-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #34643 üzenetére
...Most állt össze hogy mikor led-es gépem volt akkor mindig fájt a szemem. Valami villódzás félét látok, hasonló mint régen a 60hz-es crt monitoroknál...
Ezt vau-vau én itt elég gyakran, hogy a LED-es laptopokat használja a.....epilepsziás öreganyja, meg az, aki kitalálta, hogy 200Hz-en kell villogtatni a háttérvilágítás PWM-jét. És mégis sokan a LED-est preferálják. Meg lehetett volna azt csinálni 2-3-5kHz-re is, de nekik így tetszett. Mondjuk, minél feljebb nyomod a LED-es panel fényerejét, a kitörltési tényező miatt annál kevésbé látszik a villogás - illetve minimum fényerőn a leglátványosabb.Szerk.: ha nincs benne a webkamera, be tudod cinezni a helyére az AFFS panel hátulján rajtahagyott WACOM cuccot (csak egy részben széttépendő UDMA/IDE kábel kell hozzá), az X200 Tablethez való driverrel már nyomásszintérzékelést is tud, csak veszel hozzá egy X60T/X61T/X20#T/X220T/W70#-hez való tollat. (Én még (O)(C)(B)-től vettem, majdnem IBM-stock áron)
-
Gondwana
addikt
Új, bontatlan BOE-HyDis UXGA kijelző, vagy mi az, amikhez ilyen árakat írtál?
A 15"-hez való 2db (még szerencse, hogy nem egyet rendeltem, mert beszerelésnél az első eltört) fénycső volt anno 1700Din körül, ami azért 20EUR alatt volt már akkor is.
Ha 10.000HUF/óra az aranytalpas melós díja, akkor is meg kell, hogy álljon 25.000 alatt az egész csőcsere! -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #34496 üzenetére
Az új panel részeként is kapsz egy csövet, csak az inverterből kell kihúzni az előző panel csatlakozóját és az újét betolni a helyére. (Illetve a kijelző hátulján a szalagkábelt a helyén tartó ragasztószalagot lekaparod, a kábelt lehúzod, majd betolod az új kijelzőbe, a tartósíneket visszacsavarozod, 2-2 csavar a kijelzőpanelbe, 3-3 a hátlapba, és összeszerelésnél nem felejted ki a ThinkLight visszapattintását. Leírni bonyolúltabb, mint megcsinálni.)
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #34489 üzenetére
Röviden: nem!
Hosszabban: neked nem az a fő akadály, hogy amúgy ugyanolyan sorrendű, de 30pines csatlakozód van az X200s-ben, hanem szintén 40pines, de teljesen más sorrendben vannak az egyes lábak a panel elvárásaihoz képest (ha pedig belepróbálod és beküldöd neki a háttérvilágítás 12V-ját valamelyik LVDS ágon, akkor utána lehet meglepődni, ha az a panel utána valaha bármilyen körülmények között tud bármilyen képet produkálni. Ha olyan átalakítót találsz, ami a lábak sorrendjét variálja jóóól át, az már esélyesebb, de az nem így kellene, hogy kinézzen - vagy többrétegű NYÁK, vagy sok-sok tyúkbél/átkereszteződő kábelek. Ha pedig WSXGA+ kijelzős az X200s, akkor bónuszként a szalagkábel csatlakozója a kijelző alján van, nem a tetején, tehát még hosszabbtani is kell a drótokat. -
Gondwana
addikt
válasz
szmissz #34325 üzenetére
A zsanér nem része a hátlapnak, tehát amikor kivetted azokat a csavarokat, amik a zsanért a hátlaphoz rögzítik, akkor a hátlapot veszed le, illetve utána vakarod ki belőle az öntapadósan beragasztott antennákat. (Anno még az X31 idején volt olyan agymenésem, hogy mi lenne, ha csinálnék egy hátlap nélküli/átlátszó hátlapú kijelzős - tehat a backlight nem fogyaszt - X31-et. Állítólag Samsung cimkével gyártottak is ilyesmit.)
-
Gondwana
addikt
válasz
szmissz #34319 üzenetére
Kapásból fölösleges lépések - mi köze a kijelzőhöz?
1020 ExpressCard blank bezel” on page 86
1050 DIMM slot cover” on page 90
1070 PCI Express Mini Card for wireless WAN” on page 92
1110 PCI Express Mini Card for wireless LAN” on page 103
1150 Speaker assembly” on page 112
(az akkukivevés nem is írtam ide, mert nem fölösleges, de pl. egy LCD bezel assembly szertartásához képest tényleg jelképes)
A többinél meg van néhány, amit nem is tudsz külön csinálni, illetve aki kiszedi és szétszortírozza egy ilyen műveletnél a kábeleket, az meg is érdemli, hogy utána ismét fűzgélje a zsanérba. -
Gondwana
addikt
Amibe most épp beleszaladtak:
“Change is easy. Improvement is far more difficult” Dr. Ferdinand PorscheA hozzászólások is tanulságosak
In fact, Porsche did proof one more thing: going back the the classic, pragmatic and iconic design did not only bring them back, it did improve their business by a ridiculous margin and brought them to a position in the market nobody in the company had ever dreamed off.Várom az X240 - Second Editiont. (a méltó előd), addig ha guggolva is, de marad az X201 + T60.
-
Gondwana
addikt
Sic fuerit...
Így szopatta be az Acer (managernek álcázott trójai vírussal) a ThinkPad brandet... -
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #34220 üzenetére
Jogos, erre már más is felhívta a figyelmemet - az meg nem mentség, hogy volt már olyan is, aki azon csodálkozott, hogy szerbiai létemre mégis tudok magyarul. (Van még 2-3 dolog, amit valószínűleg hibásan tanultam meg - egyébként pofaleszakadás, hogy mennyire alulképzetten lehet valaki magyartanár a szabadkai gimiben / ez még az én tanáromra annyira nem is vonatkozik, inkább akik utána odakerülhettek)
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #34205 üzenetére
Azért a 20°C külömbség a CPU és a GPU között ilyen egybenhűtőnél nagyon gyanús!
Két eset lehetséges:
- Volt egy elég nagy széria, ahol rosszul volt betanitva a kicisájgaóccókiszkínai, aki szerelte össze a gépet, mert nem szóltak neki, hogy a hűtőről a gap-padről egy műanyag védőfóliát le kell húzni becsavarozás előtt
- illetve állítólag van néhány T60-as, amelyikben a GPU hőszenzor pont 20°C-kal el van kalibrálódva (nem a megfelelő ellenállású, ezért mér 20-szal többet)
Amikor újrapasztáztad, már tudni fogod, hogy mi is a helyzet.
(Infrás contactless hőmérővel, ha ki tudsz mérni ekkora hőkülömbséget a borda/hőcső ekkora rövidke szakaszán, akkor tegyél be oda egy hőelemet és töltsed róla az akkumulátort, ekkora hőkülömbség már termelne annyi delejt, hogy gazdaságos legyen) -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #34093 üzenetére
A különbség csak a hőcsövek hossza - már várom, hogy végre a T500 hűtő megérkezzen, hogy ahhoz képest is összehasonltsam. (Asszonypajtáséban a VGA linux alatt rendszeresen túlmelegszik újabban, oda megy a C2D borda de marad a jelenlegi ventillátora, a CD borda meg a C2D ventillátora meg megy a fiók aljára)
Basszus, 2007-ben vettem egy T60-at, lassan olyan szintű Theseus-paradoxon, hogy már csak a thinklight meg a zsanérok lesznek az eredetiek... -
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #33909 üzenetére
(Bluetooth = USB device)
-
Gondwana
addikt
válasz
Mathematics #33844 üzenetére
Az X201-be moddolt kijelzőmnél is adott ez a dolog - ügyesen kell kalibrálni. Aki elb.. és egy picit is ferdén tartja a wacom tollat, annak a széleken ki-be fog ugrálni (hol érzékel, hol meg nem). Röviden: kalibráció után, amikor leOKtad, rögtön végigpróbálon, hogy érzékel a négy szélen, majd szükség szerint újból kalibrálsz. Nálam van, hogy csak 3-4 nekifutás után sikerül elég jól.
Múltkor írtam a megzakkant Wacom-tollamról: tudtátok, hogy mi benne a nyomásérzékelő? Pofalekopp: 0.5mm x 1.5mm x 3mm gumidarab két elektróddal, a nyomás hatására változik az ellenállása, hőhatásra meg extrémen megváltozhat, tehát nyáron autóban felejtve könnyen megzakk. Szerencsére van a ceruzában egy trimmer, amivel hangolhatom a kezdő érzékenységét, ezzel tudtam visszahozni.
-
Gondwana
addikt
Újabb sírnivaló az új KillTheThinking billentyűzettel kapcsolatban: még valahogy elviselném a szigetes szerkezetet, még a 6-osblokk szétszórását is megszokhatnám, de basszush egy nyomorult virtuális numerikus billentyűzet nem fért már el úgy, mint régen?
ĆćČčĐ𩹮ž (ok, szláv kiosztáson megvan, de bal Alt+num262,263,268,269... amikor csak egy karakter kell) meg az idézőjelek (bal alt+num0132 vagy num0148) parasztnak, tanyára, az új ThinkPadeken már nem is hiányzik, jó mindenhova az inch-jel. -
Gondwana
addikt
válasz
LaptopSystem #33736 üzenetére
Nálam hasonló lassulást az intel AMT produkál, viszont kigyomlálni nem tudom. Amikor így beragad a boot, ha a kapcsolóval letiltom a WiFit, rögtön továbblép a desktopra.
-
Gondwana
addikt
Vörösödés = fénycsőöregedés. Csere-cső (amikor épp beszerezhető) kb. 10-30EUR között, viszont a munka-része a macerásabb: nem elég kiszerelni a panelt, szét is kell bontani, majd a régi fénycsőről lehúzni a gumikarika távtartókat, és visszaforrasztásnál nemelxseszni a drótok egymáshoz képesti szögét, mert külömben törik az üveg (akár összerakás után is elpattanhat ilyenkor a fénycső), ha idáig eljutottál összerakni már gyerekjáték. Anno T42-ben cseréltem, de most lusta vagyok visszakeresni a leírását itt, a topikban.
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #33658 üzenetére
Mer ugye a magyar úgy gondolkodik, hogy csomagba addmár olcsóbban haver, lehetőleg ingyen. Csakhogy sok idő van az összeszedésben, az idő meg pénz.
Pont ezért patkolgatom én is a T60-at, már kb. annyiba van, mint a Burj Al Arab. Majd a fiam megörökli, maximum nem értékeli (a ZX Spectrum+-szal együtt).
Tényleg, ha valaki lát jóárasított 15" QXGA panelt (vállalható szállítással), küldjön már egy linket! -
Gondwana
addikt
A leírt hiba nem feltétlen inverter, lehet, hogy csak kiégett a fénycső. (Tudtommal gyakrabban fénycső, ritkábban inverter, illetve ha inverter, akkor soha nem működik, ha viszont fénycsőhiba, időnként begyújt néhány percre, esetleg néha még vöröslik is egy kicsit a kép- IdTech gyártmányú IPS paneleknél volt gyakori betegség - ellentétben az LG-Philips IPS-ek fokozatos elhalványulásával)
Ha valahonnan tudsz próbára kölcsönkérni másik invertert, magad is kicserélheted - kb 3 perc csavaroznivaló.Szerk.: ha van valakinek elfekvőben X31 / X32 invertere, szóljon, tudok vele mit kezdeni!
-
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #33605 üzenetére
Wááá, pont most kellett behalni a wacom ceruzának, amikor meló van! Úgy döntött, hogy egy minimális nyomás mindig van rajta, tehát ahogy a kijelző közelébe kerül, máris katt.
(Melléktermék: nem reménytelen az ujjhegyrehúzós touch-vezérlő elkészítése a ceruza hátulján lévő radírból, kb. 5x3x20mm térfogatba belefér, amit csak ujjhegyre kell applikálni - viszont ezzel nincs nyomásérzékelés) -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #33603 üzenetére
A képen látszik egy PCB, aminek az aljánál egy fehér flatkábel megy a kijelző elejére. Ezt a kábelt kipattintod, illetve kell még egy tapétavágó/vékonypengés kés illetve több, mint 1m horgászzsinór (asszonypajtás gyöngyfűzőcuccaiban találtam 0.2mm-es dammilt, a célra tökéletes volt), hogy a kijelző elején lévő üveglapot, ami a fémkerethez van ragasztva kétoldalú ragasztószalaggal, levágd. Sniccerrel alávágsz, két ceruzára rákötöd a zsinórt és oda-vissza fűrészelős mozdulatokkal vágod el a ragasztót, arra figyelj, hogy csak minimálisan törjön meg a zsinór vonala az egyeneshez képest. Amit közben ráken ragasztót a kijelző antireflex rétegére, azt utólag könnyen lepucolod.
Elöl, az üveglapon van az ujjalnyomást érzékelő réteg, hátul a metalik fólia alatt pedig a ceruzás érzékelő, mindkettőt ugyanaz az elektronika vezérli. -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #33597 üzenetére
Igen, X201 AFFS moddolva, csak a kijelző előtti üveglap (touch) lett levágva, mert ha az marad, nem lecsukható a kijelző, a hátsó Wacom réteg maradt, be is lett kötve a webcam helyére. A napokban kezdett xarakodni, mintha elengedte volna az egyik flatkábelreforrasztás, időnként dob egy USB Device Not Recognized-et, de majd alkalomadtán szétkapom.
Szerk.: Mit értesz baj alatt? Bizonyos szempontból még akár gyári is - X200 Tabletben
A garancia miatt a szekrényben ül a gyári LED-es TN panel flatkábelestől, kb. 4-5 perc csavarozás visszapakolni - de ne legyen rá szükség! -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #33416 üzenetére
...Össze kéne fogni aztán hackelni bele valami mostani cpu alá alaplapot, az odab@szós lenne...
Adod itt nekem a tippeket, hogy hegesszek bele X201 vagy inkább X220 alaplapot... Mechanikailag elvileg még bele is férhet, majd rámozdulok a témára. (Mondjuk, az X220 az LVDS helyett már DisplayPorttal kellene, hogy kapcsolódjon az LCD-panelhez, ez az átalakítás már kicsit komolyabb hackelést igényelne) UXGA-val, T500-hűtővel tényleg besza...behu... gép lenne! -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #33317 üzenetére
(Legutóbb 210EUR volt egy hasonló gép Beogradból, dokkolóval, két töltővel, új Pana 6C akkuval, szinte új = 150nit kijelzővel - meg persze zúgós ventillátorral. Ez alapján a 70 sok. Ha viszont a jelenlegi itteni kínálatot nézem, nem annyira sok, persze, ha még nincs túl elgyengülve a kijelző háttérfénye. Egy ilyen gép jócskán túlélheti a korát - gyakran én is Remote Desktop kliensként használom a T60-at)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Minden új generációnál elmondják, hogy ez már a vég kezdete...
(Engem az vígasztal, hogy ezt eddig minden generációnál el lehetett mondani - azaz inkább a következő lesz a vég kezdete kicsit hosszabb nyüstölés után) -
Gondwana
addikt
(bár ez a palmrest x201-hez is használható, az mondjuk igaz, hogy nincs rajta led)
Tájékoztatlak, hogy téged (is, meg sokakat még szanaszét a neten) dezinformáltak ezügyben: mechanikailag alapvetően megegyezik, de amint megjelenik egy ujjlenyomatolvasó is, már nem: X200/X200s tudtommal - lusta vagyok pontosan utánakeresni 8pines konnektorral kapcsolódik az alaplapra, az X201-é viszont 16 vagy 18 pines. A touchpad nélküli is. -
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #33040 üzenetére
Gondolom, ismered már a gép belsejét látásból
A FP csatlakozója be van pattintva az alaplaba az AltGr alatt? Linux alatt lsusb jelzi? Mondjuk, működni éppen nem fog linux alatt az X200-ban használt típus, de azért látható, ha be van drótozva. Kábel megtörve még nem feltétlenül jelenti, hogy nem fog működni, viszont szerintem ki lehet mérni, esetleg másik USB portra átdrótozni egy széttépett 80 eres PATA kábellel.Én a TPM-et kikapcsolva tartom, annyira nem vagyok paranoiás (még), hogy külön encryption alatt tartsam a jelszavakat - de még eljöhet ez az idő is.
(Az intel AMT meg kifejezetten zavar: van egy-két dd-wrt router, amik mellett bekapcsolt wifivel 3-4perc fölé nyújtja a boot-időt, bezzeg, ha közben a hadware-kapcsolóval kilövöm a wifit, egyből beugrik a desktop, befejezi a bootolást) -
Gondwana
addikt
(Apropó X200: ha valaki kb egy hét múlva megszabadulna egy jóárasított példánytólt Budapest vagy Szeged környékén, nekem épp van egy megbízásom, hogy találjak egyet.)
-
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #32796 üzenetére
jah, exprss kártyánál az ami nem az usb-re épül, az a lassabb?
Elvileg a gyorsabb: USB elméleti maximum: 480Mbit/s, 1xPCIe elméleti sávszélessége meg közelebb van a 2.5Gbit/s-hoz.
(nálam konkrétan PCIe CF-olvasó, Jmicron JMB368 alapon, képes 60MByte/s olvasni, USB-nél meg a 31MByte/s már öjömbódottá) -
Gondwana
addikt
HDD Active Protection System - az a dolga, hogy ha mozog a gép, parkolja az olvasòfejet, hogy ne karcoljon bele a lemezbe. Szüneteltethető.
-
Gondwana
addikt
Heppiharminckétkàtmindenkinek!
=2^15
ùjabb ok az ünneplésre - mentem inni. -
Gondwana
addikt
(tudtàtok, hogy összesen eddig 82 hozzàszòlàst töröltek innen, a topikbòl?)
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #32745 üzenetére
Amikor 2012 közepe felé a PiciPuha víruskergetője álítólag még mindig csak egy magot támogat... Szerintem a CPU kihasználhatósága szempontjából fontosabb, hogy a munkát végző program mit támogat. Persze, a 2GB/program memórialimit szólhat az XP ellen, ami ki is használja ezt, azt Win7-en használom.
Szerk.: XP-vel 6h feletti netezés/képválogatás többször megvolt, amíg meg W7 volt rajta, az 5:30 is csak szűken jött össze. (Még X25M/80GB alapon)
Szerk2: drótos lan többet fogyaszt, mint a WiFi -
Gondwana
addikt
... és még kérdés, hogy egyesek miért ragaszkodnak az XP-hez? Nálam pl. a T60 XP/9c akku kb. fél órával tovább húzza, mint a Win7.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #32697 üzenetére
Kiindulásnak:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"A módszer adott, az EXE-t variálhatod (nálam először Operára lett cserélve, majd Far Managerre, de az X201-en már a SimpleTapot indítom vele.
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #32660 üzenetére
... kivéve ha ThinkPadja van, mert akkor talál hozzá egy Matrix Storage Drivert, ami egy IMSM vagy IRST vagy valami hasonló nevű folderbe szétdobja magát a C:\Drivers\Win alatt, ahol egy darab install.cmd-t kell lefuttatni, majd reboot közben BIOSban visszakapcsolni az AHCI módot.
-
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #32625 üzenetére
Az intel driverek háklisabbak mindenféle hegesztett overlay-funkciókkal, mint az Ati, de ezt már írták.
T60: véletlenül találtam egy belgrádi céget, akik úgy mellesleg Thinkpad-szervíz is, és adtak egy 4800 dináros (kb. 42EUR, ehhez képest amiket meg a neten találtam, többnyire USA-only delivery) árat komplett FRU 45N5492 hűtőre. (MX2 szintén úton van, asszonypajtás T60-jában nagyon melegszik a VGA, oda megy a mostani borda az ő eredeti ventijével)
-
Gondwana
addikt
válasz
!Overdose! #32391 üzenetére
Nekem egy komplett T500 CPU-hűtő kellene!
(Szerbiából hiába is vateráznék, inkább itt jelentkezz pvt, ha ki tudsz segíteni)Szerk.: Egy jobban elhatalmasodik a Theseus-paradoxon a T60-amon, ez a hűtő is erre kellene - most kapott T7200-at, viszont elkezdett kerregni a ventillátora.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #32200 üzenetére
inteléknek van valami flip-flop, pik-pak vagy mittudommár hogy hívják nevű roadmap-stratégiájuk, miszerint egyik generációnál gyártástechnológiát váltanak, akkor a másiknál architektúrában változnak többet - ugyanazon a gyártástechnológián, majd a következő generációnál jön megint a hasonló architektúra még szűkebb (tehát kisebb fogyasztású) litográfiával. Ez alapján én nem féltem az ivyket a melegedéstől normál körülmények között.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #32192 üzenetére
(2012-ben NAS-ozzon wifin akinek két anyja van! Mazzagos ethernettel 40-60MByte/s szekvenciàlisan nem eldobandò)
-
Gondwana
addikt
válasz
pappoliv #32132 üzenetére
(A szomszédom cserélné az picivel komolyabb erőművét IPS-es X220-ra, de még egy olyan ajánlatot se kapott, hogy esetleg valaki 900EUR-t adna érte. Ezek nagyon réteg-gépek, kevés embernek kell a 4 mag, rengeteg RAM, FullHD kijelző és hasonló nyalánkságok. Még a jóárasított X200s-eket is hetekig hirdetik néha.)
-
Gondwana
addikt
válasz
omiki57 #32126 üzenetére
Lenovo firmware-s wifi van a gépben, vagy cserélve lett? Ha utóbbi, akkor whitelist-mentesített BIOS-t kell keresned, azaz olyant, amelyik nem ellenőrzi, hogy Lenovo-approved-e a kártya. (ezt az FCC + plomba nélküli garancia miatt csinálják így)
Ha viszont eredeti a kártya, akkor a gubanc az intel driverével lehet, mert (báris nálam) többször tudott nagyon háklis lenni saját magára, azaz driverfrissítés címén uninstall után teljesen ki kellett takarítani a maradékát mindenféle dllcacheből, majd restart-reinstall-restart és működött.
-
Gondwana
addikt
válasz
felvono #32118 üzenetére
Nekem is van ilyen külső íróm, hasonló betegséggel: nem elég betolni az USB kábelt, ennek 3db USB port kellene, azaz gyakorlatilag még egy tápegységet cipelhetek magammal, ami ráadásul nem is borotvakábeles, hanem a bumszli háromerest csomagolják hozzá, persze a gyári tokjába a drive mellé egy rövidke USB madzag fér csak (meg néhány papírtokos rescue-lemez), a táp semmiképp.
-
Gondwana
addikt
...acer matrica aztán lehet menni a térre a neonlámpa alá villantani a backlitet.
Khmmm... Ez ugye, úgy indult, hogy frissen igazoltak egy nótbúkdivízsönmarketingdájrektort pont az Acertől, aki pedig vallási meggyőződésből tudja, hogy xarból sokkal többet el lehet adni, mint jó gépből (együk mi is, 1E18 légy nem tévedhet!)
Hiába ugyanazok a mérnökök, ha ezentúl mégse tankot, hanem fridzsidert kell terveznie, hát megteszi, vagy holnap hoznak mást a helyére - netalán pont az Acertől... -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #31697 üzenetére
Nem csak a csatlakozó, hanem az ODD 9.5mm magassága sem szabványos (vs. 12.7mm)
Ki keresett Lenovo ThinkPad Wireless billentyűzetet?
Mostmár van, de ilyen meg minek... -
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #31547 üzenetére
Asszonypajtás T60-ján volt ilyen gondom pár hónapja:
1.) Reset fingerprint data
2.) TPM kikapcs
3.) Security/IO alatt fingerprint kikapcs
4.) Gépet újraindít, bebootol bármibe, majd shitdown, és ekkor teljes áramtalanítás (akku is levéve) után...
5.) ...BIOSban Security/IO alatt fingerprint visszakapcs
és ekkor hirtelen az XP felismerte. A TPM-et nem eröltettem, nincsennek annyira titkosítandó cuccok a gépén. -
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #31542 üzenetére
(Láma' kérdés, mert biztos túl vagy már rajta, de hátha: BIOS-ban elfelejttetted vele a már benne tárolt ujjlenyomatokat? TPM Chip engedélyezve van, vagy tiltva? Csak mert ha engedélyezve, akkor 100%, hogy ez a kavarás forrása: tudja, hogy tárol ujjlenyomatot, de nem tud hozzáférni.)
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #31483 üzenetére
...Én azt vettem észre, hogy a LED-es kijelző jobban gyilkolja a szemem, mint a CCFL...
Meg lehetne oldani, hogy a PWM (pulsewidthmodulation) fényerőszabályozás ne 200Hz körül villogjon, hanem 4-5kHz körül, és máris kellemesebb lenne a szemnek - de macerásabb a vezérlése. Nagyon vigyáznak, hogy nehogy véletlenül egyszer legyártsák a tökéletes laptopot (vagy ha mégis, legalább ne dobják piacra)... -
Gondwana
addikt
Nemsoká új ThinkPad bejelentések várhatók.
-
Gondwana
addikt
X201-re van (működő!) whitelistmentes BIOS? (Egy 1.32-höz volt szerencsém - hanyagolandó, az aktuális 1.38-on alapulót még nem láttam)
Régebben már volt erről szó, hogy ebben az X200s jobb az X201-től.
Ami felpiszkálta a fantáziámat, az az X201 6 portos SATA kontrollerje! Ebből két drótvég megvan (Enter alatt a HDD-hely, meg a dock), még egy A+/A- B+/B- pár kellene, és mehet a gépbe akármilyen microSATA vagy házmentesített miniSATA akár pl. a modem helyére is
(Chaser már látott AFFS-es X201-et)
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #31396 üzenetére
Matrica: N-hexàn csodàt tesz (a ciklo-oktànt is benzin néven àruljàk, de eszembe nem jutna biciklilàncon kìvül bàrmit azzal mosni)
Szerk: @Thom: DVI szabvànyleìràs nem tartalmaz semmilyen audio leìràst, viszont ott van a dock oldalàn a koax SPDIF, inkàbb oda dròtozd a hangot.
-
Gondwana
addikt
válasz
yodamastah #31378 üzenetére
...Legalabbis a azt talaltam erreol a temarol hogy a lenovo driverrel tud rendesen alacsonyra a fenyero...
Ezzel kapcsolatban kérhetek egy forrást? (lehet pvt is) Egy ideje (amióta az X201-em megkapta az AFFS paneljét) keresem, hogy ténylegesen hol is tárolódnak az egyes brightness-lépésekhez tartozó % értékek, mert most nálam az 5/15 a 11%, alatta használhatatlanok az értékek, illetve a 10/15 is már lenn jár 28%-on, pedig itt még lehetne 40-45% körül.Tikaqkac: Kopott WASD X200s-en?
Az a 85% szerintem se kritikus 100% terhelésnél - báris nálam az X201 gyakran képes akár ez fölé is menni 100%-on, és még mindig van benne annyi, hogy 2.667GHz-re felugorjon ilyenkor is a TuborgBoost. -
Gondwana
addikt
Aki azt állítja, hogy külömböző az X200 és az X200s deknije, írjon be két FRU-t (44C9543 vs ???) és meg vagyok győzve. A WSXGA+ az más, az szerkezetileg közelebb áll a tabletekhez a 317 csavarhellyel és 49.5 bepattanófüllel, mint a hagyományos WSXGA, viszont most már állítom, hogy abban sincs rollcage!!!négy!!!!4!!! (A Toshiba panelnek nem része, a hátlap FRU-nak nem része, akkor hol van?
-
Gondwana
addikt
Jelentem, én vagyok az, akinek az SL9400 nem volt elég gyors (és még az SL9600 se lett volna), ezért váltottam X201-re. Lightroom, E6550@2.33GHz - 6-8sec, SL9400@1.86GHz - 4-5sec, i5-520@2.4GHz (Turbo elvileg 2.9-ig, gyakorlatilag 2.67-ig a 80fok miatt) - 2sec körül van csak a lapozás (Canon 7D, mRAW, 10MPix).
A WSXGA+ X20#s-ekbe ugyebár a CFRP LEGO-plasztika miatt kell a Mg-mászóka, de a simákban használt fémtető pikkelytextúrás merevítése nekem sokkal masszívabbnak tűnik.
T4#0s kijelző-problémákról volt itt nem túl rég szó - egy kis házibarkáccsal szerintem javítható: ezeken a kijelzőkön az elektronika, meg a do-not-touch cimkék alul vannak, az összes eddig látott esetben közös, hogy pont a szalagkábel fölött megy tönkre, ahol a háttérvilágítás tápja max. 0.1-0.2mm-re van csak "elszigetelve", ami túlvezérli az ezekhez a pixelsorokhoz tartozó tranzisztorokat (12V 200Hz - ezt már illett volna árnyékolni!). A kritikus részre a flatkábel fölé én tennék egy réteg alufóliát és egy vékony szivacsot - ennyi az egész!
-
Gondwana
addikt
válasz
r3dsnake #30821 üzenetére
Mondd, a Fn+F4-es SLEEP-et még nem próbáltad? (Amiket írsz, az alapján még nem - a Fn+F12 meg a hibernáció, ami létre is hozza magának a hibernációs file-t, ha előtte le volt tiltva, amit utána powercfg -h off-fal tudsz újra törölni)
(Amióta az X201-em kapott touchpadet meg ujjlenyomatolvasót, 1x vagy 2x használtam csak összesen a power-gombot. Lehet, hogy valahogy le is fogom maszkolni, hogy tányleg csak ujjlenyomatolvasóval lehessen bekapcsolni) -
Gondwana
addikt
válasz
zdanee #30770 üzenetére
...eszközkezelőben nem találom (illetve ismeretlen eszköz a Mini Card, de elvileg fent van a drivere)...
Khmm... Milyen driver van fenn? -
Gondwana
addikt
válasz
zdanee #30759 üzenetére
Már leírtad, hogy még nincs telepítve semmilyen tényleges drivered a Sierra Wireless kártyádhoz (amit egyébként tényleg hardveresen hálózatfüggősítenek - ehhez képest túlsó véglet a Gobi2000, amiben még firmware sincs, a driver tölti be, és választja ki hogy CDMA vagy GSM az alaphálózat)
Leggyorsabban úgy lépsz előre, hogy device managerben megnézed a hardware ID-jét (PCI VEN megy ilyesmi számok, amikre google tud már driver linket is dobni - én lehet, hogy Vista drivert keresnék, mert esélyes, hogy W7 drivert közvetlenül nem is írtak hozzá). Linux alatt persze terminálból egy lspci már kidobja (újabb 3G modemeket meg az lsusb listázza, mert nem PCI buszon vannak bedrótozva) -
Gondwana
addikt
válasz
Quaresma #30721 üzenetére
Fussunk neki még egyszer: legyen két monitor rákötve, de ne legyen dokkolón. Mire kötnéd a második külső monitort? (OK, léteznek barkács USB-monitor megoldások, de én hanyagolnám) Nem intelesekkel 2504-es dokkolón letiltott laptop-LCD-vel egy DVI meg egy D-SUB-kapcsolt monitor működhet, inteleseknél olvasam már ilyent is, meg olyant is.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
amargo #30511 üzenetére
Ami az X220-hoz van, az UltraBase, tisztàn akkuròl is megy. A T60 9c akkuval 2504 dokkolòn tàp nèlkül meg se nyikkan (àramszünetkor meg nekem lefagy)
X201 + UltraBase-ben HDD, akku 20% körül, 65W tàppal primer oldalon mérve 64W-ig ment fel. (Viszont ha kihùzom a gépből, az üresjàrati fogyasztàs 1W alatti, mert 0W-t mutat a mérőke) -
Gondwana
addikt
válasz
!Overdose! #30415 üzenetére
... és Rejtő - kimaradt a felsorolásból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest