- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33261 üzenetére
Én se tudom mennyi, de nem találgatni szeretnék hanem valahol megnézni.....de eddig nem találtam normális oldalt vagy árlistát.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33250 üzenetére
Nyilván nem élőben.
Valaki tud valami jó site-ot, ahol nagy a választék hp elitebook-ból? 17" matt FHD dreamcolor lenne az alany.
HP-nál állítólag nincsen előre konfigurált termék. Egyedileg legyártják....no de ennek milyen felára van? Sokra megy vele az ember, ha a végösszegtől égnek áll az ember haja.
Egy olyan HP lista lenne jó, amin a fent említett kritériumoknak megfelelő notik vannak, és abból tud választani az ember.
-
Jazz
veterán
Hol lehet HP notikat nézni, ahol nagy a választék 17" elite-book-ból, dreamcolor kijelző, normálisak az árak...stb.?
8740w után amik vannak az a 8760w és 8770w?Köszi
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33116 üzenetére
Tessék. Ezt lentebb linkelték. Így már talán nem tudsz mibe belekötni.
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33112 üzenetére
Le se reagálom ezt a ferdítés halmazt. Tisztára mintha magadról írnál. És pont az ellentettje annak amit én "képviselek".
"Be kellene fejezni ezt a vitát, szerintem neked nincs igazad, szerinted meg nekem."
Nem. Te hajtogatod hogy neked van igazad, én meg észérvekkel kommunkálok mindig a közölt dolgaidra reagálva, ego-t mellőzve, logikus vitát folytatva. De borzasztó egyoldalú a dolog, és egy szakadék van a kettő között. Ezért kell befejezni."Olyan jó sosem lesz neked, mint amilyen nekem van."
SVS 15 matt színtere: [link] kontrasztarány 1:555
SVF15 glossy színtere: [link] 1:500
Acer 772G IPS matt sRGB színtere [link], kontrasztarány 1:1000
Dell 8770w sRGB színtér [link] Elitebook. -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33110 üzenetére
Szó sincs sértődésről, csak stílusról.
" A gyakorlat engem igazol, mert sokkal többen használnak fényes kijelzős gépet, mint mattot. Ez tény, és az emberek többsége nem hülye, hogy a rosszabbat válassza."
1.: Nincsen reprezentatív mintád, kik használnak többet. 2.: Még ha lenne is, abból sem lehet konzekvens következtetéseket levonni (azért vettek többet mert olcsóbb, vagy jobb volt a marketing, és egyéb külső befolyásoló tényezők hatására.....és ezek hány %-át teszik ki a tudatosan választó vásárlóknak). 3.: De még ez a két pont együtt sem jelente semmit. Csupán azért mert többség, még nem fogadható el automatikusan észérvként.
A piacot 95%-ban tükrössel telítették a gyártók, és főleg a közép-alsó szegmenset, mattot szinte egyáltalán nem lehetett kapni, nem volt választásuk az embereknek, kénytelenek voltak tükröset venni, mert ez volt kint az MM polcain. --> majd ebből te levonod azt a következtetést, hogy jobb a tükrös, mert abból többet adtak el mint mattot??
Na ez is egy újabb félremagyarázás."Félremagyarázásokkal, a gyakorlattal ellentétes állításokkal lehet dobálózni persze, de nem kell azt mondani, hogy csak az jó, amit te szeretesz."
Ebből az összetett mondatodból kapásból két állítás nem igaz.
1.: Gyakorlati példát írunk, nyilván tapasztalatból.
2.: Szinte minden hsz.-ben amit írtunk ki lett emelve a tükrös előnye. Még ebben is "politikailag korrektek" voltunk. Javíts ki ha tévedek."Most is a reggeli nap besüt az ablakon a kijelzőmre, és - mivel kép van rajta - semmi tükröződés nem látható, se fényerő csökkenés, se szem-erőltetés. Aki nem hiszi, járjon utána"
Mint írtam, újra írom. Ízlések és pofonok. A reggeli nap besüt a tükrös kjelződre, és ez neked így megfelel és tetszik... Használd egészséggel."Ez egyébként jellemző az elitebook és business vonal fanjaira, szerintetek minden más szar."
Ez se igaz. Én is szemztem pl. vaio E17-el. Sőt Acer V3-772G. S15-öt is szimpatukus, ha lenne belőle 17"-os. És egyik se elite se nem business. Valaki azt mondta hogy az acer hulladék, szét fog esni, nem tartós, máshol meg azt hogy ez régen volt igaz....nem tudom. Kipróbálni sem tudom tartósan. Árban kedvező a papír-tudás mellett. IPS-es Matt kijelzője 1:1000, viszont színtere nem a legjobb, sRGB-t ilyen szinten fedi le: [link]
Ez pedig a Vaio S15 Tükrös [link] Ez se jobb. Csak egyenletesebben hiányos.
Eddig az Acer a befutó. De ha valaki tud mutatni jobbat, miattam hívhatják azt trabantnak is, akkor az lesz a favorit. De egyenlőre nem tudok olyat, ami lenyomná az Acer V3-772G: 17" FHD Matt IPS 1:1000 kontraszt kb.80-90% sRGB színtér, i7-4702MQ, 1TB, GTX760M, és olyan 280br ár.
(Az ideális egy Dell 8770w lenne DreamColor kijezővel, 1milliárd szín, 30bit/pixel, messze túlnyúlik az sRGB színteren, és még az adobe-ot is majdnem tökéletesen lefedi. Csa fél milla felett van az ára.)"Volt már ilyen vita párszor itt a fóumon, és biztos lesz is. Egyiknek sem lett lezárása, nem lettek a vélemények közelítve."
Mert nem tudtok vitázni. Az is egy műfaj. A másik közelendőjére reagálj. Cáfolj észérvekkel, vagy fogadd el. A személyeskedést és ego-t kerülve, helyett, a logika útját követve. Ez ilyen egyszerű.Lewezke azt mondta hogy a szokásosnál jobban. Nyilván erre értette. Erre te meg azt reagálod neki, hogy "minden kijelző fényerejét meg kell növelni túl világos helyen". Na ez a ferdítés, meg az ehhez hasonlók.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33107 üzenetére
Csak óvatosan fogalmazz....tőlem mikor olvastál személyeskedést, vagy hogy lebutáztalak volna?
Azt hittem értelmes szakmai diskurálást folytatunk...lehet túl sokat vártam.
Főleg ha én megadom a tiszteletet....ehhez tartsd magad." SeniorTilla: A vertikális látószög miatt kell a nem ips kijelzőket állítgatni, nem a felület fényesége vagy mattsága miatt."
Ezt reagáltad arra, amit írtam, azaz:"Jazz: És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi."
Alany, tárgy, állítmány. Tükröződés kompenzálását kiküszöbölő állítgatásról beszéltem. Azaz 90°-ban nézed a kijelzőt, ideális szögből, de egy felkapcsolt lámpa, vagy szabadtéren a nap, vagy autóban az üveg stb.... pont olyan szögben verődök vissza, hogy szembesüt. Mit csinálsz? Helyezkedsz, vagy állítod a dőlésszöget.
Mellesleg amit írtál, az sem igaz. Ugyan mit kéne állítgatni mondjuk egy gyenge TN panelon? A legjobb amit tehetsz, hogy 90°-ban nézed. Ez nem állítgatás, ez egyszeri beállítás.
Na ki a buta? Itt én le is zárom. Részedről a hsz.-ek az ego-ról szóltak, és nem a szakmaiságról. Sajnálom, mert úgy mond tiszteltelek, mert rengeteg laptop fordult meg a kezeid között, de az első lebutázásnál ezek semmivé foszlottak.... -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33103 üzenetére
Csak simán szubjektív. Én elhiszem hogy neked jobban bejön a fényes.
Nem értek egyet a használhatósággal amit írtál. Amúgy szerintem egy felnőtt önálló ember eltudja dönteni hogy mi a jó neki.Csupán arról van szó, hogy jeleztem, hogy a lentebb hozzászólóval értek egyet, és bizony, a szemet is fárasztja a folyamatos szelekció a tükröződő kép és a kijelző között, a többi hátrányáról nem is beszélve.
És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi.Szerintem teljes tévedés laptopra, de még asztali kijelzőre is. Azok is mind mattok. No akkor hogy van ez? Pedig azok aztán egy helyben állnak. Még oda is vicc egy tükröződő kijelző.
Notira meg aztán végképp, aminek pont a mobilitás a lényege.
Nem a felhasználók akartak tükrös kijelzőt, a gyártók nyomatták. Szinte mindenki mattot keres, és kénytelen a pro kategóriában vásárolni, eme buta trend miatt, vagy minek nevezzem.De ahogy a kollega is mondta, ízlések és pofonok. Sötét szobába jobb a tükrös, mert ott úgy is mindegy.
No de hogy az összes többi szituációban nincs hátránya, vagy elenyésző, ez egyszerűen nem igaz. Mindent meglehet magyarázni, de azért ne vezessük félre az embereket. -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33101 üzenetére
Én is utáltam a fényeset. Rüheltem amikor behozták és nem lehetett mattot kapni. Egyszerűen katasztrófa. Szabadban meg egyenes használhatatlan.
A bevonat miatt amúgy fényerő is csökkent valamelyest.
Ha meg az ember csak sötét szobában laptopozik, minek laptop? És nappal is zavaró szobában. Egyszerűen egy elvetélt ötlet, hogy egy kijelző úgy tükröződjön mint egy tükör. Aláírom hogy teltebbek a színek meg jobb a kontraszt, no de milyen áron.
A lényegét veszíti el a laptop. Csak barlangba meg pincébe viheted magaddal. Bányászoknak kiváló. Ja nem. Tükröződik benne az alagút lámpa....(#33099) Lewzke: sony S15, Acer V3, HP Dell workstation-ök, meg egyéb verziók. Ha rendelésre veszed, össze is állítják neked, és úgy gyártja le a HP. A HP-nak az 1milliárdos színtere 30bit-en meg magáért beszél, dreamcolor. Ezek a mattok. (amikről én tudok).
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33086 üzenetére
tudom hogy az svs15 ips. de az 15". az e17-ről meg csak egy ellenőrző kérdést tettem fel, hogy ugye az tényeg nem az és nincs belőle ips változat.
Akkor úgy néz ki, hogy a matt 17" fhd ips kategóriában, egyedül csak az acer aspire V3-771 vagy 772g szerepel. (300alatti áron) -
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33084 üzenetére
Nem találok normális keresőt / szűrőt.
A Hp oldala is katasztrófa.:
Válassz kategóriát, üzelti felhasználó, otthoni felhasználó. Üzleti: Kifinomult kép, kiemelt fontosságú, mindennapi hatékonyság, egyszerűen hatékony.
Otthoni: Felső kategóriás számítástechnika, Teremtés és szórakoztatás, Hétköznapi számítástechnika, Biztonságos és egyszerű.
De ha végignézem az összes 17"-osat, ott is csak annyi van hogy felbontás, meg LED háttér. De hogy TN panel, vagy IPS, vagy fejlett tn....
Most ez komoly? Emberek így választanak laptopot? Rettenetes. És még egy részletes kereső sincsen.
Általános kereső site-okon is csak annyi az opció hogy 17". Ne adj isten felbontás. Aztán kifújt.
Valahol egyszer találkoztam egy pro keresővel, ahol a matt-tól kezdve a numerikus billentyűzetig mindent belehetett állatani. Nem tudjátok melyik volt az?
(A Vaio E17 amúgy nem IPS?)
Ami IPS 1920x1200, matt, a hp elitebook-on kívül egyedül még az Acer Aspire V3-772G, és kifújt? -
Jazz
veterán
Milyen hp notik vannak 17" matt IPS full hd kijelzővel?
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33063 üzenetére
Talán mert nem lehet?
Tudsz valami alternatívát? Ami tudja minimum azt amit egy 8740w dream color 17" (és lemondok a 16:10-ről is). Lehet használt is.
-
Jazz
veterán
A hp 8740w-nél ez a 256k színmélység mennyire gáz? A legegyszerűbb színátmenet is töredezett lesz? Vagy hogy néz ez ki. (dream color egyszerűen nem kapható)
Összehasonlítás képpen egy Toshiba L500 satellite kijelzőjének mekkora a színmélysége? (sajnos nem találtam erről adatot)
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33046 üzenetére
Egy rakat panelt lehet venni a neten, újak, már rég nem gyártott notikhoz is....igaz dream colort nem találtam.
Én most itt gondoltam pl. egy hp szervízben lévő upgrade-re is.
-
Jazz
veterán
válasz
SeniorTilla #33041 üzenetére
Köszi.
És a 8740w-nél, utólagos panelcserére, upgrade-re van lehetőség? IPS Dream Colour-ra. Akár hp szervíznél, vagy bárhol. Vagy valahol megvenni, aztán manuálisan is kicserélem ha kell.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Ha egy hp8740w billentyűzete eredetileg angol kiosztású, cserélhető magyarra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest