-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Akadt egy kis gondom a PowerManagerrel:
Reinstall után sem javult meg. Egyébként semmi különös nem történt a géppel...egyszer csak ezzel a hibaüzenettel indult.
Ami egyébként külön fos, hogy a beállításaim most mind odavannak...
Ha legalább az akku töltést tudnám valahogy állítani, hogy ne 0-tól 100-ig töltse már annak is tudnék örülni. -
MrSealRD
veterán
Nincsenek MS részvényeim szóval nekem mindegy ki mire esküszik...Én a tendencia alapján a még szarabb 2010-et használom...Nem jó, de nem is rossz.
Egyébként tipikus fórumos félreértésről van szó. Engem csak az érdekelt, hogy Tikakukac miért szarozza már sokadjára indoklás nélkül. Mindössze érveket vártam... Részben kaptam azt is...meg mást is.
Szóval értem én, hogy vannak vele gondok...
-
MrSealRD
veterán
válasz
mustang28 #42126 üzenetére
Egyértelmű, hogy ezzel kellene kezdeni.
Berakod az ssd-t. Felteszel egy 32bites win7-et pendrive-ról kb 5-10 perc max...Aztán modBios-t teszed fel. Majd telepíted az éles rendszert...ennyi belefér. De a leggyorsabb a lemezes megoldás lenne..talán..
Szerintem kell az a SATA II...nálam bevált.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Thinkpad érdekesség péntekre: [link]
-
MrSealRD
veterán
1. Igaz, a több száz ember tényleg nem garancia a jóra. De egyetlen szóval leszarozni azért meredek, és szinte majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fejlesztő vagy...
2. A termék használatára senki sincs kötelezve. Senkinek nem tartanak fegyvert a fejéhez és kényszerítik az adott verzió használatához. De egyébként bárki kezébe veheti a kis billentyűzetét és írjon jobbat. Ha nem akkor meg használjon LibreOffice-t, vagy OpenOffice-t...meg van még pár alternatíva, nem kötelező MS-t használni...sem...Ajánlom a Notepad alkalmazást. Igazán sallangmentes. De azért nem a víz a hülye mert valaki nem tud úszni...(#42028) brd: Akkor nézd csak vissza mi volt a probléma az újjal...nézd meg milyen hihetetlenül komoly aggályokat vetett fel az egész elsős évfolyam nevében...Kb annyit, hogy nem ismerik megfelelően.
(#42004) nap Én vagyok a troll amiért nem adtam magyarázatot arra a kérdésedre, hogy milyen előnye van. Úgy gondolom ha valaki leszaroz valamit akkor előbb indokolja meg ő az állítását. Mellesleg én nem mondtam, hogy egyik jobb a másiknál de ahhoz, hogy ez feltűnjön a talán le kéne venni a troll maszkot úgy talán a szövegértéssel sem lenne gond...
De én nem bántok senki ám. Használjon ki mit szeretne...De azért egy rövid, tényekkel alátámasztás nem ártana az üres fika mellé.
Áhhh....nem hiszem el, hogy megint sikerült...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #41955 üzenetére
Hát nem tudom...én folyamatosan követtem a változásokat(verziókat), és úgy tapasztaltam, ha egyszer lemaradsz és akkor van hasonló "nem működik" helyzet...
Én nem vagyok hardcore Office guru mint az ismerősöd, de komolyabb problémám még nem volt..Pedig egy szakdogát is megírtam benne többek között..(Office 2010-be)
Egyébként még most sem értem, hogy 5éve van ez. Te mióta küzdesz vele?Pontosan melyik NAV-os szoftverrel is van gondod? Ha jól emlékszem akkor azoknak a jelentős hányada JAVA alapú...ami felvet néhány kérdést...
Amúgy jöhet privátban is ha akarsz róla beszélni, és akkor nem a topikot nyomjuk tele...
én még hiszek abban, hogy a konstruktív vita előreviszi az embert...
(#41960) nap Nem ez a lényeg most...
-
MrSealRD
veterán
X200 vagy X200s egészen biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak. Árban a gép paramétereitől és egyéb körülményektől függően 70-95 között van nagyjából a választék...
Az X201-ek nem tudom milyen áron mennek de talán már az is befér ebbe az árba.(Sőt szerintem 150 felett nem is vennék X201-et már....de ez szubjektív)
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
JAGER 10 #41810 üzenetére
Igen, mindenhol. Pontosan ahogy leírod. Persze nem tocsog az watta, de kellően át van itatva mert elég illékony. Felületenként haladok, és még kicsit nedves a felület. Gyakorlatilag a mikroszálas kendővel törlöm szárazra.
Konkrétan ilyet használok: [link](#41811) Tikakukac: Na a procipaszta az még egy makacs jószág...seblemosó benzin ami nekem egyből vitte.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #41807 üzenetére
A sűrített levegő addig jó amíg port akarsz eltávolítani. Egyéb szennyeződést értelemszerűen nem...Érdemes megfigyelni pl egy koszos egeret...a kosz lerakódás ami az emberi faggyúval keveredik egy ujj formáját rajzolja ki...
Szerintem egy jól kiválasztott tisztítófolyadék is megfelelő. Én azért használok alkoholt, mert kb ingyen kapom és nem országon belülről...(#41808) Tikakukac: Ez is tökéletes. Bár én a kompresszoros témát azért meredeknek tartom...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #41638 üzenetére
Én már most is bevállaltam a torrentet...igaz nem nyomok ipari mennyiséget, de azért van...
426 óra működési idő alatt 517GB írást hoztam összesen...Amibe minden benne van...SSD Life azt mondja 8 év hónap....Ha a félidő lesz igaz belőle, szerintem akkor már másik lesz a gépben...
Én is inkább a vezérlő halási problémáktól félek jobban...De ezért csinálok backup-ot... -
MrSealRD
veterán
válasz
t52042405ug #41618 üzenetére
Hát akkor passzolok...
Nincs ötletem mi lehet a gond... -
MrSealRD
veterán
válasz
t52042405ug #41616 üzenetére
Nem elég kikapcsolni tiltani kell...
-
MrSealRD
veterán
válasz
t52042405ug #41611 üzenetére
Elvileg a samu-hoz jár szoftver ami elvégzi a samsung által javasolt beállításokat. Azzal próbáltad?
-
MrSealRD
veterán
válasz
brutte #41210 üzenetére
Igazából a HDD helyén van SATA csatlakozó. Oda teszed az SSD-t. A DVD helyére meg a Caddy egy HDD-vel. Ez jó kombináció....nagyon nincs mit variálni rajta.
A Caddy-be egy SATA winyót fogsz tenni, de a laptop felé a segge az IDE csatolós itt van egy "konvertálás" de nem érezhető.
60-80MB/s ami reálisan kijön belőle...de inkább a winyó lesz a "lassabb" mint a csatoló. Nem fogod érezni. -
MrSealRD
veterán
válasz
brutte #41205 üzenetére
A 2.29-1.08 verzióból készítettek egy modbios-t.
[link]Itt láthatod mit is ad pontosan.Nálam már...gőzöm sincs hány hónapja van fent. Nincs vele gond..hibátlan. De rajtam kívül még sokan használják a fenti fórumon és nem nagyon volt vele gond.
Van valami amit hamarabb kellett volna írnom, de úgy tűnt, nem fontos.
Szóval a BIOS-t úgy tudod pakolászni, ha felteszel egy verziót akkor attól vagy régebbit, vagy újabbat tudsz feltenni csak. Tehát ha most feltetted a 2.29-est akkor a szintén 2.29-es modbiost nem fogod tudni feltenni. Előbb 2.27-re vagy 2.30 ra kell váltani. Ezután tudod feltenni a 2.29-es modbios-t.
Ez ilyen lenovo hisztéria. Olvastam a lenovonál, még nem ütköztem bele, hogy tényleg így van e... -
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #41188 üzenetére
Egyre több...lehet, de pl alsó és középkategóriában nem gyakori...előfordulhat, de akkor máson spórolnak...
AMOLED/ SAMOLED meg többnyire Samsung privilégium egy-két kivételtől eltekintve...
Xperia U-m van. ára alapján középkategória alsó részében lehet valahol mégse IPS...A tabletekben már nagyobb az IPS arány
-
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #41185 üzenetére
Bezzeg az okos telefonokba már egytől egyig az kerül
Sajnos ez sem igaz...
-
MrSealRD
veterán
(#41181) cellpeti
Én is 1680-on ülök, de már ez is kevés...kéne az FHD...nem férek el.(#41182) Shatterstar
Hát ezért van a fórum, hogy edzett legyél
Egyébként a kijelzőpanel technológiája ami még szempont. Ilyen például a TN ami általában a gépekbe kerül..Van még IPS amit sokan szeretnénk látni az összes gépben mert nagy betekintési szögei és jó színvisszaadása van....(de sajnos sokszor még opcióként sem válaszható...) -
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #41179 üzenetére
Szerk: A T500 rendelkezik HD kijelzővel vagy az még csak simán LED?
Ezt gondold át újra....
LED a megvilágítás típusára utal...(Elődje a CCFL, ami fénycsöves megoldást takar)
A HD(1366x768),HD+(1600x900), FHD(1920x1080) pedig a felbontásra utal. Hogy ez mekkora képátlón realizálódik az más kérdés...
Egyébként általánosan elmondható, hogy a felbontás növelésével élesebb/szebb/részletgazdagabb lehet a megjelenítés...
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #41133 üzenetére
Egyetértek a következtetéssel a végén.
Azonban van itt valami. A jobb szélen látható gagyi-féle megy az "én" 15,4-es T61embe...Az enyémbe nem is lehet olyan "sűrűlapátos" fajtát tenni, mert egyszerűen nem fér bele...
A párom 14"-es T61-be van olyan mint neked...anno összehasonlítottam a kettőt. Az első képen jól látható a bal oldali és a középső esetén van a külső körön egy kis kiemelkedő kör sáv. A jobb szélső viszont teljesen sík. Na ez az akadálya, hogy az én böszme T61-embe ilyen kerüljön, amúgy jó lenne. -
MrSealRD
veterán
válasz
!Overdose! #41037 üzenetére
Mi lesz belőle amúgy?
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #40954 üzenetére
Érdekes...az elmúlt kb 1 évben akadt néhány beleborogatós eset itt a fórumon és a tünet mindig ugyanaz lett...nem kapcsolt be a gép...Most akkor hová tűnt a cseppállóság. Nem értem...
Egyébként az igazsághoz szerintem hozzátartozik, hogy a bekapcsoló és vonala nem volt soha az...
Megoldás lehet talán, áramtalanítod teljesen(akkut is ki kell venni) majd néhány napig hagyod száradni...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Akik a WIFI kártyával bajlódnak:
1. Azért látod továbbra is 12-es meg 13-as verziószámot a 14 felrakása után mert ez egy driver csomag. Amibe benne van a 3945-től kezdve a 4965-ön át 5100, 5300....stb (a sor hosszú) az összesnek a drivere. Ez önmagában még nem magyarázat, de a lényeg most jön. A csomag verziószáma frissül ugyan és sokan boldogan teszik fel a legújabb verziót a 3-4-5 éves WLAN kártyára, a gond csak ott van, hogy a changelog-ot senki nem olvassa el. Pedig abból kiderülne, hogy bizony a 3945-höz a driver megállt a 12 (vagy tudom is én mennyi) verziónál. Ez elég megtévesztő és szemét dolog az Inteltől...tessék bedönteni a gyárkaput.
2.
Nálam T61-ben 4965 ketyeg a 13.4.0.139-es driverrel. (Ami tudomásom szerint ehhez a kártyához az utolsó, de ebben nem vagyok biztos)
Az fenti problémákat én nem tapasztaltam még korábbi driverrel sem.(win7 x64)Nálam olyan felhasználás szokott előfordulni, hogy Ad-hoc Wifi hálózaton egy másik T61-ről nézek egy 720p-s HD filmet...(mkv konténer ha valakit érdekel) Na ott tisztán látszik, hogy amint 15-20Mbps fölé megy a film bitrátája már laggol...de ez egyértelműen sávszélesség probléma...Ez ennyit tud.
-
MrSealRD
veterán
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Egyik dolog amiért csúnyán néztem.Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Én úgy emlékszem 1600x900 vagyis HD+ lesz talán a max...Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Másik két dolog ami nálam szintén megvétózza ezt az eszközt...Mekkora akkukkal lesz elérhető?
Az alapján amit a korábbi bejelentésekben mondtak, kb 6-9 órás üzemidő várható. Reálisan...Tehát a gyártó mond vagy 12-13-at.... -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40665 üzenetére
Info itt: [link]
Letölteni is innen lehetett régen...Ha nem találod felteszem DB-ba...A frissítés menete: 1. Elindítod. 2. Lefut. 3. Örülsz.
Pár dolog azért van: Akku ne 2% legyen. 64Bit-es Win alól nem fog menni, csak bootCD-ről. De nem para mert a modbios-t iso-ban is adják. Ha 32bit-es Win-ed van akkor fut OS alól is. -
MrSealRD
veterán
(#40656) lapa
Nekem se jön be, igaz nálam nem csak a sebesség miatt...Én valahogy ettől a papírvékony ultrabook álomvilágtól és a következményeitől nagyon messze vagyok.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #40653 üzenetére
Talán még egy Lenovo-s mókus mondta pár hónapja, hogy nem IPS. Ahhoz képest nem rossz...Viszont én láttam számos más komolyabb problémát is. Ez egy design gép....kicsit olyan mint a mobilok között a Vertu meg társai...
(Egyébként nem értem manapság mi ez a megszállott vékonyság mánia...Egy 1,5-1,6kg-os sub-hoz képest nagyjából 0,5kg-ot tudnak hozni...Ennyit nem ér a dolog amit cserébe "fizetsz")
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #40642 üzenetére
Van valami sejtésed, hogy mi okozta közvetlenül a galibát?
Teljesen külön volt kezelve az SSD és a HDD? Tehát amikor 8-al akartál bemenni akkor bootsorrendet állítottál, vagy loader-ből választottál OS-t?
(#40650) Iscariah
Én is kipróbáltam, meg kb 1200 év alatt felnyomtam rá egy VS2012-t...Én sem ájultam el tőle...De szerintem nem is kell...Pontatlan az az állítás, hogy nincs rá driver. A Win8-al kapható gépekre van. A régebbi típusok pedig türelmesen várnak, nyilván nem azokra adják először(érthető okokból).
Azt mindenki egyénileg el tudja dönteni, hogy tartalmaz e olyan funkcionalitást ami indokolja a "rendszerváltást" -
MrSealRD
veterán
Rudi jóvoltából egy kis előzetes mielőtt kikerülne a teszt: [link]
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #40574 üzenetére
Mondjuk a driver általános...mind FireGL-re mind Radeonra nézve...A driver is a GPU-tól tudja, hogy ő most fiú e vagy lány...de mint fentebb mondtam ez max egy Label valahol, hogy "Igen én Radeon/FireGL vagyok..."
(Bár ez meg azért nem feltétlen igaz, hiszen a Win miért mondaná valamire, hogy Radeon, ha nem az?!)
Egy másik lehetőség, hogy valamilyen ID alapján dinamikusan állapítja meg a driver, hogy mivel találkozott éppen...Van benne egy lista. Megnézi...és eldönti.
Sőt! A T500-ra telepítés azért nem döntő bizonyíték, mert ugye most a Lenovo által heggesztett gyári drivert akarod feltenni. Azért az látni fogja, hogy nem W500...ebből kifolyólag nem is biztos, hogy a GPU-t figyeli a driver hanem magát a gép típust.
Persze ilyenkor előjön az is, hogy "igen-igen, de mi van akkor ha ATI-s FireGL-t szeretnék feltenni?" A kérdés jó, a választ meg egy teszt adná meg...
Akárhogy is történik az azonosítás egy dolog majdnem biztos: A két gépben lévő GPU fizikailag és architektúrálisan teljesen azonos. Ezen a szinten nincs különbség.
De ezt nem csak én mondom: [link]T500: Csak azért kérdeztem, mert kacérkodtam a gondolattal...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #40565 üzenetére
Ez oké, csakhogy a fent nevezett HP gépeknél az egyikben az ati x1600 sehogy nem akart v5250 lenni. semmilyen OS alatt. Semmilyen mod driverrel. Az összes többinél a HP-s driver jó volt xp meg w7 alá - utóbbi alá én moddoltam -. Szóval számomra itt bukik meg az elmélet. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csak magában a driverben vannak a spéci dolgok, különben az 5. gépre is fel tudtuk volna tenni azt a nyamvadt drivert, de nem ment. x1600-ként tökéletesen funkcionált.
Igazából nem bukik semmilyen elmélet. Eleve a gyakorlatban tapasztaltakat véstem ide...
A HP az meg nem Lenovo...erre nem tudok mást mondani. Egyébként lehet az én logikám rossz, de ha 5-ből 4 gépen a fent leírtakat tapasztaltad te is, és 1 gép volt a kakukktojás(amivel egyébként ki tudja mi volt) akkor az miért döntene meg bármit is?
Szerk:
Jól látom, hogy a T500-ad elvitték? -
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #40546 üzenetére
Desktop fronton esélyes, hogy a GPU fizikailag is eltér a Radeon illetve a FireGL szériában...ezt nem tudom.(Bár tippem az, hogy igen.)
Én csak az alapján írtam ezt be ami már korábban lejátszódott itt a fórumon...Sőt talán még egy T60p-vel is volt valaki, hogy X1600 volt pucéran...aztán driver után lett FireGL. Ez utóbbi viszont csak halvány emlék...Amit tudok, hogy a driverben nem csak egy FireGL címke van...itt tudják optimalizálni az adott GPU-t az adott célok szerint...A video bios nyilván beleszólhat ebbe de az OS fölött fütő pl AutoCAD optimalizáció biztos nem ide lesz égetve 4KB-ba, hame a driverbe lesznek ezek "égetve"...A Quadro illetve FireGL chipek főleg 2D/3D-s tervező alkalmazások szájíze szerint vannak hangolva...azért nem teljesen ugyanaz kell mint a Crysis-hoz...ezért kell a "sima"(Radeon) és a "melós"(FireGL) driver.
-
MrSealRD
veterán
Már volt erről szó korábban... A DRIVER-től lesz 3650 vagy FireGL akármi....nem a GPU-tól...ugyanez a téma szerepelt már a fórumban. A W500-as lenovo-s drivert kéne feltenni akkor jó lesz...
-
MrSealRD
veterán
válasz
cassius.clay #40514 üzenetére
Nem kell papír...gyári számok alapján tudnak mindent...
Fentebb linkelték is az oldalát, a neve Smartservice. Aki innen eddig odament, az csak jót mondott. Szóval ajánlott neked is azt a helyet felkeresni, kivéve ha bírod az extrém sportot...ha izgalmakra vágysz akkor bármely szerviz jó. Itt biztos, hogy "unalmasan" simán fog menni minden...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Adrian Mole #40496 üzenetére
Ha a csatlakozó egyezik akkor igen...Amúgy szerintem pont igen..
-
MrSealRD
veterán
T61-be betettem ma egy Corsair Force 3 240-es SSD-t.
modbios fent van.
A korábban Tim82 által javasolt Macrium Reflect Free-vel migráltam egy belakott kb 2 éves Win7 X64 SP1-et.Mértem egyet:
Ez nekem kicsit vérszegény. Bár érzésre gyors a gép...
Igaz, még semmiféle SSD specifikus finomhangolást nem végeztem...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40270 üzenetére
Ez az RMclockos akció teszi lehetővé, hogy alacsonyabb feszen hűvösebbé lehessen tenni a procit?
Igen, de azért gondold végig...a hűtési rendszered véges...és közös a CPU és a GPU között.
Ha csökkented a CPU hőtermelését akkor a kevesebb hőt kell a bordáról elvinnie a ventilátornak...aminek két jótékony hatása is lehet.
1. adott esetben alacsonyabb fordulaton is hatékony marad a hűtés -> kisebb zaj.
2. a GPU sem melegszik fel annyira hiszen a hűtés nincs annyira terhelve a CPU által...Szerk:
A gép elején az balról jobbra haladva az alábbi "dolgok" vannak sorrendben:
1. FireWire
2. WIFI hardveres kapcsoló(igaz...BT, WWAN-t is kapcsol...)
3. Kártyaolvasó. -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40267 üzenetére
Az IDA support miatt az egyik mag ideiglenesen képes 2.4Ghz-re felugrani...de ez nem igazán jellemző...
Én RMClock-ot használok és nem is engedem neki ezt mert nagyon nagy feszültség kell a stabil működéshez ezért rontja a downclock-om hátékonyságát....amúgy sem ezen múlik a történet..Azért ha nem gond legalább egy falapot vagy tálcát tegyél már a gép alá, ha már ágyban használod....ha nem jó a szellőzés ne csodálkozz rajta, hogy hővédelem lenyomja a "biztosítékot"...
Ha meg asztalon kapcsol ki akkor idézd elő újra az adott helyzetet, miközben figyeled a hőmérsékleteket...
-
MrSealRD
veterán
válasz
t52042405ug #40075 üzenetére
Akkor probléma megoldva...
Bár érdekes, hogy régi drivert kellett hozzá feltenni...hát ez van...
(#40070) fi:zi'k
Én már tűkön ülve várom az "élménybeszámolót". -
MrSealRD
veterán
válasz
t52042405ug #40060 üzenetére
A winamp mit mond?
-
MrSealRD
veterán
Egyszer valamelyikőtök elkezdi...aztán megy pár adok-kapok forduló...és a végén mindenki megy a dolgára...
Fogadjuk el egymás véleményét...Van az az indok ami miatt a másik által istenített cucc nekünk szar...Ilyen a világ. -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #40000 üzenetére
Valami változott..mert eleinte egyszerűen behalt a Wifi kártya..szóval vagy ki bekapcsoltam a kártyát és segített, vagy restart...Ehhez képest egy "kis" várakozás maga a megváltás.
-
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #39997 üzenetére
Az a WIFI bug...az Intel 3945 óta létezik ami nem mai darab...és azóta is szabályosan előjön a hiba...Úgy látszik Intel meg a Windows ezt azóta nem volt képes megoldani...Mert ez márkától függetlenül jelen van.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #39782 üzenetére
Azért félinformáció mert nem tudjuk, hogy mennyivel...Ami azért nem mindegy mert ha 5%-on belül van akkor a barna kupacnak egy pofon...Ha ettől nagyobb akkor kezd érdekesség válni a történet...
Elég szkeptikus vagyok, hogy egy 4500MHD-nál jobb fogyasztási adatokat produkált egy ilyen kártyával szerelt T400....
-
MrSealRD
veterán
Szoktatok itt SSD-vel kapcsolatban írni.
Corsair Force3 GT 240GB-os SSD-vel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?Bocs, az offért.
-
MrSealRD
veterán
(#39416) audi100td: Elírtam. Kösz. Javítva.
(#39421) Tikakukac: Akkor neked is....fentebb egy sorral...(#39420) Tim82 : Igaz, bár azért nem ajánlottam figyelmébe, mert ha az akkuidő fontos neki akkor annyira nem jó...
-
MrSealRD
veterán
T400:
- 14"
- van 1440x900
- Integrált VGA-val talán 6-7 óra meglehet( 9 cellás akku kell)
- SSD + HDD kombó szintén van
- DDR3
- Intel P sorozat...erő és fogyasztás harmóniája...
- flash gyorsítás...passz.
kb 60-80k között felszereltség és állapot függvényében bármi lehet.Ettől kisebb az X200/s
- 12"
- 1280x800 többnyire, de ritka darabok esetén kifoghatod az 1440x900-at.(de ez nagyon ritka)
- lehetőség AFFS panelre(CCFL 1280x800-as panel esetén)
- Ugyanaz az integrált vga van ebben is.
- 7-8 talán 9 óra akkuidő lehetséges...( 9 cellás akku, + dokkolóba mehet egy kiegészítő akku)
- SSD + HDD kombó Win esetén nem működik, Linux esetén kicsit körülményesen de megoldható...kérdezd lapa-t.
- DDR3
- SL és P sorozatú CPU-k
- flash gyorsítás akár a T400-nál....
kb 70-90K között felszereltség és állapot függvényében bármi lehet. -
MrSealRD
veterán
X200-ba is ugynazok a P sorozatú CPU-k vannak mint T400/T500-ba.
A virtualizációs témával kapcsolatban nem kéne gond legyen. az első és második generációs i3-ak tipikusan ilyen heréltek...
Én T61-el használtam/használok vm-eket...igaz döcögősen mert oda aztán kell a RAM, meg a gyors i/o....
Röviden összefoglalva nyugodtan vehetsz X200-at támogatva hardveres oldalról a virtualizáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest