Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Jó kis klasszikus kukába való egység lesz ez, ha mákod van az adataid még menthetőek.
Van fejparkolás 180-300 másodperc között ha nincs aktivitás, ez HDD és sok más beállítástól függ. Ha használat közben leáll és pörög fel, akkor tudod a dolgod: SSD vagy legalább másik HDD. Azt sem tudom hogyan lehet még egy ilyen gépben HDD.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109415 üzenetére
Nagyon hasonló, maximum a felületkezelés más mivel előtte lesz még ugye egy mattosabb plexi.
Ezeket így cserélni és javítani pontosan azért gond, mert az a hely és ember aki ezt megcsinálja olyan óradíjban van, mint egy teljes panel már összeszerelve. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109410 üzenetére
Ha tudnád mennyi X-es kijelzőt toltam már be a gépekbe
Nem, nem az a gond, hogy a mögötte lévő panel nem majdnem ugyanaz lenne olykor, mint a T-s verzióké. Hanem, hogy utána ezt mire átvarázsolod és megcsinálod JÓL minimum kétszer kapsz agyvérzést.
Ha carpe diem megoldás elég, persze, neki lehet esni. -
Tikakukac
titán
Már fölöttem írták, ez a SANYO vs Pana dolog onnan öröklődhetett meg, hogy valóban volt erről sokat szó meg néha van most is, de ezek a retro kategóriában nyernek értelmet. T430s-ben pölö már bőven vastagon a két cég 1 volt, ergo kb. mindegy mit olvasol vagy látsz. Egy 15 éves gépnél pedig még nem
-
Tikakukac
titán
válasz
Mbazsika #109405 üzenetére
Itt sajnos nem a fordulás lesz a gond, hanem, hogy tablet verziód van. Marhára nincs hozzá display sehol, ahol van is az ára pokol. Én olyan 70k körül láttam már komplett gépet. Na, egy kijelző 30k-tól indul kint, ezt esélyesen lesarcolják, mert bőven limit feletti az ára, plusz posta és szerelés. Ez ilyen classic gazdasági totálkár.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #109381 üzenetére
Ha meg nem pro verziód van meg nem én rakom akkor meg hát így jártunk
Ez a bejegyzés elég sokat elmond úgy az egész helyzetről
Amúgy kösz, ismerem, ideje lenne ezt betolni a userek elé egy szép választható menüvel első bekapcskor, mert ez sajnos ezután sem fog segíteni.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #109365 üzenetére
De tényleg, ezt a kört évek óta futjuk, ha win frissül a telefon csörög. Oké, mert valahol pénz lesz ebből, de bakker, változtassanak már ezen.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #109345 üzenetére
Ilyet eddig csak a Lenovo csinált. Azért bammeg, ne legyen már egy sor felső ligás TP kuka dobozból meg mellé még romos is. És nem, nem utolsó gépek voltak a disztrinél és igen, hivatalos nagykerből jött. Ezek ilyenek voltak, ez van.
Ügyfél meg ott állt és nézte ahogy bontjuk a gépeket. És mondta, hogy hát ő ilyet akkor nem szeretne. Mondtam neki, megértem, így vitt valami probookot vagy foliot talán.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109263 üzenetére
A sima USB hiány a gond. És ezért lett sok macbook is dongle noti, pontosan ahogy írod.
A herélés már rég megtörtént, csak apránként megy le a torkon, úgy nem annyira feltűnő
-
Tikakukac
titán
válasz
Intruder2k5 #109246 üzenetére
Na ugorjunk neki.
Már elolvasni sem sikerült a hozzászólásom, vagy csak értelmezni?
Sikerült elolvasni, sikerült értelmezni is.
Nem a 3500Ft-al van a baj, amint írtam mindenképp megveszem az új tápot, de ezt is szeretném megcsinálni. Egyrészt mert örülnék ha sikerülne, másrészt mert miért kukázzam, ha <1000Ft alatt javítható? Szétszedni szétszedem, ez egyáltalán nem jelent problémát, és nem is szopás szerintem.
Leírtam miért. De ha épp munkanélküli vagy, igen, akár értelme is volna. Az időd is pénz. Elvben. És amikor elhangzik ez a kérdés, na az tutira nem 20 perces javítás lesz. Az akkuk cellázgatása is ez a szint amikor valaki megkérdezi.
Egyébiránt meg hol kapsz gyári új tápot 2500Ft-ért?
Senki sem írta, hogy újat, inkább idézz akkor.
Én amit találtam 3-4000Ft körül az mind utángyártott, de ez nem is gond, jó az nekem, a gyári viszont inkább 8-10k, abból meg kapok három utángyártottat.
Miután gatyára vered vele az alaplapot vagy épp kigyújtod a házat majd ezt át fogod gondolni.
Grátisz:
Lehet, csak ha kapsz egy másik tíz évest, lehet fél év múlva az is ugyanígy megáll. Kösz, inkább maradok a vadiúj utángyártottnál.
Meg az is lehet, hogy holnap a lakásodba csapódik a Nemzetközi Űrállomás. Mondom az elmúlt 10 év statisztikáját: 1 darab ThinkPad töltőm halt meg. Nem kicsiben játszom a mennyiséget illetően. Viszont nem kevés sztorim van utángyártott töltővel, kiégett töltőelektronikával, megbolondult töltésekkel, potenciális áramütésekkel.
Csináld a gyárit akkor, meg vegyél utángyártottat, én leírtam azt, amit a témában szerintem durván sok tapasztalattal le lehet írni. Fölöttem is megtették ugyanezt, tippre nem én vagyok a marharépa akkor.
Vagy megfogadod ezeket az írásokat vagy járod az utat. De azt tedd úgy, hogy ez az a szint, ahol durván visszacsapnak a hullámok olykor. Peace -
Tikakukac
titán
válasz
Intruder2k5 #109241 üzenetére
Amekkora szopó lebontani szépen egy ilyen tápot és még mellé a keresgetés... 2500 fillér volt legutóbb a gyári táp amit vettem. Gyakorlatilag napszámosnak sem éri meg a sztorival szenvedni már.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109211 üzenetére
És ezek az értékek olyan durvák vagy mi? Meg szerintem még ez mindig egy Asus gép, nem a te géped. Egy jó mérést adj neki, mielőtt kiteszed a trónra.
Én teljesen nyugodt vagyok, a szar x230 paneleket nem féltettem, nem kár érte.Túlélni sok gép sokat túlél. Nálunk a géppark olyan, hogy tényleg minden történik és mennek és mennek. Aztán egyszer úgy döntenek, hogy hát mégiscsak nem tett jót az esés, víz, nagy rápakolás és akkor ennyi volt.
FoxiestFox: Pontosan a mérték itt a lényeg. Anyám konkrétan a T60-ra rakta a vasalt cuccokat. Méter feletti hegyeket képzelj el. Fogadásokat állom továbbra is a szétveréssel kapcsolatban, emelem a fedlapokkal is
A régi gépek pont azért, mert el volt terjedve, hogy mindent bírnak, szó szerint ütötték őket. Én szedtem elő úgy gépeket, hogy egymáson volt 5 darab és a tetején 60 kilós hangfal. Mindezt raktárba bedobva 3-5 évre.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109208 üzenetére
Mért vagy írott ez az érték?
A kijelző ház masszívsága, nos, az is megérne egy misét. Na vajon miért volt csupa folt az előző is
Hát nem azért, mert a fedlap masszív lett volna.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109202 üzenetére
De hát múltkor írtad, hogy olyan bika a gép, hogy ihaj. Nem kell félteni azt a kijelzőt akkor
Mondjuk én próbáltam keresni mitől érdekes az a panel, nem találtam semmi érdekeset.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109195 üzenetére
Igen a nem sokkal rosszabb egy érdekes dolog, mert ugye miben mérjük.
Ha mondjuk elkezdem az egyikkel a másikat szétverni én egy fogadásban benne vagyok. Felrakom rá a házat. Tartod?Anno mikor megjöttek újonnan ezek a gépek, független attól, hogy 1-2 hónappal a kiosztások után rakott molnárkocsikkal tologatták a laphibásokat már a szervizben az orrom előtt, beszélgettünk az egyik nagy nepperrel az akkor még itteni boltjában. Nyomogattuk, nézegettük, forgattuk és nem nagyon szóltunk egymáshoz csak b@zdmegeltünk és úristen ezt most komoly jelleggel társalogtunk. És neki több százas tétele ment havonta mindenféle business class gépből én pedig konkrétan egy tesztlaboron ültem, egy kiskerrel plusz egy szervizzel, minimum havi 3-4 nagy teszttel és egy rakat belsős kicsivel. Plusz ugye a privát.
Nekem emiatt emlékezetes a gép meg arról, hogy megmondtam, ebbe a lakásba nem jön be ilyen szutyok. És ezt a mai napig tartom is. X230 volt az utolsó X amivel foglalkozom/tam. Így a szebb emlékek maradnak csak meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109193 üzenetére
Ez a vicc, hogy sajnos elég kevés pontban ahhoz képest, hogy a kettő között van egy laza 7 év
És hát ugye a többit ismerjük. Mind a kettő legendás. Csak a skála 2 másik végéből. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109189 üzenetére
T440-ekkel nem tudom milyen elit rétegbe lehet tartozni, de ne olyanba, amiben a T60-ak is vannak, mert ha meghallják egy este felszecskázzák azt a szerencsétlen gépet
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #109183 üzenetére
Ezt szoktam hívni nem túl hatékony időtöltésnek, ide-oda ugrálunk és marha nehéz követni. Tipikusan egy excel kéne és abba leírni mindent pontokban.
Mert ha eddig is ilyen RAM felállással ment a gép... én még soha nem pipáltam olyat, hogy telepítőbe beleomlott volna egy amúgy stabil laptop/desktop. Amiket írtál meg főleg nem. Azokkal a körülményekkel meg aztán totálisan nevör evör.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109181 üzenetére
Nem tudok eloszlást, annyit igen, hogy a 40-es széria Dellben is full kukás lett, vezérlőkkel hullottak el a lapok szépen.
-
Tikakukac
titán
válasz
-Faceless- #109177 üzenetére
Én ezt örömünnepnek fognám fel, de az én vagyok
30 darabba flexelném fel az alaplapot ott a helyszínen.
-
Tikakukac
titán
válasz
-Faceless- #109175 üzenetére
T440 és alaplap hiba. Micsoda újdonság
Ha akarod kérdezz rá az Alohásoknál, hogy pontosan miért hullottak a 40-es gépek, mint a legyek, mivel a gép ára olyan és maga a gép meg főleg, itt az alkalom egy új kezdetnek
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #109143 üzenetére
8510W-ket is válogattam meg kutattam-kerestem, aztán azok is sorban döglöttek le, mindegy milyen rev. volt meg gyártás vagy bármi más.
Azt ott el kell engedni szerintem. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #109137 üzenetére
Az egy igen kínkeserves időszak volt, főleg AMD tulajoknak. Intel-NV kombó jellemzően egész szépen ment, de az AMD-vel iszonyatos szopóköröket futottunk. Ott a kimeneteken mi és mennyire megy ki kérdéstől egészen a konkrétan nonstop omlásokig minden volt.
De legalább a GPU lehalásos sztori többnyire nem volt gond, mert tudtak totál függetlenül is menni és az ügyfelek megúsztak egy lapcserét.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #109132 üzenetére
Anno úgy működtek pont a 10-es szériáig a dolgok ThinkPadban is meg minden más márkában is hasonló korig, hogy amelyik gép dGPU-s volt, ott az Intel nem ment, csak az AMD vagy NV cucca. Nem tudod tiltogatni mert hát... érted, akkor bajban lenne a képi megjelenítés. Ennek az volt az ára, amit most fentebb is láthatunk, hogy ha elpatkol, ami azért reális, akkor ennyi volt, lap kuka vagy indul a reball lottó. HP gépekből ilyet tonnaszám tudok, nálunk is most dobtam ki egy csomót, mert ugyanezzel küzdenek.
Mióta van váltható VGA azóta ez nem annyira para, mert simán tiltod a másik GPU-t és kvázi van egy sima Inteles géped a topvábbiakban. Én kifejezetten kerestem ezt a fajta gépet, csak anyám úgy döntött neki nem tetszik benne a panel, így ja, megy a piacra.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #109128 üzenetére
Kijelző az foltos, mert dokkon monitor mellett minek csináljam meg, és a fedlap felső pereme lehámlott teljesen az antennánál. Más kínja azt hiszem nem volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #109126 üzenetére
Eltaláltad, most eladós lesz esélyesen az egyik IPS-es T60, az x230-am, az R400 és a T510 is
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #109122 üzenetére
Tiltható a VGA BIOS szinten.
Leírtad, amíg nincs driver telepítve, addig jó(nak) tűnik. Pedig nem az. A tipikus VGA halál ilyen, driver nélkül, esetleg kisebb felbontásban jól működik, hiszen semmi baja, képet ad. Amint feltolod a felbontást és rendesen kéne mennie az órajelein dirr, csúszik a kép, hullik, négyszeres vagy nyolcszoros duplikálásban lesz az asztal stb.
Sajnos úgy néz ki, ott meghalt a buli.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #109120 üzenetére
Van amiben igen, van amiben nem. Van nálam egy FHD-s T510, Optimus is van benne
-
Tikakukac
titán
válasz
atomanti19 #109104 üzenetére
Raknám a téteket a billzet hibára.
-
Tikakukac
titán
Itt is ez a gép lett csak ennyire nyomorult. A hűtés felett van keresztben 2-3 merevítő, kvázi van a gépnek egy belső váza is. Előtte és utána ez nincs, a 7000-es sorozatban is megoldod csak hátlap lekapással, de itt nem. És full ki kell szedni mindent a gépből, a billzet meg mivel szigetes és a belső kis rács is külön része a gépnek így abban is van 50 patent.
Nagyon horror, szerintem akármilyen jó is vagyok 1 órába nem fértem bele. -
Tikakukac
titán
Mikor valaki behoz hozzám egy X-et itt is van mindig elborzadás.
Elárulom, vettem egy E5450-et, most az lesz a main gépem. Itt a a paszta és takarítás úgy néz ki, hogy ki egy 2,5m*1m-es szervizes asztal beterítve áll. És amikor én mondom, hogy meh, akkor ott már tényleg van szerelés. Szerintem 2 X-et is megcsinálok annyi idő alatt, pedig Dellben ugye meló miatt bőven van rajtam rutin.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109050 üzenetére
Az 1600-as kábel tutira jó. Ott a sima HD emlékeim szerint még elspórolós volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109048 üzenetére
eDP, 30 pin, bal lent. Szal ja.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108979 üzenetére
Ugyanaz a teló anyámnak 5. alkalommal olvassa le az ujját, nekem minden alkalomra. Felvettem az ujjlenyomatomat, nekem ott is azonnal viszi, az övét meg alig.
Biztos van erre is mindenféle okosság, de én ott feladtam, hogy ez user gond, nem hardver, így én oda nem kellek
-
Tikakukac
titán
válasz
nemethbalazs #108918 üzenetére
Kolléga mond jót, telement az agyam az 5470-ek kijelzőivel
T480s-ek szerintem úgy annyira sokan sosem voltak aprón, nem egy tömegtermék.
-
Tikakukac
titán
válasz
nemethbalazs #108915 üzenetére
Ugyanaz amit leírtam amoda is. Én tutira nem venném, mert ha süt a nap vagy valahol nem sejtelmes fény van kiátkozod magad a világból is.
-
-
Tikakukac
titán
Miért "kell" kijavítaniuk? Szerintem nincs semmilyen kötelezettségük. Gyulladni nem fog, megrázni nem fog, csak a géped egy vödör fosh tőle. Ha nekik úgy áll meg, hogy 20 fejlesztő 3 napi bére sok erre és nem csinálják, akkor nem fogják. Ennyike. Majd jól meg lesz mondva, hogy miért te vagy a hülye és nem ők
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #108888 üzenetére
A lakatfogó legkevésbé szokott laptophoz előkerülni. Azt 99%-ban autókhoz szedem elő.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #108840 üzenetére
Ha nem számoljuk a tényleg kb nem létező hadiipari meg egyéb spéci dolgokat én nem tudok róla, T60-nál fújt ki a buli.
-
Tikakukac
titán
válasz
lsebestyen #108833 üzenetére
Úgy gondolta a Win, hogy nem kell neked az a fényerő állítás. Ezek szerint rosszul. Szokásos Intel driver frissítés, ha kell, ha nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
genlog #108797 üzenetére
Nem mernék típuscsaládokra menni, túl sok gép.
Ehhez tényleg tartós tesztek kellenek, egy tesztgép 1 hét, optimális esetben 2 hétig van kint, ha mákod van akkor több hét is lehet, de ez ritka, főleg ha sajtós a laptop, mert azt végig kell küldeni az egyes lapokon meg youtubereken is már, sok, na. Ha valami nagyon gatya az azért kijön ennyi idő alatt is.
Minden gyártó minden gépének van valami kínja. Van ami enyhe van ami erősebb. Én nem vagyok a saját használósomnál fetisiszta, cserélgetem a márkákat is ide-oda, általános, hogy a minőség az megy lentebb, a feature lista az egekben, a user meg néz ki a fejéből.
Céges flottások meg a szerviz körül legyeskeskedők nomeg a nagyobb kisker hálózatosok tudnak ilyenekben segíteni ha van konkrét kérdés, ők azért látják mi a buli. Én magamnak kb. úgy veszek gépet, hogy van igénylista, az kb. kiad egy gépsort, abból leszedem azokat, amik potenciális betegágyak a maradékot megveszem, használom és a legjobb nyer a többit eladom. Ez van. Vagy, mint az x230 lett, hogy olyan árban vettem, ami rablás volt, aztán most olyan melóm van, hogy dokkon van 90%-ban, nem nagyon érdekel mi ad a monitorhoz jelet
-
Tikakukac
titán
válasz
genlog #108792 üzenetére
Ja, ott belefér. Elnézést.
Céges otthoni flotta Ford volt 1 évig, aztán gyorsan vissza is adták, mert tarthatatlanul sok volt a gariban állás. Megkérdeztem a munkafelvevőt egyszer: amúgy nem ultra cikis, hogy autók néha még javítások után sem bírják a kaput elhagyni? Ah nem, ez elég sűrűn előfordul. És ott áll egy ember, aki elvben már kb. mindent hallott, de tényleg mindent és nem bírtam reagálni.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108787 üzenetére
Azt én nem tudom honnan mit kinek merre és mi a hivatalos neked meg mi nem. Adott gépre SN alapján kértem mindig is árat garira és minden másra is, olyat, ami magyar ÁFA, magyar cég fog kiállítani. Az biztos, hogy a seggemet a földhöz vertem volna 3k-s onsite gariért. De nem csak én
-
Tikakukac
titán
El is érkeztünk oda, amit ugatok pár éve. B@szhatod a garidat ha félkész béta hardvereket és meghajtókat kapsz egy köteg pénzért.
Nálam az 5470 Vostro lesz a csúcs amíg élek. Ott kiadtak a srácok vagy 20 féle drivert, firmwaret és BIOS-t, cseréltek több alkalommal több tucat csak általam ismert ügyfélnél alaplapot kompletten mindennel, mikor már 2 hét után megírtam, hogy srácok, konstrukciós hiba van a géppel, nem fogjátok tudni megoldani ezekkel.
Egy pár per végül elcsattant aztán repkedtek a visszafizetések és cseregépek. De erről kuss van, meg minden másról is. Érzéseim szerint nem csak 1 gép és 1 gyártó érintett. -
Tikakukac
titán
válasz
genlog #108780 üzenetére
Kéz a kézben jár velük a másik bolt is, onnan tudod melyik az, hogy ha keresel gépeket akkor vagy lesz 20 boltban az adott masina vagy 2-ben árukeresőn
Ők azok, akiknél simán magyar billel kapod, teljes magyar garival azokat a cuccokat is, amik amúgy cseh meg szlovák piacosakJahj, bele se menjünk, mondom, könyvet tudnék már írni a privátban kapott sztorikból meg az általam megéltekből.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest