- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
T400 v. T500 majdnem, hogy mindegy, remek gép mind a kettő. A T400-ból sima igp-s volt nálam, talán a legcsendesebb gép ami létezik, még terhelés alatt is alig venni észre, hogy be van kapcsolva. A T500 is nagyon csendes, az dedikált vga miatt persze terhelés alatt azért hallani, de a kategóriában abszolút halk, az intel vga-t használva szintén hangtalan. A T400-nak előnye a kompaktabb méret, T500-nál meg ott van a nagyobb felbontás és erősebb vga illetve a display port. A W500-at is tudom ajánlani, lényegében ugyanaz mint a T500, csak FireGL vga-val.
-
audi100td
nagyúr
Van egy gyári, új ("0 km-es") magyar billentyűzetem X200(s)/X201(s)-hez és persze a tablet verziókhoz. Ha valakit esetleg érdekel, részletek privátban.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40564 üzenetére
"Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. "
Azért nincs OSD-d, mert sikertelen volt a system update általi telepítés, a végén ki is írja, velem is ugyanezt játszotta W500-nál. Szedd le külön a PM drivert.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Apollyon #40559 üzenetére
Por leginkább a hűtő lamelláiban, valamint a ventin szokott összegyűlni, érdemes finoman lefogni a ventit és alaposan kifújni. A levegőt a gépház aljáról szívja a szellőzőrácsokon keresztül, ezeket érdemes lehet még átnézni, illetve a keyboard bezel-nél is van egy szellőző bal oldalt, bár ezeken a helyeken annyira nem szokott összegyűlni a por, emiatt darabjaira szedni szerintem nem érdemes, hacsak nem melegszik túlzottan. Esetleg egy friss pasztázás is ráférhet ha eddig nem volt még leszedve a hűtő.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40550 üzenetére
Az a 3.x nem BIOS, hanem valami utility, ez maga BIOS: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40543 üzenetére
Innen le tudsz szedni minden drivert, BIOS-t, utility-t: [link] (BIOS win alól kényelmesen flashelhető)
de a drivereket gyorsabb system update-tel felpakolni, amit kifelejt azt érdemes csak külön letölteni (általában PM driver, Intel AMT)
a "kék" gombhoz a Toolbox-ra lesz szükséged, de már nem elérhető a lenovo honlapján, innen tudod pl. leszedni: 32bit, 64bit (feltöltöttem mediafire-re, az eddig data.hu-s link nagyon lassú volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40540 üzenetére
Valami csak van sutszi kommentjében, hiszen a Win8 alapból nálam is 3650-nek látta és a hivatalos driverrel "lett belőle" FireGL.
Az a gyanúm, hogy maga a chip ugyanaz és a BIOS-ból kap valami infót az illesztő program. Tudtommal az asztali FireGL/FirePro kártyák is sima radeon chipekre épülnek, csak más BIOS-t kapnak illetve hozzá való drivert, de nem akarok hülyeséget mondani.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40533 üzenetére
akkor erre lesz szükséged: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40527 üzenetére
Ha garis a gép, nem biztos, hogy lekapatnám vele a hűtést.
Nehogy már ennyire bonyolult legyen utánajárni egy ilyen dolognak, elég megnézni gpu-z-t vagy aida-t. Az 512MB RAM már elárul mindent, azt is hogy nem telepített drivert-t. Ami azért is gyanús, mert írta, hogy csak eszközkezelőben ment frissítésre, ami valljuk be nem sokat ér.
cassius.clay: milyen rendszert telepítettél?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40524 üzenetére
Sajnos nem, rengeteget túrtam a netet emiatt és (úgy tűnik) eddig nem sikerült senkinek.
"Ha garos a gép és egész biztosan 3650 van benne sztem jogosult vagy egy W500 lap cserére."
Nem tudom milyen rendszert használ az illető, de erős a gyanúm, hogy egyszerűen nincs feltelepítve a switchable graph. driver, ami tartalmazza a megfelelő vga drivereket is. Win8 alatt nekem is 3650-nek látta addig. Gondolom maga a chip ugyanaz, csak 512 RAM-ot kapott és más illesztőt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Adrian Mole #40504 üzenetére
Ha számlád is van róla, akkor meg egyértelmű a dolog, a gépre 3, töltőre 1 év gari van.
smartservice-zel venném fel a kapcsolatot (ha Bp-i vagy), biztos vagyok benne, hogy gyorsabb mint a bolton keresztül.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40491 üzenetére
kb leszarom kategória
fi:zi'k: Nem jut eszembe a kollega neve, de akitől eddig vettem már vagy 3-szor, mindig eredeti FRU-s zacsit küldött, azaz gyárit.
szerk: megvan, és 2 van benne, rosszul emlékeztem, de én csak a soft rim-et szeretem használni, szerencsére pont az benne van a csomagban
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40478 üzenetére
Nem. Meg lehet bontani a gépet, persze nem bárhol, vannak CRU alkatrészek (=Customer Replaceable Units), mint pl. a HDD+takaró, palmrest, RAM, billentyűzet. A géphez tartozó manualban fel vannak pontosan sorolva.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40474 üzenetére
Teljesen mindegy milyen op.rendszer van a gépen, akár HDD nélkül is beviheted.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40472 üzenetére
általában 1-2 dolgot manuális kell még telepíteni
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #40468 üzenetére
Fényesedés a normál használat nyoma, ilyen okból kifolyólag tuti nem cserélnek alkatrészt. Zsanért szerintem csak akkor ha van megnövekedett holtjátékai is, vagy nem tartja rendesen a kijelzőt.
-
-
audi100td
nagyúr
Dell E6500-ból vajon át lehet műteni a kijelzőt T500/W500-ba?
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #40445 üzenetére
Framedrop eddig nem volt szerencsére, úgy egy órája tolja, de soha nem voltam hc gamer.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #40376 üzenetére
Mondjuk azt vettem észre, hogy az Opera néha elég érdekesen viselkedik SSD és kikapcsolt lapozó fájl mellett, hajlamos akár 20-30 mp-re beakadni. Többféle SSD-nél feltűnt már, mindig 8GB RAM volt mellette. Lehet nem az SSD számít, hanem HDD-nél is ilyen, ezt most hirtelen nem tudnám megmondani, de a lapozó fájllal összefüggésben van az biztos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40372 üzenetére
egy fokkal jobb mindenképp
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40368 üzenetére
Sajnos csak ugyanazt tudom mondani, mint Peter M, az egyik leggyengébb panel amit valaha láttam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #40357 üzenetére
pocsék
az 1680x1050-es türhető
FHD W510-et keress ha fontos szempont a jó kijelző
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #40327 üzenetére
Hm, ez érdekes, és biztos, hogy gyárilag is ilyen volt?
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #40294 üzenetére
Nem akarom lehúzni, de szerintem ez úgy lett "összekukázva", fedlap pl. X201-ről való, mivel hiányzik róla a lenovo logo, a RAM fedél is cserélve lett elvileg. Nem gáz egyébként, csak a bolt nevében ilyen gépeket nem árulnék, nem tesz jót az ő hírnevüknek sem, főleg, hogy egyedi kívánságaid voltak, erre nagy ívben tojtak az egészre.
-
audi100td
nagyúr
válasz
werszomjas #40247 üzenetére
Ilyen felhasználásnál olyan szempontból hátrány az ATi vga, hogy feleslegesen többet eszik a gép, így kevesebbet is megy akkuról, esetleg +hibalehetőség, de azért elég megbízható gépek ezek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
werszomjas #40242 üzenetére
T60-ből van GMA-s és ATI-s változat is (X1300, X1400), de egyiknél sem szabadna szaggatnia egy divx filmnek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mutyuru #40194 üzenetére
Szerintem erősen túlzóra sikerült ez a kritika, 90%-ban nem tudom alátámasztani amit írsz, volt T510-em és T500-am is, de vegyük sorra:
"design nagyon leegyszerusodott - hianyolom a sok szep villogo jelzest"
Abszolút ízlés kérdése, szerintem korábban volt pár felesleges LED, érthető, hogy kicsit kigyomlálták, talán 1-2 maradhatott volna még, bár hiányérzetem nincs ezzel kapcsolatban.
"muanyag gagyi fajta es ugy nez ki, mintha mindjart torne"
Egyáltalán nem volt ilyen érzésem, sőt minőségre nekem egyértelműen jobbnak, masszívabbnak tűnt az elődnél. A T500 inkább recsegős/nyekergős, de az sem vészes. Ami viszont feltűnt, hogy izzad rajta a tenyerem, ami valóban nem pozitívum, szóval a tapintása jobb/kényelmesebb a T500-nak.
"nehez"
Pedig könnyebb mint a T500, 9 cellással nyom kb annyit mint a T500 6-ossal.
"billentyuzet indokolatlanul osszenyomoritott, holott meg boven lenne hely - sokszor felrecsapkodtam gepeles kozbe, ami nagyon idegesito. Tudom a hangszoronak ott a helye, de mehetett volna mashova."
Pár óra alatt meg lehet szokni, hogy sűrűbben vannak a gombok, de utána már nem fogsz visszavágyni a régire, szerintem a legjobb klavi ami valaha notebookhoz készült.
"touchpad szamomra egy kin volt kezelni, sokszor nem erzekelte, amikor iranyirani probaltam"
nekem ez is jobban bejött mint a régi, jobb a tapintása, a felülete is nagyobb, igaz egyiket sem használom gyakran, inkább a pöcök
"szallithatosaghoz pedig egy '90es evek elejei aktataska (amibe a portasok es gyari munkasok utobb szendvicset hordtak) szuksegeltetik"
ezt végképp nem értem, nem is tudom másképp értékelni, mint szimpla hülyeség
"Tobbi jobban sikeredett itt gondolok az 520ra pl?"
T520 felépítésben szinte egy az egyben egyezik a T510-zel.
-
audi100td
nagyúr
Nem cserélné el esetleg valaki ujjlenyomat olvasóval rendelkező T500/W500 palmrest-jét sima verzióra?
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Nem alul van elszigetelve, hanem érinti a légáramlat. Úgy általában elmondható a TP-ről, hogy elég jól ki van találva milyen irányban halad át a levegő a gépházban. Az új 30-as szériánál vannak gondok a hőelvezetéssel, de inkább más okból kifolyólag, egyszerűen kispórolták az anyagot a hűtőbordából. Zavaró wifi melegedés egyébként egyetlen szériánál van tudtommal jelen, az X60(s)/X61(s)-nél.
-
audi100td
nagyúr
"Illetve 5100-as intel wifi-m van, melegszik mint az állat... Ezzel lehet valamit kezdeni? Nincs másik típus ami nem melegszik?"
Nem kötekedésből, de szvsz annyiról van szó, hogy egyszerűen nem elég átgondolt a hűtőrendszere a gépednek. A HP ilyen téren közelébe nem ér (főleg az akkori) Thinkpadnek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kassadin #40052 üzenetére
Én T410-et is megfontolnám, az i5-ös proci jóval nagyobb lépcső, 100-110-ért is ki lehet már fogni kisebb keresgélés után, egy SSD-t persze érdemes beszerezni. A T400 legnagyobb előnye, hogy kb. a legcsendesebb TP amit kiadtak az utóbbi néhány évben, legalábbis az GMA-val szerelt verzió mindenképp, meg elég jól össze van rakva.
t52042405ug: foobar2000-et is érdemes lehet kipróbálni, ha még nem volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
t52042405ug #40047 üzenetére
Jelentsd be a hibát a smartservice-nél, akár screenshotokat mellékelve, biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #40005 üzenetére
Én mindig az intel honlapjáról szedtem le, vagy a lenovo-ét (ezek szerint ez volt a hiba) és vagy 2 éve "megszoktam" már ezeken a gépeken, hogy ilyen. Nem tépkedtem a hajam mivel azt hittem ez normális, aztán most olvasom, hogy egyeseknél csak W8 alatt. na mindegy...
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #40002 üzenetére
Ha nem is fél percet, de 15-20 másodpercet legalább, pont úgy mint W8 alatt...
Különbség csak a wifi tálcaikon viselkedésében volt, W8 alatt hiába mutatta az első pár másodpercben, hogy csatlakozva van a hálózathoz, nem nem volt valójában kapcsolat.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #40000 üzenetére
Nálam az összes eddigi 5300 AGN wifis gép ugyanígy szarakodott Win 7 alatt, szerinted poénból írtam le? Azért tök jó, hogy ami nálad nem probléma, másnál csak azért lehet az, mert hülye.
-
audi100td
nagyúr
X61s-nél nem lehet valahogy W7 x64 alatt fingerprint software-t telepíteni? Sajnos 2007-es Vista verzió a legfrissebb és az is 32 bites.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39993 üzenetére
Nem csak az X-eket érinti, X61s 4965AGN csatlakozik egyből, W500 5300AGN meg itt szórakozik velem. Csak a wifi karin múlik, meg persze a driveren mint kiderült.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #39986 üzenetére
"mert elég idegesítő, a sleep utáni wifi bug."
Nem egészen értem ezt a bugot, sleep után nálam W7 alatt is 10-15 mp míg feléled a wifi, 5300 agn esetén. Nem mint ha nem lenne zavaró.
-
audi100td
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #39941 üzenetére
Én nem kifejezetten a fedélre gondoltam, hanem pl. az EliteBook-nál volt divat a palmrestet aluval borítani aminek abszolút nem látom az értelmét, túlzottan rideg, arról nem beszélve, hogy felesleges súly, nehezebbek is voltak rendre a konkurenciánál. A fedélnél leginkább az a hátránya, hogy nagyon érzékeny a karcokra. A Thinkpad-nél éveken át az egész fedél al-mg ötvözetből készült, ami kapott egy gumírozott bevonatot. Ez ma már csak az X230-nál van asszem így, a T/W szériánál már carbonnal erősített műanyagot használnak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #39938 üzenetére
Nem feltétlen, mert elasztikusabb, ebből kifolyólag lehet csak horpad de nem maradandóan, ha komolyabb a fizikai behatás persze elreped vagy törik. Viszont megvan az az előnye, hogy ebay-en tucatjaival lehet kapni ThinkPad-hez burkolati elemeket és nem is kerülnek sokba. Míg Dell/HP-hez alig van valami. Arról nem beszélve, hogy a fém hideg tapintású, ezért sem szeretem. Csicsának persze jó, már akinek erre van szüksége.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
dabgergo #39851 üzenetére
"Csak mert mindenben magasan ráver a t530-akra "
A hardveren kívül szinte mindenben alulmarad, ugye tudod, hogy ez a gép full műanyag belülről? Az optikai meghajtó fixen rögzített és talán msata sincs benne. A lenovo T szériának az E6xx0 a Dell megfelelője (jelen esetben E6530), persze ez meglátszik az árcédulán is.
A Vostro a ThinkPad Edge szintjén mozog, ha kell az erős hardver lehet inkább utóbbit választanám, tesztek alapján a kategóriában a legjobb a billentyűzete és legalább kinéz valahogy (ízlés kérdése). Én személy szerint biztos nem adnék ki ennyit egy Vostro-ért (Edge-ért sem), hiába az erős hw, de te tudod persze.
-
audi100td
nagyúr
válasz
subidu #39725 üzenetére
Az, hogy a gép burkolatának vagy 70-80%-a fém ne is zavarjon. Teljesen rendben van ez így, ha sehol nem lenne játék berepedeznének a műanyagok a mechanikai feszültségtől, volt is rá példa bőven X200/X201-nél. Amit nem lehúzni akarok, de lehet pont emiatt választottak rugalmasabb anyagot az újabb szériáknál.
De ha zavarnak az ilyen dolgok miért nem veszel EliteBook-ot, az kívül is fém, van is súlya rendesen.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #39723 üzenetére
cserébe az alsó és felső burkolat al-mg
ez a kivitelezés talán még jobb is, nem tudom
Gondwana: ebben is van valami
-
audi100td
nagyúr
Ez is jellemző egyébként, én is észrevettem, hogy elég nagy a szórás az illetszések terén. Lehet túl nagy toleranciát hagynak az alkatrészeknél a gyártás során és van ahol ez jobban, van ahol kevésbé jön elő. Az én T500-amnál is recsegett a palmrest mindenhol, valaki meg hozott egyet hozzám bill. cserére és semmi, most vettem egy W500-at, ami valahol a kettő között helyezkedik el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Windows 11
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest