- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha már bontott cuccok: ramot sikerült vennem, keresek viszont 15" t60-hoz palmrestet tapipaddal együtt (a palmrest törött, mert előttem valaki rosszul szerelte össze, a tapipad meg szimplán életjelet sem ad), meg esetleg egy billzet körüli keretet (abból is hiányzik egy kicsi darab, de az nem befolyásolja a működést).
ja, kabátgombokért cserébe, ha lehetszerk: vagy inkább adjam el alkatrészenként? (t7400, sxga+ ips)
-
válasz
FoxiestFox #59236 üzenetére
mondd, hogy nem kék
-
urak, van valakinek eladó ramja t510be 2x2 gb? vagy ebbe bármi jó?
-
-
-
válasz
Pszihonaranc #59015 üzenetére
gondolom a vidékezés alatt a hosszú utazást értette...
van valakinek eladó t510be való vinyó kerete gumisínekkel (a belső) és caddyje (külső)?
-
Cif kollégától beszereztem egy t510-et, így átmenetileg két thinkpad gazdája vagyok
a t60nál határozottan halkabb a hűtés, viszont a kijelzőn a pwm-et sajnos érzem picit, bár talán együtt tudok élni vele. idővel lehet hogy az áthelyezett insert gombot is megszokom, mostanában delt nyomok ins helyett, total commanderben kicsit kellemetlen
-
válasz
Pszihonaranc #58820 üzenetére
hát, akkor esélyed van egy kijelzőcserére... vagy ingyen tanulj meg vele együttélni
-
t510 esetén mit veszítek, ha az nvidia helyett intel vga-sat választok? játszani nem szoktam, a premiere meg gondolom nemigen használja ki. vagy igen?
-
válasz
Chaser #58652 üzenetére
pedig nem
(feltéve hogy otthon elérhető formátumokról beszélünk, nem pedig 4k rawról vagy ilyesmiről)
realtime lejátszásnál; amikor egy átlag stream 35-40 mbit/secnél nem több, kb bármilyen eszköz elég. ha több stream megy egyszerre, akkor az már nem szekvenciálisde 2 dv stream (2x25 mbit/s) még stabilan megy usb2 vinyóról, a harmadiknál már kezd határeset lenni. sata vinyóról ment már 10 hdv stream (kb 10x24 mbit/s) is párhuzamosan multicamben akadás nélkül, azt csak azért volt érdemes áttenni ssd-re, mert amikor egy adott pontra ugrottam, 1-2 másodpercig eltartott, mire megmutatta az összes képet egyszerre
-
az furcsa, nekem úgy rémlik, hogyha instant paymentet vár az eladó, akkor ugyanúgy a buy it nowra (és visszaigazolásra) megvevődik a cucc, csak igény, hogy rögtön fizesd ki, nem x nap múlva. szóval szerintem ez a normális viselkedése az ebaynek, amit most láttál. vagy x vagy akármi
-
válasz
Colonel993 #58501 üzenetére
hardveraprón is többen foglalkoznak vele, párezer forintba kerül. 50ért amúgy már kapsz eszközt, de igazán komolyat inkább jóval többért
-
válasz
Colonel993 #58489 üzenetére
elvisszük szakemberhez, akinek van kalibráló kézikészüléke
-
válasz
soldi3r #58157 üzenetére
ez csak másodgép volna, az esetek legnagyobb részében a t60 is elég, csak néha jól jönne, ha erősebb lenne. még meg kell beszélnem magammal, hogy akarok-e költeni egy kicsit erősebb és újabb gépre, aminek rosszabb a kijelzője
premiere-rel vágok, az a komolyabb nvidiákból tudna profitálni, de a 4magos asztali i5-ömön 50 fps fullhd nyersanyaggal is elvagyok dedikált vga nélkül, 25 fps anyaghoz meg gyengébb gép is elég, de a c2d már pont nem, vagy neccesen.
-
még rágódok kicsit. a t410 olcsóbb, és nagyobb felbontást ad, az x201 drágább, viszont olyan kompakt és helyes. komoly szükségem amúgy egyikre sincs, az i5-nek ugyan megorültem, de az öröm jócskán csökkent, amikor kiderült, hogy csak kétmagvas, de a t7400as t60on is elvagdosok akár 720p videót mindenféle forrásból gond nélkül, szóval a meglevő c2d sem vészesen kevés.
-
a fénycsőcsere a fényerőt gondolom megoldja, de a színhűséget nem hiszem
de most aludtam egyet a dologra, nem olyan sürgős az új vas, a körülnézés közben viszont képbe kerültek az x201ek is... nehéz ügy. az x-ben az a jó hogy kicsi, a t-ben meg az, hogy nagy
de most jöttek még szempontok szerencsére.
köszi mindenkinek!
-
válasz
Tikakukac #58055 üzenetére
lehet csak az asztalomon álldogáló dell 2311 teszi, de a t60 kijelzőjétől azért nem vagyok annyira oda. az egy dolog, hogy az amúgy sem acélos fényerőt megfelezi a kalibrálás, mert annyira alacsony a színhőmérséklete, és a kalibrálás végén marad úgy 50 nit, ezzel még együtt lehet élni. de az, hogy ennek ellenére sem lehet igazán jól beállítani a színeket, az azért zavar. egyszerre kalibráltattam egy x61 (vagy x60? nem emlékszem) tablettel (xga ips), arról ódákat zengtek, a t60 sárgakörnyéki (barna, zöldesbarna) színei egyszerűen botrányosak, ez remekül látszik sajnos a hwsw meg a ph fórum alapszínén is. nem mondom, hogy rossz kijelző, mert erről szó nincs de azért ips lévén sokkal jobb is lehetne.
arra meg rájöttem, hogy igazán jó kijelzős laptop nincs annyiért, mint amennyit rászánok az ügyre, így inkább megelégszem egy elfogadhatóbb tn filmessel
-
urak,
egy integrált vga-s, i5 520m procival ellátott t410 mennyivel halkabb vagy hangosabb, mint egy t60 (c2d t7400 bévül)?
illetve a t60 ips paneles, a 410 nem az lesz sajnos... mennyire rossz a 410 színhűsége meg a betekintési szöge? az 1400x900 pixeles verzió.
köszi!
-
helló,
tp x61 tabletbe milyen akksit érdemes venni manapság és honnan? esetleg felújítás?
köszi
-
válasz
buvartacsko #41508 üzenetére
kár
-
urak,
van egy t60-am, 15" sxga+ ips. a kijelző képe egyrészt sárgás nagyon, de ezt a kalibráció soksok fényerővesztés árán megoldotta, viszont apró fura foltok kezdtek el keletkezni rajta, amit hamarosan rosszul fogok viselni.
a lehetőségek: mostani ips paneles thinkpad (ennyit nem költenék a dologra), másik t6x ips panellel, esetleg ebben egy kijelzőcsere..
aprón hirdetnek most egy t510-et 135ért, 1600x900as kijelzővel, az szimpatikus lenne, de nem ips... az mennyire használható egy öregedő ips-hez képest? ennél többet nekem nem ér a dolog, gondolkozom még viszont valami kisebbre váltáson, de ott fogalmam sincs, mi az amivel egyáltalán foglalkozni érdemes.
egy új t60-ba való kijelző 100$ felett van jóval, inkább 150, ami sok, használtat nem merek, hátha még rosszabb is...
közben tetszene egy uxga kijelzős frankenpad ötlete is, de gondolom az még drágább lenne
mit javasoltok?
-
válasz
szmissz #36391 üzenetére
nyilván nem háromezer forintom fog borulni az ügy, de azért sokkal nem lépném túl, viszont már az octane is bőven túlteljesíti azt, amit a gép tud. más gyártóktól viszont nemigen láttam ilyen olcsó megoldást.
ja azt nem mondtam, hogy samsung nem játszik
nem szeretem, túl sok samsung cuccal volt már mindenféle bajom. bár elismerem hogy kijelzőpanelt tudnak készíteni
-
-
válasz
szmissz #36381 üzenetére
nekem nem ilyen rossz a helyzet (t60), de nagyobb adatforgalomnál (de ez csak sejtés) néha megfogja a gépet fél-egy percre. nem teljesen, egérkurzor, zene és hálózati forgalom megy tovább, de furcsa.
majd jól átteszem asztaliba, a notiba meg nézek valami mást. pl egy ocz octane-t
az még csak nem is sandforce vezérlős.
-
-
válasz
Mezga Aladár #36242 üzenetére
az alapból nem a dokkolóról leszedés lenne?
-
válasz
Mezga Aladár #36218 üzenetére
keresgéltem sokat ilyen ügyekben, megoldást nem leltem sajnos. a memória okára nem emlékszem, a sata2 viszont az ultrabay pata konvertere miatt van tiltva, állítólag nem lenne stabil.
-
válasz
Mezga Aladár #36206 üzenetére
valószínűleg. mit akarsz, hogy változzon tőle?
-
hasonló témában láttam még egy őrületet: (asszem) ide végződéssel sd kártyákból álló tömb, hat kártyának van benne hely. aztán fene tudja, mennyire gyors vagy stabil, de akár még az is lehet
szerk: ilyesmi.
de elég gyors lehet egy szimpla kártya is, kérdés hogy milyen hamar kopik el a használatban
-
Tim82 hathatós közreműködésével-újrapasztázásával a terhelés alatti 95 fokra ugrás megszűnt jól
most mesterséges teszttel 82-83ig megy fel a cpuhőmérséklet, és nem hirtelen, valós használatban (videótömörítés) 80 alatt marad, a gpu pedig mesterséges teszttel sem ment 70 fölé
-
terheléskor nálam is meg tud ugrani a hőmérséklet 90 fokig is akár, bár ha felpörög a hűtő, elég gyorsan lejjebb megy.
bár most 30-50% cpuhasználattal, megemelt aljú géppel bios által állítótt propellerrel 72 fokos a cpu. gondolom jöhetne egy újrakenés
ismerve önnön zsenialitásomat: ki az, aki ezt megcsinálja nekem bp-n, olcsón?
-
válasz
buvartacsko #35780 üzenetére
tapipaddal gyorsabb vagyok, pöcökkel meg precízebb, de arra ritkán van szükség.
de nálam amúgyis a wacom tablet a nyerő
ott fel se merül a kurzor mozgási sebességének kérdése.
-
válasz
buvartacsko #35782 üzenetére
a thinkpadek egyébként is hajlamosak a karácsonyfaságra
nekem most világít a bekapcsjelzés, az akksi, a táp, mellette villog a háttértár, a wifi meg a bluetooth, oldalt világít az ultrabay, meg néha fel is villan kéken... -
kezd elborulni az agyam.
van az ultranav meg egy rendes logitech egér. tapipad + pöcökegér be van állítva jó érzékenyre, később jött az egér, azt a logi saját programjával szintén beállítottam kényelmesre.
de (asszem) reboot után az egér elfelejti a scroll sebességét, ha pedig beállítom újra, az ultranav is felejt, a képernyő egyik végétől a másikig húzgálhatom az ujjamat végig rajta ötször
persze ha beállítom, akkor az egér lesz túl érzékeny, ha utána azt is bekonfigolom a saját programjával, akkor jó.nem szeretném indításonként újra beállítani, van erre valami megoldás? olyat találtam, ami beül a memóriába, és ha van külső egér akkor x sebességet állít be, ha nincs, y-t. de nekem akkor is kell a tapipad, ha van egér...
-
válasz
Napfénysüti #35530 üzenetére
ezért jó a t60. azon van lenovo is meg ibm is
-
nincs valakinek x61 tablethez egy felesleges hdd coverje? lányzó rettentő ügyesen eltörte valahogy...
van viszont a gépében egy 3g kártya, amit esélyesen soha nem fog használni, nem kizárt, hogy eladja.
-
vinyónál a vastagságra figyelj, a 12mm vastagok nem férnek bele.
viszont hacsak nem használod sűrűn a dvd-t, a kettes számú vinyót tedd az ultrabay lukba, az egy kényelmes megoldás
szerk: kiveszed a vinyót, leszeded a tálcát meg a gumibizbaszokat, átpakolod az ssd-re, betolod a gépbe, profit.
-
nemrég jött szembe a megfelelő szaktopikban ez a probléma: az ssd-t használók hd sentinellel nézzék meg, hogy tényleg megy-e a trim, mert a lenovotól letölthető ahci driverrel nem. más programok mondták is nekem, hogy peeersze, trim enabled, de ez csak annyit jelent, hogy a win küldi a parancsokat, a sentinel viszont nézi, hogy meg is érkeznek-e.
lecseréltem a drivert gyári winesre, azzal trim is lett -
válasz
ReFleXx #34726 üzenetére
nem én rendeltem, de nóném csájníz keretem van. nem csusszan olyan könnyedén mint a gyári dvd, meg nem is olyan jó a megmunkálása (egyszer erőt veszek magamon, és lekezelem csiszolópapírral a külső szélét), de működik.
ja és élénk kék fénnyel jelzi az aktivitást, de majd valamivel tompítom. mondjuk a thinkpad a rengeteg ledjével amúgyis karácsonyfa
-
t60, be van állítva, hogy csak 86% alatt kezdjen tölteni. 91%-on állt az akksi, rádugtam a tápot, pár percig stagnált, majd nekiállt tölteni... miért?
tegnap simán álldogált fél napot 93-on...
-
elvittem kalibrálni a t60-at, az induláskori 80 cd/m^2-hez képest (gyárilag papíron 200...) maradt 45
de legalább már nem sárga a kép, és állítólag egész korrekt értékek jöttek kalibrálás után
barátné x61 tabletje is jött, azt kifejezetten dícsérték, hogy milyen jó értékeket hozott.
-
veszek firewire kártyát. inkább a cardbusosat preferáljam, vagy az elvileg gyorsabb expresscardot? esetleg azt, amelyik olcsóbb, mert a dv 25 megabitjéhez tökmindegy?
-
-
válasz
^Clown #33502 üzenetére
ja, akkor semmi komoly, nem gyújtja fel a házat
2010ben használatba vett akksi, 54 ciklus van benne, átlagidőt nem tudok, hogy meddig bírja, de annyit mindenképp, amit elvártam tőle (videótömörítés közben egy óránál simán többet, tovább nem próbáltam), szóval nincs gond.
-
válasz
!Overdose! #33357 üzenetére
ha azt nézem, hogy nincs benne dvdíró (ami ritkán kell, akkor viszont nagyon), és el is kellene mennem érte, akkor már nem is akkora a különbség árban.
ezzel nyugtatom magam
-
köszönöm a válaszokat, megvettem
két kérdés merült fel. az ati x1400-nak hogy lesz w7 drivere? nem találok sehol...
a másik: 4gb memória van a gépben, amit lát is, a win viszont csak hármat tud használni, pedig 64 bites. fórumok szerint egy chipset kérdése, de szerintem akkor nem is látná... nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- OLED TV topic
- Formula-1
- PlayStation 5
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest