- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
Az alaplap sorozatszámát hol találom meg az Everest-ben?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
inferno88 #53076 üzenetére
Köszi,de nem engedi leszedni mert regisztrációt kér tőlem! Volt itt a PH-n egy hozzászólás amit néhanapján le szoktak porolni ha valakinek ez a cucc kell. Abban úgy emlékszem nem ez a link van megadva.
Más: Hogy tudnám működésre bírni a BT-t? Ja, és felraktam a LSC-t ami csodával határos módon sikeresen feltelepült (és valahogy a power manager is) De a system update továbbra sem hajlandó beadni a derekát
-
Shatterstar
aktív tag
Nahát ez egyre jobb lesz! Az Imént akartam kipróbálni a Chakra Linux live módot,de ez a geci azt sem engedi
Jó, mondom akkor lefuttatok egy memtest-et ha már az is ott van a telepítőben. Mit gondoltok sikerült? Lófaszt
Akkor már csak a lenovo solution center maradt és a thinkvantage toolbox (utóbbit ha linkelnétek azt megköszönném)
Van ezen a gépen elméletileg bluetooth is,de én sehogy se tudtam beállítani
Sőt,még a biosban sem találtam sehol...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #53058 üzenetére
Mármint a google-ben milyen találatokat hoz fel? Igazából fogalmam sincs és ennél a pontnál én frankón csődöt mondok, mert más egyéb tippem nincs,hogy eztán mi a teendő
Arra is gondoltam, mi van ha alaplapot cseréltek benne és azért nem működik a system update. Mindenesetre várom a többi kolléga válaszát, mert ha ők se tudnak vele zöld ágra vergődni akkor tényleg gáz van
Egyébként az összes lenovo-s programra ezt a hiba üzit dobja, függetlenül attól,hogy a power manager-t vagy épp rescue and recovery-t akarok telepíteni! Mondjuk azon meg elcsodálkoztam mikor a hotkey features-t minden szó nélkül engedte installálni -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #53042 üzenetére
Ahogy elnéztem, mostanában már nem igazán választják el a kettőt hanem olyan minden az egyben megoldást alkalmaznak: [link]
Ma újra megpróbálkoztam a system update-tel,ezúttal már a 64 bites Win7-et raktam fel,de ugyanúgy viselkedik mint a 32 bites verziónál
Egyébként az a vicc az egészben,hogy a T500-zal párhuzamosan szintén új rendszert tettem fel a T61-re, és láss csodát minden program,driver stb gond nélkül felment rá! Gondoltam én kis naiv,hogy ha egyenként rakom fel a lenovo-s progikat akkor majd nem lesz gáz...nos, rosszul hittemMindig ezt a hibaüzenetet dobja, miután újraindítom a gépet a programok telepítése után
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #53038 üzenetére
Az oprendszerhez illő az olyan ami egyaránt magába foglalja a win7-8-at is! Korábban mindig ezt szedtem le, és sose volt vele gondom a T61-en
Erre a hibára pont nem egy T500-nál számítottam.:
A gép sarkában ott díszeleg egy Vista matrica. Lehetséges,hogy gyárilag ezzel lett telepítve és ez kavart be most?
-
Shatterstar
aktív tag
System update telepítésnél miért dobja ezt a hibaüzit?
Amúgy a legújabb, 5.03-as verziót szedtem le.
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv! Tegnap óta egy T500 boldog tulajdonosa vagyok Alfa kolléga jóvoltából
Még nem volt időm alaposabban nekiugrani,de a gép külseje egyszerűen mesés!!! És még laptoptáskát is kaptam mellé
Tehát meg vagyok elégedve. Már csak a komplett kijelzőt kell kicserélnem 1680x1050-re és minden fasza lesz! -
Shatterstar
aktív tag
Mennyi most a T510 reális értéke? Az olyan játékokat elbírja mint az Assassins Creed 3 és GTA5?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Tikakukac #52375 üzenetére
Ez igen szomorú,hogy pár év leforgása alatt minden egyes újításnál kispóroltak belőle ezt-azt
Pedig a hardverrel semmi gond nincs meg ugye van usb 3.0,de így asszem végleg lemondok róla! Jó lenne ha valaki csinálna majd egyszer amolyan összehasonlítós cikket és nagyító alá tenné a T500-tól az 530-ig készített gépeket. Nagyon gondolkodok egy T510-en,de óvatos vagyok mert nem igazán szeretnék csalódni benne...
-
Shatterstar
aktív tag
Ez a hdd megfelelő lesz a T61-em számára? Vásárlás előtt megnéztem és elméletileg 9.5 mm a magassága.
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
Amire nekem kell arra bőven elég lesz
Net,film,zene meg néhány mp3,dvd buheráló program, és ezzel én már boldog embernek számítok
Ha pedig kap egy SSD-t akkor minden bizonnyal legyőzhetetlen lesz! Esetleg utána szóba jöhet egy T510 vagy T520,de azok számomra nem a régi megbízható fajtába tartoznak már + a hűtésük sem a legtökéletesebb.:dying_star: Húha te is valami elvakult TP fanatikus lehetsz mint én ha egy W700-ban gondolkodsz a jövőt illetően
Egyébként jól csinálod és sok sikert a mutáns gépezethez!!!
-
Shatterstar
aktív tag
Így általad leírva a T530 sem tűnik annyira vészesnek,de gari nélkül tuti nem merném bevállalni mert folyton azon paráznék nehogy pont a legrosszabb pillanatban adja meg magát
Remélem ha szerzek egy T500-at az kitartó társam lesz minimum 4-5 évig! De ha tovább bírja nekem az sem probléma
-
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #51997 üzenetére
Ezzel nem is tudnék vitába szállni mert tényleg így van, viszont ha diszkrét vga-val veszem és a kisebbik felbontással akkor már olyan 65-ért megkapom, a kijelzőt meg utólag cserélem nagyobbra. Most alfánál is volt egy ilyesmi konfiggal szerelt példány 68 ezer pénzért. De mivel ismerem magamat és a felbontásra roppant érzékeny vagyok, ezért sanszos,hogy az 1680-as változatot fogom megvenni ha egyszer eljutok odáig
-
Shatterstar
aktív tag
Most hogy 1 hónap múlva piacra dobják a hányadék 40-es szériét, gondolom még jobban csökken majd az ára. Aminek én kifejezetten örülök mert így diszkont áron juthatok majd hozzá egy tökéletesen működő géphez
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #51958 üzenetére
Ki az a rejtélyes tag aki patika állapotú T500-akat árul? Csak mert én is olyat szeretnék és ha eljön az idő lehet tőle fogok vásárolni!
-
Shatterstar
aktív tag
T410-be vajon át lehet szerelni a T420, 1600x900-as paneljét?
-
Shatterstar
aktív tag
A legalsó az most melyik típushoz tartozik? Kissé megzavart az usb 3.0-ás csatlakozó. Így elsőre én T510-20-nak nézem! De azt nem tudtam,hogy lehet bele 3.0-ás usb-t tenni (én eddig csak a bővítőkártyáról tudtam...)
-
Shatterstar
aktív tag
Ez ugye mehet a T61-be?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51846 üzenetére
Én szerencsésnek mondhatom magam, mert jelenleg egy T61-et használok amit ha leváltok akkor is csak a T400/500-ban gondolkodok ami tuti kiszolgál engem még vagy öt évig
Erősebb konfiggal szerelt gép most úgy sem kell, mivel én átlagos felhasználó vagyok aki net+filmnézésre használja a gépet nem 3D-s szerkesztésre meg egyéb videó kártya zabáló programokra!
-
Shatterstar
aktív tag
Geez...ennyire szar lenne már a Dell is? Pedig az E6500 nem mai gyerek!
ielektros: Jómagam olyan távol tartom magam az nVidia cuccoktól amennyire csak lehet
Nem túl bizalomgerjesztőek a T61-be szerelt selejt chippek után.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51840 üzenetére
Az a baj hogy már a többi gyártó is kezd elkurvulni. Számomra még ott lebegett alternatívaként a Dell,HP páros,de azokat is elnézve szintén nem sok jót sejtek
Mit fogunk majd csinálni amikor már egy T530 kevés lesz hétköznapi használatra? Áttérünk tapitelóra vagy megvesszük a 2-3 cm vastag ultrabook-ot? Sötét jövő elé nézünk az tuti!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #51837 üzenetére
Ez mind szép és jó,de a nagy átlag nem így gondolkodik. Éppen ezért csinálja ezt az összes multi mert igény van az eldobható holmikra! A rollcage nélküli gépeiket meg tartsák meg maguknak mert azt mindennek lehet nevezni,de nem minőségi cuccnak. Egy műanyag bevonat pedig sosem helyettesítheti a magnézium vázat! Esetleg akkor ha olyan spéci kevlár anyagból készül mint amilyet a legutóbbi Batman viselt magán páncél gyanánt
Vagy szórakozzanak a nanotechnológiával és úgy. De amíg az átlagos műanyag burkolatot kapja meg addig hagyjanak békén...
-
Shatterstar
aktív tag
Jól látom hogy a W540-nek a kijelző normál módon van beszerelve és nem a gép hátuljába? Ha igen akkor ez még adhat egy kevéske reményt,hogy legalább a W szériát meghagyják munkagépnek. Bár elnézve a retesz nélküli fedelet, meg a tapipad-ot ennek se kell már sok hogy végleg kihaljon
Kíváncsi volnék hogy a W540-ben van-e még rollcage, vagy abból is szép sumákban kispórolták?
-
Shatterstar
aktív tag
T530-ba lehet tenni sima hagyományos TP billentyűzetet? Természetesen modbios frissítés után.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
scarbantia #51647 üzenetére
Munkaállomás vékony kivitelben? Ezek se normálisak ott a Lenovo-nál
Azt még lenyeltem mikor szigetes billzetet raktak a gépekbe, sőt még akkor se átkozódtam mikor a touchpad-et megváltoztatták,de hogy már záróretesz sincsen az egyszerűen elfogadhatatlan!!! Mindezt workstation és business class néven árulják továbbra is
Ahogy Babi néni mondaná ez kibaszottul ergya
-
Shatterstar
aktív tag
Az imént cseréltem ram-ot a gépben (T61) 1-ről 3 gigára upgradeltem. Érződik a plusz 2 memória hatása, viszont az everest-ben számomra nem egyértelműek a dolgok! Mutatom is:
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #51456 üzenetére
Igen arra már rájöttem sajnos
Ha legközelebb gépet veszek abban minimum lesz 4gb hogy ne nekem kelljen vele utólag szórakoznom még pluszba! Kivéve ha tönkremennek, mert akkor muszáj cserélni
franc0: Miért a Kingston tán mindegyik felett áll? Épp most írta Chaser kolléga hogy arra is volt már panasz ugyanúgy! Egyébként ezt leszámítva nálam a rangsorba a Kingston az első. Viszont ha csődöt mond akkor beszoptam
-
Shatterstar
aktív tag
Hamarosan RAM bővítést csinálok és már ki is néztem egy lehetséges befutót:
Ez milyen márka? Mert ilyenről eddig még nem is hallottam.
-
Shatterstar
aktív tag
T61-be tehetek 3,5"-os vinyót?
-
Shatterstar
aktív tag
Ez egyébként ha már így szóba jött engem is érdekelne, mivel a barátnőm T43-as notesza szintén hasonló problémákkal küzd. Nála sem települ fel a system update normálisan ami még hagyján,de a hanggal is gondjai vannak az újratelepítések után. Nekem meg a T61-en semmi ilyen problémám nincs
Esetleg a régebbi típusok már nem úgy reagálnak egyes driverekre ahogy azt szokás?
-
Shatterstar
aktív tag
Onnan jött ez a megállapítás hogy ebben a topicban sokszor befut olyan hsz amiben hosszasan panaszkodnak az eltérő RAM okozta hibára. Ha ez tévhit annak örülök mert akkor egyszerűbb dolgom lesz! Egyébként gyorsan gugliztam és egy ilyet találtam:
Ez jó lenne bele? Most függetlenül attól hogy nem Samu
Mellesleg ez baromi drága és ennél azért kicsivel olcsóbbra számítottam (1-2 ezressel karcsúbb árra) Az 1066 MHz is stimmel?
-
Shatterstar
aktív tag
Nem úgy volt hogy a két különböző márkájú RAM nem fér meg egymás mellett? Vagy úgy értetted hogy a már meglévő mellé ugyanabból a márkából válasszak? Most egy Samu van a gépben,de mintha produkálna fura dolgokat néhanapján. Tehát valószínű hogy cserélném egy vadi újra biztos ami biztos alapon (a Samuban egyébként sem bízok mert eddig csak nagyokat szívtam vele
)
-
Shatterstar
aktív tag
Nálam az a helyzet hogy csak 1 giga RAM van ami rohadt kevés, tekintve hogy W7-et használok. Most akarok majd bővíteni mert XP-re azért mégse szeretnék visszatérni
A 32 bites oprendszer nekem bőven megfelel csak annyit kérek tőle hogy ne lassuljon be ha egyszerre 4-5 ablak is nyitva van a böngészőben (meg mellette még fut 1-2 alkalmazás)
Szerk: mutyuru: Azt mindjárt gondoltam
-
Shatterstar
aktív tag
T61-be akarok egy kevéske RAM-ot tenni,de mielőtt ezt megteszem szeretném tudni hogy mennyit érdemes egy ilyen gépbe rakni? Win7 van fent és igazából teljesen átlagos user vagyok aki csak böngészésre,filmre és zenére használja a gépét. Olvastam itt hogy a DDR2-es modulok aranyárban vannak éppen ezért nem bánnám ha adnátok pár hasznos tippet hogy kitől és hol érdemes ezeket beszereznem leginkább
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
donjohnson #51057 üzenetére
A T410-510 már az új nemzedékhez tartozik és emiatt sajnos nem olyan nagyszerű a hűtésük mint a legendás T400/T500-nak. Ettől függetlenül persze jó gépek azok is, csak ha megbízható gépet akar az ember akkor a T500 lesz a legjobb partnere ebben
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Latitude Inc #51052 üzenetére
T61,T400,T500
Vagy ha 12"-re vágysz akkor X200,X220!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
donjohnson #50472 üzenetére
Köszöntem!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #50467 üzenetére
Az Ebay-es rendelés engem is érdekelne! Sok "refurbished" T500-at láttam ott,de nem vágom hogy ez mit is takar pontosan. Amúgy mostanság olyan 60-70 körül mennek ezek a gépek!
-
Shatterstar
aktív tag
Na akkor ma is tanultam valamit
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
Tim82,Borote,Veron: Annyira azért nem vagyok hiszékeny,de mikor a fórumon egyfolytában meghibásodásokról számolnak be, kissé meginog a hitem ezekben a kütyükben
Különben tetszik maga a technológia csak mint mondtam, még számomra drága és annyira nem élet-halál kérdése
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #50087 üzenetére
Tehát az SSD ugyanannyira megbízható mint a HDD és még az esésre is jobban reagál? Én eddig úgy tudtam hogy olyan mint egy hímes tojás,amit nem szabad telepakolni adattal mert akkor hamar megdöglik
De akárhogy is van, most csak HDD-t veszek mert arra van keret. SSD-t meg majd akkor ha akciós lesz az 1 TB-os -
Shatterstar
aktív tag
válasz
norbyone #50084 üzenetére
Egy T61-be lenne,de csak ideiglenesen mert utána valószínű hogy szerzek T400/500-at és abban muzsikálna tovább! Tulajdonképpen hosszútávra tervezem, szóval nincs kizárva hogy akár több gépet is megjárna
Chaser: Köszi,de az SSD-be még nem szívesen vágnék bele ha nem muszáj. Nekem jelen pillanatban egy megbízható kütyü kell ami remélhetőleg 5 évet minimum kibír
-
Shatterstar
aktív tag
Laptopba milyen HDD-t javasolnátok? Most elsősorban nem a márkák érdekelnek hanem a paraméterek és egyebek. Pl mit jelent a SATA 1-3 jelzés, 5400 & 7200 rpm közt mi a különbség stb. információk!
-
Shatterstar
aktív tag
Ha valóban lehet vele egyezkedni, azzal csak nyerek ugyanis az én igényeim nagyon minimálisak egy notebook terén. Egyedül a felbontásra és a kijelző minőségére vagyok allergiás, így a T500 esetében mindenképp az 1680-ast kell választanom! Viszont ami a teljesítményt illeti nekem bőven kielégíti az igényeimet az Intel vga
Chaser: A 4-5 év az már majdnem 6, bár ezeknél a kor annyira nem számít
Ha minden igaz akkor a T500-at 2008-ban dobták piacra.
Francia91: Na ilyen is ritkán van ám, mikor egy 4-5 éves gépen nem látszódik a kor. Remélem egyszer nekem is sikerül kifognom egy hasonlóan jó állapotú példányt.
-
Shatterstar
aktív tag
Ennyiért szerválni egy T500-at az nem semmi
Megjegyzem ezt a tagot magamnak és hátha lesz még nála ilyen "párszázas ajánlat
Chaser: Mióta rászoktam a TP-re azóta nem veszek magamnak ilyen egyszer használatos noteszokat! Inkább várok míg mérséklődik az általam kiszemelt Thinkpad ára, majd szépen lecsapok rá és élvezem amíg tart! Nekem egy T500 még akár évekig is üzemelhet mert se az új procik se az úgynevezett extrák nem érdekelnek annyira hogy új gépet vegyek
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Francia91 #49640 üzenetére
Igazság szerint ha T500-am lenne, bőven megfelelne nekem az 1680x1050-es felbontás. Számomra az már luxus lenne, mert eddig még nem volt olyan gépem ami ezt a felbontást produkálta volna (max az asztali monitorom..)
Közben olvasom a Thinkwiki-n hogy mekkora HDD-k mennek bele és meglepődve tapasztaltam hogy a legnagyobb az egy 320 GB-os vinyó
Most ez komoly?
YumeD: Ez se rossz ötlet
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Francia91 #49634 üzenetére
és inferno88: Igen, arra akartam rávilágítani hogy a T510-be már lehet FHD kijelzőt tenni. Mellesleg nem rég a Thinkwiki-n döbbenve láttam hogy már T500-hoz is volt FullHD kijelző
Ami azért nem gyenge valljuk be.
Apropó, a T400 diszkrét VGA-val ugyanúgy elboldogul a Blu Ray & FHD minőségű videókkal?
-
Shatterstar
aktív tag
Javaslom figyeld folyamatosan a laptopsystem.hu-t mert ott sokszor előfordulnak ilyen masinák jó ár/érték arányban! Természetesen a Hardver aprón is szokott lenni jó ajánlat dögivel
A T510 hűtése azt mondják már nem annyira halk mint a T500-é, viszont annyira nem is durva hogy kapásból lemondj róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- PR-Telecom
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest