Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mobil flották
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunterevil
tag
jah en is gondoltam a fordulat szabályozóra de sztem ha azzal csinalnank nem forogna olyan lassasn hogy láccódjanak a lapátok ezé gondoltam ilyen megszakító vmire (nem értek hozzá) ami max feszültséget adna de csak mondjuk kb 0.5 sec -enként mer ugy talán menne elgondolásom szerint hogy mi értelme háááát nem sok csak jól néz ki

-
Bigya
őstag
válasz
Hunterevil
üzenetére
Fordulatszám-szabályozónak hívják!
Olyanra gondolsz szóval, ami impulzusokat ad a ventinek... ügye?
Először mindenképp fel kell pörgetni, és utána lehet ''löketekkel'' hajtani, persze.
Csak nem tudom mennyi értelme lenne.
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
vajon lehet olyan elektronikát építeni ami látható sebességgel (baromi lassan) forgatja a lapátokat (ha igen akkor lehet e 200v-osba is és 12v-ban is?)?
valami megszakító elektro cucc kelhet mer ha nyomogatoda nagy szobaventi kapcslolojat akko szep lassan pörög
-
Fixer_SH
tag
Hi,
namost ... talaltam egy oldalt a neten.. lehet, hogy mar lattatok, nemtom miota van fent az oldal:
http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm
ezt mondjuk ugy lehetne nezni, mint amikor tobb ''kissebb'' parabola antennat kotnek ossze, hogy azt egy nagykent tudjak kezelni

Fixer -
XanD3R
senior tag
Nekem két 12 cm-es 230V-os venti porosodik itt az asztal alatt (majd nyáron kerülnek csak újra bevetésre
) -
Blade2
aktív tag
Van egy 30cm-es venti autóból 12V-ról megy.
A hangját ne kérdezétek!
-
Fixer_SH
tag
Hi,
eszembe jutott meg egy... biztos lattatok mar valami extreme sport csatin vagy akarhol azt a ventit, ami olyasmi mint a trambulin, az a nagy gumiasztal... csak racsos es iszonyatosan fuj felfele es az ember meg lebeg felette, mint ha ejtoernyos lenne a levegoben (ernyo nelkul). na.. egy ilyen ventit kellene beforditani a gepbe... lehet, hogy meg az SMD alkatreszeket is lefujna az alaplaprol

-
P4Laca22
tag
vízhűtés leszólva

-
ody42
senior tag
szigeten a Pall Mall Party Arénában volt egy brutál venti, sajna képem nincs róla, de az az egy venti csinálta a légkondicionálást az egész sátorban, kb. 1000 emberre, egy méternél közelebb nem nagyon lehetett menni hozzá, mert elfújt, mint a sz*rt...

-
TeeJay
félisten
nekem van egy 220as 12centis Papst ventim
viszi al evegőt mint a huzat a gépet nyáron 1perc alatt le tudom vele hűteni ha valami nagyon melegedne
egy a baj hogy iszonyat hangos
úgy 40dB körül van szerintem ez tuti
de még lehet több is van
viszont max 1percig használod és minden visszatér eredeti 20fokos hőmérsékletre
-
P4Laca22
tag
válasz
Hunterevil
üzenetére
Természetesen a Delta volt a hangosabb

Úgyis csak a hecc kedvéért próbáltam ki, annyi tuti, hogy nyárra szobaventinek sem lenne rossz a Delta
-
P4Laca22
tag
Láttam a szoba ventis dolgot, gondoltam kipróbálom, hogy melyik fúj nagyobbat, a 12 centis Delta, vagy a Tesco-ból származó szobaventillátorom. Igen érdekes volt látni, hogy a Delta szabályosan ''leugatta'' a nagytestvért, ami szintén maxra volt állítva, szal durva ez a 12es

[Szerkesztve] -
csimmasz
aktív tag
Miért ragaszkodsz a 12-volthoz?
220-v os elszívómotorokat bármelyik'' trafikban'' uránnad dobják, azok is16- 20 centi körüliek.
Én is ezen gondolkodom, nekem a házamba előre gyári hely 16-cm es venti belemegy, most keresek hozzá elszívó ventit, azt lejebb veszem kicsit és tutko lessz.

-
Fixer_SH
tag
No... latom masoknak is megfordult a fejeben mar az otletem
(szobaventi)
Mar csak valami megoldas kell, hogy ne fujja tele 10 perc alatt a gepet porral. Esetleg valami vekony vaszon a racsra (mint a normalis hangfalakon szokott lenni) -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Hunterevil
üzenetére
Ennél egyszerűbb.

Gép két oldalát leszeded,a gépet felteszed az asztalra(ha eddig nem ott volt),szobaventit odaállítod a gép mellé.legalacsonyabb fokozaton is széthűt mindent.viszonylag halkan.
-
Hunterevil
tag
válasz
somodisoma
üzenetére
én is gondolkoztam annak idején(nyáron) egy ilyen megoldáson és sztem----->
vesz TESCO-ban 40cm szobai venti
szétbarmolja(szedi)
megfelelően rögzíti(oldalt ráccsal+a másik oldalra a másik rács) a kapcsolot előre
és már kész is amugy vmikor olvastam egy cikket ilyesmiről vmi amerikai volt de má nem emléxem -
kiskubai
tag
én is ilyet akarok!!!! sacc1m-eset

-
somodisoma
senior tag
Szerintem is a legeyszerubb, es legolcsobb, es valoszinu, hogy nem is hangos megoldas, a kocsik futesenek a ventillatora. Ha mondjuk nem egy LADA tipuset nezel ki, hanem valami nyugatibb megoldast, akkor nem jarsz rosszul. Azok a trabant, meg a terepjarok/teherautok kivetelevel 12 V-osak, es nem hiszem, hogy draga beszerezni egyet a bontobol.
-
Fixer_SH
tag
Hi,
igaz nem 12V-os, de rendkivul konnyen es olcson beszerezheti az az allo ventillator, amit tavaszal-nyaron szoktak arulni akciosan a TESCO-ban meg az osszes aruhazban kb. 3-4 ezer Ft-os aron.. annak szerintem 40cm-es atmeroje is van es gyarilag szokott lenni rajta 3-4 fokozat.. szal lehet kapcsolni, hogy ''game'' ''film-tomorites'' ''akarmi''. Gyarilag van rajtuk racs, szoval mar csak valami szivacs kell, hogy ne fujja tele a gepet 10 perc alatt porral.
Nekunk van itthon egy ilyen ventink, es annyira tud fujni, hogy lobog az ember haja...
Nyari LAN-partykra megoldas, ha a gep mellett ulunk es bekapcsoljuk a forgast. Egyszer a gepet fujja, egyszer minket.. ;-)
na... szerintem nem olyan hangos... csak 220V.
Fixer -
naksys
senior tag
ff
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
rendszeresen teadod a legjobb link/képeket...

-
WEBER
tag
![[kép] [kép]](http://www.bunkertours.co.uk/deep%20level/downside%20fan.jpg)
ÉS AKKOR EHHEZ EGY SZŰKÍTŐT BERAKNI ÉS AKKOR MÉG MAGADAT IS A SZÉKHEZ KELL KÖTÖZBI HOGY EGYÁLTALÁN OTT MARADJ. -
WEBER
tag
persze meg nagynyomású levegőpisztoly meg kompresszor mi?.
de én arra lennék kiváncsi hogy 14-18 cm-s ventik honnan szerezhetők be, illetve kinek van ilyen a gépében. -
Mazka05
őstag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
hu vazz ez királyság
te géped? Hogy csináltad?
a venti ugye konektorba megy?
-
Bigya
őstag
Ötletek:
És még annyi, hogy számolj az esetleges monjuk 5A áramfelvételre!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
UnConnecteD
üzenetére
'zmeg!!
ez kereskedelmi forgalomban kapható vagy sufni tuning?? (3.) -
tts
addikt
válasz
UnConnecteD
üzenetére
holnap szétnézek a boltban, van ott minden, hátha ...

-
Bigya
őstag
Sztem olyan boltokban lehetne érdeklődni ahol klímákkal foglalkoznak, szereléssel, beszerzéssel.
-
wnix
senior tag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
és ha valakinek a 3. fotón lévő is túl kicsi, ajánlom a helikoptereknék felhasznált rotorok beszerzését

-
tts
addikt
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Bassz...!

-
UnConnecteD
senior tag
![[kép] [kép]](http://web.axelero.hu/enemy/cool1.jpg)
![[kép] [kép]](http://web.axelero.hu/enemy/cool2.jpg)
![[kép] [kép]](http://web.axelero.hu/enemy/cool3.jpg)
variaciok egy temara
-
Bumbee
tag
A múlt héten pont ugyanerre gondoltam én is egy elvetemültebb pillanatomban, hogy vajon miért nincs vmi bikább venti, mondjuk egy 18 esetleg 22 centis? Ha már ilyen nagy divatja van a silent pc-nek, akkor miért nem gyártanak mondjuk házakhoz 22-es venti hellyel oldallapokat és pc-hez nagy ventiket...?
Kérdeztem TTS-t is, de aszonta nem van
Pedig zsír lenne. Oldalt szólna egy leszabályzott 22 centis venti, ami bőven jégbe pakolna odabent mindent, így bent a gépben mehetne minden passzív hűtéssel.
Sőt annyira beindultam, hogy kinyitottam az Opelünk motorháztetejét és leméricskéztem, hogy hány centi a hűtőventije
30 felett volt, nemtom pontosan, de ezek nem lesznek jók, mert leszabályozva nemtom mi lenne, ha elindulna egyáltalán...
De örülök, hogy akkor nem vagyok egyedül ezzel az ötlettel 
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Nálam a tápban van 2db 24V-os 4114NHH-s Papst venti. Ezek 18V alatt nem indulnak.
a hangerősség meg nem csak a venti-motorból adódik, hanem a légszállításból. gondolj csak bele mennyi is az a 400m3/h. Az ~6.5m3/s !!. Egy kisebb szoba levegőjét fogatja másodpercenként, ezt szvsz mindenképp hallani lehet. Az 1920m3/h meg át sem merem gondolni, mert ott lehet, hogy kapaszkodni kell, hogy be ne szívjon![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tts
addikt
Ezt még nem nézted?
Bővebben: link -
WEBER
tag
válasz
Charlento
üzenetére
nekem épp az lenne a célom hogy legyen egy jó nagy ventim ami jól viszi a levegőt és nem is gond ha hangos mert akkor használom 8 volton. de a legkisebb amit venni akarok az a 12cm-s és azt inkább majd tts-től veszem meg mert neki igazán jó kis papst ventieji vannak. Azér nyitottam ezt a topicot hogy egyáltalán milyen a 12cm-seknél nagyobb ventik vannak és hogy érdemes-e egy nagyobbra beruházni ha nem másért hogy hól nézzen ki.
-
harry
veterán
Pozsonyi úton van egy ventibolt, címét pontosan nem tom, azon a sarkon, ahol a troli az útra kanyarodik, Seftertől nem messze - Bővebben: link
Viktor Hugó u - Pozsoni út sarka, ha jól emlékszem.
[Szerkesztve] -
WEBER
tag
-
WEBER
tag
hát azt akarom hogy kivágom a ház oldalát oda berakom, a gépből kiszedek mindenféle ventit, ezt a nagyot kicsit lekorlátozom és kész is a csöndes gép.
de amúgy is érdekelnének hogy honnan lehet beszerezni ilyen nagy ventiket mert általában boltokban nem látni, és ezzel gondolom nem csak én vagyok így. -
wnix
senior tag
Papst:
Bővebben: link
a listában lent vannak a nagyobbak. -
WEBER
tag
Nos minden kedves forumozó.
ha tudtok olyan oldalakat vagy van valami ötletetek hgy honnan lehetne igazán nagy
( 14-22cm) 12v-os ventiket szerezni linkeljetek vagy szóljatok nekem.
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

a venti ugye konektorba megy?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)