Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pető bá'

őstag

válasz Kolondrum #46604 üzenetére

hát nem vigasztal.. lassú boot és nincs alvó mód..? nálam 100%-os akkuval és/vagy töltés közben sincs.. nincs valamilyen "biztonsági" beállítás, hogyha az akksi állapota egy bizonyos szint alatt van (x kisülés), akkor nem engedélyezi? Már másra nem tudok gondolni - még a gyári akku van benne, kb 1,5-2 órát bír..

(#46607) RedCactus

csak ebben a gépben ment ez az SSD, és amíg nem volt baja, ki sem vettem belőle.. szóval az érintkezőkre nem gyanakodnék - viszont tényleg elfelejtettem megnézni az "egészségi állapotát", nem teszteltem részletesebben. Talán 98%-ot írt valamelyik egyszerűbb program, de akkor holnapra még ezt megnézem..

• pető bá'

őstag

Sziasztok!

1 hét szenvedés és próbálkozás után jutott eszembe, hogy hátha van HP topik.. és van, nyilván van.

Van egy HP 2530p laptopunk, 250-es Samsung SSD-vel és 4GB rammal. Kb 2 hónapja volt tisztítva, pasztázva, mert hangos volt, és melegedett.
    Nővérem használja, a hibajelenség lényegében annyi, hogy ha alvó módba próbál kerülni a gép, akkor látszólag sikerül, majd kb 2-3 másodperc után visszakapcsol.
    Emellett egy sima bekapcsoláskor, vagy újraindításkor a windows logo előtt egy jó 15-20 másodperc fekete képernyő van. Korábban nem volt.

Végignéztem az eszközkezelőt, hogy van-e valami, ami felébresztheti a gépet (USB eszközök, Intel Management, akármi), de nincs semmi. A powercfg okosságokat is néztem a windows fórumokból, azzal sem jutottam semmire.

Ez addig ment, amíg egyszer hibernálni próbáltam a gépet, de addigra már elég sokat szórakoztam vele, és 20 százalék alá merült. Ekkor sikeresen hibernált, majd nem kapcsolt be - fekete képernyő, CPU venti pörög. Hosszú power gombra leáll. Bekapcsolás után ugyanez, majd kb 3 ilyen próba után a gép nem csinált semmit, csak villog kék-fehéren az akku visszajelző (battery indicator blink - google - mindent kipróbáltam)
    Nem vett fel töltést az akksi, nem kapcsolt be akkuról, se hálózatról. 15-30--60 másodpercig áramtalanítva nyomtam a power gombot, majd próbáltam indítani bárhogy, de nem.
    Később sikerült egy ismerősömnél egy másik laptopban feltölteni az akksit, ezután a laptop bekapcsolt. Adatmentés, újratelepítés - kapott egy win10-et.

Win10-en kikapcsoltam a fast power-up-ot, de semmi nem változott. Maradt a hosszú betöltés a fekete képpel, és nincs alvó mód. Tesztelve akkuval és anélkül is.
    Driverek a HP honlapjáról, már tényleg semmi ötletem. BIOS reset is volt. Az elemet is kivettem az alaplapból.

Ugye laptop révén gyakran van csak rövidebb időre bekapcsolva, aztán altatva, majd ébresztve. Most ki kellene kapcsolgatni, de a rendszerbetöltés meg jelentősen hosszabb a fekete képernyő miatt.

Bocsi, hogy hosszú lett, de úgyis kérdeztétek volna az előzményeket, remélem így egyszerűbb, és van még valami tippetek. :R

Új hozzászólás Aktív témák