Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
Üdv!
0. Amivel kezdeném: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=283[/L]
1. A hőmérséklet sztem. jó, feltéve, hogy nem tuningolsz, mert akkor nincs benne tartalék.
2. Ha halkat akarsz (és van keret): Zalman CNPS6500B-AlCu,
DE ha jót akarsz, akkor Zalman CNPS7000-AlCu. Úgyis jön a karácsony :) -
micro
addikt
OFF
Windowsban hol tudom megnézni a hőmérsékleteket?
FFO -
james
aktív tag
Nálam most egy Glacialtech Igloo 4350-es fut, 3.07 (húzott HT) Ghz procival Abit AI7. 24C fok szobában idle 32 C, terhelve maxon 45-46 C, zárt házban +1 2000-es házventivel (azóta kikapcsolva). Maximumon sem rossz a hangja, de az alaplap a proci hőfokához képest állitani tudja a venti fordulatszámát igy most 2850 helyett 2350 fordulaton pörög. Szerintem elég halk.
Az viszont számomra elég meglepő, hogy a P4 ami az infok szerint 80W körül kéne fogyasszon (ill max 105W Aces Hardware) terhelve gyak. 45C -ig melegszik. A 2500+ os throughbed-nél kb. ez volt az idle (Abit alaplap hasonló méretű és ventis hűtő). Megfogtam bordát és a P4-nél szinte hideg volt, le is szedtem, hogy jól van-e rajta és igen. A másik érdekes dolog, hogy visszavettem az órajelet és megterheltem a procit. Igy 35-36C-t sikerül elérnem 1Ghz-nél, amiből következik, hogy még igy is nagyobb a fogyasztása, mint a 3,07 Ghz idle esetén. Becslésem szerint a max fogyasztás 3,07 Ghz-nél 55W mig idle (1/4) 13,75 W (!!!) Ez több mint meglepő. Rákerestem a Neten de eddig nem találtam érdemleges infót. Az intel processzor datasheat sem tér ki erre a részre, illetve egy kb. 80W-os szükséges hűtő disszipációt adnak meg.
Tud valaki erről valamit? Nem lehet, hogy az újabb eresztésü P4-ek valami stepping következtében fele annyit fogyasztanak, mint korábbi társaik? -
zfarkas
senior tag
Én is csatlakozom a Zalman-hoz. Mióta lecseréltem a proci hűtőjét, este is számolhat a gép seti-t, és tudok is aludni. A régi hűtő mellett nem lehetett aludni. Igaz, hogy nem gyári volt, de ha azt mondod, hogy ''csak a hangja... az nem az igazi'', akkor kb. ugyanaz lehetett a szitu. Szerintem nyugodt szívvel befizethetsz egy Zalman-ra.
-
dDiego
aktív tag
Vízet neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DD
-
SeatZola
őstag
válasz
andorpapa #16 üzenetére
Ok. Csak arra gondoltam, hogy ha nem túl sokkal jobb, mint a gyári, akkor érdemes-e cserélnem? Itt most elsősorban a hangosságra gondoltam, mert a gyári is elég jól kordában tartja a hőt, csak a hangja... az nem az igazi.
Olvastam egyébként a tesztet. Teljesen ok. Mégis kb mikorra várható a teszt folytatása? -
I_Am
veterán
válasz
Joey_the_man #7 üzenetére
Armor VS és zöld körneon figyel rajta....neeeekem teccik :)
-
SeatZola
őstag
Akkor úgy látom be kell nevezzek egy Zalmannra.
Egyébként és a vízhűtést nem favorizálom. Tudom hogy hülyeség de valahogy borsódzik tőle a hátam. Vizet a számítógépbe.... Tudom hogy hülye vagyok, de ez van. Tényleg, hol lehet legolcsóbban Zalmannt venni? Tudtuk valami jó tippet? -
Csigapa
tag
Nekem most itt figyel az asztalon, (sajna házat nem kaptam ...)
És lefagy a a térdem tőle. Elég szívás :))) Most rátettem egy papírdobozt, hogy ne nyomja anniyra a hideget, és felment 25°C-ra! (eddig 21-22). még nagyon nem volt alkalmam terhelni. Teljesen le van tekerve...
Friss kisérlet csak a kedvedér' :)
Lehúztam a ventit és elindítottam egy csupaüveg ház renderelést Archicadben.
10 perc alatt fekúszott 59 fokra, akkor lelőttem az Archit, rögtön visszaált 55re és azóta is annyi.
Venti visszakapcsol, leglassabb fordulaton, 1 perc alatt 37re hűlt vissza. -
Ronin
aktív tag
Azért hozzá kell tennem, hogy általában az Asus alaplapok egy kicsit alámérnek, szóval az általad látott hőmérséklet egy kicsit magasabb. Hogy mennyivel azt nem tudom.
A Zalman 7000Cu nagyon jó választás lenne, halk és jobban hűt, mint a gyári.
Vagy ha van rá lehetőséged, akkor beruházhatsz esetleg egy Swiftec esetleg Thermalright hűtőbe, viszont ezeket Mo.-n nem lehet kapni. Tuningra tökéletesek. (ki tudja, hátha húzni akarod)
Esetleg csökkentheted a zajszintet az Asus QFan programjával, ami leszabályozza a venti fordulatszámát, viszont így csökken a hűtési teljesítmény is. Ki kell próbálni.
De úgy összességében én a Zalman CU-ra szavazok. -
SeatZola
őstag
Üdv! Valóban így hűt, de még nem tudom, hogy el akarom-e adni, ezért is dobtam fel a témát, hogy kiderüljön van-e amit érdemesebb rárakni. Jelenleg a Zalmann 7000-es Cu-n gondolkodom, arról elég jókat hallottam. Tudsz valamit róla? Az ára nem érdekel, hanem a tudása és a hangja!
-
SeatZola
őstag
Üdv Mindenkinek!
Igen fontos kérdésben kérném a tisztelt nagyérdemű segítségét!
A minap vettem egy P4 3,0 Ghz/800Mhz-es procit és hozzá egy Asus P4C800 Delux alaplapot. Minden teljesen rendben is lenne, de a gyári hűtés - amit a procihoz adtak(Boxos verzió) - egy kicsivel hangosabb, mint az előző ( P4 2,53Ghz/533Mhz plusz Asus P4T533-R szintén gyári hűtéssel) gépem. Azt szeretném megtudni, hogy valakinek van-e hasonló konfiggal tapasztalata, valamint azt, hogy a hőmérsékleteknek mennyin kellene kb. lennie. Nálam az üzemi hőfok úgy 35-37 Celsius fok , míg terhelten 45-49 fok között változik.
Arra lennék kiváncsi, hogy ez normális-e és esetleg milyen coolerre lenne érdemes cserélnem, ami legalább így hűt és csendesebb! Sajnos nem találtam sehol összehasonlító tesztet, ahol van gyári hűtés is.
Kérem aki tud valami értelmes segítséget adni, az ne habozzon. Ha valamely hozzászólásra nem tudok azonnal reagálni, az azért van, mert nem tudok sajna folymatosan a gép elött lenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NBA és kosárlabda topic
- pfSense - Avagy az okosított házirouter