- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Mysoft-nál 316K-ért adják az alap konfigot. 1 hete rendeltem onnan...
A kezdeti buzulás után a helyére került minden program a 8.1-en. Megy mint a zsírozott villám... Minden működik, csak ezt-azt kézzel kellett bekurblizni. Szerintem fasza gép.
40-es helyett választottam. Nem tökéletes, de jóval kevesebb vele a probléma.
-
MrSealRD
veterán
Hiába próbálunk meg segíteni neked nem fogsz örülni... Pedig maximális jó szándékkal mondom.
1. Ez Thinkpad topik
2. Amit venni akarsz, az olcsó hús aminek híg a leve és olyan környezetbarát, hogy garancia után 2 nappal lebomlik.
3. Vásárolj inkább megbízható eladótól garanciával, használt üzleti gépet, pl THINKPAD-et. Mert azzal rosszul nem járhatsz... -
MrSealRD
veterán
(#70765) Tikakukac : Ne már...ennyire nincs jelentősége?! Hát az gáz... Mindegy is, mert nem érint. Csak ha már bedobtad a lehetőséget gondoltam megkérdezem.
(#70766) Tim82 : Bármire!!
-
MrSealRD
veterán
A szoftveres résszel jelen pillanatban is küzdök...google pörög mint a szotyi...
A kamerás részre úgy tűnik meglesz a megoldás csak ez is eléggé elcseszett...
Szóval amikor a kamerát bekapcsolom akkor a zöld led elkezd világítani. Eddig okés. Azért nem ad képet mert defaultból PRIVACY módban van. Azért, hogy a csúnya hekkerbácsi ne nézze a pucér seggem...f@sza.
De a legszebb, hogy a Lenovo Settings amivel az a PRIVACY mód váltható normálra, az csak és kizárólag Microsoft Account-al tehető meg, mert ez egy METRO APP. A jó édes anyukáját a Lenovo-nak de tényleg... le tudnék menni tajparéj szintre de inkább levegőt veszek és valahogy felteszem.
-
MrSealRD
veterán
Azért kezdtem érzeni a szoftveres hanyatlást itt a 30-as szériánál. Anomáliák sorozata...
Win8.1Telepítés délelőtt SU-val driverek. Kamera oké. Később teljesen más okból újrahúztam a rendszert, aztán hirtelen a kamera már nem ad képet. Első keresésnél a google olyan TP fórumokat dobott, ahol leszedték a bezel-t és lehúzgálták a kamera szalagkábelét, majd vissza. Így javult meg. Ez kb abszurd kategória.
Azóta már kétszer újraraktam az egészet 0-ról, de ugyanúgy nem megy a kamera.
Érdekesség, hogy Integrated Camera Driver for Win8.1 telepítve.
De van itt a listában egy Sunplus Integrated Camera Driver ami meg nem nem megy föl mert azt mondja nem talál hardver.
Eszközkezelőben amúgy látszik az Imaging Devices részben az Integrated Camera és telepítve van.Van valakinek megoldása a kamera életre lehelésére?
2. System Update-el mindent feltoltam. Erre 5 eszköz is volt az eszközkezelőben ami nem lett telepítve.
Elkezdtem kézzel telepíteni azokat a cuccokat amikről láttam, hogy fent van a driver listában, de nem az SU nem dobta fel. Így már csak kettő maradt.
Első: PCI Serial Port
Második: PCI Simple Communications ControllerMi a módszer arra, hogy kiderítsem mi a fene ez a két jószág, és milyen driver kell nekik?
Majdnem lemaradt a legjobb.
3. Fn+F5-re nem jön fel a képernyőre a kis ablak ahol kapcsolgathatom a vezetéknélküli részleget...Hanem elkezdi kapcsolgatni...aztán majd találjam ki, hogy most éppen mit kapcsolt ki meg be...
Fn+F6-ra meg közli, hogy valami Lenovo Settings program nincs installálva...ami nem is létezik...
Szóval ez is mi?
Előre is kösz.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #70701 üzenetére
A száraz technikai adatok alapján tényleg jó...Bár nehezen lépnék ki a TP-k adta komfortzónából...Bár a gép nem nekem lesz, hanem a páromnak...ő meg lehet, hogy jól kijönne a HP-val is. A lényeg, hogy az1280-as felbontás maradjon, meg kéne valami diszkrét kártya, hogy tudjunk LAN party-kat tolni...
Folyamatosan szondázom a piacot, de mindig elkeseredem, mert az amit konkrétan keresünk az nincs...mire oda jutunk lehet már a t420 jó áron lesz...
-
MrSealRD
veterán
(#70695) Tim82 : Köszi. Ott is nézelődöm akkor.
(#70696) dying_star : Ezek szerint ezért tűnik sovány előrelépésnek a HD3650-hez képest az NVS3100?
-
MrSealRD
veterán
(#70692) Francia91 :Kösz az info-t. Egyetértek amúgy a kijelzős dologgal.
(#70693) Aggregátor : T530 az áldozat. Úgy tettem fel mindent. Első indításig jo volt a PM Manager is. Csak aztán másodikra megdöglött. Onnantól kakukk.
-
MrSealRD
veterán
Bóklásztam az aprón és találtam egy ilyet: [link] A paraméterek megfelelnek. A kérdés, hogy szerintetek ez ér ennyit?
Én inkább 60-65-re gondolok reális árnak. Természetesen a hirdetés alapáráből a HDD nélküli verzióra gondolok.
-
MrSealRD
veterán
Jól látom, hogy win 8.1 alatt problémás az access connection és a power manager..?!
Egyrészt hivatalosan a Lenovo szerint nem supported. Felttem ugyan win7 kompatibilitási módban, de a PM Manger egyszer tudodd elindulni. Másodjára már kifagyott folyamatosan.
-
MrSealRD
veterán
válasz
kraftxld #70621 üzenetére
Sikerült megcsinálnom. Egyelőre a windows aktiválást fejeztem be, de a driverek is jönnek holnap...
Annyit elszúrtam, hogy a HDD-re ráküldtem még előtte a win8-as recovery lemezeket...na az szépen feltette a win8-at. Cserébe lezúzta a win7 recov partíciót...
Ha egyszer NZ-re utazunk akkor a vendégem vagy egy üveg jó borra.
-
-
MrSealRD
veterán
Valaki dobjon egy mankót legyen szíves, mert ilyen fél windows fél lenovo problémám van.
Szóval a helyzet.
Win7 előtelepítve a gépen. De adtak hozzá Win 8 Pro recovery lemezeket. 4-et összesen. Két párba rendezve. Egyik pá Win 8 Recov Media for Win8 Products névre hallgat. A másik pár Operating System Recovery Disc
Win 8 Pro (OEM Activation 3.0 Required)Ja windows kulcsot sehol nem találtam...
Szóval ez most hogy a bánatba működik?
Win 8-at szeretenék feltenni, ez lenne a cél, tisztán legálisan. Hogyan tudom ezt megoldani?
-
MrSealRD
veterán
T530 kézben...elindítottam, nyomogattam...most a melót akartam csinálni majd telepítés meg egyéb dolog később lesz...szóval csak az alap fizikai paramétereit hasonlítottam ahhoz a T61-hez amiről most is írok...
A 16:9-es kép miatt kicsit tepsibbnek néz ki. Egyébként ugyanaz az apróbb külső jegyeket és port elrendezést leszámítva.
Ami a tartósságot illeti, biztos nem mindenki ért velem egyet, de érzem olyan masszívnak T530-ast mint a t61-et. Lecsukva a tetejét ennek mindkettőnek elég nehéz nyomkodni. T61-nél mintha hajszállal keményebbnek tűnne... Belül is hasonlóan a helyén van minden.
A beviteli részleg erősen megszokást igényel.:
Billentyűzet: Tudjuk amit tudunk...a gépelési élmény remek. Az elrendezést viszont szokni kell.Touchpad: Érzékenység meg default élmény jó. Engem kicsit zavar a redős felület. Tudom, hogy kopásveszélyes. De annyira nem ráz a hideg mert amúgy sem használom gyakran.
Trackpoint: A pöcök jó. Szerintem olyan mint volt. Egyből ugyanúgy drifteltem vele... A hozzá tartozó gombok már szokatlanok voltak, a méret és forma miatt.
Az illesztések összességében rendben vannak...Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni akkor nagyítóval ki lehet mutatni, hogy van némi rés...de ennyi a t61-ben is van.
A 9 cellás akku ennél is lötyi...ez feature nem bug.
Ha egyszer sok időm lesz, lehet írok róla valami tartósteszt és költözés jellegű dolgot...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Francia91 #70488 üzenetére
Szóval Driver Genius-al...lehet rászánom magam majd egy ilyenre...Elvileg szerdán jön a T530...tartós teszt lesz remélem.
Elvileg jár hozzá Win8 Pro...Driver ügyileg a 30-asok rendben vannak ilyen téren, ugye?
Bár nem ide tartozik, de Win8-at simán upgradelek 8.1-re?
-
MrSealRD
veterán
Köszi mindenkinek...
Megy akkor egy 4-es Kingston bele.
-
MrSealRD
veterán
Jön nemsokára a T530, de 4GB-os alap RAM-al. Abba kéne választani, egy másik 4-es modult. Nem tudom alapból mivel szerelik őket, de van olyan párosítás ami jó, vagy esetleg olyan amit el kell kerülni?
Ökölszabály -> Kinston/Kingmax aztán jólvan? -
MrSealRD
veterán
Megfogadtam a tanácsokat és a 40-es szériát inkább kikerülöm...Amúgy sincs benne olyan feature vagy teljesítmény plusz ami indokolná ezt magas árat, és ha még a negatív változásokat is figyelembe veszem...ejj...
A kínálat egyébként alapvetően elég szegényes... Megkérdeztem alfát is. Nála alapvetően ritkán fordulnak meg FHD-s gépek. Ha türelmes lennék, akkor ki lehetne fogni egy tuti darabot, de céges beszerzés és meló van ezért nincs idő...
Végül innen lesz valamelyik darab...
-
MrSealRD
veterán
(#69953) Tim82 : Valóban nem vagyok nagy barátja az új billentyűzetnek, csak elkeseredésemben már kezdtem barátkozni vele.
Alfa számlás gépei jók lehetnek még... A jelenlegi T61-est váltanám ami amúgy egy időzített nvidia bomba, 1680x1050-es felbontással. Nekem meg szükségem van a nagy képernyőterületre ezért keresem az FHD-s gépeket. Alfánál eddig ez volt a gondom, hogy ami jó lett volna gép abból nem volt FHD...csak kisebb.
X nem játszik így...(#69954) btudos : Ennyire rossz lett a t540p?
Köszi mindkettőtöknek, majdnem rossz irányba mentem el. Jó, hogy megkérdeztem.
-
MrSealRD
veterán
Nekem most kéne céges gépet választanom...de nem tudom mi legyen...
Egyrészt nem akarok drága gépet választani.,.hogy elfogadják a kérést.
De FHD-s T540p-t 370K-ért láttam. Néztem HP-t, meg Dell-t is...fura mind a kettő...Gőzöm sincs mit mondjak...már 2 hete húzom a választ. Azt nem mondhatom, hogy kérek egy használt T500-at...szóval...
Elgondolkodtam, hogy nbwn.de-ről valami dempool 20-as esetleg...de már szétmegy a fejem az árlistáktól.
Valakinek valami meglátása a témában?
-
MrSealRD
veterán
Azt vágjátok, hogy elég egy apró kisülés egy ilyen chipnek ha nem vagy földelve és kampó?!
Ettől még kaphat atomot is...talán úgyis megmozdul még...
-
MrSealRD
veterán
440p illetve 540p felhasználókat kérdezném, hogy mennyire környezetbarát a burkolat? (Lebomlik magától vagy azért tart egy ideig?)
Meg úgy a szoftveres környezet...?még az is lehet, hogy ilyen lesz a munkagépem...aztán ki tudja. De ha nagyon borzasztó akkor nem szeretném erőltetni, hogy utána megbánjam...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
Francia91 #68388 üzenetére
Na épp kérdezni akartam, hogy pontosan milyen problémák vannak T500 vs Win8.1 párossal. T500-ra akartam váltani...de még csak álmodozom róla. Szóval ezek a driver problémák nem valami jó kezdet lenne. A WWAN mondjuk pont nem érdekel. A többi viszont annál inkább.
1. Switchable Graphic most akkor megy, nem megy? Mi gond vele?
2. Töltésszabályozás? Hogy mettől meddig töltse? Ezzel mi a helyzet? -
MrSealRD
veterán
válasz
katalin888 #68257 üzenetére
Az egyik amit soldi3r ír. A másik, hogy mi a figyfenét kezdesz ekkora felbontással általánosságban.
3K-s panel van W540-hez, meg talán T540p-be is kérhető? De azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezt ki kell hajtani valamivel, és az OS-nek is jól kell skáláznia a méreteket különben egy nagy büdös trágya lesz az eredmény... -
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #67250 üzenetére
Igazából nem tudom mi a probléma pontosan, de több független forrásban is az szerepel, hogy maga CentOS és a RHEL 'binary' teljesen megegyezik... Én csak ennyit, állítok. Ha gond volt az egyikkel driver szinten akkor a másikkal is lesz...
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én virtuális gépként és a core verziót toltam. Na ahhoz nem kellett driver... Tudom az meg nem jó desktop környezetnek...ez nyilvánvaló.
Ha lenne időm kipróbálnám T61-el mit csinál, de most sajnos nincs.
-
MrSealRD
veterán
Thinkapd T61-be milyen BT adapter van pontosan és milyen BT verziót tud?
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #66397 üzenetére
De nem ám. Nálam még az üzemel T61-en... bár csak ritkán indítom el...de mikor utoljára néztem határozottan jobb volt mint a Lenovo Solution Center...vagymi
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #66395 üzenetére
Meg régen amikor még a ThinkVantage Toolbox életben volt akkor azt indította el...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Sobriety #65515 üzenetére
T61-et hagyd inkább...már nem érdemes foglalkozni vele... T400/T500/x200-tól felfelé érdemes manapság belevágni bármibe is.
A hibrid témáról meg annyit, hogy nekem a Helix járt a kezem alatt talán fél éve...hát kritikán aluli a cucc... Komolyan mondom, hogy akkor sem venném ha lenne rá.
Az IPS igényedre láthatsz egy-két frankenpad témát...de mindennek ára van. Nem feltétlen anyagi értelemben.
X200 AFFS moddal egy kitaposott ösvény...
Gyári IPS X220-tól, illetve 30-as, 40-es szériában van.De igazából a nagy kérdés, hogy mit is akarsz tulajdonképpen?
-
MrSealRD
veterán
válasz
DjKoxi #65200 üzenetére
Mivel ennél is szét kellene szedned a gépet inkább azt javaslom, hogy óvatosan szedd szét a jelenlegi ventilátort és némi alkohollal ecsetekkel...stb. Tisztítsd meg a lapátjait, a tengelyét pedig ezután kend be grafitos vazelinnel. A borda lamelláit is érdemes portalanítani. Nálam is pár hete vált esedékessé, a zaj és a hőmérséklet miatt is. Azóta 25xx rpm mellett nem hallani a hűtést...minimális szélzaj van csak.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #64953 üzenetére
Most, hogy írtatok róla próbálgattam és nálam T61 sem 64-en sem 128-on nem produkál maxot. 99-nél viszont úgy beindul a daráló, hogy rendesen megijedtem tőle. Viszont sem a tpfan sem AIDA nem képes a fordulatszámot helyesen mutatni, mert 3250-nél nagyobb számra nem vált. Viszont ha 7-es fokozatra állítom ami a tényleges 3250, akkor hallható a különbség a 99-es fokozathoz képest...
Szerk.: Néhány másodperc után 4505rpm-et ír ki. Csak várnom kellett...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
HA-s: http://hardverapro.hu/tag/alfa156
Boltos: http://laptopsystem.hu/
-
MrSealRD
veterán
Ja...hát akkor már más a fekvése a dolognak. Ezt nem mondtad eddig. Tehát te rendeltél egy X230-at 3 év garival és kaptál helyette egy X230T-t 1 év garanciával...Szerintem kicsit sem mindegy. Küld vissza a fenébe...aztán tegyék helyre a dolgokat...persze előbb beszéld le velük telefonon mekkora bénák voltak.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
tekoteko #61983 üzenetére
Akkor nem mSATA a cucc. Hanem mPCI-e vagy valami hasonló...
Ha igazából szeretnél mSATA képes gépet akkor a 20-as széria volt az első amit boot-ol is róla meg van benne ilyen port egyáltalán... (t420,t520,x220,w520)
Ezek két generációval későbbi gépem mint a t400...szóval valamit benéztetek... -
MrSealRD
veterán
Ráadásul régen a backtrack eléggé nem szerettem az intel wifi kártyát...pl 3945...valamit nem tudott csak atherossal volt jó a buli
-
MrSealRD
veterán
Szerintetek lehet még valahol venni újonnan T420s-t? Ha nem akkor talán T430s is szóba jöhet. A lényeg, hogy újonnan garanciával boltból kellene egy ismerősnek...Semmi extra nem kell egyébként. Sima HD kijelző elég lenne, 4GB RAM + SSD ha lehetséges... Hasonló kiépítést keresgélek...
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #58842 üzenetére
Én nem használom. Annyi pluszt nem ad mint amennyivel növeli a hőtermelést...sajnos.
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #58836 üzenetére
Ez egy BUG vagy valami hasonló. A lényeg, hogy az RMClock nem mutatja ki a 14x-et, és egyidejűleg csak az egyik magot tudja úgy tartani az IDA mód. Ezt egy másik másik programmal sikerült demoznom 2 éve, de már nem is tudom mi volt a neve...ott látszott, hogy felküldi de az RMClock szerint csak 13x-as frekvenciát mutatott...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #57988 üzenetére
Tudnád linkelni amit te néztél? Mostanában pont ilyesminek a tervezgetésébe kezdtem, de nagyon kéne a RAID1 és mivel az alaplap eléggé kötött, ezért elvetettem...talán így lesz benne lehetőség...
softraid-el még nem volt dolgom. Ha csak az e-sata miatt rákötök két hdd-t EC-n akkor is összrakható ez a dolog linux-al?
-
MrSealRD
veterán
1-2 éve még egyetértettem volna veled aztán rájöttem, hogy eddig totál rosszul gondoltam. Egy ilyen gép mellé még ez is kevés...Ha éppen hordozom akkor mindegy mekkora a felbontás, ha meg nem akkor úgyis kell egy FHD monitor mellé, hogy elférjek. Így inkább az x220-nál maradtam volna a helyedben. Remélem nem bánod meg és elégedett leszel vele...
Azért képre én is kíváncsi lennék...ritka az ilyen gép...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Pszihonaranc #57367 üzenetére
Na most jót kérdeztél...
Annyit elárulhatok, hogy vegyesek a vélemények. A kemény mag képviseli a régi kényelmes billentyűzetet ami azért minőségre is rendben volt. Az ifjúság pedig inkább a szigetes diszkófényes ortopéd elrendezésen szocializálódik bár a gombok hullanak mint a legyek ez nem szegi kedvüket.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #57354 üzenetére
Olvastam ma én is .... hát kész...IBM-nél is elgurult valami...Ennyire kell hajszolni azt részvényenkénti 20$-t. Lassan a gatyát is eladják...De mint tudjuk majd itt is jön egy-két "fejlesztés" aztán már szervert sem fogunk IBM/Lenovo-t venni...Bár eddig sem vettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tudományos Pandémia Klub
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest