- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
KROK640:
Dragon3000:
Egy jó verseny nekünk, mint felhasználóknak még sose ártott...
De ugye ezt a Bartlett Lake-t is régóta ígérgetik ...A kérdés, hogy melyik szempont miatt lesz Bartlett Lake
..1.- Mert marketing szempontból felvolt már építve, és nincs abban a helyzetben az Intel, hogy több vevőt veszítsen, ezért "csinálunk valamit"
..2.- Mert már belement egy csomó lóvé szóval csináljuk most már meg ...
..3.- Mert a felhasználók kértek E mag nélküli CPU-kat(mert azért lássuk be, ebben Dragon3000 nek igaza van, sok játékban nem számít az E mag... Sőt van olyan is, ahol több az FPS kikapcsolt E magokkal ... ) Bár ez konkrétan nem biztos hogy az E magok létezésére vezethető vissza, sokkal inkább arra hogy a Windows még nem tudja rendesen eldönteni, hogy mikor melyik magot használja .. De a helyzeten ez nem változtat... Viszont van olyan is, ahol az E magok különösen jó hatással vannak a játékokra... Pl.: Ha jól emlékszem Forza Horizon 5 ben jött ki, hogy a min fps-ek nőttek az E magokkal
Noh de tárgyra térve... Lehet még ezer ok !
De egy biztos, az Arrow Lake (legújabb gen LGA 1851 Core Ultra sorozat) részben a teljesen új architektúra és tipográfia miatt meg még kitudja miért... De egyértelműen lassabb játékok alatt, mint az elődjeik voltak... Noha cserébe léghűtővel hűthetőek lettek, és nuku degradáció.Ez a Bartlett lakere azért probléma, mert a Raptor Refresh, alapból jobb az Arrow Laketől ha FPS ben mérem játékok alatt ... Ezért nem lesz nehéz játékban gyorsabbat csinálni az Arrow Laketől...
És a legújabb generáció ellen felállítani házon belül ellenfelet, az egy hatalmas öngól !Ezek miatt összességében gondolom, hogy igazuk lehet a külföldi portáloknak azzal kapcsolatban, hogy lehetséges hogy nem lesz szorzózármentes verziója a bartlett lakenek.
Valójában az lenne a legjobb, (és szerintem az Intelnek is)
Ha most csinálnának egy nagyon ütős Bartlett Lake-t... 2025 Q3 vége felé mondjuk... 2026 Q1 ben meg kijönne egy Arrow Lake refresh, ami többet fog tudni a Bartlett Laketől... És így az LGA 1851 tulajok sem fognak háborogni majd !Aztán 2026 Q3 felé meg jöhet a Nova lake LGA 19XX nem tudom mennyire ... Ami meg mégjobb lesz...
Ha ez nem fog összejönni az Intelnek, így ahogy leírtam, és ezeken a határidőkön belül, az mind tökönrúgás lesz.
-
Baryka007
addikt
Yah lemaradt bocsi érte...
Kicsit szűk lett a hsz.-És ugye erre a CPU ra írják, hogy 14900KS tempót fog tudni ...
Noh innen erednek a kételyeim.Bár azt nem írták, hogy a másik CPU is 4,5 re fog -e boostolni..
Illetve remélem lesz szorzózármentes Bartlett lake is -
Robitrix
senior tag
Talán 2 napja olvastam, hogy a memória chip gyártok egyre inkább hagynak fel a DDR 4 memóriák gyártásával. A memória modul gyártója nem feltétlenül azonos azzal aki a memória IC-t gyártja. A nagy gyártok közül még a Micron gyárt DDR 4 IC-t várhatóan őszig legalább.... szóval aki bővíteni akar még DDR 4-es RAM-ot az gyorsan vegyen, mert a kínálat csökkenés miatt el fog indulni felfele DDR 4 RAM-ok ára.
-
brabbitz
aktív tag
PC világába a 478-al kerültem bele. 2015-ig S478 3.2Ghzen ketyegő P4 volt 4X512mb DDRI egy 9800Pro társaságában. Fater szerint szörnyen drága volt, nem véletlenül volt családi gép ilyen sokáig, jól kiszolgált minket (táppal együtt ment az alaplap, ekkor már ő is úgy volt hogy ideje valami korszerűbbet venni), aztán egy kukázott Pentium D-vel, 775/DDRI és egy Inno3D-s FX5200vel kezdődőtt a saját pályafutásom. Hozzáteszem sokáig elég szerény körülmények között éltünk szóval ennek is nagyon örültem akkortájt.
"Én jelenleg az AM5-re ugranék rá, mert egyrészt ez most meglepő volt, hogy LGA1700-ra jön, de semmi sem garantálja, hogy arra jön még valami. Az LGA1851-et már döglött platformnak tekinthejük, az LGA1954 meg még sehol sincs ..."
2027-ig biztos lesz AM5 proci, szóval szerintem is marad az AM5 mint következő platform.. AM4 életciklusát tekintve jó vétel lesz. -
brabbitz
aktív tag
"Most épp a fő gépem Intel, de nem tudnám így magamat definiálni, hogy Inteles vagy AMD-s, mindig azt veszem amelyikhez éppen kedvem van "
Fuu nekem is nehez lenne amugy, mert ugyan a main gepem evek ota AMD, de mellette tartok valamivel gyengebb Inteleket is. Szóval én sem tudom. Pénztárcás vagyok"Ez a Bartlett viszont még érdekes is lehetne (tetszik, hogy nincs E mag de van HT), csak hát emiatt egy már döglött platformra menni nem csábító, ezzel az erővel már akkor inkább AM5 ..."
Egyébként most hogy írod, valamilyen szinten igazad van. Most így érettségi végeztével szeretnék ráugrani az AM5-re, bár először az alaplapra, ami drága tétel lesz, de lehet jobban megéri lesz beruházni rá mint az LGA1700ra. Jó lenne az utóbbi is, ha tudnánk mi a terve vele az Intelnek. Mert nekem ez így most eléggé összevissza.
-
brabbitz
aktív tag
Phenom nekem kimaradt, a PII is. Valahogy nem fogott meg, Quadoztam inkább. Meg ment ezzerrel a 775-->771 mod. Előtte Pentium D, szörnyű volt
"Igen, ma már a 4C4T valószínűleg visszafogó tényező és a 4C8T sokkal jobb. Sőt, nekem most a 10400F Turbo off, vagyis 6C12T 2900MHZ, és érezhetően jobb mint a 3500MHZ-es 4C4T 6th gen I5... Sőt, van egy I7 6900K-m is"
Viccen kivül az egyébként. Pedig néhány éve teljesen elég volt, sőt most is az, de aki járatosabb ezekben észreveszi a különbséget.
Faternak I5 6600-at raktam össze 16GB rammal szintén, picit gyorsabb csak, főként az új arch és DDR4 miatt, mint a 4670K 4.5Ghzen. i7 6900K meg nem semmi, habár ha jól értem ez már HEDT. Nekem az kimaradt mindig. FX, majd a Ryzen gépem tölti be ezt a szerepet :D. Régen véleményem szerint RÉGEN irreálisan magas ára volt ezeknek, ezért sose raktam össze egyet se, bár egy Alis Xeon még összejöhet a I7-870 helyett, minecraft szervernek pont elég lenne az ereje. Bár annak meg IPC kell, ami az alacsony órajel miatt nem nagyon van egyiknek se... nagy dilemmák ezek -
brabbitz
aktív tag
"1466@2669MHZ" - azért az korrekt
"Xeon E3-1270 v3 / E3-1275 v3 / E3-1246 v3 / E3-1241 v3. Ezek pont ugyanazt tudják mint a 4770K, csak már 6-7 ezerért vannak. Illetve azt nem tudom, hogy szórzózárasak-e."
Ő hát igen, őket én is láttam, de tudtommal ezek szorzózárasak, bár nem néztem utánuk, de már a Haswellek nem fogyasztanak annyit hogy az OC-ra annyira visszakéne fogni, ezért örülnék egy unlocked procinak. Windows 11-es update (Windows 10 EOL pontosabban) lezongorázást még megvárom, ha utána se csökken az áruk, akkor Xeon vagy eladom az egészet."Mivel magas az órajele a I3 4170-nek, ezért 4770 alá nem adhatom, hogy egyértelmű upgrade legyen (egy szálon ígyis egy icipicit visszalépés lehet). Van mellé 16GB RAMom, meg egy GTX960 2GB van benne, de van hozzá egy RX570 8GB-om is majd az kerül bele, plusz van benne SSD, meg 1TB HDD."
Nálam egy 4670K 4.5Ghz órajelen üzemel RX 580-al ugyanígy, korrekt proci, de valahogy érzem hogy üszkösödik komolyabb teher alatt. Ezt egy I7-870 alatt írom, lomhább (alapórajelen használom -2.9Ghz) de egyszerűen érzésre stabilabb, talán smoothabb, nem akad, meg ilyenek, ha tisztába vagy a korával a gépnek akkor (2009-es, 45nm Lynnfield) akkor elismerően bólintok hogy amugy mennyire korrekt kis 4/8-as proci. Egy RX 570 van vele. Mindkettő gépben 16GB 1333mhz ram van, és ezt az i7-et jobb használni ugy daily driverként alap dolgokra. I5 pattogósabb, de jobban összerogy a teher alatt, sztm 4/4 miatt. Ma már valószínűleg csak nem elég.
"akkor itt mégis cseréltél lapot. kb úgy jártál mint a Celeron 366-ról Celeron 466-ra átálláskor."
Igazából azért cseréltem lapot mert rokonnak adtam, és ekkor a jövőre gondolván (PCIe4.0) vettem, viszonylag olcsón egy B550-et. De nem lett volna muszáj, csak megtehettem, lehetett volna B450 is."Sőt, lesz 5500X3D is, csak az meg asszem dél amerika only."
eh, bassz*k meg, de azért szerintem csurrani fog egy kicsit ide Európába is. Vagyis remélem.
-
brabbitz
aktív tag
"Igen, akkoriban az AMD szenvedett nagyon. De ezzel az új(abb) LGA1954-el nem úgy tűnik mintha véget alarnának vetni ennek a foglalat váltogatósdi szenvedésnek."
-Pedig jó lenne. Tőlem megkövezhetnek az Intel fanok, de sehogy nem látom azt az okot, hogy Intel mellett döntsön bárki is mikor pl. az említett új foglalatot olyan gyorsan dobják el amint lehet. Ebben is igazad van egyébként a 1151v1-v2-vel, bár akkor az Intel úgymond megtehette ezt a luxust, most nincs abban a helyzetben egyáltalán.Mindenestre remélem hogy ez átmeneti, mondom főleg a 1851-es tulajokat sajnálom, mert ez netto kibaszás velük.
Én többnyire AMD-s voltam, mivel mondhatni az volt az occó', emlékszem volt idő mikor az FX-8350-Saber lap egyben olcsóbban jött ki mint az Ivy-s 3770K. (ami actually meg mindig drága, ha megnézed, 4670K-t akarok lecserélni most valami 4/8-as szorzózár nélküli processzorra, de ilyen 15-20k körül indul Kínában is egy 4770K, annyit meg nem ér, mikor a R5 2600 erősebb és fele ennyi árban, több maggal.)
Mindegy, az Intel a gazdagok platformja volt, volt 2600K-m (azt nagyon szerettem), 3570k-m, meg 4670K-m, az FX-el közben (workloadra jobb volt már ekkor mint az i5-ök nagyrésze, azok játékra voltak tartva), majd az FX-et eladva, 4670K-t megtartva (Ha a Zen nem sikerült volna jól) beneveztem egy R5 1600X-be, majd egy 2600-ba... Na azóta vagyok AM4-en :D. -
brabbitz
aktív tag
HT elvileg lesz.
4. számomra egyébként ez kicsit az AMD 2009-2016-ig tartó kálváriájára hasonlít, 1000féle foglalat (AM1, AM3,AM3+, FM1, FM2, FM2+), különböző APU-kkal és procikkal, mire rájött hogy talán érdemes lenne mindent egy foglalatra tenni (AM4 és AM5).
Egyébként meglehet, hogy LGA1700-al szeretnék eljátszani azt amit az AMD csinált az AM4-el, de picit kibaszásnak érzem ezt az LGA1851 tulajdonosokkal. Akkor legyen LGA1700 és LGA1851 fejlesztés, ne legyen új foglalat.Én pénztárca fan vagyok, nem vehetem meg a legújabb 9800X3D-t, pénzem se lenne rá, ha kigyüjteném akkor meg dukálna hozzá normális lap és kártya. Viszont 1080p-1440p-s szegmensben mostmár vakíthatna egy megfizethető processzort mindkettő fél, ami fogyasztásba és teljesítményben is elég jó. Számomra az AMD jó lenne, de akkor már az előbb említett minimum PCI5.0 szeretnék (B550 chipset 4.0, tehát egy B650-el nem járnék messzebb) illetve akkor már 8 mag, mondjuk egy 9700X. De amíg ilyen 80-100k között megy az is, nem igen hamar fogok váltani úgyérzem. És szerintem sokna vannak ezzel így.
Úgy érzem az 5600X még sokáig velem marad -
brabbitz
aktív tag
Engem több kérdés is foglalkoztat:
1. Eredetileg a Bartlett Lake nem beágyazott rendszerekbe jött volna?
2. DDR5 támogatás tiszta, de mivan a DDR4 lapokkal? pl. Z690-es DDR4-es lapokban fog menni a Core 5 vagy ebbe már nem rakta DDR4-es memóriavezérlőt? Nem lenne mindegy, mert nekem pl. AM4-ről kellemes váltás lenne ha csak processzort és alaplapot kéne vennem.
3. Nem nagyon láttam, de a 12 magos nagyobb társát mennyiért fogják adni? 6 magos procirol az már egy lényegesebb váltás lenne magszámban is.
4. Hogy-hogy LGA1700-ba jön? Mi lesz a 1851-el? Ugyanis tudtommal az utóbbihoz több processzor nem jön, hiszen jön az új foglalat, a 1954Egyelőre lehet csak engem foglalkoztat a kérdés, de a 12magos nagytesója engem majd érdekelne, és ha tényleg pénztárca barát lesz, természetesen normális fogyasztással és teljesítménnyel, akkor engem megnyertek. (5600X-ről lenne a váltás, most vagy ebben, vagy 5800X-ben gondolkodom. AM5 lehetne esedékes, de 9700X ami kinéztem még nagyon drága, és akkor már B850-X670-el akarom összeépíteni. De ahhoz már sokat kell kiadni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest