- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Ha most azt kérdezed, hogy mondjuk egy DTS-HD MA hangsávot melyik szoftver csomagol ki jobb minőségben, akkor az a válaszom, hogy itt nem lesz különbség. A kicsomagolás algoritmusa adott, tehát a "kodek" vagy van, vagy nincs. AVR-ekben a DSP prociban lapul, tehát mondhatni hardveres, PC-n a dekódolás szoftveres, de tudtommal ez az algoritmus adott, nincs belőle jobb-vagy rosszabb.
Ha már van kicsomagolt, sok-csatornás, PCM formátumú hangunk, akkor ezt jelenleg csak HDMI-n tudod kinyerni/továbbítani egy gépből, bár ez eléggé réteg igény szerintem.
Itt ugyan az a problémakör fog jelentkezni, mint más digitális átvitelnél. (kábel, jel-időzítés, zavarok)
A HDMI jel + jitter sokak szerint hülyeség, mások szerint nem. Pl. Arcam 750-es AVR-jében van ilyen áramkör, ami ezt hivatott csökkenteni.
Viszont ha sztereóban gondolkodunk, akkor ott már van rengeteg mód a lejátszás optimalizálására, kezdve az OP rendszertől, a lejátszó programokon át, a tápellátásig.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #130 üzenetére
Intel mostanában összeszedte magát driver írásban is, kíváncsi leszek a tesztedre, hogy mit bír egy Skylake most.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #127 üzenetére
Hát igen, én konkrétan csak amiatt az EGL-es fejlesztés miatt vettem meg a kis Braswell-t és az én jelenlegi igényeimet maximálisan kielégíti.
madVR-ben akkor kell gondolkodnom csak, ha vetítőm lesz. Az meg nem mostanában fenyeget. Előbb a kecóra kell költenünk (hogy legyen hova tenni a vetítőt.
)
Mostanában csak várni érdemes, mert toporgás van mindenhol, mindenki a másikra vár.
Addig szoftverezgetek a körítésen (NAS, kocka, stb.)
Ha sikerül végre hallanom is, hogy miket változtatok, akkor belehúzhatok majd én is a próbálgatásokba, csak, amíg nincs min hallanom a különbségeket, addig vergődhetek az audio résszel. (Ne értsd félre, tudom, hogy elfoglalt vagy. Majdcsak összejön az erősítőre is az idő.)
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #125 üzenetére
AMD vonalat sajna nem követem.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #122 üzenetére
Intel a Broadwell-t játékosoknak szánta. Csak az árazásban tévedtek el.
Változó, hogy játékonként mennyit hozott, de a legtöbb esetben jobban teljesített A10-nél: link.
OK, hogy az IGP-k nem fogják hozni azt a szintet, amit a dedikált VGA-k (mert akkor kb. meg is ölték a VGA piacot), de elég erősen jönnek fölfelé.
Vagy ha azt nézzük, hogy egy XBox One-ba, vagy PS4-be milyen IGP-t tudott csinálni az AMD pár évvel ezelőtt.
Szóval sajnos tudatos piaci korlátozások akadályozzák a mi érdekeinket.
A másik nagy kérdés, hogy mi lesz az a nagy durranás, amerre a Kodi most megy. Állítólag a 17-esben nagyon sok újdonság lesz. Gondolom a 4K/UHD/10bit/HDR/60fps lesz a fő fejlesztési irány, de ki tudja. Nagyon sokan dolgoznak most rajta.
Izgalmas éveknek nézünk most elébe.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #117 üzenetére
Beszéltük még nyáron, hogy Intel a nagy Broadwell procijaikban megmutatták, hogy már képesek nagyobb teljesítményű IGP-t csinálni, mint az A10-es AMD APU. Csak 2,5x annyiért.
Skylake-ből jelenleg még nincs ilyen IGP-s proci, bár tény, hogy a mostani Intel IGP-k már tartalmaznak 4K/UHD/10bit hardveres gyorsítókat. De szvsz. ez még csak a kezdet. nem akarták ellőni a teljes tudást egyből. Direkt vissza vannak fogva az IGP-k, mert most is szinte minden általános igényre elegendőek. Az általános igénybe nem tartozik bele a madVR.
Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor fogják kihozni azt az IGP-t, amit beharangoztak opcióként.
Broadwell 48 EU-s volt + 128 MB dedikált memó szintén a prociban integrálva.
Valamelyik jövőbeni fejlesztés elméletileg fog tartalmazni egy 72 EU-s IGP-t, legalább 128 MB dedikált memóval.Nem tudom ez mikor lesz, de ezt személy szerint nagyon várom. Csak az árától félek. AMD Zen remélem jó hatással lesz rá.
Ezzel a csúcs Intel IGP-s procival már lehetne valamit kezdeni szerintem madVR-rel is.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #113 üzenetére
OK, köszi!
Akkor sikerült jól belőni az R9 teljesítményéhez, tekerést már jobban bírja?
Amúgy ki az a Yoda?
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #76 üzenetére
Jól van na. Én még nem vetítőzöm. Amihez most kell ahoz jó a mostani mozigép. Amíg nincs vetített képem addig próbálom követni a témát, hogy képben maradjak, mert érdekel.
A mozi igényeid megoldásán meg agyalok tovább.
Nekem tapasztalatnak nagyon jó volt, hogy mit tud az a kis szar lap. Egyértelmű, hogy nem abba a környezetbe való, ami nálad van. De az a gép nekem kb. 60 ezerbe volt.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #68 üzenetére
Nálam Hackintosh Core i3 4330-cal + Giga B85 lap csinált olyan képet alap Kodival, mint most a kis Braswell-es lap (Asrock N3150-ITX) Ubuntu Server 15.04 + Kodi 16.0 alpha3/4.
Legalábbis a HDready plazmán nem nagyon láttam már különbséget.
Viszont van így auto freki váltás, szép folyamatos képem, és HD audio is. meg akár LPCM, csak XT-nél nem akart mindig jól muzsikálni.
-
Patice
nagyúr
Ide jöhet a vélemény...
-
Patice
nagyúr
válasz
Inqontrol #59 üzenetére
Ha jobban bele akarsz merülni, akkor a Win7-et máris elfelejtheted.
Ez a topik a "mélyvíz", itt nem elég a meglévőt faragni, reszelni.
A hardvertől kezdve a szoftverig mindent a mozinak kell alárendelni, és ebből a szempontból a Win7 nem ajánlott OP rendszer.
Win8.X-re van pl. CAD script, Fidelizer.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #28 üzenetére
Jól sejtem, hogy ezt dedikált VGA-val tudod produkálni?
Lehet k.drága, de egy nagy Broadwell Intel proci IGP-je már kb. ott van, mint egy nagy AMD APU-é. OK, hogy nem ugyan az az ár, de 65W TDP-be belefér.
Nekem tetszik még ez a táp is.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #23 üzenetére
A táp hatására és a végeredményre kíváncsi leszek én is.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5 üzenetére
No, akkor pölö kezdhetnénk is a témázgatást a tápolással.
Mit tudunk tenni ezen a téren? Lineáris külső táp megfelelő feszültségszabályozással + dobozon belül picopsu vagy speckó táp, mint mondjuk HD Plex esetén?
Ez gondolom vetített képnél lesz fontos nem TV esetén.
-
Patice
nagyúr
HTPC építésről és beállításról, nem alap fokon, csak hozzáértőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest