Hirdetés
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
KROK640:
Dragon3000:
Egy jó verseny nekünk, mint felhasználóknak még sose ártott...
De ugye ezt a Bartlett Lake-t is régóta ígérgetik ...A kérdés, hogy melyik szempont miatt lesz Bartlett Lake
..1.- Mert marketing szempontból felvolt már építve, és nincs abban a helyzetben az Intel, hogy több vevőt veszítsen, ezért "csinálunk valamit"
..2.- Mert már belement egy csomó lóvé szóval csináljuk most már meg ...
..3.- Mert a felhasználók kértek E mag nélküli CPU-kat(mert azért lássuk be, ebben Dragon3000 nek igaza van, sok játékban nem számít az E mag... Sőt van olyan is, ahol több az FPS kikapcsolt E magokkal ... ) Bár ez konkrétan nem biztos hogy az E magok létezésére vezethető vissza, sokkal inkább arra hogy a Windows még nem tudja rendesen eldönteni, hogy mikor melyik magot használja .. De a helyzeten ez nem változtat... Viszont van olyan is, ahol az E magok különösen jó hatással vannak a játékokra... Pl.: Ha jól emlékszem Forza Horizon 5 ben jött ki, hogy a min fps-ek nőttek az E magokkal
Noh de tárgyra térve... Lehet még ezer ok !
De egy biztos, az Arrow Lake (legújabb gen LGA 1851 Core Ultra sorozat) részben a teljesen új architektúra és tipográfia miatt meg még kitudja miért... De egyértelműen lassabb játékok alatt, mint az elődjeik voltak... Noha cserébe léghűtővel hűthetőek lettek, és nuku degradáció.Ez a Bartlett lakere azért probléma, mert a Raptor Refresh, alapból jobb az Arrow Laketől ha FPS ben mérem játékok alatt ... Ezért nem lesz nehéz játékban gyorsabbat csinálni az Arrow Laketől...
És a legújabb generáció ellen felállítani házon belül ellenfelet, az egy hatalmas öngól !Ezek miatt összességében gondolom, hogy igazuk lehet a külföldi portáloknak azzal kapcsolatban, hogy lehetséges hogy nem lesz szorzózármentes verziója a bartlett lakenek.
Valójában az lenne a legjobb, (és szerintem az Intelnek is)
Ha most csinálnának egy nagyon ütős Bartlett Lake-t... 2025 Q3 vége felé mondjuk... 2026 Q1 ben meg kijönne egy Arrow Lake refresh, ami többet fog tudni a Bartlett Laketől... És így az LGA 1851 tulajok sem fognak háborogni majd !Aztán 2026 Q3 felé meg jöhet a Nova lake LGA 19XX nem tudom mennyire ... Ami meg mégjobb lesz...
Ha ez nem fog összejönni az Intelnek, így ahogy leírtam, és ezeken a határidőkön belül, az mind tökönrúgás lesz.

-
Baryka007
addikt
Yah lemaradt bocsi érte...
Kicsit szűk lett a hsz.-
És ugye erre a CPU ra írják, hogy 14900KS tempót fog tudni ...
Noh innen erednek a kételyeim.Bár azt nem írták, hogy a másik CPU is 4,5 re fog -e boostolni..
Illetve remélem lesz szorzózármentes Bartlett lake is
-
Robitrix
senior tag
Talán 2 napja olvastam, hogy a memória chip gyártok egyre inkább hagynak fel a DDR 4 memóriák gyártásával. A memória modul gyártója nem feltétlenül azonos azzal aki a memória IC-t gyártja. A nagy gyártok közül még a Micron gyárt DDR 4 IC-t várhatóan őszig legalább.... szóval aki bővíteni akar még DDR 4-es RAM-ot az gyorsan vegyen, mert a kínálat csökkenés miatt el fog indulni felfele DDR 4 RAM-ok ára.
-
brabbitz
aktív tag
Phenom nekem kimaradt, a PII is. Valahogy nem fogott meg, Quadoztam inkább. Meg ment ezzerrel a 775-->771 mod. Előtte Pentium D, szörnyű volt

"Igen, ma már a 4C4T valószínűleg visszafogó tényező és a 4C8T sokkal jobb. Sőt, nekem most a 10400F Turbo off, vagyis 6C12T 2900MHZ, és érezhetően jobb mint a 3500MHZ-es 4C4T 6th gen I5... Sőt, van egy I7 6900K-m is"
Viccen kivül az egyébként. Pedig néhány éve teljesen elég volt, sőt most is az, de aki járatosabb ezekben észreveszi a különbséget.
Faternak I5 6600-at raktam össze 16GB rammal szintén, picit gyorsabb csak, főként az új arch és DDR4 miatt, mint a 4670K 4.5Ghzen. i7 6900K meg nem semmi, habár ha jól értem ez már HEDT. Nekem az kimaradt mindig. FX, majd a Ryzen gépem tölti be ezt a szerepet :D. Régen véleményem szerint RÉGEN irreálisan magas ára volt ezeknek, ezért sose raktam össze egyet se, bár egy Alis Xeon még összejöhet a I7-870 helyett, minecraft szervernek pont elég lenne az ereje. Bár annak meg IPC kell, ami az alacsony órajel miatt nem nagyon van egyiknek se... nagy dilemmák ezek
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- Becsszó, még mindig készül a Half-Life 3!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megette az internet felét az AI?
- Xbox Series X|S
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AliExpress tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Tervezzen neked chipet a Samsung!
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest