is jó lenne az Intelnek, mert jó árazással lehetne egy kapós gamer CPU az X3D-kkel szemben.
Így viszont - éás ebben igazad van architektúrálisan és tipográfiailag megegyezik az LGA1700-al, maximum aza alacsonyabb csíkszélesség miatti kevesebb hőtermelésben reménykedhetünk. -
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007 #40 üzenetére
Nos, ez a kép kicsit segít eloszlatni a homályt. Előszöris azt írja, hogy a 6C12T-s változat lesz 4.5GHZ-es, de lesz egy 12C24T-s változat is. Ezutóbbi órajeléről nem szól a fáma és (értelemszerűen már csak a magszám iatt is) ezt veti össze a 14900KS-el. Ennek ellenére szerintem is az E Core-okkal a 14900KS még mindig előrébb lenne, akkor is, ha azonos lenne az órajel. Jelentős IPC és órajel növekedésre lenne szükség, hogy ez a jóslat beváljon.
A szorzózármentességet én is remélem, igazi bestbuy CPU lehetne Intel oldalon normális árazással.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Baryka007 #38 üzenetére
Nem tudom, ezt a 4,5GHZ-et honnan szedted (nem mellesleg a 14900KS E corejainak max órajele), de ha az E coreokat nem vesszük akkor akár hozhatja is annak a PCUnak a szintjét. Illetve lehet akár jobb az IPC is, de sajnos még keveset tudunk
Simán lehet, hogy ez a 14900KS csak marketing duma, mert van egy bechmark ahol egyszer hozta ... Mindenesetre ahogy néztem, nekem itt a 12400F-es gépbe (Z-s komoly lap) akár komoly előrelépés is lehet a nagyobbik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest