Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz meko1 #95302 üzenetére

Az Összefoglalóban, ami itt a topik tetején lenyitható, van egy hivatkozás, "Régebbi Thinkpad-ekhez drivert itt keress"-szöveggel. Win 7-hez kb. azok a driverek lesznek, amik ugyan még XP-hez készültek, de Win 7-kompatibilisnek találtattak utólag.

Ami a hardverbővítést illeti, 2x1 GB so-dimm DDR RAM eBay-ről kb. 2,5k (ha jól emlékszem, Micron gyártmányúnak hirdetett modulokat láttam ennyiért). Prociból Pentium M 765 a maximum (2,1 GHz órajel), de szerintem ez olyan névleges változást hoz, hogy erre nem érdemes költeni. Valami olcsó mSATA SSD + mSATA->2.5" PATA átalakító viszont egészen sokat dobna rajta. A gazdaságossága a bővítősdinek más kérdés természetesen.

Win 7 helyett én inkább valami lájtosabb Linuxszal próbálkoznák, non-PAE kernellel, 32 bites változatban. 5-6 éve, még SP1 előtt egészen tűrhető sebességgel futott T42-n (ami hardveresen kb. ugyanaz, mint az R51) a Win 7, de azóta már számtalan frissítés ķijött Redmondból...

Tubi2: visszaolvasva, semmi ilyesmit nem írtunk akkor (némi szóviccen kívül az AKE márkanévvel és a "fake" szóval). Én kérdeztem, hogy drivert telepítettél-e anno ahhoz az ExpressCard-os cucchoz, mert nekem kellett hasonló kártyáknál.

Ha gondolod, eSATA illetve eSATA-SATA kábelt eljuttathatok valamikor hozzád egy tesztelés erejéig (ha jól tudom, debreceni vagy, tehát posta vagy Bp.-Debrecen között járó fórumtársak útján).

Új hozzászólás Aktív témák