- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #41125 üzenetére
Gpu-t 650-700-ig húztam. Desktopnál 700 kifagyott, játéknál jó volt
Én AMD gputools-t használok.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #41120 üzenetére
Gpu-t is lehet hajtani elvileg. 3650-et kicsit megbifláztam próba erejéig
Hőmérséklet alig változott. Mondjuk GTA4 eleve rosszul érzi magát 2 maggal, annyira jól optimalizálták
portolták. -
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #40987 üzenetére
Egy másik hirdetést másolt ki. Árulnak fenn egy gépet, egyedi ragasztó megjelölés van rajta a szellőzőknél. Erre azt mondta a tag DNS megjelölés - nem tudom, én ilyet még nem láttam -. Aztán az a marha azt hitte ez valami extra fícsőr' és kimásolta azt is az idiótája
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40985 üzenetére
Még engem b@sztak le anno mikor egy tuti kamus emberkét bejelentettem. Átadom a lehetőséget másnak
1ébként "külsős" nem biztos hogy ezt kiszúrja. Láttam a másik hirdetést meg láttam ezt, egyértelmű volt a művelet. Ár meg hát, voltak itt már gépek olcsón, 0 napos reg se feltétlen jelenti azt hogy csaló, szóval lehet nem is lépnének rá semmit. Aki meg 0 napos regre előre utal meg is érdemliHirdetésbe beírtam meg mások is, részemről ennyi.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #40981 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #40763 üzenetére
Ha olcsó
Ha 1x4GB ram van benne azért nem gáz. 1ébként 2x2 is gombokat ér, szóval nem drágít az semmit - max a tulaj szeretné hogy drágítson -.
szerk: most volt apróban 2x4GB 5k-ért, újan meg egyik tag 7.5-ért árul 2x4 kingstont, na ebből visszaszámolva 2x2-ért adnék max 3-at mert nem bővíthető...
-
Chaser
legenda
Csak mondom benne van az árban és ezért nyilván kell vele kalkulálni. WWAAN-t pl egész jó áron el lehet adni ha jó fajta. 8-9k is lehet, dokkoló ha 2504 5-7k. Tehát ezek kb fedezik a ramot, egy caddy árát. Viszont pl az angol bill használtan nem sokat ér - újan is lehetett itt venni 5k-ért, na azt bánom hogy nem vettem legalább 5-öt /
-
Chaser
legenda
Jaja, 1680-ast vegyél. Olyanom volt nekem is ati-val, korrekt. W500 sztem nem éri meg a felárat a firegl vga miatt. Azt nem tudom, ezeket a régebbi vga-kat be tudja-e fogni valami munkára, utána kell nézni.
Igazából a zsanér gyengül egy idő után, de nem nagy tétel újra cserélni.
Én ilyen caddyt árulok hozzá, vettek innen többen is, nem panaszkodott senki.mustang28:
-
Chaser
legenda
Ha hordozná is akkor T400, ha nem akkor T500. DP miatt jobb pl meg a nagyobb felbontás. 8GB ram ha nagyon szerkesztgetni akar. Ati vga kikapcsolható, szóval ha nincs használatban abszolút nem is kell jelen lennie. Valszeg az ionly ntel megoldások megbízhatóbbak, de már nem vészes Tx00 lap se ha behalná magát.
Ati vga lehet szerkesztésnél is be tudna segíteni vmennyit, de nem tudom ezeknél támogatott volt-e már. -
Chaser
legenda
Akinek megfelel az a méret annak jó. Akinek nem, annak nem. Nekem is volt. De még AFFS panellal is kicsi maradt volna - ki gondolná?
- és sajnos az is csak 1280x800. Egyébként remek gép az nem vitás. T400/T500 is ugyanolyan halk meg jól összerakott gépek.
T60-nak van hangja, de nem bántó. Mivel a hw-e jóval régebbi ez nem meglepő. Viszont masszivitásban nagyon ott van, az IPS kijelző miatt maradtam ennél. De az sem mellékes, hogy ezen jól vannak elhelyezve a csatik, T400/T500-nál audi elöl van, ami elég FAIL.
Én már kipróbáltam mindent amit érdemesnek tartottam TP-ből, talán még egy T510 kell a listára. Vagy egy x220 v tablet IPS-sel, de tudom az is kicsi lenne. -
Chaser
legenda
Vettél volna T60-at 1400x1050 IPS-sel, lehet még most is azt használnád
ofkórz' IBM ThinkPad logosat
Múltkor vett tőlem egy tak akkut, kiderült T60-ja van 1024-es. Addig dumáltunk, míg megnézte az akkori gépemet. Már ő használja azt a példánytszerk: Most háttérnek egy őszi kép van benn, fák, sok színes falevél, víz, égbolt..olyan mintha kinéznék az ablakon és azt nézném
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #40677 üzenetére
Azt neked kell tudni mi éri meg. Nekem egy T400 is elég éppen hw-esen, jelenleg T60-am van, azzal is beérem. Újabb cpu, ezzel együtt újabb igp. T420-ban már HD3000 van, T410-ben intel HD grapf. Az hogy hűtésben, hangban milyen eltérések vannak passzolom. T420-akon gar is több lehet mivel később jöttek ki..
-
Chaser
legenda
válasz
!Overdose! #40671 üzenetére
Lehet lesz - nem olcsón - de vannak már rá jelentkezők, ha nem vinnék írok.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40654 üzenetére
Az eldöntött kijelzőből alig látni valamit, tehát biztos nem az. Nagyszerű jelző IPS-re való, nem TN-re sztem
De nekem se az a legnagyobb problémám vele, igaz ott már alapból kiesne.
Nekem a W8 abszolút nem jött be. Nem érdekel h gyorsabb vmivel, ha teljesen idegen az egész. W7-re xp-ről átálltam 1 nap alatt, W8 idegen volt 1 hét után is, én biztos kihagyom. Ha választanom kéne inkább egy linux.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #40636 üzenetére
Ezt mondom, itt nem fog ezért pereskedni senki
Persze egy bolond százat csinált ott is. Sikeres per esetén meg a felperes fizet, tehát nem kerül semmibe. De ez itt hungarisztán.
Serialt éppen el lehet adni, talán egyszerűbb megoldás. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #40633 üzenetére
Olaszoknál volt egy per pár éve. Ott megnyerte a user pert és visszaadták a win hivatalos árát, ami nálunk 2x ezer ft. Más kérdés hogy lenovo nyilván olcsóóbban kapja. Na de itt ezért nem fog pereskedni senki
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40603 üzenetére
HDD-t opcionálisan leszámítottam volna, T60-ba jó lett volna amíg nincs ssd. / amúgy vicces, full gyári konfig volt a gép, 2x1GB ram, 80GB HDD, a géppel levő HDD a T60-ból volt, A T60 hdd-je meg másik T60-ba került
/
Nagyon jó gép a T500, de ránézek a T60-ra és az IPS miatt nem kérdés hogy melyik. Amire kell hw-esen elég, ha kraft kell akkor összedobok egy desktopot. T500 árából kényelmesen kijön elég jó konfig.
Ezek a T60-ak valahogy túlnőtték az életciklusukat, árulnak hozzá most új lapot, veszek egyet valszeg 5 évre megvan a mobil gépem. Kijelzőt ahogy elnézem még benne van 5 év...többi meg cserélhető olcsón benne.
Amikor leesik az álla aki látja, az minden pénzt megérMB retina display meg kisfakkom..a T60p már 6-7 éve is elérhető volt 2xxx felbontással ...de nekem bőven jó az 1400x1050 is. Úgy döntöttem nem nyelem le a békát amit a notebook/panel gyártók szeretnének, ha nincs elérhető IPS gép akkor nem veszek. Pár év és a tabletek miatt úgyis kénytelenek lesznek ezen változtatni, addig meg kiszolgál a T60.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #40586 üzenetére
Ezekből újan már asszem egyik se kapható. Majd szétnézek ssd topikban, hátha desktopban töbeknél fordul elő hasonló chipes lap.
sutszi: Ezek alapján ha jól gondolom T500-ra felmenne W500 bios, mert elméletileg max a vga-ban lehet eltérés köztük hw-es szinten. Onnantól kezdve meg lehetne nézni mit kezd firegl driverrel. De ezt senki nem fogja kipróbálni sztem
Kacérkodtak a géppel páran, aki eljött megnézni az nem sokat gondolkozott rajta.
Van fenn most is egy hasonló kiépítésű norvég billel, 6 cell 70% körüli akkuval 68-ért, azt gyorsan lefoglalózták. Enyém 72 volt magyar billel, 9 cell 80+ akkuval, 8GB rammal 80k...ez a komb úgy látszik nem volt annyira jó vétel, vagy túl olcsón adtam és azt hitték baja van -
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #40580 üzenetére
Nah jah, samu 830 gyanús nekem, hogy többek között azt se csipázta a T60. Laggolt a rendszer. Lehet SF vezérlőssel se lenne gond, ezt lenne jó megtudni biztosra.
bajuszati: Ha van rá sok gar korrekt. Samu 830 64 gigás edigiben 15k bruttó, szóval ha nincs a kingstonra sok gar akkor nem jó biznic. Az más kérdés, lehet pont a 830 nem passzol a gépünkhöz, de vmelyik biztos jó lesz a V100+ verzión kívül is.
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus #40575 üzenetére
Az a "baj" már a D630-ban is újabb a chipset mint a T60-ban. A kingstonban valami SF vezérlő van ha jól rémlik, volt nálam pár SSD tesztelni, de úgy emlékszem nem mind volt zökkenőmentes. Azt viszont nem jegyeztem meg melyikek voltak azok. Szóval kifejezetten 945PM chippel kellene tapasztalat, nem akarok kísérletezni. Azért köszönöm
szerk: mustang28: Szívesen.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40573 üzenetére
Talán azért, mert az 5. gépben lapot cseréltek és nem firegl chipes lapot kapott? Volt hp szervizesnél is, ő se tudott vele mit kezdeni.
Viszont ha a te elméleted igaz, kérjünk meg egy T500 tulajt hogy rakjon fel firegl drivert a HD3650-re, mit szól hozzá a rendszer. Ha nincs semmiféle specifikus dolog a chipben, akkor fel fog menni rá. Ha már bios szinten más a vga akkor nem fog felmenni. És akkor megint ott járunk, hogy a HP-ra se azért ment fel a driver mert nem elég a kommersz ati chip - ami sztem egyértelmű -.
-Lehet csak spéci vga bios kell neki
-Lehet hw is más
De semmiképp nem csak a driver kell a firegl-nek. Ha a T500-ra fel fog menni firegl driver én kérek elnézést.szerk: Igen elvitték, különben már én telepíteném a firegl drivert
Ha a héten nem vitték volna el akkor megtartom, 11k-t kellett volna rákölteni és olyan lett volna mint az új - új fedlap + új zsanérok - . De a T60 kárpótol bőven, ez is újszerű. Max fedlapot cserélek benne de azt nem találtam még újan. -
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40561 üzenetére
Ez oké, csakhogy a fent nevezett HP gépeknél az egyikben az ati x1600 sehogy nem akart v5250 lenni. semmilyen OS alatt. Semmilyen mod driverrel. Az összes többinél a HP-s driver jó volt xp meg w7 alá - utóbbi alá én moddoltam -. Szóval számomra itt bukik meg az elmélet. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csak magában a driverben vannak a spéci dolgok, különben az 5. gépre is fel tudtuk volna tenni azt a nyamvadt drivert, de nem ment. x1600-ként tökéletesen funkcionált.
De ez legyen a legkisebb gond, T500-nál fentebb megoldódott.
Van most nagyobb "gondom" is. Nem akar összejönni T60-nál xp alatt sehogy az OSD. Minden szükséges dolog fenn van. Pwr manager, drivere, ati driver, hot key featuresből minden, de nincs OSD. Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. Ilyet még nem tapasztaltam. Mindig ugyanezt a wint használtam, tehát az kizárva...nincs kedvem reinstallt játszani mert csak másodlagos rendszer lesz egy game kedvéért, csak valahogy bosszant. Valakinek tipp?
SSD-t régen használtam kingston V100+ verziót 96 gigásat, azt nagyon szerette a chipset, de ilyet már nem lehet kapni. / használtan kevés garral v anélkül meg nem adok érte annyit amennyibe majdnem egy sata3 samu 128GB kerül /. Lényegében elég lenne 64GB is, v200+ árban is jó. Trim nélküli OS-re is mehet. T60-nal használ-e ilyet valaki?szerk: mustang28 : audi100td itt linkelte a thinkvantage-t / tényleg eltűnt a lenovo oldaláról /
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40561 üzenetére
Ez oké, csakhogy a fent nevezett HP gépeknél az egyikben az ati x1600 sehogy nem akart v5250 lenni. semmilyen OS alatt. Semmilyen mod driverrel. Az összes többinél a HP-s driver jó volt xp meg w7 alá - utóbbi alá én moddoltam -. Szóval számomra itt bukik meg az elmélet. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csak magában a driverben vannak a spéci dolgok, különben az 5. gépre is fel tudtuk volna tenni azt a nyamvadt drivert, de nem ment. x1600-ként tökéletesen funkcionált.
De ez legyen a legkisebb gond, T500-nál fentebb megoldódott.
Van most nagyobb "gondom" is. Nem akar összejönni T60-nál xp alatt sehogy az OSD. Minden szükséges dolog fenn van. Pwr manager, drivere, ati driver, hot key featuresből minden, de nincs OSD. Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. Ilyet még nem tapasztaltam. Mindig ugyanezt a wint használtam, tehát az kizárva...nincs kedvem reinstallt játszani mert csak másodlagos rendszer lesz egy game kedvéért, csak valahogy bosszant. Valakinek tipp?
SSD-t régen használtam kingston V100+ verziót 96 gigásat, azt nagyon szerette a chipset, de ilyet már nem lehet kapni. / használtan kevés garral v anélkül meg nem adok érte annyit amennyibe majdnem egy sata3 samu 128GB kerül /. Lényegében elég lenne 64GB is, v200+ árban is jó. Trim nélküli OS-re is mehet. T60-nal használ-e ilyet valaki? -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40542 üzenetére
AQz nem kérdés, hogy kommersz ati chipre épül. Az a kérdés, mitől lesz firegl. Driver önmagában kevés, attól nem lesz firegl semmi. Vagy maga a chip más, vagy ahogy mondod bios, de akkor meg vga bios. Az meg h W8 mit minek ismer fel csak egy dolog, következtetni abból nem sok mindenre lehet.
Ha ilyen egyszerű lenne firegl-t meg kvadrot csinálni kommersz chipből, akkkor desktop fronton se vennék külön, hanem hackelnék a standard chipeket. Legalábbis én szerintem. Mert dekstop vga-khoz igen jó bios mod sw-ek vannak. De ilyenről még nem hallottam, hogy kommerszből prof verzit gyártott volna valaki. Gondolom a spéci utasításkészletek miatt csak kell a chipbe valami amit nem raknak kommersz ati/nv vga-ba. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40539 üzenetére
Oké. Van 5 gép, ugyanaz a konfig. Ebből 1-re nem megy fel a firegl driver, többire igen elsőre. Why???
Nyilván azért, mert nem firegl vga volt benne hanem kommersz ati. Ha a másik 4 gépre megfelelő volt a support, akkor talán az ötödikre is.xszerk: #40541: A W500-nál nem., De sutszi azt mondta a drivertől lesz firegl a vga. Ha így van akkor a HP-nál is felment volna a driver az 5. gépre is. De nem ment fel, ellenben a másik 4 gépre igen. Tehát ebből nekem az jön le, hogy nem a drivertől lesz firegl a vga. Kell hozzá az is, de van kommersz ati és firegl chip.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40531 üzenetére
Ha ez így működik, a nyamvadt hp-nál mért nem lehetett felrakni firegl drivert? Több gépet vettünk, konfig ua. Az egyikben nem firegl volt, semmilyen OS alatt nem fogadta el a firegl drivert, a többi gép elsőre elfogadta. V5250-ről van szó 1ébként, hp 9440 ha jól rémlik, T60p-ben is az a vga van.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #40525 üzenetére
Sztem a legtutibb lekapni a hűtést és megnézni mi van a chipre írva.
audi100td: Azt hittem unoffocial megoldották TP júzerek, de akkor nem
Igen lehet driver problem, mondtam is, de innen azt nem látom. Viszont ha bedriverezés után is 3650-nek látja minden, akkor én lekapnám a hűtést. Gondolom más van írva a normál és firegl verzióra. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40522 üzenetére
Nem hivatalosan se megy? Elvileg ugyanaz az architektúra mint a c2d. Na nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy cserélnem kelljen, már nincs meg a gép. De T9600-ot beleraktam volna.
cassius.clay: Ha garos a gép és egész biztosan 3650 van benne sztem jogosult vagy egy W500 lap cserére. W500 többek között azért W500 mert firegl lap van benne.
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #40520 üzenetére
Nem létezik, talán rossz driver van fenn. De ha mégis 3650 akkor lapot cseréltek benne, ha nem tévedek nagyot ugyanaz a lap megy T500/W500-ba, csak a vga más. Gpuz-vel meg tudod nézni mennyi a ram. +650-.nek 256MB ddr3.
Powermanager ikonon lehet váltani. Jobb klikk, energy saver - intel, high performance - ati. A switchable drivert kell feltenni, anélkül nincs kapcsolgatás. Külön intel és ati nem is kell, T500-nál legalábbis.szerk: Jah biosban engedélyezve legyen az "OS select" vga részlegnél.
szerk2: vmelyik hp-mnál jártunk úgy, hogy firegl helyett a normál verzió volt ws-ben, biztosan abban is kidöglött a lap és normál verziósat kapott...játék szempontjából még mondjuk jobb is
-
Chaser
legenda
Minden c2d-t megeszik ami 1066 FSB-s és két magos. Ha nem tévedek nagyot, 4 magosokat is.
szerk: thinkwiki ennyit ír:
ntel® Core™2 Duo processor P8400 (2.26GHz, 3MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)
Intel® Core™2 Duo processor P8600 (2.40GHz, 3MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)
Intel® Core™2 Duo processor P8700 (2.53GHz, 3MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)
Intel® Core™2 Duo processor P9500 (2.53GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)
Intel® Core™2 Duo processor T9550 (2.67GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 35W)
Intel® Core™2 Duo processor T9400 (2.53GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 35W)
Intel® Core™2 Duo processor T9600 (2.80GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 35W)De ha ezeket igen, akkor 100% hogy a T9900-et is pl. Persze megint más kérdés, hogy ha most pl P8400-ad van az kb eladhatatlan, ami meg tényleg gyorsabb lenne az egy T9600. Az mondjuk most van fenn 16k-ért apróban, elég baráti ár...
-
Chaser
legenda
T60 audio driver XP alá. Megint szembesültem vele hogy elfelejtettem hogy kell felrakni, ha sysupdate nem akarja az igazat.
Ezt a kis hotfixet le kelltölteni az MS-től. Utána a lenovo oldalán levő cc 6.5MB-os audio setup mehet. Nem feltétlen auton indul el, akkor a lenovos cuccok könyvtárából kell elindítani a setupot és lőn világosság, pontosabban hang.
Keresőnek: hang probléma, hangprobléma, driver gond, driver, audiodriver, hangdriver
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #40429 üzenetére
Volt már sok gépem, sub is, ezrt van némi viszonyítási alapom. 12"-on ilyen masszív gépet összehozni ilyen jó hűéssel, ekkora billzettel nem semmi. Akinek megfelel ez a méret annak legjobb választás. És akkor ott van az AFFS/IPS panel upgrade lehetősége is, ami igen kevés gépnél áll fenn. Ha legalább a felbontása lett volna 1440x900 akkor valszeg én se válok meg tőle. De sajnos abból csak TN verzió van. Jah és 1.6kg körül van a gép 6 cellás akkuval.
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #40414 üzenetére
Ha azt mondod x200 úgyis megismerjük
2.5" ssd jó bele persze, azt nem tudom hogy max 7mm-est tud fogadni v 9.5-est is. Az egyik legjobb subnotebook.
audi100td meg is válaszolta a méretet.
szerk: AxBattler: Az lenne a csúnya ha nem töltődne, mivel kell neki táp / értelemszerűen akkor külön a gépnek nem/ . De sztem portreplikátoron is töltődik a gép, bár olyanom még nem volt.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40394 üzenetére
Az melyik rész? Kipróbálnám.
mobal: Port replikátor sztem az, ami ugyanazokat a portokat adja amik a gépen vannak, csak többet. dokkoló több portot ad mint a gépen van. 2504 meg egy T500 elég durva felhozatalt ad. + még ugye az EC54 slot és van usb3 meg esata is akár egyszerre. Nem rossz.
Azt nem tudom mi az a secure disk az EC alatt, lusta voltam még utána guglizni. Picimaci slotnak jobban örülnék.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40379 üzenetére
Én se azért használom a chromeot mert olyan jó..na jó, azért
Gondwana: Biztosan. Nekem még semmi nem rinyált pagefilért meg nem is lassult semmi, szóval én így használom, aki akarja az máshogy
Tim82:
sztem ezt se itt fogom eladni
szerk: 1ébként ha nem esik be ez az utolsó T60 eszem ágában se lenne eladni a T500-ast, de olyan képe van annak a dögnek...
-
Chaser
legenda
válasz
dkristofh #40375 üzenetére
Veszel apróról elpidat v kingstont, apróért adják már használtan. Ha személyesen el tudsz menni és kipróbálni az a legbiztosabb. De már a 2x4-es kiteket is szinte ajándék áron adják, 7.5k-ért is van új kingston apróban próbagarral. Hogy mennyire számít attól függ mit csinálsz a gépen. 4GB rammal már ki lehet lőni a pagefilet ha csak netezgetsz meg filmet nézel.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #40367 üzenetére
Ok
Ha már képminőség. A mostani T60-amnak olyan színei vannak, hogy még mindig keresgélem az állam
5 percenként azon veszem észre magam hogy nézem a hátteret, hogy ez most egy kép a kijelző helyén v tényleg a kijelző?
Kommersz LG-P panel, de sztem nem nagyon használták, ilyen minőségűt/fényerejűt még nem láttam.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #40349 üzenetére
És még az én gépemből alkudtak volna ami gyári garis volt, wwan ready, P8700, makulátlan állapot, 1x4GB ram, fullos LG akku 90k-ért...megáll az ember esze
Biztosan be lehet építeni utólag, bayen nézz körbe. Dell 4300-nál akartam, ott nagyon nem lett volna olcsó, hátha x200nál olcsóbb. Kijelző keret 3k körül van ha jól rémlik, de azt lehet hogy nem feltétlen kell cserélni, így hirtelen passzolom. Antennák biztos kellenek, de hogy fedlapnál van-e valami spéci rögzítőjük azt megint nem tudom. -
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40307 üzenetére
Nézd meg a képet amit linkelt, itt van mellettem gyári új x200 bill, azon nincs ilyen "elcsúszás", se a T60, se a T500 billen. Valaki linkelte fentebb, 1x $-tól vannak ugy billek.
szerk: kíváncsi vagyok van-e rajta FRU
szerk2: ott is van legtöbbnél a replacement szócska, tehát létezik ugy. bill is
-
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #40291 üzenetére
Talán gyenge az alaplapi elem? De lehet hülyeséget mondok. Ha caddybe átrakod és ott nem csinálja akkor a sata porttal lehet baj, ha csinálja akkor valószínűsíthetően elem.
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #40281 üzenetére
Thinklight mellett van a cam. Az nem sok modellben szokott lenni tényleg. Nappali fénynél egész korrekt. Lámpát este bekapcsolom, más fényforrás nem is kell, nem terheli annyira a szemet mintha csak a kijelző világítana. Van hogy sokszor ezen írom a feladnivaló cuccokat, nagyon hiányozna a kis pilács
Ha megmarad valszeg kap egy erősebb cpu-t is, "mert csak" alapon, P8600 mindenre elég nekem. 1600-on használom amúgy alulfeszelve.
-
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk #40280 üzenetére
Az szopacs. Most legutóbb a T60-at telepítettem volna winre, de kb semmit nem mutatott a sys update. Még jó hogy minden driver le van mentve
Iscariah: USB hanggal áthidaltam
Még az is felötlött bennem, hogy beépítem, mert az elektronikája kicsi. Aztán az egyik portnál kivezetem. Mondjuk modem helyén - ha van benne - arra úgysincs szükségem.
Nekem asztali is közel hangtalan volt net alatt, de még terhelve se vészes. Persze nem is csúcskonfig volt -
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #40276 üzenetére
Csak az IPS, csak azt szereti...
Nem mondom, TN-hez képest elég korrekt a T500 kijelzője - ezt is megértem -, de nem IPS. Gyengébb hw-rel végül is megvagyok, az se olyan nagy gond hogy a T60 nem hangtalan mint a T500. T500 ha elmegy megy helyére egy kis desktop 22" IPS monitorral. A mostani T60 meg szinte új, kijelző is perfekt maximálisan, nem szívesen válnék meg tőle, két mobilgépet meg nem használok. T500 már pihenő üzemmódban van. Amint megjött az új "T60" azóta azt használom.
1ébként minden más T500 mellett szólna persze..ha kell akár hangtalan, kapcsolható a vga, 3G ready, camera - na jó ezt csak bohóckodni használják a gyerekek - , SD olvasó, 8GB ram, erősebb cpu..az audio csatik elülső elhelyezése szól csak ellene. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #40272 üzenetére
De az kapcsoló. Fizikailag leválasztja a hálózatos részeket, BT, Wlan, WWAN. Ha jól rémlik ledje nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #40270 üzenetére
Intel Dinamic Accelerator vagy hasonló
Turboboost elődje. Rmclockkal és egyéb sw-ekkel lehet managelni a feszt és órajeleket. IDa eléréséhez éppen elég annyi is, hogy max performance van beállítva a win sémában.
-
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #40247 üzenetére
Nekem egy gépem volt intel 950-nel, gyengébb mint az ati, viszont jóval kevésbé melegszik. FHD filmek azzal is mentek egy T5600 társaságában. Néha böngészdéknél érdekeseket csinált, azonkívül nem volt vele baj.
CPT.Pirk: XP-n én is vajúdtam T60-nál hanggal. Aztán végül rájöttem, kell neki egy MS javítócsomag -igen
- utána már települ simán. Vagy közvetlen sys update is felrakja amit kell, az egyszerűbb is.
szerk: dying_star: Vmilyen monitorozó progival nézd meg a hőmérsékleteket, de igen ez throttling gyanús.
-
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #40245 üzenetére
"64MB vga memóriám van, X1300." Annyi is kell legyen.
x1300 - 64MB/64 bit
x1400 - 128MB/128 bit
Aero is simán megy vele. Driver gondod van.szerk: Ha esetleg vkinek kellene jó állapotú T500 itt a lehetőség
-
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #40242 üzenetére
Azért szaggat mert nincs fenn a vga drivere. Aida látja driver nélkül is a vga-t. Ha nW7-ed van nyugodtan felrakhatod a vistas drivert és nem fog szaggatni 720p sem, kis trükkel 1080p legtöbbje sem
Ha gma950 lenne benne aida is azt mondaná és W7 alapból ismeri a drivert. Persze csak feltételezem hogy W7-ed van. -
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #40237 üzenetére
BOX 32&64 bit prof. 10GB-ot 64-esre értettem kikapcsolt pagefile és hibernácóval. Valamivel 10GB alatt volt így a foglalt terület. Én nem várom el senkitől hogy figyeljen oda mit telepít meg hova ment, nálam attól nem lesz nagyobb a win mérete
brd: Ahhan. Ilyen gondom szerencsére nincs. Ami kell: office 2003, chrome. Egyéb programok. Pl mediaplayerek, 1-2 játék. Amikor még PS-eztem, ahhoz se kellett semmi extra javító csomag. Mást nem használok igazából. Okos alatt értettem azt, hogy pagefile és hibernáció kilőve. Ha nekem ez elfér 10 gigán, akkor el kell férnie másnál 1 évnyi frissítéssel is 20-on, akkor is maradna 4GB-t üresen trimnek. Persze akkor minden sw-nek hdd-n kellene helyet találni.
Mikor 40 gigás ssd-t vettem, akkor mértem le mennyit foglal a win, hogy tudjam magam mihez tartani. -
Chaser
legenda
De szükség van. Csakhogy. Amíg nem adták ki az adott javítást, addig gondolom a veszélyforrás fennállt. Valszeg túlélted mégis. Részemről megoldva egy NIS-szel meg a win tűzfallal a dolog, nem vagyok paranoiás. Olyan helyekre se járok amik köztudottan tartalmaznak meglepiket, le se töltök minden sz@rt ahogy sokan. Olyan cuccot se tartok netes hozzáférésű gépen amit nem szeretnék viszont látni a neten. Egyedül a netbankomat törhetnék fel ha nagyon akarnák, de sajnos ahhoz kell a telefonom is, hogy kezdőképernyőnél bentebb lehessen menni. A gép stabil, NIS figyel meg frissül folyamatosan, nem nő a win mérete, nem a win update mondja meg mikor kapcsolhatom ki a gépet, ennyi nekem bőőőven elég. Ha nagyon félteném az adataimat valszeg nem is win alapú rendszert használnék. Aki akarja frissítse a wint naponta én meg vagyok nélküle is köszönöm.
A kezdőgondolat az volt, mért nem fér rá 24GB-ra a win. Sztem frissítésekkel is ráfér okosan. -
Chaser
legenda
Kapcsold ki a pagefilet és a hibernálást, mindjárt kevesebb lesz. Pagefile annyit foglal amennyi a ram mérete. Jah meg nem kell minden frissítést engedni neki, nekem bevált. Hiába mondják így nem biztonságos meg úgy nem...stabil a gép, van egy virusírtó meg a win tűzfal, ennyi elég.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #40205 üzenetére
Jogos
T510-em nem volt, sztem nem is lesz. T500. Nem igazán tudok belekötni. Ami rossz...a hangcsatik elöl levő elhelyezkedése - áthidalható pl usb hankártyával, de nem az igazi -, nem IPS paneles, erről viszont nem a lenovo tehet. Kijelző nem középen van, T400-zal ellentétben itt fel se tűnt, valahogy "jól helyezkedik". Hogy negatívumot is mondjak
Ezeken kívül tényleg nagyon jó, jól felszerelt - az enyém legalábbis - , ráadásul ehhez még jó a T60 dokkoló - ami viszonylag olcsó -, szóval dokkal csatlakozók egész kavalkádját tudja.
Nem igazán tudom eldönteni hogy ez maradjon, vagy a legutóbbi T60 ami ma érkezettLehet mind2 megmarad...ami nálam kurta nagy szó lenne.
-
Chaser
legenda
válasz
mutyuru #40194 üzenetére
T500-at vettem nemrég. Se nem ropog, se nem recseg. Kib@szott halk, kvázi hangtalan net alatt intel vga-val. Bill tökéletes. T60-ból van ugye importálva. Touchpad super, bár én átálltam trackpointra ha nincs külső egér. Nem tudom milyen kijelzéseket hiányolsz, sztem rajta van minden. Nehéznek nehéz, 15" és rollcage együttese azért nem fog ultrabook tömeget adni.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #40129 üzenetére
T61-be tudtommal már csak 64 bites proci került. T60-nál volt még only 32 bites megoldás is.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Nálam a billzet alatt van a T500-ban, de sok más TP-ben is ott. Ráadásul a hűtő is mellette van. A billzet a wlan - és hűtő - fölött pár fokkal melegebb mint a másik oldalán, ahol semmilyen hőtermelő nincs alatta.
szerk: 1ébként biztos találsz róla kismillió képet. Azt nem néztem, hogy a billzet felfekszik-e az optikára meg esetleg a hűtőre is valamennyire hogy segítsen a hőelvezetésben, de nem tartom kizártnak.
-
Chaser
legenda
válasz
THomas007 #40086 üzenetére
Az nem a ram mennyisége miatt van. Első blikkre driver gondod van. Az igp-nek bőven sok 200MB, ugyanis rettentően "buta". És az első szériás core HD gpu-k drivereinél az intel közel sem állt még a helyzet magaslatán, sok játék van ami bugosan fut/nem fut velük. Nézd meg van-e hozzá újabb intel driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest