Keresés

Aktív témák

• Sick Boy

őstag

válasz spyduck #4 üzenetére

hát nem próbáltam, de sajna azzal nem vagyok kisegítve... mivel SLIM házas, 1 db. HDD fér csak bele, így az IDE-SATA HDD használat felejtős... de egyszerűen nem értem, miért nem megy és a BIOS felismeri a vinyót, tehát alapvetően tökéletesen felismeri a SATA vinyót is, de miért akad ki az XP telepítés...? Home és Pro is...? Másol és eredeti telepítő készlet is...?
    Ráadásul ugye SATA-I-et tud a deszka, a HDD SATA-II-es de vissza van jumperelve SATA-I-nek, de jumper nélkül is felismerte a BIOS...

• Sick Boy

őstag

válasz Flashcash #5 üzenetére

hát megmondom az őszintét, NEM FÉR BELE basszus, annyira SLIM ház, a táp és a HDD között kb 1.5 cm a hely... de nem hiszem, hogy ez lenne a +oldás, akkor miért van benne SATA...?

• Sick Boy

őstag

válasz raszputyin #2 üzenetére

THX

sajna linuxhoz teljesen hülye vagyok...
    Lenovo ügyfélszolálattal még nem volt dolgom, magyarok vajon...? hát lehet, hogy megnézem...

nekem sajna olyan szaga van a dolognak, hogy mnintha nem lenne a helyzet magaslatán a SATA vezérlő, vagy valami elvi határ miatt (137 GB-nál nagyobb vinyó...???)

hát nemtom, megpróbálom egy win98-as telepítővel, bár nem mintha támogatná a SATA-t LOL

• Sick Boy

őstag

Sziasztok...

Szóval vettem itthonra jutányosan egy ilyen régebbi, slim desktop masinát, itthoni gépnek... IBM ThinkCentre 8183-35G

Lenovo support link -> ez az a modell -> [link]

alapkiépítésben ez volt: Intel Pentium 4 2.8GHz (512KB), 533MHz FSB, 256MB, 40GB 7200RPM IDE HDD, PCI Small Form Factor (2x3), Intel 865G, 48x CD-ROM, Intel 10/100 Ethernet, Windows XP Professional (A gyári WinXP matricának külön örültem...)

Változások:
    - tettem bele extra RAM-ot, így most már 1 x 1 GB KingMAX DDR-400 + 1 x 512 MB Hiwievell DDR-400 hajtja
    - A CD-ROM helyett belement egy LightScribe-os ASUS DVD író feketében
    - Grafikai teljesítményét növelendő egy PowerColor Radeon EAH2400PRO 256MB TV/DVI grafikus kártyát is kapott
    - a gyári 40-es IDE diszket is kihajítottam, egy 250 GB-os SATA Samsung ment (MENNE) a helyére

no itt kezdődtek a gondok...
    Lázas összeszerelés után az XP telepítő kifagy... itt-> "A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata", tehát az első felirat eltűnik, de a DVD nem olvas a továbbiakban, teljesen fekete képernyőnél ÁLL és nem megy sehova... pár órája itt szórakozom ezzel most már megint... A BIOS tökéletesen látja és felismeri a HDD-t, kapacitást mindent. A telepítő készleten nLite-tal összeállított SP2-es integrált XP Professional verzió SATA driverekkel, de gyári XP Home telepítőlemezzel is próbáltam, ugyanaz...

ez az alap tünet végülis... már mindent kipróbáltam:

- Cseréltem RAM-ot, mert van még tarcsiban 4 db. 256-os modulom, ugyanaz...
    - Kivettem a grafikus kártyát és az integrált VGA-val próbáltam, ugyanaz...
    - Cseréltem SATA kábelt, ugyanaz...
    - Lebutítottam egy jumper segítségével a HDD-t SATA-I-re, ugyanaz...
    - BIOS frissítés történt a legfrisebb verzióra, ugyanaz...
    - visszatettem az eredeti CD-romot, ugyanaz...
    - BIOS reset, stb, ugyanaz...
    - Túrtam a Lenovo supportot és a netet, ugyanaz... semmi

hát más most nem jutott eszembe,
    Az érdekes az, hogy ha egyszerűen lehúzom a SATA vinyót, azonnal továbbmegy a telepítés és bejön a kék képernyő és az alján elkezdi darálni a file-okat, de persze megáll, hogy "Hé Öreg, nincs HDD vazze, há' hová települjek...?" felkiáltással...

Na erre varrjatok gombot.

Biztos egyszerű a megoldás, csak nekem nem világos, PLS, segítséúetek, mert megőrülök, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy egyáltalán érdemben elinduljon a telepítés...

előre is nagyon kösz!

Aktív témák