Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Netfone
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Aktív témák
-
Sick Boy
őstag
hát nem próbáltam, de sajna azzal nem vagyok kisegítve... mivel SLIM házas, 1 db. HDD fér csak bele, így az IDE-SATA HDD használat felejtős... de egyszerűen nem értem, miért nem megy és a BIOS felismeri a vinyót, tehát alapvetően tökéletesen felismeri a SATA vinyót is, de miért akad ki az XP telepítés...? Home és Pro is...? Másol és eredeti telepítő készlet is...?
Ráadásul ugye SATA-I-et tud a deszka, a HDD SATA-II-es de vissza van jumperelve SATA-I-nek, de jumper nélkül is felismerte a BIOS... -
Sick Boy
őstag
válasz
raszputyin #2 üzenetére
THX
sajna linuxhoz teljesen hülye vagyok...
Lenovo ügyfélszolálattal még nem volt dolgom, magyarok vajon...? hát lehet, hogy megnézem...nekem sajna olyan szaga van a dolognak, hogy mnintha nem lenne a helyzet magaslatán a SATA vezérlő, vagy valami elvi határ miatt (137 GB-nál nagyobb vinyó...???)
hát nemtom, megpróbálom egy win98-as telepítővel, bár nem mintha támogatná a SATA-t LOL
-
raszputyin
senior tag
Megpróbálkozhatsz esetleg sp3-as telepítőlemezzel: [link]
Vagy azzal, hogy egy másik gépbe téve telepíted a winchesterre a Windowst, majd beszereled és hidegvérrel bebootolsz róla. Meglepően ellenálló tud ugyanis lenni kedvencünk a keresetlen hardverváltozással szemben.
De mielőtt további munkába sodródsz, talán megkérdezheted azt a híres Lenovo ügyfélszolgálatot is... persze lehet, hogy Porsche motoros Trabanttal nem foglalkoznak ;-)
szerk.: Ha van kéznél, talán próbáld ki egy Linux liveCD-vel, hogy nem hardveres jellegű-e az inkompatíbilitás, tehát pl. lehet-e írni arra a HDD-re... -
Sick Boy
őstag
Sziasztok...
Szóval vettem itthonra jutányosan egy ilyen régebbi, slim desktop masinát, itthoni gépnek... IBM ThinkCentre 8183-35G
Lenovo support link -> ez az a modell -> [link]
alapkiépítésben ez volt: Intel Pentium 4 2.8GHz (512KB), 533MHz FSB, 256MB, 40GB 7200RPM IDE HDD, PCI Small Form Factor (2x3), Intel 865G, 48x CD-ROM, Intel 10/100 Ethernet, Windows XP Professional (A gyári WinXP matricának külön örültem...)
Változások:
- tettem bele extra RAM-ot, így most már 1 x 1 GB KingMAX DDR-400 + 1 x 512 MB Hiwievell DDR-400 hajtja
- A CD-ROM helyett belement egy LightScribe-os ASUS DVD író feketében
- Grafikai teljesítményét növelendő egy PowerColor Radeon EAH2400PRO 256MB TV/DVI grafikus kártyát is kapott
- a gyári 40-es IDE diszket is kihajítottam, egy 250 GB-os SATA Samsung ment (MENNE) a helyéreno itt kezdődtek a gondok...
Lázas összeszerelés után az XP telepítő kifagy... itt-> "A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata", tehát az első felirat eltűnik, de a DVD nem olvas a továbbiakban, teljesen fekete képernyőnél ÁLL és nem megy sehova... pár órája itt szórakozom ezzel most már megint... A BIOS tökéletesen látja és felismeri a HDD-t, kapacitást mindent. A telepítő készleten nLite-tal összeállított SP2-es integrált XP Professional verzió SATA driverekkel, de gyári XP Home telepítőlemezzel is próbáltam, ugyanaz...ez az alap tünet végülis... már mindent kipróbáltam:
- Cseréltem RAM-ot, mert van még tarcsiban 4 db. 256-os modulom, ugyanaz...
- Kivettem a grafikus kártyát és az integrált VGA-val próbáltam, ugyanaz...
- Cseréltem SATA kábelt, ugyanaz...
- Lebutítottam egy jumper segítségével a HDD-t SATA-I-re, ugyanaz...
- BIOS frissítés történt a legfrisebb verzióra, ugyanaz...
- visszatettem az eredeti CD-romot, ugyanaz...
- BIOS reset, stb, ugyanaz...
- Túrtam a Lenovo supportot és a netet, ugyanaz... semmihát más most nem jutott eszembe,
Az érdekes az, hogy ha egyszerűen lehúzom a SATA vinyót, azonnal továbbmegy a telepítés és bejön a kék képernyő és az alján elkezdi darálni a file-okat, de persze megáll, hogy "Hé Öreg, nincs HDD vazze, há' hová települjek...?" felkiáltással...Na erre varrjatok gombot.
Biztos egyszerű a megoldás, csak nekem nem világos, PLS, segítséúetek, mert megőrülök, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy egyáltalán érdemben elinduljon a telepítés...
előre is nagyon kösz!
Aktív témák
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Asztali PC , i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i5 8400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest