- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #73673 üzenetére
Szerintem szoftveres, én egy live linuxal kezdeném, hogy ez biztos legyen.
(#73675) Lankadatlan Szerintem rossz a shift, de ez a TP topik, van ideapad topik oda menj ezzel. Ez kb. olyan mintha bejönnél a ferrari topikba a fiatoddal.
-
válasz
FoxiestFox #73486 üzenetére
Még mindig jobb mint ami a 30-asba van (az volt linkelve).
-
válasz
FoxiestFox #73211 üzenetére
Ennél nem vagyok benne biztos, mondjuk lehet, meg ráadásul most single channel is, meg nincs rajta win
Régen volt GMA950-s gép, na azon 150Mhz->400Mhz elég sokat dobott.
-
Sandy GPU-t lehet húzni?
-
válasz
Tikakukac #73167 üzenetére
Nem egészen ugyan azon a T420-n dualbootba nálam a frissen telepített windows 7 3 óra (felesleges hülyeségek itt is lelőve, megfelelő driverek fenn vannak), a rendesen konfigurált suse 3,5-4 óra, felhasználás: netezés és programozás. Miután ezen nem játszok le is töröltem a windowst.
-
válasz
#43301120 #73055 üzenetére
Repedt hőcső elég ritka, szerintem simán a paszta lesz gáz, vidd vissza oldják meg a hőfokok amiket írtál elég magasak ahhoz, hogy gariba meg kelljen csinálni.
Még az is lehet, hogy újra volt pasztázva és rosszul sikerült, velem is volt már, hogy rosszul csináltam valamit és beteges hőfokokat produkált terhelés alatt.
-
válasz
#43301120 #73023 üzenetére
Végül milyen géped is lett? Mert anélkül nehéz lesz
W500-ra ezt találtam.
Szerk.: Vagyis ezt. -
válasz
beloadjoker #72783 üzenetére
Lehet en vagyok vak, de nem latom ez hol van eltorve
Nem lehet, hogy csak sikerult kipattintani.
-
Árul egy kolléga az aprón ilyen matricát rá, ami elvileg ugyan az mint a gyári. De most nem találom.
A thinklight nem billentyűzet világításra jó, hanem a gépet sötétben használva kíméli a szemet. A billetyűzeten gépelni kell nem nézni.
(#72779) HSM Az fn + akármi is jobb mint azok a gombok amik a T420-on vannak erre
-
A DEL nagyon idióta helyen van, del-insert-home-end helyett nem tudom ki találta ki a home-end-insert-del sorrendet. Az fn gombok alap működése nem tudom miért így van az hülyeség fordítva kellene lennie, de mindegy ezt át lehet állítani. Hangerő ledek vannak most is, és legalább nem ilyen gagyi gombokon kell állítani a hangerőt, a T420-on azoknál alig érezni, hogy le lettek-e nyomva.
Nekem T420-m van, nem jön be annyira a touchpad, a billentyűzetet szeretem, mondjuk lehet azért mert általában trackpointot használok és annak a gombja sokkal jobbak mint a touchpad gombok. A rücskök pedig idegesítenek mert általában görgetésre használom. -
A reteszért szerintem nem kár, nem hoz túl sok pluszt sőt tud lötyögni ami nem tesz jót a zsanérnak, a behúzós jobban tetszik. A ledet bele lehetne valahogy rakni szerintem akár a kijelző kávájába vagy valami tükrös megoldás.
A régi touchpad se volt jó (utálom a rücskös felszinét, a gombok elég gagyik) a mostani se az, de ha nem lenne ez az óriási mozgása akkor még kényelmes is lenne, de egyébként a lényeg úgyis a trackpoint.
A billentyűzetnek meg a kiosztásával kellene valamit csinálni mert alapvetően nincs baj a kényelemmel, sőt nagyon hasonló a régihez, és nem feltétlenül rossz a változás, de a kiosztás el van cseszve. -
és teljes PC teljesítményt nyújtanak
Ezt sokan gondolják, de attól, hogy manapság elterjedt a smartphone, tablet vonal a jövőben is ugyan úgy fog viszonyulni a teljesítmény a nagyobb gépekhez mint most. Van itthon ipaq pda-m a maga idejében ugyan úgy viszonyult a pc-khez teljesítményben mint egy mai smartphone, csak kevesebb app volt rá. Van HP TC1100 is, szintén olyan a viszonya a megfelelő kor laptopjaihoz mint a mostani windowsos taboknak. Az 1 eszköz mindenre pont az ellenkezője a jelenlegi trendnek.
Az utolsó rész egyértelműen értelmetlen, szemvezérlés nagyon fárasztó lenne, és kb. semmi plusszt nem nyújtana. Legyintgetni akar a franc, ha vágyom egy kis test mozgásra felülök a bringára, vagy elhívok valakit teniszezni.
-
Nem tudom, hogy nyílna ki egy táskában magától.
A nagyobb touchpaden jól lehet gesztusokat használni, amik miatt igazából a touchpad jó. Sima egerezésre a trackpoint is elég. Gépelésnél sose érek bele a touchpadba semmilyen gépen, mondjuk nem is a szokásos szar billentyűzetet szoktam meg, amit alig kell megnyomni. Szóval lemerem támasztani gombokra az ujjaimat.
-
Azért nincs retesz az újabb gépeken mert úgy van kialakítva a zsanér, hogy ha közel van az aljához akkor behúzza a fedelet, legalábbis faterom céges edge-n így működik, nem hinném, hogy máshogy lenne a Tx40-n. Teljesen felesleges a retesz ide, sőt jobban is tart így retesszel tud lötyögni.
A billentyűzet átdolgozása is szükséges volt, a T420-n jó nagy a kijelző keret és mégis kicsi a touchpad. Különösebb baj ezzel a részével nem is lenne, ha home-end-insert-del helyett del-insert-home-end lenne a sorrend és szintén a del lenne széles. Maga a mechanika jó, a vékonyítás nem ártott neki, ugyan az kb. mint a régieken. Normális billentyűzet (teljes desktop billentyűzet, plate mounted swithcek) az úgyis olyan 3kg, maga a laptop nincs annyi.
A tapipad részével különösebb baj nincs sokkal jobb, hogy nagy kényelmesen lehet rajta görgetni, az én T420-m trackpadja sokkal inkább gáz, kicsi és recés. A clickpad kialakítás nem hülyeség sokkal jobb feedback van mint a régi gomboknál, pillanatok alatt rá lehet érezni. Viszont aki egyesítette a trackpoint gombjait ezzel az ritka nagy marha volt, használhatatlan. A trackpoint lényege, hogy nem kell levenned a kezed a billentyűzetről egerezéshez. Olyan mint amikor netezésnél desktopon bal kézzel gépelek és jobbal a numpad enterét használom.
-
válasz
FoxiestFox #72090 üzenetére
Köszi, csak gondoltam hátha van valaki aki ilyenekkel üzérkedik. Mindegy megrendeltem.
-
Valaki nem tud T420 zsanér beszerzési forrást? Még használható de már csere érett...
-
T420-ban meg lehet valahogy húzni a zsanért? Mostanában lett egy 2mm holtjátéka ami nem tetszik...
-
válasz
donjohnson #71688 üzenetére
Amikor augusztus végén megláttam a T420-amat 85k-ért akkor konkrétan másnap vettem meg. (Már kéznél volt a megfelelő összeg csak a jó ajánlatra vártam...)
-
válasz
ezvvan #71635 üzenetére
Ha nagyon hangos akkor lehet már kopott és nem tud annyira pörögni, de nem hiszem, inkább az olcsó gagyi paszta lehet, illetve szakszerűtlen pasztázás. Jó kis mx4 kell oda, a ventit meg kiszedve megnézni, hogy surlódik-e ha igen akkor ebayról új addig pedig lítiumos zsír.
-
válasz
FoxiestFox #71362 üzenetére
Szerintem valami a winnel van, mert nekem a T420 win7-tel szokott így problémázni, de linuxon soha, ott mindig jó a sleep. (A desktop gépemen meg pont foredítva van
)
-
válasz
zoltannovak #71145 üzenetére
Aprón vegyél inkább ezek nagyon drágák, kb. bármi jó bele ami ddr3.
. -
Egy T400 mennyivel gyorsabb mint egy t6x? Apróról melyiket vennétek inkább? Szerintem a T400 DDR3-a nagy előny bővíthetőségben... (Nem nekem lesz)
-
-
válasz
Archttila #70393 üzenetére
Dedikált vga laptop esetében felesleges hiba forrás, ezek a régiek különösen szeretnek megdögleni. Nagyon nagyon szükség kellene, hogy legyen rá ahhoz olyat vegyek. Még mindig inkább itt veszem mint egyéb oldalakon.
Én szeretem az általam épített asztali álta nyújtott sebességet, és variálhatóságot. Kb. annyibba van mint a T420 és ehhez képest jóval gyorsabb.
-
-
válasz
Blue Eagle #70339 üzenetére
Olajjal hülyeség kenni, kb. 10 perc alatt megy ki a ventiből. Zsírral meg lehet kenni, azzal a jóféle fehérrel amit bringához szokás használni, de az is szükség megoldás és nem bírja túl sokáig.
-
válasz
havri1 #69328 üzenetére
Nem szokásom nézegetni a billentyűzetet.
Az a probléma, hogy hozzá szoktam az ISO kiosztáshoz desktopon (ilyenem van, szerintem igen könnyen agyon lehetne vele verni valakit, nehezebb mint a T420). A magas enter zavar.
A némettet viszont tudja matricázni aki a magyart szereti, ha meg vakon gépel akkor sokkal jobb neki mint az ISO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- BMW topik
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest