-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #109307 üzenetére
Tudom, az utolsó mohikán.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #109304 üzenetére
Nézd úgy hogy 4gen-től nincs socket úgy ez a problematika megoldódott.
De alatta a vPro képességek közül egyedül az AMT van alaplaphoz kötve a többi többi CPU függő. Pl. Intel AT van anélkül is.@yodee_: Csak jóval későbbi modellek(9. generáció) támogatják a Wifi kapcsolatot BIOS-tól. Wifi-n ugye nincs Wake on, mert kikapcsolva nem aktív, kivéve az always connected modellek(Smart connect), amikből szintén nincs olyan sok. Amennyiben be van kacsolva és van IP-je MAC alapján kéne működjön az AMT WiFi-n is.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #109287 üzenetére
Többnyire a 2,4Ghz-s különböző bill/egér jeladók borzasztó zajosak és nagyon zavarják a BT 4.0-t ami nagyon "halk", így könnyű megzavarni.
Egy laptop esetében még az is közre játszik, hogy Wifi-n vagy kábelen lógsz, mert ugyanazon antennán osztozik a BT és a Wifi, így még ez is probléma egyik vagy másik rovására.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109285 üzenetére
Nem a modul hibája. BT 4.0 lemegy deep sleepbe(maga az egér), hogy spóroljon és idő kell mire észhez tér, pont ez az egyik bajom, hogy akarod használni azt alszik és újra kell csatlakozzon, ami BT esetén lassú. másik meg hogy irodában volt annyi interferencia a több egér és egyéb eszköztől, hogy meg megakadt, amitől a falhoz **** jött rám.
A bill miatt így is úgyis kell a unifying receiver(3mm kb. észre se venni), így gyakorlatban lényegtelen, hogy még egy eszköz csatlakozik hozzá vagy sem, amíg az MX Keys nem lesz HU kiosztásban(sohanapján) ez így is marad. -
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #109282 üzenetére
2db USB?
És csak 1db USB 3.0 még csak nem is 3.2 pffff
-
vicze
félisten
válasz
lsebestyen #109236 üzenetére
Az Interl driver felelős a fényerő állításért.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #109202 üzenetére
Csak pont travel adapternek nem olyan jó szerintem, mert MQ-val leesik az üzemidő ~1 órára, és hát folyamatosan töltőn kell legyen, ha meg nem akkor nézed a rohamosan eső csíkot.
Így használtam 3 évig 65 úton, hogy ne legyen túl nehéz, és 90 otthon, de nem 1x merült le és a 65W tényleg csak épphogy tartja, nagyon sokáig tart mire feltölti, nem ajánlom senkinek.
Mivel nagyon ritkán utaztam vele, így nem foglalkoztam ezzel túlságosan, de hosszabb időre minding vittem a 90W-t az biztos. -
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #109199 üzenetére
Az "el"-t úgy értelmezd, hogy 3-4óra alatt tölti fel és vagy szinten tudja tartani terhelés mellett.
90W erősen ajánlott szerintem, ha kell is a teljesítménye. -
vicze
félisten
válasz
atomanti19 #109104 üzenetére
Csak egy kérdés, a többiek leírták mit tegyél, lett takarítva esetleg klóros vagy ahhoz hasonló tisztító szerrel a laptop? 2 vágtam haza mire rájöttem, hogy ez vágta haza őket.
-
vicze
félisten
Amúgy file index és superfech sokkal többször cseszteti az SSD-t mint a AV, csak azt AV-t a CPU terheltség miatt könnyebb észrevenni.
Mondjuk R7-en csak abból veszem észre, hogy valami terheli a procit, hogy felmegy a venti, de sebességben azt se veszem észre, ha 8mag terhelt épp.
-
vicze
félisten
válasz
Rossi #109082 üzenetére
Egyrészt a Windows storage kihasználtság kijelzésére ne hagyatkozz az semmit nem ér.
Windows az üresjárati időszakokra időzíti, a TRIM végrehajtást, a indexelés és a AV futtatást, így teljesen normális lehet, hogy ezek körül valami okozta, vagy akár frissítés a is mehet a háttérben.A kérdésre válaszolva, nem lehet, hacsak nem állítottál be prefmon-nal folyamatos figyelést.
Még egyszer 60C egy több mint normális Nvme SSD hőfok, akkor kell aggódj, ha lassúnak érzed a rendszert, vagy a 80C felett van.
-
vicze
félisten
"NVMe típusok alatt van vastag hővezető pad"
Szerinted a üvegszálas PCB-n keresztül az hova vezeti a hőt?
Mármint azon az oldalán a SSD-nek nincs chip, annak a PCB-je érintkezik a laptop PCB-jével. Egész pontosan meg tudom mondani mennyi hőt oszt szét, meg azt is hogy hova.
A T480s-ben pedig már egy igen vékony van mert feleződött a M.2 port magassága, ahogy az összes X1C-ben is és T490-ben is.
Az egyetlen gép amiben eddig hőpajzsot láttam az a X1 Yoga volt. Nem Dell szintű, de legalább valami.Akkor most nézz után mi van egy Dell-ben.
Sőt még a consumer Lenovokba is raktak rendes hő elvezetést.
-
vicze
félisten
válasz
Rossi #109008 üzenetére
Egy Nvme M.2 SSD kontroller hőfoka ~50C(típus függő erősen) felett van alap állapotban, ha valamennyire használatban van. Akár 105C-ig mennek konkrétan egy desktopban terhelve. Lenovo nem rak semmilyen se passzív se aktív hűtést rájuk, így annyira mennek fel amennyi épp a terheltség.
Huzamosabb stressz teszttel úgy 70C-ig megy sajátom. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108997 üzenetére
Épp néztem, hogy jött ki frissített 20.04.1 LTS is.
5.4-es kernelbe backportoltak pár dolgot:
"Support for new hardware including Intel Comet Lake CPUs and initial Tiger Lake platforms, AMD Navi 12 and 14 GPUs, Arcturus and Renoir APUs along with Navi 12 + Arcturus power features."Ha lesz egy kis időm megnézem a javultak-e a problémás pontok T14-en.
-----------------------
Más.Korában volt kérdés az időzített wake up. A szeptemberi BIOS-ban a T14(és gondolom a többi is) kapott Wake on Alarm opciót, így időzítve barkácsolható, heti szinten elég részletesen definiálva.
-
vicze
félisten
Most itt olyanról van szó hogy sajátom beolvassa, user mattra ugyanazt csinálja mint én és, a szenzor meg csak néz bután, hogy hát ő nem lát semmit, ugye itt most optikairól van szó. Igen egy ideig szórakoztam hidratáló meg ilyenekkel, de 0 esély.
Swipe nekem úgy 10%-ban megy elsőre, túlnyomó többségben 2. vagy 3. swipe lesz ok.
Régiekeben tudom, hogy valamivel különbözőt, de nem tudom miben, az optikai swipe mindenesetre tuti szar. -
vicze
félisten
A touchnál még nem találkoztam olyannal hogy képtelen egy ember ujját egyáltalán felismerni, mármint felvinni se tudom. Swipe esetében úgy 50%-ban fel se tudom venni az egyént.
Swipe esetén elég általános hogy lockolom napi szinten többször, touch esetében talán heti 1x ha megesik mert nem figyelek épp és csak tapicskolom vakon. -
vicze
félisten
válasz
Picco #108934 üzenetére
Ali-ról azért nagyon nézd meg hogy eredeti legyen és ne valami nagyon random utángyártott és sírjon miatta a gép.
Ha 150EUR a kettő ára, az is gyanúsan használt/utánagyártott és nem új eredeti. Darabja kéne 100EUR körül legyen.
Azért az hogy mind a kettő meghaljon elég furcsa, mindegyik T460s-ünkben cseréltem már egyik aksit, de a "második" többnyire 80% felett volt. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108928 üzenetére
LTS-ben is végső soron fel elehet húzni újabb kernelre, csak khm nem egészséges nyilván.
LTS-hez azért ragaszkodunk mert a nyilván annak a legnagyobb a hosszútávú támogatása(mármint elsősorban csomagok), és még arról is csak 1-1,5 év után váltunk a következőre.
Egy rolling nem minding fun...T14-t végül Manjaro-val próbáltam ott egyszerű kernelt váltani 5.8-re és szinte minden ment "out of the box", ujjlenyomattól sleepig.
A S3 sleep (Modern sleep) mindenképp óriási szívás Linux-on, főleg ha egy laptop nem támogatja a kikapcsolását... -
vicze
félisten
Windows cloud reinstall 0-ról?
(csak 2004)
Cloud reinstall visszarakta elvileg a Lenovo cuccokat, legalábbis nekem visszarakta.Linux kernel is bugos volt majd amúgy 1,5évig csak ott 10W-re rakta és nem boostolt.
1év után egy BIOS frissítés rakta rendbe, meg kernel update.Ryzen 4000-rel amúgy a Linux még most is elég halálos, olyan boot hibák vannak hogy na, 5.8 vagy 5.9 kell hogy úgy ahogy menjen.
-
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108915 üzenetére
T480s esetében a touch screen pont ugyan olyan matt anti glarea, mint a simán nincs különbség. Link.
A fogyasztás mindenképp valamivel több.
-
vicze
félisten
Így kéne működjön:
Max power: 24/44W, 1-2 másodperc 44W peak és leveszi 22-re és azon tartja
Balanced: 15/44W, 1-2 másodperc után le 15W-re és azon tartja értelmes veti és hőfok mellett.
Power saver: 10/10WHa megnézed a leírtakhoz képest a i5-8265U annyiban más, hogy 29W a max-ja nem 44, de pontosan úgy működik ahogy a képeden van. És ez a abszolút normális működés. 10gen annyival jobb, hogy "csak" 92C nem 97.
Intel... Ez van.Az intelligens hűtés az alap, én azzal tesztelek mindent és nem is megy megfelelően ha nincs bekapcsolva. Inkább olyan mintha neked egy kicsit össze lennének kavarodva a driverek és ez okozza a beakadást talán.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108623 üzenetére
AMD körkép update.
Nem mondanám, hogy Európában javulna..
US: CTO 5+hét, raktáron
UK: Nincs CTO, T14 nem elérhető, X13,T14s R7 only raktáron
DE: Nincs CTO, T14s nem elérhető, X13,T14 R5 only raktáron
AU: CTO 5+hét, R5 only, nincs raktáron
JP: CTO: R5 2-3hét, R7 6+hét, nincs raktáron, rendelhető R3(japánok tényleg a jövőben élnek...)
KR: CTO: 4+hét, csak R5 rendelhető, rakráton R5 és R7 is, (Minden sold out akciós)
MY: CTO: 4+hét, csak R5 rendelhető, nincs raktáron -
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #108896 üzenetére
Hát bekapcsoltam úgy hagytam 10percig(aksin) nem nyúltam hozzá és megy még minding low-n és high-on is. Mennyi idő után kéne kikapcsoljon? Vantage-el telepítve minden.
Néhány Linux distro-n pl. nagyon idegesítő, hogy default bekapcsolja és minding külön ki kell kapcsoljam, amúgy megy szünet nélkül.
-
vicze
félisten
válasz
z123456789 #108895 üzenetére
Igen 45W.
Próbáld ki a tápoddal, ha elviszi akkor nem kell semmit vegyél, és megúsztad nagyon olcsón, ha nem akkor utólag veszel egy 65W-set, ez a légpénztárca barátabb megoldás. -
vicze
félisten
A gépek többsége amiről írtam 15W-s T440-től 70-ig S és nem S egyaránt.
Még egyszer 40A2-ről van szó nem A1, ott 90W a legkisebb.Ahol az A1-et cseréltem A2-re többnyire maradt a 65W-s táp, de miután 1-2 embernél voltak gondok 90W-re cseréltem mindet inkább. Azzal csak nyilván a T440p-mel volt gondja, most ha belegondolsz a 90W-s tápnak azért azzal se kéne, és mégis.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #108878 üzenetére
2 monitor, Ethernet + USB eszközök + a laptop. Nem hiszem hogy poénból adnak hozzá 90W-s töltőt gyárilag, persze lehet nálam meghalt a táp nem mondom. (De 40A1-e met minden 40A2-t rákötve nem működött, ennyit tapasztaltam.)
Én csak szóltam, ha megy 65W-vel akkor megy. -
vicze
félisten
válasz
z123456789 #108873 üzenetére
Igen 40A2 az Slim tip, ahogy a T450 is
A 65W-t felejtsd el bekapcsolni talán be fog, de 2 kijelzőt nem fog meghajtani az tuti.Tápon a modellszámban ott van, ADLX és ez utáni szám a wattja.
De nyilván az Output is megmondja elég gyorsan. -
vicze
félisten
válasz
z123456789 #108871 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a dokkhoz táp is kell és nem árt a 135W-s, 90W-vel is eldöcöghet, de esetleg elehet hogy problémás vele.
-
vicze
félisten
válasz
z123456789 #108866 üzenetére
Igen 40A2 kell ahhoz a modellhez.
Ahhogy azbest írta az analóg élettelen lesz, a digitális konvertálás pedig inkább ront rajta.
-
vicze
félisten
válasz
z123456789 #108861 üzenetére
Mini DisplayPort és egy VGA van rajta.
Szóval 1-1-et rá tudsz kötni mindegyikre átalakítóval, így nem kell dokkoló, de a VGA analóg marad ugye.Dokkoló használtan fillérekért megy és csak az Ultra támogat 2 digitális kimenetet.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #108859 üzenetére
Most képzeld el, hogy mind a kettőről max. sebességen olvasol egyszerre. Az már tényleg felszáll.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108857 üzenetére
Ez rohadt jó. -
vicze
félisten
Ryzen 5 és 7 T14 tesztelése végigszenvedve(T14 G1 AMD Memory Perfomance fül)...
Kiszedtem minden anomáliát, így teljesen reális és tiszta.
Talán még egy 16+16 2400-es bekerül a R7-hez, ha lesz rá időm.Úgy látszik főleg R7-nek van valami power control bugja, tippre a Lenovo power manager okozza, de fene tudja, szóval valamiért ha best performance-on vált, egyszerűen alacsonyabb 15W vagy 10W TDP-n ragad. Ha állítom a Windows csúszkát oda vissza akkor helyre jön egy időre. Elég furcsa, a teljesítménye miatt ez a hatás totál észrevehetetlen, hacsak nem nézed egyfolytában a TDP-t. R5-ön nem vettem észre, de lehet ott is van, az is lehet hogy csak újratelepített rendszer esetében van passz... Minden esetre valami még nem jó az energia gazdálkodással szerintem.
Végül sikerült működésre bírni a Ryzen controller-t is(Visual Studio runtime kellett neki...
). Mondjuk az túlzás, hogy működik.
valamit csinál valahol valahogy kb.
Max. TDP amit kicsikartam az R7-ből az 37W volt és afölé már nem megy egyáltalán. Valamint nekem továbbra is 23-on tartja leginkább bár ez program függő, van ahol tartotta majdnem végig a 25-öt, de amennyire láttam nem befolyásolta az eredményt. 25W-vel 3-2,9GHz-n turbózik, 23-mal 2,8-on.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #108836 üzenetére
Az Inteltől letöltött telepitő szinte soha nem működik jól. Intel és a driver írás két külön fogalom. Pont az a baj, hogy Win felrakja a leújabbat, ami nem működik. Lenovo oldalán van többnyire a jól működő, volt már hogy az is szar volt, de ritkább.
-
vicze
félisten
válasz
lsebestyen #108833 üzenetére
Intel driver nem működik, vagy olyanra frissült ami nem kompatibilis, feltételezve, hogy előtte gond nélkül ment.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108821 üzenetére
Na csak megcsináltam a kékhalált.
Szóval kell hozzá egy MS/Azure account is anélkül nem jön elő a mocsok, illetve kell a Enhanced account security Windows-ban.
Enroll után már jött is a kékhalál, Az Enhanced Windows Biometric Security kikapcsolása valóban megoldja.
Nem mondom elég mocsok egy bugot sikerült összehozzanak. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108803 üzenetére
Nagyon furcsa, újratelepítem a Ryzen 5 4000-es gépet, és korábban már két telepítésnél kékhalál volt amint felment a KB, de most felment és semmi. Annyi hogy mocsok sokáig települt kb. 40perc és mikor Update settingsben megnyitottam, azt írta nem sikerült a telepítés, de a history-ban sikereseként szerel és nincs újabb frissítés...
Minden lehetséges beállítás ami a kék halált okozhatja be van kapcsolva, ujjlenyomat be van állítva Face Hello is...Hétvégén tudom megnézni egy Intel gépen is, meg a Ryzen 7-esen.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108805 üzenetére
Az egy kicsit más kategória.
Tűzzel nem játszunk.
(#108807) HSM: Hát elég szar minden U-n a mounting HW szóval simán lehet a több jobb... Újabbakon meg van fém perem szóval ott már több mindegy nem lehet túl szorítani.
@sigidi: Ha Thunderbolt 3-ról van szó akkor minden gond nélkül, de minden más esetben igen sok a variációs lehetőség. Megfelelő USB-C-vel is lehet és megy a 4k@60, de csak a megfelelőkkel, és több mindennek is stimmelnie kell.
Maga a port DP1.2 és PD képes. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108803 üzenetére
Köszi
, mindjárt tesztelem is.
Remélem jövő héten MS elhozza a megváltást... 2004-ra nem volt preview, csak 1909-re, úgyhogy van gond bőven.Más:
Épp egy friss új paszta vs. régi paszta témakörbe.
T460s 4éves gyári pasztáva:
TDP avg: 15W, TDP max.: 17W, Clock AVG: 2,8GHz, Clock max.: 3GHz, 75°C, Fan: 4400
Újra pasztázva AS5-tel:
TDP avg: 17W, TDP max.: 17W, Clock AVG: 2,9GHz, Clock max.: 3GHz, 73°C, Fan: 4000Teljesítmény azonos, de jobban tudja egyértelműen kontrollálni a hőfokokat, mondjuk ezt minden egyes újrapasztázásnál észrevettem(minding gyári levakarása), van ahol 10C-t esett a hőfok(forrófejűségtől függően), de nagy általánosságban halkabb és hűvösebb gép az eredménye. Attól függően, hogy a jobb főfok magasabb TDP-be tudja-e rakni, jobb lesz a teljesítmény is.
-
vicze
félisten
válasz
genlog #108797 üzenetére
Ez a gép megegyezik a P-vel 3kg, ugyanaz mint a P15.
Csak olcsósításnak tudom elképzelni, mert a GeForce olcsóbb mint a Quadro, de van már Studio Driver, így gyakorlatban használható ugyanarra mint a Quadro."ódákat zeng az AMD-ről, miközben - állítólag - bugosak a firmwearek, driverek - ilyenek nem tudnak tesztelni hónapokon át."
Pontosan milyen bugot nem vettem észre az 1 hónapja használt AMD-s Thinkpeden? -
vicze
félisten
Csak én nem tudom értelmezni ezt: Thinkpad T15g
T-nek átnevezett P15 GeForce-szal?
But why? -
-
vicze
félisten
válasz
PandaMonium #108743 üzenetére
Inteles modellre: "Your new estimated shipping date is: 26/09/20"
Erre 7napon belüli szállítást írt Lenovo(24.-én rendelve), szóval ennyire lehet ebben bízni. Jó esetben 5 hét lesz az Intel... -
vicze
félisten
válasz
pawill #108766 üzenetére
Még egyszer mikroSD mind a kettő. T14s esetében microSIM/microSD combo slot van.
-
vicze
félisten
válasz
PandaMonium #108743 üzenetére
Azért számolj vele hogy lehet november lesz belőle...
5-6 hét az egész pontosan úgy van, hogy előreláthatólag 5-6 hét, gyakorlatban amit AMD tud CPU-t szállítani.
T14s esetén mondjuk egy X13 alaplapot berakhatnak. -
vicze
félisten
válasz
Rossi #108748 üzenetére
Ahogy Tikakukac írja, csak egy kicsit pontosabban.
Egyedül CTO esetén van kiszállítás pillanatától ketyegő gari, amit maga Lenovo küld ki.
Minden más esetben ha viszonteladónak megy vagy akár Lenovo-tól, akkor egy xy SKU-s gépet kapsz, ez általánosan úgy van, hogy 3 vagy 4 hónapot rászámolnak(kicsit bonyolult mikor épp menyi), tehát az az elvárás, hogy ennyit állhat raktáron. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108719 üzenetére
HMM tud ezotérikus lenni a nyilacskákkal.
T440-80 a kedvencem ahol van két kis fül az aksinál amit felfelé kell húzni, úgy hogy a alját lefelé nyomod, na hát ez nincs leírva.
Amúgy Lenovo(HP is pl.) rak fel xx30-tól felfelé szinte mindenre videót technikusoknak, kezdőnek nagyon érdemes azt nézni, de még abban is láttam olyat amire felhúztam a szemöldököm, hogy hát ezt azért ilyen egyszerűen nem csinálod meg... Ha T490/T14-ről úgy letépi valaki a hátlapot mint ott sérülés nélkül meghajolok előtte. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108717 üzenetére
Szétszedésnél csak akkor fog bármi törni, ha nem tudod hogyan kell(törtem le már rengeteget, mert fingom nem volt hogyan kell szétszedni, nem figyeltem, türelmetlen voltam, stb.). De nyilván van anyagfáradás és ha elveszti a rugalmasságát a műanyag akkor tök mindegy és igazad van törni fog.
-
vicze
félisten
Ha nem támogatják az OpenCL-t és csak CUDA akkor tök mindegy csak NV-vel fog működni.
Amúgy Xe-vel lehet az Nv dGPU-nak is búcsút lehet inteni."Nvidia nélkül nem lehet pl Tensorflow-t használni"
Hát egy T-s gépbe rakott dGPU nem tensorflow-t támogatni ugyan úgy.Ilyen ez a vendor lockin.
-
vicze
félisten
Mivel nem használtam sleepet úgy 8éve, mennyire normális, hogy 2nap alatt sleepben lemerül 100%-ról?
Illetve már toltam le vele egy 8órás napot végig aksin töltés nélkül, és 20% volt a végére, úgy hogy a Win energia gazdálkodást Better Battery-re raktam. Semmilyen lassulást nem vettem észre, tök normálisan ment végig.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108645 üzenetére
Hát... nem tudom milyen idős a legfiatalabb PATA vinyó, de és bepróbálnák egy ilyet. (Van 10$-ért is ez a drága verzió.)
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108643 üzenetére
"HDD caddy is"
Levágnád az egyik szárnyát? Hogy fog így repülni? -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108635 üzenetére
Na megvan, szóval jobb oldalra egy Cradle kell egy WorkPad C500-nek(meg az nyilván), és kész is az anyahajó.
baloldalra semmi jó nincs csak a DVD.Illetve. Google image találatok közül, eBay nem adja ki... És ott egy másik is nem tudom melyik a jó.
(#108639) HSM: Igen ebben igazad van, az Intel lehet jobb low powerben esetileg. Ezért csináltam a táblázatot a különönöző energia fogyasztás beállításokkal. Notebookcheck tesztjeit összehasonlítva van jó pár olyan feladat ahol az Intel jobb lesz aksin, mert jobb és agresszívabb a leszabályozása. Viszont ezt lehet kompenzálni a sima Win energia profilokkal, és szerintem összességében jobb üzemidő kihozható így AMD-vel. Mivel összességében kevesebbet fogyaszt AMD, így nagyon nehéz azt elképzelni, hogy valamiben ne legyen takarékosabb összességében.
Amúgy ha a Ryzen Controllert életre lehet kelteni valahogy, akkor lehet mindent állítani mint Intelnél, és nagyon jól be lehet lőni.
Azt még hozzátenném, hogy Day0 BIOS van még minding és nem jött 1db frissítés se, pedig augusztusra nagyon ígérgették, így szerintem jó pár dolog változni fog idővel. Pl. a venti vezérlésével nagyon nem vagyok elégedett, azt nagyon túlpörgeti indokolatlanul Intelhez képest. Összességében a szabályozás nem jó, vagy túl meleg, vagy szabályosan hideg...
Túl agresszív.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108632 üzenetére
2 percre röhögök ezen a képen.
-
vicze
félisten
Windows 10 2004 KB4566782 kék halál probléma a következők esetében van:
- Thinkapd a gép
- Intel 9 vagy 10gen, illetve AMD 4000
- Lenovo Power manager fel van telepítve
- Virtualizáció be van kapcsolva BIOS-banA fentiek együtt állása esetében stabil kékhalál bootnál vagy loginnél.
Más konfigoknál nem tapasztaltam problémát.Háttér: Egy viszonylag súlyos sebezhetőség került javításra a Hyper-V-ben, aminek sajnos ez lett a következménye. Az biztos, hogy a APCI alrendszeren halálozik el az egész. Nagyon elcsesztek ott valamit, illetve nem lett kellően tesztelve.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108624 üzenetére
Valószínű elég durva, mert az Intel kb. értéktelen épp, dupla teljesítményről beszélünk ugye.
De mivel az AMD-t nagyrészt nem cégek veszik, mert nem is tudod volumenbe (mert nincs), így jó eséllyel egyáltalán nem is kerülnek a használt piacra 4+évig. Világ szinten most úgy pár ezer darab ha elment akkor lehet sokat mondtam, ha nem tévedek túl sokat 3hétig volt értelmesen elérhető össz-visz aztán azóta a 6hét van, ami csak tolódik végtelenül.Hatalmas "meglepetésre" egyszerűen az AMD kifogyott se a gamer piacra se a "vállalati" piacra nem tudnak eleget szállítani, mert olyan kereslet van, hogy elkapkodják. R3-ak csak papíron léteznek. És még idén jön a Zen3... Ha jövő héten a Tiger Lake nem tud valamit mutatni, akkor Intelenek 1évere kapáltak a mobil piacon.
-
vicze
félisten
válasz
PandaMonium #108620 üzenetére
A rendelés és a szállítás két külön dolog. Csak egy gyors körkép:
US: CTO 5+hét, raktáron
UK: 6+hét bármi, csak R5 rendelhető, nincs raktáron
AU: 5+hét bármi, csak R5 rendelhető, nincs raktáron
DK: CTO: R5 4-5hét+, R7 6+hét, raktáron
SE: CTO: R5 4-5hét+, R7 6+hét, raktáron
JP: CTO: R5 2-3hét, R7 6+hét, nincs raktáron
KR: CTO: 5+hét, csak R5 rendelhető, 3db raktáron (konkrétan ennyi)
MY: CTO: 4+hét, csak R5 rendelhető, nincs raktáronA raktáron az előre megépített fix konfigok.
Én Intelt kellett rendeljek, mert lehetetlen, hogy új embereknek ideérjen.
-
vicze
félisten
válasz
PandaMonium #108618 üzenetére
Azt AMD SoC-ok kvázi elfogytak. Max olyat tudsz venni, ami raktáron ragadt itt ott. CTO-ra 6hét+-t ír Lenovo oldala, de én október előtt nem számítanék nagy mennyiségre. Továbbra is Lenovo az egyetlen gyártó aki Ryzen 4000 PRO SoC-okat használ, és semmilyen formában nem tudják az igényt kielégíteni.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108607 üzenetére
T470 + T25 palmrest, bill és trackpad azt csá, fele annyitól megvan. Vagy ha már lúd, akkor...
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108605 üzenetére
Amúgy pl. a T25-ös billjével mi a baj?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108601 üzenetére
Már alig várom, hogy hány évig lesz sírás miatta mikor megszüntetik.
-
vicze
félisten
Bármilyen hihetetlen de nem vagyunk egyformák nem egyformán használjunk, úgy gondolom erre vonatkozott a kérdés is.
-
vicze
félisten
válasz
totron #108588 üzenetére
Soha, és +50 user.
Max. ha épp nagyon nyomorultul van a gép, de inkább fidgetelés. A Thinkpadeken lévő trackpoint az összes gyártó közül a leghaszontalanabb még a mozgatása is béna. Dellen és HP-n még néha néha használtam, mert ott nyomorékok voltak a trackpedek és igazából jól használható nem kell jógázni hozzá a gombokhoz állandóan
Mióta normális trackpedek vannak semmi szükség a trackpointra ezért is hagyta le mindenki más és Lenovo az utolsó aki meghagyta dísznek.
Mai modern tackpedek pontosabbak és sokkal könnyebben használtató mint a trackpoint, ráadásul ott vannak guesture-ök, amik nagyban segítenek a használtban. -
vicze
félisten
T14 Ryzen 5 review, elég jól kivesézve.
Ryzen Controllert én nem tudtam működésre bírni egyik gépen se.Saját Ryzen 5 méréseim befejezve. (Ryzen 7-esetket újracsinálom, mert nem tudom értelmezni azt a rengeteg anomáliát, nagyon nem tiszta.)
Azt most már egyértelmű, hogy Lenovo miért nem kínál 48GB-s opciót. Eszméletlen a teljesítmény veszteség minden RAM igényes feladatban. Az okára nagyon kíváncsi lennék.Főleg hogy ugyan ez az APU 6000+-os dekstop RAM-okat hajt meg 64GB-ig gond nélkül.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #108576 üzenetére
Ha nem securityben dolgoznék még talán el is hinném, hogy ez elég...
Egy munkáltató szívét meg különös melegséggel tölti el egy évek óta nem frissített OS.De ezt sokszor leírtam mindenki az csinál amit csak szeretne, és ez így van jól.
-
vicze
félisten
Egyrészt ha 16GB-s a gép, EU régiós és nem CTO akkor 100%, hogy 16GB forrasztott RAM lesz benne, a 8+8 nagyon ritka konfig, azaz single channel lesz.
Ha valami dualchannel akkor az, nincs semmilyen variáció.
Minden alkalmazásban ami bármilyen formában memória érzékeny, elvileg -30% 32GB-s modullal. Ez teljesen eseti és teljesen az alkaszámtól függ. Ahogy látod Cine R15-ben látszik tehát memória érzékeny, R20-ban semmi változás.
Az ideális mindenképp a 16+16. A Ryzen 5-ös gép tesztelésével sajnos nem tudtam haladni, de abban 16+16 van és eléggé látszik a különbség. R15-ben 10%-ot ver a 16+32-es Ryzen 7-re, a memória tesztek meg jócskán duplája. A héten megpróbálom befejezni.
-
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108540 üzenetére
40AH Pro, nem hiszem hogy az Ultra kevesebbel tölt. Nyilván valamennyire függ a készüléktől, de 85W kéne legyen mindegyiken szerintem.
Nos egyrészt a üvegszállal megerősített Polyphenylene Sulfide(PPS) a sima T és a X2xx/X3xx is ennek pont az a lényege, hogy jobban ellenáll az ütődéseknek és elnyeli azokat, valamit jobban karcálló mint más. A régebbi gumiszerű bevonatok elég szörnyűek voltak és nagyon undorítóan tudtak kinézni pár év után.
L sorozatnál ABS volt most már egyre inkább fém alja és fedlap is előfordul illetve L13 pont azonos a T-vel GFPS.
Latitude:
5000-es ABS minden.
6000-es ABS fedlap, alumínium alja.
7000-es szénszálas erősítésű műanyag, vagy alumínium fedlap, alumínium alja. A fedlap többnyire soft touch-os bevonattal alumínium esetében, de az újabbak már csak alu színűek.
9000-es: Alu fedlap alja, XPS üzleti változata.EliteBook:
Nagyjából minding fém alja teteje, tipikusan minding ezüst festetlen van egy két modell, aminek ABS az alja.
Valahogy a HP az egyetlen akinek mániája, hogy a palmrest is fém minden bevonat nélkül, ezért minding nagyon utáltam télen használni elég kellemetlen tud lenni. -
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108533 üzenetére
Dokkolón ezt kéne lásd, ez a normális:
Ha más akkor valami nem stimmel.Gumis festék: Pontosan nem tudom mióta nincs, de csak a T-n volt 4gen-től 6-ig 7-től már nincs. Csak a sima T-en volt még, a s és p modelleken már nem.
Illetve nagyon nagyon nem ugyanaz a borítás mint ami a T440-60-ig volt és ami a X1-eken van. T4xx-eken szinte kellemetlen a tapintása nagyon durva és rossz megfogni ettől, egy idő után undorítóan is néz ki. X1-en egy lágy selymes tapintású borítás van, amit nagyon kellemes megfogni, nem gyűjti a koszt mint a másik.(#108537) HSM: Hát én 16-ban űztem ki az utolsó vinyót a asztaliból a NAS-ba, mert már az őrületbe kergetett a kerregés meg a zizegés amit produkált. Nagyon jól el vannak lehető legmesszebb tőlem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest