- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
X200/X200s-ben mekkora nagyságú a gap-pad? Az vágom, hogy 0.5mm vastag, de nagyságra mekkora kell, hogy legyen? 1cm x 1,5 cm? vagy mekkora? Emiatt most nem akarom szétszedni a gépet, de ma találkozom a haverral aki tudna csinálni rézből ilyen lapkát. Párat legyártatnék vele, ha tudom a pontos méretet
-
metal01
őstag
A procira csak paszta szigorúan
A VGA-ra megy a gap-pad. 0,5 mm-s. Csak azt nem tudom, hogy mekkora széltében-hosszában. Az egyik haver megcsinálja tiszta rézből pöpecre, csak a méretek kellenek. Csináltatok többet is, ha van rá igény. A T400-ban az van amit ő csinált, és hibátlan
A ventit még mindig nem tudom, hogy mivel lehetne megzsírozni, hogy csendesebb legyen. Erre valakinek bevállt, működöképes ötlet?
-
metal01
őstag
X200/s-be milyen vastagságú gap pad kell? Az 1mm vastagnak tűnik. Illetve a ventit mivel lehet megolajozni, megkenni, hogy csendesebb legyen?
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #58160 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy PANTHENOL-lal kell a lábam kenni mert szenesre égeti, hanem, hogy átlagos használat közben normális-e az 50+ fok. Pl. szimpla böngészés közben. És hogy a PCI, és APS miért megy 50 fölé? 3500-3600 rpm-en (kettes fokozaton) azért már van hangja a ventinek. Pedig tök tiszta a gép belülről, ki van pucolva, újra van pasztázva stb... X200s-el kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, ezért kérdeztem.
-
metal01
őstag
Egy X200s-nél mennyire normálisak ezek az értékek?
SL9400, 1866-os proci van benne. Alul is van feszelve. Újrapasztázva. A proci felszalad 50 fölé is böngészés közben, de ha nyugiban van, akkor 43 körül mozog. A PCI, és az APS elég magas. 50 felé szalad. Mi lehet a gáz vele? Maga a hűtés haldoklik? Kettes fokozaton van hangja már a ventinek.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
X200/s tulajoktól kérdezem, hogy a palmrest mennyire fix nálatok? A jobb oldalon (saroknál) beton, nem lötyög, de a bal oldalon az express card slotnál a palmrest sarka egy picit (kb 1mm) lötyög, mozog. Ilyen ez alapból? Nincs a közelemben másik, hogy meg tudjam nézni. T400-nál tudom, hogy lötyög a palmrest a sarkoknál, de x200-nál?
-
metal01
őstag
Voltam egy számtech-boltban decemberben, ahol használtan árulnak TP-ket. A fazon szorgalmasan pucolászta a gépeket. Kérdeztem tőle, hogy mi az a palack amiből fújja rá a cuccot. Megfordította. WD40 bakker
Azt mondta évek óta ezzel pucolja a TP-ket. És hogy milyen szép tőle
Hát én nem próbálnám ki...
-
metal01
őstag
Kiesett egy billentyűm a helyéről. Hogy lehet ezt visszatenni?!
-
-
metal01
őstag
Létezik olyan, hogy x200-ban nincs rollcage a panel mögött?
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
t52042405ug #56480 üzenetére
Időközben feltettem egy Intel drivert, és úgy néz ki, hogy megszűnt a pattogás. De ezt a drivert is elmentem, hátha valamikor még kellhet
THX!
-
metal01
őstag
válasz
feketekkrcsn #56463 üzenetére
Igen, ez a helyzet. Időnként lefut az SU is, az is telepít valamit, meg a Windows is. Este megnézem, újrateszek pár driver-t. Ha nem megy akkor sem, akkor az egész Windows megy majd újra. Remélem megoldódik.
hito: Valószínű front. Júdeai Népfront vagy Júdea Népe Front. Valamelyik
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #56451 üzenetére
Annyira nem féltem, mert max. garban adnak egy újat majd. De már átlagosan 10-15 MB/s-el visszaesett a sebessége így is a kezdetihez képest. Mondjuk az l*fasz, de akkor is
Meg igazából nagyon nincs kedvem egy teljes reinstallhoz. Mindent visszatenni... Most minden OK, csak a hang baszakodik. Megpróbálok frissíteni egy-két vonatkozó drivert, hátha.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #56448 üzenetére
Nem csak net alatt ilyen a hang, hanem VLC alatti film közben is, és mp3 is pattog. Tuti valami driver lehet. A Winfos lefrissített valamit, azóta ilyen. Gondolkoztam már egy teljes reinstallon, de nem akarom az SSD-t nyúzni. Már egy is 1,9 terra van írva rá.
-
metal01
őstag
Írtam pár nappal ezelőtt az integrált hangkártyával kapcsolatban. Sajnos a probléma nem oldódott meg. Pattog a hang netezés, és film, zene közben is. Próbáltam drivert frissíteni de ua. Lehet, hogy a chipset is bűnös. T400 tulajoktól kérdezem, hogy van-e valami ötlet? Mi a tököt frissítsek vagy töröljek?
-
metal01
őstag
Mitől lehet, hogy pattog a hang T400-on? Conexant 20561 SmartAudio HD 4.92.10.0 driver van fent a Lenovo oldaláról.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #56146 üzenetére
Nekem egy ismerős csinált egy lapkát lemezgyárban.
Tényleg sokkal jobb lett a helyzet mint a gap-pad-el. Viszont az X200-ra még mindig nincs magyarázatom, hogy miért melegedik annyira. Idle-ben 43 foknál nem megy lejjebb, és elég hamar ugrik 50 felé. Már böngészés közben is. X-akták kategória szó szerint
-
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #56120 üzenetére
Remélem bírják még egy darabig. TP-n kívül nem szeretnék mást használni a jövőben. De ezek az új szériák... Ami volt már a kezeim között nagyon nem győzött meg. A 30-as széria szerintem nagyon gáz. Egy T430 volt nálam, aminek a kijelző bezelje egyszerűen fel volt válva. Olyan, mintha ragasztva lett volna. Azon kívül a palmrest is hajlott, és a fedlapot is be lehetett rendesen nyomkodni, amit a kijelzőn is lehetett látni azonnal. Nem jó az új irány :/
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #56115 üzenetére
Ezt a lehetőséget is ismertem
Lehet eljátszok majd vele én is.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #56118 üzenetére
Biztos.
Én nagyon meg vagyok most elégedve a T400-al. Fullos lett. SSD+1TB HDD, P9700, 8 giga RAM. Nem melegszik, és nagyon kussban van. Nem hallani a ventit abszolút. A HDD hiba is megoldódott amit írtam, csak újra kellett tenni az Intel drivert.
Csak az X200-al nem vagyok jóban. Kipucoltam rendesen, kapott új pasztát meg gap-pad-et is, mégis melegedik. Nem tudom mi a tök van vele...
-
metal01
őstag
Nekem is ATI-s a T400, csak kb. egyszer váltottam át Intelről. Nem használom. De ha jól emlékszem átváltás után az ATi-s GPU 45-50 fok között volt, a többi érték ua. mint amikor az integrált videó üzemel.
A GPU szenzor csak akkor van a listában, ha át van váltva OS alatt az ATI-s videóra. Tiltsd le a TPFC-ban a GPU-t, ha nem akarod, hogy amiatt pörögjön a venti.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #56097 üzenetére
Ezek az értékek szerintem nagyon szubjektívek, és gépfüggőek. Mindegyik lehet kicsit eltérően összerakva, más gyártmány a proci, az alaplap, azon a chipset, stb. Lehet más a hűtés típusa, más a pasztázás. A szoftverek, driverek is befolyásolhatnak ezt-azt... Ahogy írja itt több kolléga, náluk az x200 fagyasztóláda, nekem meg melegedik. Pedig frissen kapott MX-4-et, és új gap-pad-et.
A T400 nekem is kezdett melegedni valamikor nyáron. Akkor vettem a P9700-at. Szétkaptam a gépet, a hűtőről leszedtem a gap-pad-et. Az egyik ismerősöm lemezgyárban csinált nekem egy 1mm vastag rézlapot. Ment a gap-pad helyére. Kapott jó kis MX-4-et a proci is. Alulfeszeltem, és most ezt tudja, amit fent linkeltem.
Szerk: x200-am 43 alá nem megy idle-ben sem. Alulfeszelt pedig, és frissen pasztázott...
-
metal01
őstag
A T400-am (P9700) kb. reggel 9-től bekapcsolva. Jelenleg egy Opera fut:
Az x200 nálam nagyon nem olyan mint ahogy itt írjátok :/
-
metal01
őstag
Mitől lehet az, hogy az SSD-nél és a HDD-nél is a hardverteszt lefutásakor a SMART Short Self Test "Cannot Run"-al nem fut le? Valami driver hiba lehet?!
-
metal01
őstag
A T400-ban lévő Samu 830-as 128 gigás SSD-n csináltam egy benchmark-ot. 8 hónapja használom az SSD-t, kb.1,8 terra írás van már rajta. A sebessége átlagosan 10 MB/s-el esett vissza a kezdeti sebességtől. Nem érezhető meg ilyesmi, de ez normális? Az evidens, hogy az SSD az elhasználódás során veszít a sebességéből, de ennyi idő alatt is?!
-
metal01
őstag
válasz
Deniweit #55881 üzenetére
Nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e letiltva. Config/IO Port Access asszem. Ha nincs, akkor próbáld manuálisan leszedni hozzá a drivert a Lenovo oldaláról. Ha még így sem megy, akkor hardveres lehet a hiba. Nekem pl. szervizes kijelző csere után volt olyan, hogy nem ment a bluetooth. Lekaptam a panel elől a bezelt, és simán nem volt rendesen visszadugva a bluetooth a helyére...
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #55858 üzenetére
Dobok fel én is egy TPFC listát holnap. Nálam Kaspersky van fent. És alul is van feszelve a proci. Gyakorlatilag ugyanazokat pakoltam fel hajszálra az x200-ra mint ami a T400-on van, és ugyanazok a beállítások is. A T400 simán 35 idle-ben, ha terhelem sem izzad. Pedig az p9700.
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #55843 üzenetére
Én örülnék az ilyen értékeknek.
Nálam idleben 43-ig megy vissza a proci, lejjebb nem. és elég hamar felugrik 50 fölé. Klaviatúra terén másnak is van könnyített verziós? A backspace-nél és fölötte csattog-puffog rendesen.
-
metal01
őstag
Nálam is ua. a helyzet mint parkasz kollégánál. Melegszik az x200, és teker a venti. Ha a TPFC-t nem teszem fel 3700 rpm-en teker szinte folyamatosan. A ventit kipucoltam, újrapasztáztam a procit, és a helyzet nem nagyon változott. Idle-ben van amikor 43 fokig visszamegy a hőmérséklet, de van amikor úgy is felmegy 50 fölé. A beállítások teljesen ugyanazok mint a T400-amon. Az idle-ben 35-40 fok. Ha terhelem sem nagyon megy 50 fölé. Valami más lehet itt a difi. De mi?! Az x200-nál az aps, bus értékek is magasak. 50 fok vagy afelett. A T400-nál 35 körül. Nem tudom, hogy mi lehet a gond.
-
metal01
őstag
Az mitől lehet, hogy a WLAN ledje nem villog a panel alján, de wifi az van rendesen?
-
metal01
őstag
válasz
parkasz #55766 üzenetére
Fura ez. Mindenki mondja, hogy mennyire csendes az x200 meg nem melegszik. Az utóbbi időben egy pár egyedet sikerült megnéznem, és mindegyik hasonló mint az ami épp nálam van. Lehet hogy számít az alaplap típusa, a proci is más gyártású lehet egyes példányokban, passz...
De jó lenne tudni, hogy lehet-e valamit kezdeni ezzel, vagy inkább ne görcsöljön vele az ember. Ilyen, oszt' kész...
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #55744 üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek majd, hogy milyenek más x200-nál a hőfokok. Ha kikapcsolom a TPFC-t 3000-3500 rpm-en azért duruzsol a venti, és annak van hangja. A proci 50 fok körülre felszalad elég hamar. Filmezés közben 55 körül mozog. Az aps, bus, és a gpu van még 50 körül. Vajon ez normális ennél a gépnél? A T400-nál jóval kevesebbek ezek az értékek, de az ugye más kategória. Nekem csak ahhoz van viszonyítási alapom.
-
metal01
őstag
válasz
parkasz #55727 üzenetére
Nálam kb. pont ugyanezek az értékek és pár napja pucoltam a ventit és pasztáztam a procit. Valószínű x200-nál ilyenek a hőmérsékletek. Az aps, és bus szenzor értékeket én a TPFC-al ignoráltam, így azt nem veszi figyelembe. Keresd meg a TPFanControl.ini-ben az alábbi sort, és a no5 után vesszővel írd be a két szenzor nevét:
IgnoreSensors=no5,aps,bus
Indítsd újra a gépet.
Nálam így jobb a helyzet. 50 fölé nem nagyon megy sem az aps, sem a bus. Viszont nem zavarnak már be a venti rpm-nek.
-
metal01
őstag
Valóban elég szubjektív a dolog. Az SuperLFM, és az IDA mennyire érdekes dolog? Én nem állítottam be egyiket sem. Az IDA-hoz ha jól tudom valamiféle BIOS mókolás is kell, hogy működjön. Meg alapból ha nincs beállítva minimális az órajelveszteség is a max-hoz képest. Lehet, hogy nem így van, de valami ilyesmit olvastam anno...
-
metal01
őstag
Kissé összezavarodtam az alulfeszelést illetően az előző kommenteket olvasva. Nálam megy a Power Manager is, saját beállításokkal. A proci AC settings -> Highest, Battery Settings -> Lowest. Nem kavar be a PM az RMClock-nak, legalábbis én nem vettem észre.
X200-ban (p8600) az alábbi beállításaim vannak az RMClock-ban:
Ennél lejjebb már nem tudom vinni 9-es szorzónál, mert azonnal BSOD. A SUPERLFM és az IDA egyébként kell egyáltanán?
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #55638 üzenetére
Konkrétan már kellemetlenül forró tud lenni. A T400-as gépemnél teljesen normális, szinte csak langyos. Ezért nem értem, hogy a T61-nél miért forrong...
-
metal01
őstag
Adott egy T61-es gép. 90w-os az adaptere. Eléggé durván melegszik, de működik rendesen. Mennyire normális ez a melegedés? Nem tehet kárt az adapter a gépben?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #55435 üzenetére
Na örülök
Milyen procid van? Ha azt is alulfeszeled, még minimum 5 fokot az is jelent. Akkor meg még jobb lesz
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #55422 üzenetére
Jóféle cuccok mindenképp érdemes rá beruházni. Ha többször is akarod használni érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni úgy olcsóbban jön ki, és elleszel vele egy jó darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest