- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Sick Boy
őstag
hát nem próbáltam, de sajna azzal nem vagyok kisegítve... mivel SLIM házas, 1 db. HDD fér csak bele, így az IDE-SATA HDD használat felejtős... de egyszerűen nem értem, miért nem megy és a BIOS felismeri a vinyót, tehát alapvetően tökéletesen felismeri a SATA vinyót is, de miért akad ki az XP telepítés...? Home és Pro is...? Másol és eredeti telepítő készlet is...?
Ráadásul ugye SATA-I-et tud a deszka, a HDD SATA-II-es de vissza van jumperelve SATA-I-nek, de jumper nélkül is felismerte a BIOS... -
Sick Boy
őstag
válasz
raszputyin #2 üzenetére
THX
sajna linuxhoz teljesen hülye vagyok...
Lenovo ügyfélszolálattal még nem volt dolgom, magyarok vajon...? hát lehet, hogy megnézem...nekem sajna olyan szaga van a dolognak, hogy mnintha nem lenne a helyzet magaslatán a SATA vezérlő, vagy valami elvi határ miatt (137 GB-nál nagyobb vinyó...???)
hát nemtom, megpróbálom egy win98-as telepítővel, bár nem mintha támogatná a SATA-t LOL
-
raszputyin
senior tag
Megpróbálkozhatsz esetleg sp3-as telepítőlemezzel: [link]
Vagy azzal, hogy egy másik gépbe téve telepíted a winchesterre a Windowst, majd beszereled és hidegvérrel bebootolsz róla. Meglepően ellenálló tud ugyanis lenni kedvencünk a keresetlen hardverváltozással szemben.
De mielőtt további munkába sodródsz, talán megkérdezheted azt a híres Lenovo ügyfélszolgálatot is... persze lehet, hogy Porsche motoros Trabanttal nem foglalkoznak ;-)
szerk.: Ha van kéznél, talán próbáld ki egy Linux liveCD-vel, hogy nem hardveres jellegű-e az inkompatíbilitás, tehát pl. lehet-e írni arra a HDD-re... -
Sick Boy
őstag
Sziasztok...
Szóval vettem itthonra jutányosan egy ilyen régebbi, slim desktop masinát, itthoni gépnek... IBM ThinkCentre 8183-35G
Lenovo support link -> ez az a modell -> [link]
alapkiépítésben ez volt: Intel Pentium 4 2.8GHz (512KB), 533MHz FSB, 256MB, 40GB 7200RPM IDE HDD, PCI Small Form Factor (2x3), Intel 865G, 48x CD-ROM, Intel 10/100 Ethernet, Windows XP Professional (A gyári WinXP matricának külön örültem...)
Változások:
- tettem bele extra RAM-ot, így most már 1 x 1 GB KingMAX DDR-400 + 1 x 512 MB Hiwievell DDR-400 hajtja
- A CD-ROM helyett belement egy LightScribe-os ASUS DVD író feketében
- Grafikai teljesítményét növelendő egy PowerColor Radeon EAH2400PRO 256MB TV/DVI grafikus kártyát is kapott
- a gyári 40-es IDE diszket is kihajítottam, egy 250 GB-os SATA Samsung ment (MENNE) a helyéreno itt kezdődtek a gondok...
Lázas összeszerelés után az XP telepítő kifagy... itt-> "A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata", tehát az első felirat eltűnik, de a DVD nem olvas a továbbiakban, teljesen fekete képernyőnél ÁLL és nem megy sehova... pár órája itt szórakozom ezzel most már megint... A BIOS tökéletesen látja és felismeri a HDD-t, kapacitást mindent. A telepítő készleten nLite-tal összeállított SP2-es integrált XP Professional verzió SATA driverekkel, de gyári XP Home telepítőlemezzel is próbáltam, ugyanaz...ez az alap tünet végülis... már mindent kipróbáltam:
- Cseréltem RAM-ot, mert van még tarcsiban 4 db. 256-os modulom, ugyanaz...
- Kivettem a grafikus kártyát és az integrált VGA-val próbáltam, ugyanaz...
- Cseréltem SATA kábelt, ugyanaz...
- Lebutítottam egy jumper segítségével a HDD-t SATA-I-re, ugyanaz...
- BIOS frissítés történt a legfrisebb verzióra, ugyanaz...
- visszatettem az eredeti CD-romot, ugyanaz...
- BIOS reset, stb, ugyanaz...
- Túrtam a Lenovo supportot és a netet, ugyanaz... semmihát más most nem jutott eszembe,
Az érdekes az, hogy ha egyszerűen lehúzom a SATA vinyót, azonnal továbbmegy a telepítés és bejön a kék képernyő és az alján elkezdi darálni a file-okat, de persze megáll, hogy "Hé Öreg, nincs HDD vazze, há' hová települjek...?" felkiáltással...Na erre varrjatok gombot.
Biztos egyszerű a megoldás, csak nekem nem világos, PLS, segítséúetek, mert megőrülök, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy egyáltalán érdemben elinduljon a telepítés...
előre is nagyon kösz!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP notebook topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest