- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #55419 üzenetére
Nekem MX-4 van. Nagyon bevált. Nagy különbség nincs szerintem az MX-2 és MX-4 között. Amelyik épp van a boltban az megteszi.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #55414 üzenetére
Ha nem akarod megbontani a gépet az AIDA-ban a megjelenítés/képernyő-nél a panel pontos gyári típusát meg lehet találni. Arra google-ben rákeresve a teljes specifikációt is. Ott fel van tüntetve az is hogy CCFL, vagy LED.
-
metal01
őstag
válasz
petyus_ #55393 üzenetére
Próbáld ezt:
1. Power off your laptop.
2. Disconnect AC adapter (if it's connected).
3. Take off the battery.
4. Press and hold power button for 60 seconds.
5. Release power button.
6. Put in back the battery.
7. Power on.Hacsak nem egyszerűen az akku merült le, és csak tölteni kell
-
metal01
őstag
Érdemes egy T400-ban 830-as Samu 128-as SSD-t 840-es 120-as EVO-ra cserélni? Van érdemi sebesség javulás szerintetek?
Más. x200-on a SU talál új BIOS-t, de nem tudja letölteni. Hogy lehet rábírni a frissítésre? A gond, hogy a gép nem eszi meg a 8 giga RAM-ot, valószínű a régi BIOS miatt.
-
metal01
őstag
Egy ismerősöm t61-e van nálam. A kijelzőjén van egy kis feketének látszó pont. Azt hittem pixelhiba de nem az. Körömmel lehet érezni, hogy picit meg van sérülve a panel. Kb. egy tűhegynyi az egész. De a fekete pont látszik. Annyira nem zavaró. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
metal01
őstag
válasz
maximilian4 #55249 üzenetére
Pont, hogy mSata-t nem tudsz, HDD helyére mehet 2,5-es.
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #55236 üzenetére
Vissza van minden csavarozva.Nekem ez annak a lyukacsos könnyített billentyűzetnek tűnik. Jobb oldalon hajlik csak, a vinyónál, és a backspace fölött. Ahogy néztem a vinyónál semmi nincs ami tartaná a billentyűzetet, azért hajlik be. Az NMB gyártmányú fasza, de ez nem az...
-
metal01
őstag
X200-nál lehet valamit kezdeni a könnyített billentyűzetnél hogy ne csattogjon, és süppedjen?
-
metal01
őstag
válasz
maximilian4 #55184 üzenetére
Itten van
-
metal01
őstag
válasz
maximilian4 #55181 üzenetére
Szedd le a System Update nevű szoftvert a Lenovo oldaláról, az feltesz neked mindent. Amit nem, azt ugyanonnan manuálisan is le tudod szedni, és feltenni.
-
metal01
őstag
Saját tapasztalatom az, hogy gyorsabb lett sokkal. T9900-al szemeztem még, az minimálisan a p9700-nál is gyorsabb, de nekem fontos volt az a szempont is hogy ne melegedjen, és ne fogyasszon a proci sokat. 35/28 TDP nem mindegy. A T-s procikat meg nem lehet annyira alulfeszelni sem. Ebben a kategóriában mindenképp a p9700 a jó választás.
-
metal01
őstag
Ha már szóba került az x200. Kíváncsiság kedvéért kérdezem. Mennyire normális az, hogy 3700-3900 rmp-en megy a venti 45 fokos legmagasabb hőmérsékleti értéknél? Természetesen minden Lenovo-s cucc fent van. PM-ben minden belőve. Azon felül hogy a venti max. rpm-en teker, még ütemesen akadozik is, közben az rpm is ugrál, valamint brutál hangos.
TPFC-al meg lehet fogni a ventit, de akkor is hangos, és melegszik a gép hamar.
-
metal01
őstag
Az SSD-k egyszer úgyis meghalnak.
Kíváncsi leszek, hogy milyen formában. Egyik napról a másikra, vagy rohamosan kezdi majd magát összeszarni. Nálam kb. 1,8 terra most az írás jelenleg. Eddig minden OK. Persze SLC jobb lenne biztos élettartamot tekintve, de franc se tudja. A TLC-hez és az SLC-khez képest a 830-as MLC-vel épp aranyközépúton vagyok
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #55108 üzenetére
Nem tudom igazából milyen logika szerint csinálja a dolgait a Windows, de szerintem egy friss telepítés után érdemes feltenni az összes Windows frissítést, és utána a SU. A SU által megtalált driverek úgyis felülírják azt amit kell. Bár lehet hogy nem. Én mindig is így csináltam, és megy minden...
-
metal01
őstag
válasz
tototos #55104 üzenetére
Az SSD-t szerintem ne koptasd az újratelepítéssel, de ha van egy másik vinyód, azon megpróbálhatod. Először a windows, utána közvetlenül az összes windows update, majd utána a SU.
De előtte én legóznék egy kicsit a régebbi switch driverrel. Hátha valamelyiket megeszi, és működni fog. Max. azt nem frissíted le ha feldobja az SU később.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #55098 üzenetére
Én mindig úgy telepítek Windowst, hogy telepítés után az összes Windows update-et felnyomatom vele, addig amíg talál bármit is. Utána megy csak a Lenovo SU. Így nem volt még driver problémám. Ha valami mégis volt akkor Driver Genius az adott driverre, és megy minden.
Akkor most megoldódott a dolog? Megy rendesen 60hz-en is a switchable is?
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
tototos #55058 üzenetére
Előfordul
Nem kell idegeskedni. Anno volt nekem is valami hasonló problémám. A SU az istennek nem akarta feltenni ami kell. Manuális telepítésnél meg error.
Azt hiszem akkor a Driver Genius mentett meg. Azokat a drivereket szedettem le vele amikkel gáz volt. Azóta OK minden.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #54968 üzenetére
Most megfüleltem. Tényleg van hangja, de szerintem annyira nem gáz. Nekem eddig fel sem tűnt. Azt nem tudom mennyivel halkabb egy 5400-as. Eredetileg az volt benne. De a csere után sem tűnt fel hogy sokkal hangosabb lenne. Majd ha lesz elérhető áron 500-as vagy 1 terrás SSD akkor csönd lesz a gépben
-
metal01
őstag
válasz
simonjoe #54955 üzenetére
Én smart-ra tettem. Ezek a beállításaim:
Level=40 0 // Level=104 0
Level=45 1 // Level=113 1
Level=50 2 // Level=122 2
Level=55 3 // Level=131 3
Level=60 4 // Level=140 4Ha gondolod átküldöm mailben az ini file-t, és kipróbálhatod. Csak felülírod a sajátodat, nyomsz egy restartot, és akkor már ez a konfig fog menni.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54951 üzenetére
50-60 fok között azért ne tartsd a procit venti nélkül. Oda be tudod lőni az 1-es vagy 2-es fokozatot a tpfc-ban. Az olyan 1800-2400rpm között van. Annak sincs még sok hangja, és vissza fog menni a hőmérséklet is. A tpfc beállítások mindenkinél szubjektívek, ki hogy, és mire használja a gépet. Nekem 45 foknál kapcsol be 1-es fokozaton a venti, 50-nél 2-es, 55-nél 3-as. Ritka az amikor a 2-es is bekapcsol egyáltalán. Leginkább 0, vagy 1. El lehet vele játszani. Valamint sokat dob a hőmérsékleten az is, ha a procit alulfeszeled. RMclock pl. Jópár fokot visszavesz belőle, és az akku üzemideje is megnő. P-s prociknál jól lehet alulfeszelni. Nálam p9700 van. A proci hőmérséklete átlagosan 40-45 között mozog. De nem titka amikor 40 alá megy.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54939 üzenetére
Fél vagy egy évente mindenképp megéri újrapasztázni a gépet. Rosszabb nem lesz tőle. Pár fokot mindenképp javul majd a hőmérséklet. Csak arra kell figyelni, hogy jó minőségű pasztát kell használni, ne azt a fehér szutykot. Én MX-2/MX-4-et szoktam használni.
A gap-pad-et is érdemes lenne cserélni, ha már elhasználódott. Emellett szoftveresen beállítani mindent amit kell: BIOS, Power Management, TPFC. Ha minden jól megy akkor nem fog melegedni a gép, és a venti is csendben lesz.
Természetesen a fentieknek csak akkor van értelme, ha maga a hűtés rendben van. Nem csapágyas a venti, a hőcsövek rendben vannak, stb. Ha fizikai a baj, akkor a komplett hűtést kell cserélni.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54867 üzenetére
Nekem a T400-am is 2 VGA-s. P9700 van benne. A venti alig megy. Ha bekapcsol akkor 1800-1900 rpm, de egy hangja nincs a gépnek. Szerintem első körben egy pasztázás kellene neki valami jobb pasztával. És kiporolni rendesen a ventit, és környékét. Ha nem segít akkor ha még gar. van a gépen cseréltetni a hűtést.
A TPfancontrol is sokat segít. Nekem is fent van. Belőttem egy skálát a ventinek, hogy mikor mocorogjon, mikor ne.
-
metal01
őstag
válasz
csubuka #54844 üzenetére
Nem konkrétan az a cél, hogy halkabb legyen a gép, ez csak plusz dolog. A lényeg, hogy a hűtésen lévő gap-padet (thermal pad), ki hogy hívja lehet helyettesíteni megfelelő méretű, és vastagságú rézlappal. Ettől sokkal kevésbé melegszik a gép (leginkább a VGA) és a venti sem teker annyit, és annyira. Azaz csendesebb lesz. Nekem kb. 10 fokot jelentett.
-
metal01
őstag
E-bayen 7-8k körül pkg-el együtt láttam új gyárit. Keress rá. Mobilról nem tudok linkelni :/
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #54828 üzenetére
Egy forintot nem ér az egész
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
metal01
őstag
x200-al kapcsolatosan lenne pár kérdésem: 8 giga ramot megeszi? A thinkwiki szerint max. 4. Illtve Sata 1 vagy 2? SSD-t milyen érdemes beletenni?
-
metal01
őstag
Szerintetek érdemes x220-at vásárolni? Vagy érdemes az x200-nál maradni?
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #54095 üzenetére
Nekem már egy ideje P9700 dolgozik a T400-ban. Sokat dob rajta
Van valami oka annak, hogy 840-est akarsz tenni a gépbe? Vagy 830-as már nincs a piacon? MLC/TLC. Mind a kettő SATA3, de ugye a T400/500 is csak SATA2. Sebességben van a 830/840 között különbség SATA2-n? Nekem 830 van, 128 GB-os. Elég jól muzsikál:
Milyen 2 TB-os vinyót szemeltél ki? Én is bővíteném már. Nekem jelenleg egy WD Scorpio Black 500 gigás van az SSD mellett, de már nem nagyon férek el rajta.
-
metal01
őstag
válasz
CharlieDrop #54004 üzenetére
Egy pesti boltban vettem anno. Egyszer már cseréltettem. Bevittem. A táskán belül van valahol egy kis fekete szalag, amin gyári szám, ilyenek vannak. Ezt visszaküldték a gyártónak a lefényképezett hibával. Mondjuk nem volt egyszerű menet, mert a bolt nem akarta nagyon vállalni a garanciális ügyintézést, mondván, hogy az az én dolgom. Adtak egy webcímet, ahol keressem ki, hogy mit akarok gariztatni, és írjak a megfelelő helyre. Ezt meg is tettem, de semmi választ nem kaptam. Visszamentem a boltba, és közöltem, hogy ez így nem fog menni, és legyenek szívesek intézkedni. Utána minden simán ment. Kb. 3 hét alatt meg volt a dobozos, gyári új táska. Kicsit oda kell lépni ilyenkor sajnos :/
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #53999 üzenetére
Osztom a véleményt, nekem sincs sehol matrica
-
metal01
őstag
válasz
ro_bert17 #54001 üzenetére
A hátsó része van kialakítva a laptopnak. Vastag béléssel, és alul egy szintén vastag párnázott (gumiszerű) alátéttel. Beférhet oda kettő is, de akkor a két lapos egymásnak feszülhet. Az előtte lévő fakkba is mehet egy másik lapos, csak oda érdemes tenni valamit az aljára.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #53959 üzenetére
Megvan a hiba. Nyáron volt kijelzőcserén a lapos, és nem dugták vissza a bluetooth-t rendesen. Pontosabban a modulon lévő papírt alágyűrték, és nem tudott rendesen érintkezni. Szép... De lényeg, hogy megoldottam.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #53956 üzenetére
Van led-je természetesen, de nem világít. Használtam is már régebben a bluetooth-t. Csak egy darabig nem kellett. Most meg sehol. A BIOS-ban a security/io devices-nál ott kellene lennie. Ki -és be lehetne kapcsolni. De ott sincs most. OS alól sem lehet elérni. Fizikailag purcant volna ki?!
-
metal01
őstag
Egy kis segítség kellene. Ritkán használom a bluetooth-t, most szükségem lett volna rá. Viszont nem működik. Fn+f5-nél nincs. Minden driver fent van. Gondoltam a BIOS-ban lehet kikapcsolva. Viszont a bios-ban az I/O-nál sincs egyáltalán a bluetooth. Mi lehet a gond?
-
metal01
őstag
Anno kérdeztem a gap-pad kontra rézlap dologgal kapcsolatban. Hajtott a kíváncsiság, úgyhogy nekivágtam. Az egyik ismerősöm csinált nekem egy rézlapot, színtiszta sárga rézből. 17x17 mm széles 1 mm vastag. Az Intel chipset-re ment a gap-pad helyére. Mindkét oldala meg lett kenve MX-4-el, tökéletesen illeszkedik is.
Gap-pad-el a hőmérsékletek: CPU: 42-45 C terhelés nélkül (böngészés közben). Terhelve 75-80 C (Prime 95). PCI: 45-55 C.
Rézlap behelyezése után: CPU: 35-37 C terhelés nélkül. Terhelve: 60-65 C. PCI: 40-42 C.
Azért elég sokat dobott a kis rézlap. Nem csak a PCI, hanem a proci is hűvösebb lett.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #53312 üzenetére
Suliban dolgozom, nálam ez nem nagyon kivitelezhető.
1 mm vastagra kellene pontosan nyomatni. Legalábbis a gap-pad pont annyi. Ha kicsit is vastagabb már feszít, ha vékonyabb akkor meg nem érintkezik. De láttam kifejezettem ilyen rézlapokat e-bayen, de nagyon nem érné meg a pkg. sem egy ilyen lapka miatt.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #53285 üzenetére
Nekem a PCI 45-50 között mozog. A proci 40-60 között terheléstől függően. ATI VGA-t nem nagyon használom. Lehet hogy majd megpróbálom valamikor a gap-pad helyett az "egy forintos" megoldást, vagy valami réz lapkát. Csak nem tudom hogyan kell polírozni, hogy jó legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest