Hirdetés
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru
üzenetére
Jó, hogy mondod ezt az usb-vga-t. Régebben még T61-hez vettem egy fresco logic 2000-es olcsó kínai usb3-vga adaptert. A T61 csak expresscard -os bővítéssel tud usb3-at. Na azzal csak villogó képet kaptam vele, vagy a proci volt kevés a régi gépben, vagy az expresscard (pcie 1.0) csatlakozás nem tudta kihajtani az usb3 teljes sebességét. Szóval max kisebb felbontáson ment. USB2.0-ba dugva meg csak 800x600-ra képes. Azért vettem régebben ezt, mert sokkal olcsóbb volt, mint az usb2.0ás fullhd képes adapterek.
Viszont az újdonsült T430 natív usb3 portjára kötve épp az előbb próbáltam ki a mostani driverrel win10 alól. Itt tökéletesen megy, simán képes megjeleníteni a fullhd képet, még a teljes képernyős youtube is gond nélküli. Persze lehet a win csinál annyi trükköt, hogy a video dekódolás meg ilyesmi az az igazi gpu-val történik, csak átdobja a képet az usb-s eszközre.
A T420-ban még nincs usb3?
Na most néztem, hogy T430-ba dugott expresscard usb3 kártyán keresztül sem működik. Lehet nem kap elég áramot azon át. De a natív portban csont nélkül megy.Egyébként a 34mm-es expresscard slotot nem lehet lockolni? Elég könnyű kihúzni a kártyát belőle. Ha jól vettem ki a kárta benyomására adná ki, de anélkül is könnyen kijön az usb kábel kihúzásakor.
A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.Egyébként van egy hivatalos lenovo pdf, amiben szépen táblázatban van, hogy az nvidiás notik t410-től felfelé W520-ig a 4337 és 4338 dokkokban milyen konfigurációban tudnak hajtani több monitort: [link]
Aktív DP -> hdmi vagy vga átalakító kellhet, ha nem dp-s monitorra kötöd. Legalábbis az inteles grafika max 2 szinkronjelent tud adni, ami hdmi és vga esetén már kell, de dp porton aktív átalakítóval egyet lehet spórolni.
-
vikcsi
senior tag
válasz
RoboGuru
üzenetére
Most mondjuk, hogy jajj te szerencsétlen...

Ezzel a driverrel próbáld: 8.17.12.7554. biosban optimus gondolom engedélyezve van, habár ha csak a nvidiára váltod, talán akkor is jó lehet... de ez csak kettőre...
Esetleg dokkoló megoldás lehet 3 külsőre, főleg ha van benne hely vga-nak

szerk: ja most látom, h usb-s megoldás kellene... azt nem tudom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LOQ - Garancia+Biztosítás / Ryzen 7 7435HS / RTX 4050 / 24GB DDR5 / 1TB SSD
- Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,8-20GB RAM,SSD,szép állapot,Win.11
- Microsoft Surface pro 7+
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad E15 Intel Core i7-1255U/16RAM/512SSD/GeforceMx550/ FULLHD IPS
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.